Juvederm

Juvederm is een tijdelijke natuurlijke rimpelvuller op basis van hyaluronzuur met een direct zichtbaar effect dat zes tot vijftien maanden aanhoudt. Hyaluronzuur komt van nature in de huid voor. In de ouder wordende huid neemt de hoeveelheid af, waardoor de huid aan volume en elasticiteit verliest. Hierdoor kunnen rimpels ontstaan. Door het aanvullen van het hyaluronzuur krijgt de huid haar volume en natuurlijke elasticiteit terug en vervagen de rimpels.


Juvederm is een uiterst geschikt middel voor de lippen. Omdat het een zachte samenstelling heeft, geeft het een heel natuurlijk resultaat. Uw lippen behouden de natuurlijke vorm, maar lijken net iets voller. Andere gebieden die geschikt zijn voor een behandeling met Juvederm zijn: voorhoofdslijnen, frons, kraaienpootjes, wangen, jukbenen, slapen, neuslippenplooi, mondhoekplooi, kin, kaaklijn, rimpels rondom mond en ogen.

Juvederm voor en naJuvederm voor en na

Risico’s en bijwerkingen Juvederm

De filler Juvederm is veilig. Wereldwijd zijn er al meer dan tien miljoen behandelingen uitgevoerd met hyaluronzuren. Omdat hyaluronzuur ook van nature in de huid voorkomt, is de kans op een allergische reactie erg klein. Er kan bij een behandeling met Juvederm ter plekke van de injectie wat roodheid en een lichte zwelling ontstaan. Ook kan er in sommige gevallen een blauw plekje ontstaan. Deze bijwerkingen zijn tijdelijk van aard. Een mogelijke aan de behandeling gerelateerde bijwerking is een lokale infectie in het behandelde gebied. Hiervoor kan een antibioticumkuur worden genomen.

Niet elke bijwerking van Juvederm wordt hier vermeld. Tijdens het intakegesprek zal uw arts dit met u bespreken.

NB: Het is erg belangrijk dat u na een behandeling met Juvederm, gedurende een week geen directe blootstelling hebt aan zonnestraling.

Juvederm moet niet worden gebruikt in gebieden met actieve huidaandoeningen (zoals acné) of ontstekingen, tijdens de zwangerschap of tijdens de periode van borstvoeding. Ook bij een actieve koortslip is het niet mogelijk dit gebied te behandelen.

Juvederm voor en na

Intakegesprek

Tijdens een vrijblijvend en gratis intakegesprek wordt gekeken of u geschikt bent voor een behandeling met Juvederm. Een intakegesprek is bedoeld om u kennis te laten maken met de behandelend arts en bepaalde aspecten van de behandeling, zoals hersteltijd, bijwerkingen, nazorg en resultaten te bespreken. Tevens wordt er bekeken wat uw verwachtingen en wensen zijn. Eventueel kunnen alternatieve behandelingen met u worden besproken. Na deze evaluatiefase krijgt u van onze artsen een eerlijk advies welke behandeling het meest geschikt voor is voor u. Ten slotte vult u samen met de arts de gezondheidsverklaring en behandelovereenkomst in.

De behandeling

U dient dertig minuten van te voren aanwezig te zijn voor de verdovende crème. Deze zal door de assistente worden aangebracht. U kunt vervolgens even in wachtkamer plaatsnemen. Voordat u behandeld wordt, maakt de arts foto’s voor uw medisch dossier.

Nadat de arts het te behandelen gebied heeft afgetekend, zullen er enkele prikjes in het te behandelen gebied worden gezet.

Een behandeling met Juvederm duurt tussen de tien en twintig minuten. Een behandeling met Juvederm wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren, al verschilt de pijnervaring per individu. Alleen bij de behandeling van de liplijntjes, wordt er een plaatselijke verdoving gezet.

Na de behandeling

Na een behandeling met Juvederm kan er enige roodheid en een zwelling optreden in het behandelde gebied. In een enkel geval kunnen er blauwe plekjes ontstaan. U krijgt een nabehandelprotocol mee waarin de eventuele beperkingen na de behandeling met Juvederm worden beschreven. Het resultaat van Juvederm is direct zichtbaar. Soms is het nodig de behandeling met Juvederm te herhalen. Deze vervolgbehandeling kan dan na twee weken plaatsvinden.

Prijzen

Behandeling Kliniek

Juvederm 3 (1 ml)

De prijs is afhankelijk van aantal ml wat u nodig heeft (tussen 300 en 500 euro)

€ 500,- Juvederm

Maak nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek

 

Vraag en Antwoord

Wordt een behandeling met Juvederm bij The Body Clinic altijd uitgevoerd door een arts?

Ja. Alleen een arts is bevoegd om deze behandeling uit te voeren. De artsen van The Body Clinic zijn als besten getest door de Consumentenbond. Klik hier als u meer informatie over onze artsen wilt.

Wat is het verschil tussen een hyaluronzuur en Juvederm?

Juvederm is een hyaluronzuur. Hyaluronzuur staat voor de werkzame stof in Juvederm. Andere rimpelvullers met een hyaluronzuur als basis is Restylane.

Krijg ik geen onnatuurlijk uiterlijk door een behandeling met Juvederm?

De artsen van The Body Clinic nemen het natuurlijke verouderingsproces als leidraad voor de cosmetische correctie. Er wordt alleen maar volume toegevoegd op die plekken waar volumeverlies is opgetreden. Dit waarborgt een mooi en natuurlijk resultaat. Kijk voor onze werkwijze onder kopje Artsen of filosofie. Vindt u het resultaat toch niet natuurlijk geworden? Dan is er altijd de mogelijkheid om een stofje (hyazon) in te spuiten, dat de rimpelvuller Juvederm weer oplost.

Krijg ik bobbels door het gebruik van de filler Juvederm?

Juvederm geeft geen granuloomvorming (bobbeltje). Vroeger werden er nog vaak permanente fillers gebruikt. Deze fillers hebben een andere samenstelling die het mogelijk maakt dat ze permanent in de huid kunnen blijven. Deze samenstelling zorgt er echter ook voor dat in sommige gevallen het afweersysteem van het lichaam tegen deze injectables ‘in opstand’ komt. Deze reactie kan granulomen (bobbeltjes) veroorzaken. Juvederm bestaat uit hayluronzuur. Deze stof kan de bovenbeschreven reactie niet uitlokken omdat deze stof ook van nature al in het lichaam voorkomt.

Mag ik na een Juvederm behandeling in de zon?

U moet de zon gedurende een week na het inspuiten van de injectable Juvederm vermijden.

Wanneer mag ik na een behandeling met Juvederm weer aan het werk?

Een behandeling met Juvederm is een echte lunchtime treatment. Behalve wat lichte roodheid en zwelling en soms een klein blauw plekje, is er niets te zien van een behandelng met Juvederm. U kunt dus weer direct na de behandeling aan het werk.

Is een behandeling met Juvederm pijnlijk?

Een behandeling met Juvederm wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren al verschilt de ervaring van pijn per individu. De artsen van The Body Clinic werken vaak met verdovingscrème en coldpacks om de behandeling comfortabeler te maken.

Moet mijn huid worden getest?

Juvederm bestaat uit een biologisch afbreekbare stof die identiek is aan lichaamseigen stoffen. Juvederm bevat geen humane of dierlijke bestanddelen en er is vrijwel geen risico op allergische reacties. U hoeft dus van te voren geen allergietest te ondergaan.

Wanneer zie ik resultaat na een behandeling met Juvederm?

U zult direct resultaat zien na een behandeling met Juvederm. Het effect kan in komende dagen wel iets minder worden omdat er meteen na de behandeling ook nog sprake is van zwelling. Dit geeft namelijk ook een vullend effect.

Waar kan ik behandeld worden met Juvederm?

The Body Clinic heeft twee eigen locaties, te weten in Amsterdam en Duiven (nabij Arnhem). De artsen van The Body Clinic zijn als beste getest door de Consumentenbond.

Maak nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek via 020-4638668 of via de button “Maak een afspraak”.