Q&A

Lippen opvullen

Op de site wordt aangegeven dat je lippen opvullen een natuurlijk resultaat geeft. Toch zijn er nog wat vragen:

Q: Hoe lang kun je hiervan profiteren?

A: Je kunt er ongeveer een jaar van profiteren.

Q: Wat zijn de kosten?

A: De kosten zijn tussen de 300 en 450 euro

Q: Hoe jong mag ik hiermee beginnen?

A: Vanaf 18 jaar.

Q: Is het een veilige behandeling?

A: The Body Clinic gebruikt alleen hyaluronzuren die al lange tijd op de markt zijn en waar op de lange termijn de veiligheid is bewezen. Je kunt bijwerkingen hebben van de behandeling, zoals roodheid, zwelling en gevoeligheid van de lippen. Soms kun je ook een klein blauw plekje krijgen. De filler die wij voor de lippen gebruiken, kun je altijd actief oplossen, dit geeft een extra stukje veiligheid.


Leeftijd

Q: Ik ben in de 20 en ik heb al een aantal rimpels, is het verstandig er zo jong al mee te beginnen? Word ik er dan niet te snel verslaafd aan?

A: Je moet altijd zelf een afweging maken of je geld wilt uitgeven aan je uiterlijk. In ons vak gebied geld wel “ jong geleerd is oud gedaan”. Het is juist wenselijk om rimpels snel aan te pakken. Er zit dan nog geen barstlijntje (littekentje) in de huid en het is dan makkelijk om deze rimpels te behandelen. Door het hyaluronzuur, dat huidverbeterende eigenschappen heeft, zal na een aantal behandelingen, de rimpel minder diep terugkomen. Ook al ben je ouder geworden en is de filler uitgewerkt. Het hyaluronzuur zelf is niet verslavend, maar je kunt natuurlijk verslaafd worden aan het resultaat.

Q: Wat is de maximale leeftijd voor een behandeling?

A: Er is eigenlijk geen maximale leeftijd voor een behandeling. We bekijken per persoon wat er mogelijk is. 


Lunch time treatment?

Q: Ik wil niet dat mensen zien dat ik behandeld ben (blauwe plekken etc.) Wat adviseer je?

A: Er kunnen altijd wat blauwe plekjes en zwelling ontstaan, zeker bij grote behandelingen met fillers. Deze kan je camoufleren met make-up. Ook adviseren we om 5 dagen voor de behandeling te beginnen met arnica druppels. Bij een botox behandeling zien we nauwelijks blauwe plekken. Deze behandeling kan je dus gerust in je lunchpauze ondergaan!

Q: Hoe lang duurt een behandeling? Ben ik een middag kwijt?

A: Een behandeling duurt tussen 15 en 30 minuten. Een intake duurt een kwartier. Voor een filler behandeling, adviseren wij een half uur van te voren aanwezig te zijn voor de Emla (verdovende) crème).

Q: Hoe lang duren de zwellingen/blauwe plekken?

A: De zwelling neemt de eerste paar dagen snel af, maar kan bij grote behandelingen wel 1 week aanhouden. Ditzelfde geldt voor blauwe plekken. 


Botox

Q: Op de site wordt gezegd ‘een natuurlijk resultaat met Botox‘ maar Botox is een niet natuurlijk ingrediënt. Hoe wordt dit bedoeld?

A: Mensen hebben soms een schrikbeeld van botox dat zij daardoor een zogenaamde ‘pokerface’ van krijgen waarbij het gezicht volledig uitdrukkingsloos wordt. Als je botox injecteert in de juiste zones dan geeft dat juist ontspanning in het gezicht zonder verlies van de mimiek. Door deze ontspanning en rust in het gezicht creëer je juist een uitgeruste open blik waarbij de huid de optimale gelegenheid krijgt de rimpels te herstellen.

Q: Hoe snel zie je het resultaat van een behandeling?

A: Botox heeft enige tijd nodig voordat het optimale effect wordt bereikt. Dit kan variëren van 1 dag tot 2 weken. Het resultaat van de fillers zijn direct zichtbaar. Echter doordat deze fillers worden geïnjecteerd in de huid, kan dat bij sommige mensen wel een tijdelijke reactie (zoals enige zwelling, roodheid en kleine bloeduitstortingen) van de huid geven wat na enige dagen weer verdwijnt en daarna het optimale effect zichtbaar wordt.

Q: Spuit je Botox in je lippen?

A: Botox kun je niet in je lippen spuiten. Hiervoor gebruik je altijd een filler. Wij gebruiken altijd een hyaluronzuur filler die al lange tijd op de markt is. Het voordeel van hyaluronzuurfillers is dat ze ook actief kunnen worden opgelost.

Q: Wat gebeurt er na de behandeling? (crèmes, recover ruimte)

A: Direct na de behandeling zal het geïnjecteerde gebied worden gekoeld om zo de mogelijke tijdelijke bijwerkingen zoals zwelling en het ontstaan van kleine bloeduitstortingen, te beperken. Daarna wordt de huid ingesmeerd met een crème welke het herstel van de huid versnelt en optimaliseert. Met deze crème wordt de geïnjecteerde huid gemasseerd waardoor de filler goed wordt verspreid in de huid.

Q: Wanneer gebruik je Botox en wanneer gebruik je fillers?

A: Botox gebruik je als je bepaalde bewegingen in het gelaat die rimpels veroorzaken wilt voorkomen: de frons, het voorhoofd en lachrimpels (kraaienpootjes). Fillers gebruik je om lijntjes op te vullen en voor contour herstel. 

Q: Mag je botox gebruiken als je zwanger bent en/of borstvoeding gebruikt?

A: Nee, wij adviseren geen botox en/of fillers te gebruiken als je zwanger bent en/of borstvoeding geeft

Q: Botox is toch vergif?

A: Botuline Toxine (Botox) is alleen in bijzonder hoge concentraties een giftige stof. Er zijn meer stoffen die we dagelijks gebruiken en die ook in een hoge concentratie giftig zijn, bijvoorbeeld paracetamol en Ibuprofen. In de lage concentraties die voor rimpel- en antitranspiratiebehandelingen worden gebruikt, is dit absoluut geen vergif en dus veilig toepasbaar!


Bang voor naalden

Q: Ik ben bang voor pijn, doet een behandeling veel pijn?

A: Het merendeel van onze cliënten vindt het erg meevallen met de pijn. We gebruiken dan ook hele kleine, dunne naaldjes. En verder verdoven we de huid met emla crème voor we behandelen met fillers. 


Hyaluronzuur

Q: De rimpelvullers is op basis van natuurlijke en lichaamseigen stoffen. Welke?

A: Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof. Het komt voor in de huid en in ons bindweefsel, zenuwstelsel en epitheelweefsel. Het zorgt voor een gezonde huid maar ook voor gezonde gewrichten. Veroudering van de huid, wat gepaard gaat met rimpelvorming heeft onder andere te maken met een te kort aan deze stof. Restylane, Emervel en Juvederm zijn fillers gemaakt van hyaluronzuur waarmee een natuurlijke correctie van de rimpels en de huid kan worden bereikt.

Q: Als ik teveel fillers heb gebruikt wat kunnen jullie dan voor mij doen?

A: Een eventueel teveel aan fillers kunnen wij oplossen.


Liquid facelift

Q: Wat is een Liquid Facelift?

A: Liquid facelift is de naam van een behandeling met volume fillers om de contouren in het gezicht te accentueren of te herstellen. Deze behandeling wordt ook met hyaluronzuurfillers (Restylane) uitgevoerd. Gebieden die in een liquid facelift uitgevoerd kunnen worden zijn: slapen, jukbenen, wangen, neuslippenplooi, mondhoekplooi, wangen, kin en kaaklijn. Het geeft een heel natuurlijk resultaat, omdat er overal een klein beetje volume wordt toegevoegd. Het pakt ook de oorzaak van rimpels aan. Rimpels ontstaan vaak door volumeverlies van het gezicht. Volumeverlies van het gezicht treedt op omdat steunweefsel (collageen, elastine) afneemt bij de normale veroudering van de huid. Ook krimpt het skelet van het gezicht als je ouder wordt. Je herstelt dus eigenlijk je jeugdige contouren. Bij jonge mensen kun je de contouren accentueren die voor jeugdigheid en vitaliteit staan. Je beperkt je hierin dan vaak tot de slapen en jukbenen, een beginnende neuslippenplooi en soms de wangen als hier al volumeverlies is.


Huidverbetering

Q: Wat is er op het gebied van huidverbetering? En met welke leeftijd kan ik hieraan beginnen?

A: Je kunt bijvoorveeld producten met Retinol gebruiken. Wij gebruiken twee lijnen van dokter Obagi. Een cosmetische lijn: Zo-Skin Health en een medische lijn: Zo-Medical. Vanaf 35 jaar of als je een hele slechte huid hebt, kun je Zo-medical gebruiken. Ben je jonger dan 35 jaar dan adviseren we de Zo-skin lijn. Het mooie aan producten van Obagi is dat de stof Retinol veel hoger is dan in andere producten. Wel moet je het voorzichtig opbouwen om dit product te gebruiken.

De Skinboosters zijn ook enorm in opkomst. Je kunt met kleine prikjes hyaluronzuur vlak onder de huid, de huid verbeteren. De huid verjongt, de huid hydrateert en het gaat stralen.

Q: Hoe ziet mijn huid eruit na een 3step Stimulation Peel behandeling?

A: De huid is op dag 1 tamelijk rood alsof je te lang in de zon heb gelegen. De huid voelt strak en droog aan, een teken dat de cellen in de opperhuid langzaam uitdrogen en afsterven. Onder die strakke laag wordt in hoog tempo een nieuwe opperhuid gevormd. Ter bescherming hiervan laten de huidschilfers nog niet los. Op dag 2 begint het vervellen; daar waar de nieuwe opperhuid klaar is laat de dode huidlaag los. Om dit proces niet te verstoren is het advies niet aan de velletjes te komen. Dit duurt een paar dagen en je kan de calming lotion gebruiken om de losse schilfertjes weg te smeren. Op dag 5 is de huid volledig hersteld en vernieuwd en kan je weer make-up aanbrengen.

Q: Ik wil snel resultaat zien w.b.t. huidverbetering voor welke behandeling moet ik kiezen?

A: Het ZO medical systeem van Obagi.

Q: Ik heb erg last van Acne, welke behandeling moet ik kiezen?

A: Het ZO medical systeem van Obagi.


Antitranspiratie

Q: Een behandeling voor antitranspiratie van de handen is best prijzig, moet ik dan regelmatig terugkomen?

A: Dit kan per persoon variëren van 3-4 maanden tot een jaar.

Q: Ik zweet erg veel (oksels, handen). Waar kan ik het beste mee beginnen om te behandelen?

A: Dit hangt af van de ernst van de klachten en het ongemak die de klant hiervan ondervindt. Hij of zij zou dan moeten beginnen met het laten behandelen van het gebied waarvan de klant de meeste hinder ondervindt. Gelijktijdige behandeling van verschillende gebieden behoort echter ook tot de mogelijkheden.


The Body Clinic

Q: Waarom moet ik kiezen voor The Body Clinic?

A: De artsen van The Body Clinic gebruiken alleen tijdelijke injectables, die gebaseerd zijn op lichaamseigen of natuurlijke stoffen. Bovendien kiezen de artsen van The Body Clinic voor producten die al geruime tijd op de markt zijn en waarvan de veiligheid op lange termijn reeds is bewezen. De artsen van The Body Clinic zijn als beste getest door de Consumentenbond en hebben al meer dan 9 jaar ervaring in de cosmetische geneeskunde. Al onze artsen zijn BIG geregistreerd.

Q: Als ik eenmaal een behandeling onderga moet ik dan blijven terugkomen?

A: Bij The Body Clinic worden alleen tijdelijke injectables gebruikt, wat betekent dat deze producten na verloop van tijd weer worden afgebroken door het lichaam. Dit maakt dat je de behandeling na enige tijd weer moet herhalen. Doordat het geen permanente producten zijn kan de behandeling elke keer worden aangepast op de correctie die de huid op dat moment nodig heeft, waardoor elke keer een natuurlijk resultaat wordt bereikt.

Q: Als ik jong begin met een behandeling en ik stop, word ik dan ineens sneller oud in mijn gezicht?

A: Absoluut niet, het tegendeel is juist waar. Botox kan bv uit preventief oogpunt worden toegepast om juist te voorkomen dat rimpels ontstaan. Hierdoor zet je min of meer het verouderingsproces een tijdje stil waardoor dit proces dus vooruit wordt geschoven. Mocht je daarna ertoe besluiten de behandeling te stoppen dan zal het verouderingsproces in de normale snelheid zich voortzetten.

Q: Als ik een behandeling heb ondergaan en het resultaat is anders dan ik had verwacht wat kunnen jullie dan voor mij doen?

A: Bij ons kan je tijdens de controle afspraak eventueel een touch-up krijgen. Dit zal bepaalt worden door een van onze artsen.