Donkere kringen onder ogen of wallen onder de ogen

Donkere kringen onder uw ogen:  Hoe komt u er aan? Hoe komt u er van af?
Tot voor kort  konden we  weinig doen aan dit probleem. Hoewel het nog steeds soms lastig te behandelen is, zijn er toch ook vaak flinke verbeteringen te bereiken. Een ding is zeker en dat is dat de oplossing niet enkel en alleen uit een potje komt, zoals veel fabrikanten beweren.

In onze kliniek krijgen wij af en toe cliënten die vele honderden euro’s hebben uitgegeven aan allerlei middeltjes die het probleem van donkere kringen onder de ogen zouden aanpakken.

Allereerst is het noodzakelijk om samen met u te gaan kijken naar de oorzaak van donkere kringen / wallen. Er kunnen meerdere factoren een rol spelen bij het ontstaan van donkere kringen, te weten:

* Te dunne huid waardoor het bot doorschemert
* Te veel aan pigment in de huid
* Te veel adertjes in de huid

voor en na fillers onder ogen

Op bovenstaande foto zie je het prachtige resultaat na een filler behandeling onder de ogen van Maria Kooistra.

afspraak btn

Te dunne huid onder de ogen

Het dunner worden van de huid hoort  bij het normale verouderingsproces.  Bij mensen die slank zijn van postuur en ook weinig vet in hun gezicht hebben, zal dit eerder resulteren in donkere wallen als gevolg van het doorschemeren van het bot dan bij mensen die een voller gezicht hebben. Ook erfelijkheid speelt hierbij een rol. Een oplossing voor dit probleem is vaak een filler. Tegenwoordig kunnen we deze filler (vaak hyaluronzuur) met een canule inbrengen, waardoor de kans op blauwe plekjes erg klein is. Het voordeel van een hyaluronzuur is dat deze erg veilig is en zelfs bij overcorrectie actief opgelost kan worden. Hoe deze behandeling wordt uitgevoerd, kunt u later in dit stuk lezen.

Te veel pigment onder uw ogen

Een andere oorzaak voor donkere wallen kan een pigmentprobleem van de huid zijn. Om te weten of pigment de donkere kringen veroorzaakt, kan men een zgn. ‘stretchtest’ doen.  Dit wil zeggen dat men de huid in het gebied van de wal oprekt. Als de kleur van de wal hierdoor lichter wordt, is er inderdaad sprake van een pigmentprobleem en kan het Nu Derm-systeem van Obagi uitkomst bieden. Dit systeem bevat twee ingrediënten, te weten hydrochinon en tretinoine (recepten verkrijgbaar in combinatie met het Obagi Nu Derm systeem en op doktersadvies) die een verzachtende werking hebben op het pigment. Wees wel voorzichtig met dit product rondom uw ogen, want als tretionoine in uw ogen komt, werkt dit erg irriterend. Het Obagi Nu Derm system is verkrijgbaar in onze klinieken, onder behandeling en toezicht van een van onze artsen.

Te veel adertjes onder uw ogen

Ten slotte kunnen te veel adertjes in het gebied van de wal onder uw ogen een verkleuring geven. Als dit het geval is, kan een behandeling met een vaatlaser de beste oplossing zijn. Een andere minder ingrijpende , maar ook minder effectieve oplossing is de oogcreme van ZO-skin Health by Obagi. In deze creme zitten ‘optische diffusers’ die er voor zorgen dat het licht anders breekt in het gebied van de wallen, waardoor deze er minder donker uitzien. De oogcreme van ZO Skin Health is verkrijgbaar in onze klinieken en op onze webshop: www.bodyclinic.nl/webshop.

Vaak zorgt een combinatie van factoren ervoor dat u donkere wallen heeft. Laat u dus goed voorlichten door een van onze deskundige artsen alvorens u met een  behandeling start.
afspraak btn

Donkere kringen of wallen onder de ogen – Behandeling met een filler

De prijzen in het filmpje kunnen niet actueel zijn, kijk voor de actuele prijzen op onze prijslijst.

voor en na

Schermafbeelding 2016-03-21 om 12.43.47

Mocht er tijdens een gratis intake uitkomen, dat een filler behandeling voor u de juiste keuze is, dan kunt u bij The Body Clinic met behulp van tijdelijke fillers (Emervel of Restylane) deze vervelende donkere kringen, wallen of volume verlies onder uw ogen laten verminderen.

Deze tijdelijke fillers bevatten lichaamseigen hyaluronzuur. Dit is een volkomen veilig product met een langdurig resultaat. De filler herstelt het volumeverlies onder uw ogen waardoor u een frissere en minder vermoeide blik krijgt.

Hoe voert de arts de behandeling uit?

In de onderstaande video legt dokter Bart Biermans uit, hoe de behandeling werkt.

De prijzen in het filmpje kunnen niet actueel zijn, kijk voor de actuele prijzen op onze prijslijst.

Tijdens een gratis consult met één van onze artsen in onze klinieken in Amsterdam of Duiven zullen uw wensen doorgenomen worden en zal er de tijd worden genomen om al uw vragen te beantwoorden. Ook eventuele contra-indicaties worden besproken en een gezondheidsverklaring zal worden ingevuld.

Fillerbehandeling onder de ogen met een canule

De prijzen in het filmpje kunnen niet actueel zijn, kijk voor de actuele prijzen op onze prijslijst.

Indien gewenst, kunt u meteen behandeld worden of u kunt een vervolg afspraak maken voor de behandeling.

Vóór de behandeling wordt er eerst op het gebied van uw jukbeen een verdoving gegeven die het gebied onder uw ogen verdooft. Via een prikgaatje kan de arts middels een canule het gebied (in de meeste gevallen) in een keer opvullen met een tijdelijke filler. Door het gebruik van een canule is de kans op beschadigingen en blauwe plekken zeer klein. U voelt alleen het prikje van de verdoving, van de filler behandeling zelf voelt u nauwelijks iets. Het gebied onder uw ogen wordt licht gemasseerd door de arts. De behandeling duurt ongeveer een half uur. Na de behandeling kunt u het gebied koelen. Het enige wat u eventueel zal zien is een blauw plekje van de verdovingsprik en soms een lichte zwelling onder uw ogen. Het resultaat is direct zichtbaar.

U wordt verwacht 2 weken na de behandeling op controle te komen, zodat de arts het behandelde gebied kan bekijken en uw eventuele vragen kan beantwoorden.

De kosten van een filler behandeling tegen donkere kringen / wallen onder de ogen zijn afhankelijk van het aantal ml dat u nodig heeft. Gemiddeld wordt er 1 ml gebruikt voor een behandeling. De prijs is 700 euro. De filler zal ongeveer 1 jaar blijven zitten. Deze filler behandeling tegen donkere kringen / wallen onder ogen is uiteraard ook voor mannen geschikt.

De NVCG (Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde) heeft ook een artikel geplaatst over wallen en donkere kringen onder de ogen. Klik hier voor dit artikel.

Waar?

The Body Clinic heeft twee privé klinieken, te weten: een in Amsterdam en een in Duiven. De artsen van The Body Clinic zijn als beste getest door de Consumentenbond. Voor het maken van een gratis consult, kunt u contact met ons opnemen op 020-4638668 of via de button “Maak een afspraak”.

afspraak btn