CLOSE

Lasertherapie tegen acne en acnelittekens

Acne en littekens bestrijden met lasertherapie

cropped marlijn spierenburg huidtherapeut the body clinic 1.jpg

De informatie op deze pagina is medisch getoetst door
huidtherapeute Marlijn Spierenburg

Lasertherapie tegen acne en acnelittekens

Lasertherapie is een effectieve methode om acne en puistjes te verminderen. Acne wordt vaak veroorzaakt door een overproductie van talg in de huid, wat de poriën verstopt en leidt tot ontstekingen. Lasertherapie kan de talgproductie reguleren en de bacteriën die acne veroorzaken doden. Hierdoor wordt de kans op nieuwe ontstekingen verkleind. Bovendien stimuleert de behandeling de huidvernieuwing en de aanmaak van collageen, wat helpt bij het herstellen van de huid en het verminderen van acne-littekens.

Lasertherapie tegen acne en acnelittekens

Lasertherapie is een effectieve methode om acne en puistjes te verminderen. Acne wordt vaak veroorzaakt door een overproductie van talg in de huid, wat de poriën verstopt en leidt tot ontstekingen. Lasertherapie kan de talgproductie reguleren en de bacteriën die acne veroorzaken doden. Hierdoor wordt de kans op nieuwe ontstekingen verkleind. Bovendien stimuleert de behandeling de huidvernieuwing en de aanmaak van collageen, wat helpt bij het herstellen van de huid en het verminderen van acne-littekens.

Verschillende lasers tegen acne

Binnen de behandeling van acne zijn er verschillende mogelijkheden in de keuze voor een laser. Zo is IPL (Intense Pulsed Light) een optie. Deze laser werkt op basis van lichtbundels die worden afgegeven aan de huid die inwerken op inflammatie in de huid. Als er op de huid veel rode ontstekingen zichtbaar zijn, kan voor deze optie gekozen worden. Is er sprake van een grove huidstructuur en rode of bruine acne littekens, wordt er gekozen voor een fractionele laser. De fractionele laser verwarmt de huid, waardoor deze gestimuleerd wordt collageen aan te maken. Alleen de diepere huidlagen worden met deze laser behandeld, waardoor het herstel van de huid kort duurt.

Een complete aanpak van acne en acnelittekens

Lasertherapie is een van de manieren die The Body Clinic aanbiedt om acne en acnelittekens aan te pakken. Tijdens een consult met onze huidtherapeut wordt uw huid zorgvuldig geanalyseerd en wordt de meest geschikte behandeling voor uw situatie besproken. Een chemische peeling kan ook erg goed werken tegen acne en acnelittekens. De combinatie van de juiste laser, die in de diepere huidlagen werkt en een peeling die aansluitend ontstekingsremmend werkt bij actieve acne of vernieuwend bij acnelittekens is al eerder zeer effectief gebleken.

Indicatie laserbehandeling: Acne en rode/bruine acnelittekens
Duur: 60 minuten
Veiligheid: Veilig voor alle huidtypes
Prijs: vanaf €150,-
Aantal behandelingen: Gemiddeld 3-6 behandelingen voor gewenste resultaat
Pijn (0-10): 3
Herstel: Milde roodheid op dag zelf en mogelijk lichte schilfering tot zo’n 4 dagen

Wat te doen voor en na een laserbehandeling tegen acne en acnelittekens

Voor de behandeling

Voordat u bij The Body Clinic een laserbehandeling ondergaat, vindt er altijd eerst een consult met onze huidtherapeute plaats. Het wordt geadviseerd minimaal twee dagen voor de laserbehandeling geen tretinoïne of retinol te gebruiken. Vermijd voor de behandeling ook huidirritatie en/of opzettelijk bruin worden van de huid. Het gebruik van een crème met minimaal SPF 30 is aan te raden als u overdag buiten bent. Bij de behandeling van acne wordt vaak geadviseerd om de huid minimaal twee weken voor de behandeling voor te bereiden met thuisproducten. Op de dag van de behandeling zelf is het van belang dat u zonder make-up, crème, lotion of parfum op naar de kliniek komt.

Na de behandeling

Na de behandeling is het van belang dat u vochtige ruimtes, warmte en inspanning voor twee tot vijf dagen vermijdt. Gebruik tot een paar dagen na de behandeling ook geen actieve ingrediënten. De huid mag enkel verzorgd worden met een milde reiniging, hydraterende crème en een SPF-product met minimaal factor 30. De huid kan gaan schilferen, het wordt streng aangeraden niet aan de huid of schilfers te zitten gedurende deze periode. Dit kan het resultaat van de behandeling hinderen. De nazorg adviezen worden met u besproken gedurende de behandeling.

Hersteltijd

De herstelperiode van een laserbehandeling tegen acne en acnelittekens duurt gemiddeld 4 dagen. Gedurende deze herstelperiode kan de huid gaan schilferen, zit dan ook niet aan de schilfers op uw huid. Dit kan het resultaat van de behandeling verhinderen.

Duur resultaat

Voor de behandeling van acne zijn gemiddeld vier tot zes behandelingen nodig met een interval van drie tot zes weken. Afhankelijk van de huid en de persoonlijke wens/behoefte raden wij aan het resultaat vervolgens bij te houden door de behandeling 1 à 2 keer per jaar te herhalen. Het resultaat van een laserbehandeling blijft zo’n 3 tot 6 maanden zichtbaar.

Gratis intake laserbehandeling tegen acne en acnelittekens

The Body Clinic biedt u, voorafgaand aan een lasertherapie behandeling , een kosteloos consult met een huidtherapeut aan. Voor ons is het belangrijk dat u een tevreden cliënt wordt. Wij zijn niet voor niets al jaren de best beoordeelde kliniek van Nederland. Uw verwachtingspatroon wordt in kaart gebracht, mogelijkheden en onmogelijkheden besproken en uiteindelijk krijgt u een eerlijk en op uw situatie toegesneden advies.

Veiligheid van laserbehandelingen

Onze laserbehandelingen zijn geschikt voor verschillende huidtypen en kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van elke patiënt. Tijdens een consult met onze huidtherapeut wordt uw huid zorgvuldig geanalyseerd en wordt de meest geschikte laserbehandeling voor uw situatie besproken. Om de veiligheid van de laserbehandeling te garanderen zijn een aantal dingen belangrijk. Allereerst is het van belang dat de huid niet beschadigd of verbrand is voorafgaand aan de laserbehandeling. Wij raden aan dagelijks gebruik te maken van een dagcrème met minimaal SPF 30. Bij een actieve koortslip is een laserbehandeling niet mogelijk, tenzij dit om een ander gebied gaat. Op deze manier kunnen we een veilige en effectieve behandeling garanderen die afgestemd is op uw persoonlijke wensen en huidconditie.

Prijzen laserbehandeling tegen acne en acnelittekens

Behandeling Prijs
Half gelaat € 180,-
Heel gelaat € 275,-
Gelaat + hals € 375,-

In combinatie met een peeling tegen acne krijgt u een korting van 20% op het totaalbedrag.

FAQ

Kan je acne weglaseren?

Lasertherapie kan acne verminderen door de oorzaak aan te pakken en het herstel te bevorderen. Het kan de overmatige talgproductie van de huid reguleren en de bacteriën die acne veroorzaken doden. Daarbij stimuleert lasertherapie huidvernieuwing, wat helpt bij het herstellen van de huid en het verminderen van acne littekens.

Wat kost een laserbehandeling voor acne?

De prijs van een laserbehandeling voor acne is afhankelijk van hoe groot het te behandelen gebied is. Bij The Body Clinic kunt u vanaf €180,- een laserbehandeling tegen acne en acnelittekens laten doen. Daarbij krijgt u een korting van 20% als u ervoor kiest de peeling tegen acne te combineren met de laserbehandeling.

Waar kan ik lasertherapie tegen acne(littekens) ondergaan?

De lasertherapie van The Body Clinic wordt vooralsnog alleen aangeboden op de locatie in Amsterdam.

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Zaterdag: 08:00 - 19:00

Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag, Duiven en Groningen

Filler behandelingen

 • Jukbeenderen
 • Kaaklijn
 • Rimpels bovenlip
 • Lippen opvullen
 • Liquid facelift
 • Mondhoekplooi
 • Neuscorrectie
 • Neus - lippenplooi
 • Acne littekens verwijderen
 • Slapen opvullen
 • Wallen onder de ogen verwijderen
 • Wangen opvullen
 • Kincorrectie
 • Oorlelcorrectie