Radiesse

Radiesse bestaat uit calcium- en fosfaationen. Dit zijn natuurlijke mineralen die ook voorkomen in tanden en botten. De injectable is wit van kleur en dient in de diepe huidlaag geïnjecteerd te worden. Gebieden die geschikt zijn voor een behandeling met Radiesse zijn: de neus-lippenplooi, mondhoeklijn, wangen, jukbenen, traangootje onder de ogen, slapen, kin, kaaklijn, en de wat diepere lijntjes rondom de mond.

U kunt niet behandeld worden met Radiesse, indien er al een permanente filler in het te behandelen gebied is gebruikt.

Radiesse zorgt voor een esthetisch effect dat ongeveer 1,5 jaar aanhoudt. Radiesse werkt niet alleen als een vulmiddel, tevens zorgt het voor een duurzaam effect door stimulatie van eigen bindweefselvorming.

Radiesse voor en naRadiesse voor en na

Risico’s en bijwerkingen Radiesse
Radiesse is ook als een van de weinige rimpelvullers goedgekeurd door de Amerikaanse FDA (Food&Drugs Administration). Dit is een organisatie die toeziet op de kwaliteit van voedingsmiddelen en medische producten. Radiesse is een veilige rimpelvuller.  Het wordt al meer dan twintig jaar toegepast in andere vakgebieden (orthopedie, neurochirurgie, oogheelkunde en tandheelkunde). In Amerika wordt deze injectable al meer dan tien jaar gebruikt voor cosmetische correcties.

Er zijn geen complicaties van het middel bekend, zoals granuloomvorming (permanente ophoping) of verplaatsing van de rimpelvuller. Omdat de bestanddelen van Radiesse ook in het lichaam voorkomen, is de kans op een allergische reactie uiterst klein.

Symptomen die kunnen optreden met het gebruik van deze injectable zijn: roodheid, zwelling en plaatselijke gevoeligheid. Algemene risico’s die na iedere ingreep kunnen optreden, zijn onder andere een infectie, een gestoorde wondgenezing en hoe klein de kans ook is, een allergische reactie. Niet elke bijwerking van Radiesse  is hier vermeld. Tijdens het intakegesprek zal uw arts dit met u  bespreken.

Radiesse Injectable product van het jaar

Intakegesprek
Tijdens een vrijblijvend en gratis intakegesprek wordt gekeken of u geschikt bent voor een behandeling met Radiesse. Een intakegesprek is bedoeld om u kennis te laten maken met de behandelend arts en bepaalde aspecten van de behandeling, zoals hersteltijd, bijwerkingen, nazorg en resultaten te bespreken. Tevens wordt er bekeken wat uw verwachtingen en wensen zijn. Eventueel kunnen alternatieve behandelingen met u worden bespoken. Na deze evaluatiefase krijgt u van onze artsen een eerlijk advies welke behandeling het meest geschikt is voor u. Ten slotte vult u de gezondheidsverklaring en behandelovereenkomst in.

De behandeling
Voordat u behandeld wordt, maakt de arts foto’s voor uw medisch dossier. Nadat de arts het te behandelen gebied heeft afgetekend, zullen er enkele injectables in het te behandelen gebied worden gezet. Een behandeling met Radiesse duurt tussen de vijf en tien minuten. Wanneer u gekozen heeft voor de whole-face-approach duurt de behandeling gemiddeld een half uur. Een behandeling met Radiesse wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren, al verschilt de pijnervaring per individu. Alleen bij de behandeling van de liplijntjes, wordt er een plaatselijke verdoving gezet.

Na de behandeling
Het resultaat van Radiesse is direct zichtbaar. Na de behandeling met Radiesse kan er enige roodheid en zwelling optreden in het behandelde gebied. Ook jeuk en gevoeligheid in het behandelde gebied zijn normale reacties op het middel. In een enkel geval kunnen er blauwe plekjes ontstaan. Na de injectie zal Radiesse nog ongeveer een week voelbaar zijn voordat het dezelfde hardheid aanneemt als het omliggende huidweefsel. U krijgt een nabehandelprotocol mee, waarin de eventuele beperkingen na de behandeling met Radiesse worden beschreven.

Radiesse voor en naRadiesse voor en na

Prijzen

Behandeling Kliniek
Radiesse (1,5cc) €   550,-


Maak nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek


Vraag en antwoord

Wordt een behandeling met Radiesse bij The Body Clinic altijd uitgevoerd door een arts?

Ja. Alleen een arts is bevoegd om deze behandeling uit te voeren. De artsen van The Body Clinic zijn als besten getest door de Consumentenbond. Klik hier als u meer informatie over onze artsen wilt.

Wat betekent Whole-face-approach?

Bij de Whole-face-approach wordt er volume toegevoegd op die plekken waar door natuurlijke veroudering een volumeverlies is opgetreden (i.e. jukbenen, wangen, slapen, neus-lippen-plooi, mondhoekplooi). Door het gebruik van meerdere injectables Radiesse wordt een soort lifting effect gecreëerd, dat vergeleken kan worden  met een mini-face-lift.

Krijg ik geen onnatuurlijk uiterlijk door het gebruik van fillers zoals Radiesse?

De artsen van The Body Clinic nemen het natuurlijke verouderingsproces als leidraad voor de cosmetische correctie. Er wordt alleen maar volume toegevoegd op die plekken waar volumeverlies is opgetreden. Dit waarborgt een mooi en natuurlijk resultaat. Kijk voor onze werkwijze onder kopje artsen of filosofie.

Krijg ik geen bobbels van een  filler?

Zoals eerder vermeld geeft de filler Radiesse geen granuloomvorming (bobbeltje). Dit is in tegenstelling tot de permanente fillers die vroeger werden gebruikt. Deze fillers hebben een andere samenstelling die het mogelijk maakt dat ze permanent in de huid kunnen blijven. Deze samenstelling zorgt er echter ook voor dat in sommige gevallen het afweersysteem van het lichaam tegen deze fillers ‘ in opstand’  komt. Deze reactie kan granulomen (bobbeltjes) veroorzaken. Radiesse bestaat uit fosfaat en calcium, deze stoffen kunnen de bovenbeschreven reactie niet uitlokken, omdat deze stoffen ook van nature al in het lichaam voorkomen (botten en tanden).

Kan Radiesse ook in de lippen worden gespoten?

Radiesse is niet geschikt als injectable voor het opvullen van lippen. Vanwege de kleur (wit) en de stevigheid van Radiesse is dit niet de meest geschikte injectable voor de lippen. De artsen van The Body Clinic gebruiken voor de lippen een hyaluronzuur. Deze rimpelvuller is minder stevig en geeft hierdoor een natuurlijker en mooier resultaat.

Mag ik na een behandeling met Radiesse in de zon?

Hoewel de zon de huidveroudering versnelt, mag u nadat roodheid en eventuele zwelling is verdwenen gewoon in de zon. Als er tijdens een behandeling met Radiesse een blauw plekje is ontstaan, moet u wel wachten totdat deze verdwenen is, voordat u de zon in mag. Wij raden echter altijd aan om een zonnefactor te gebruiken om de huidveroudering tegen te gaan.

Na hoeveel tijd mag ik na een behandeling met Radiesse weer aan het werk?

Dit hangt af van het gebied dat behandeld wordt. Bij de andere behandelingen met Radiesse is de kans op blauwe plekjes veel minder en kunt u over het algemeen de volgende dag weer aan het werk.

Is een behandeling met Radiesse pijnlijk?

Een behandeling met Radiesse wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren, al verschilt de ervaring van pijn per individu. Tegenwoordig wordt de Radiesse gemengd met Lidocaine, een verdovende stof. Ook gebruiken de artsen van The Body Clinic vaak coldpacks om de pijn te verminderen.

Moet mijn huid worden getest?

Radiesse bestaat uit een biologisch afbreekbare stof die identiek is aan lichaamseigen stoffen.  Radiesse bevat geen humane of dierlijke bestanddelen waardoor er vrijwel geen risico is op allergische reacties. U hoeft dus van te voren geen allergietest te ondergaan.

Waar kan ik behandeld worden met Radiesse?

The Body Clinic heeft twee eigen locaties, te weten in Amsterdam en Duiven (nabij Arnhem). De artsen zijn als beste getest door de Consumentenbond.

Maak nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek via 020-4638668 of via de button “Maak een afspraak”.