Restylane

Restylane is een tijdelijke natuurlijke rimpelvuller op basis van hyaluronzuur met een direct zichtbaar effect dat zes tot vijftien maanden aanhoudt. Hyaluronzuur komt van nature in de huid voor. In de ouder wordende huid neemt de hoeveelheid af, waardoor de huid aan volume en elasticiteit verliest. Hierdoor kunnen rimpels ontstaan. Door het aanvullen van het hyaluronzuur krijgt de huid haar volume en natuurlijke elasticiteit terug en vervagen de rimpels. Gebieden die geschikt zijn voor een behandeling met Restylane zijn: voorhoofdslijnen, frons, kraaienpootjes, wangen, jukbenen, slapen, neuslippenplooi, mondhoekplooi, kin, kaaklijn, rimpels rondom mond en ogen.

Restylane voor en naRestylane voor en na

Risico’s en bijwerkingen Restylane
De filler Restylane is veilig. Wereldwijd zijn er al meer dan tien miljoen behandelingen uitgevoerd met hyaluronzuren. Omdat hyaluronzuur ook van nature in de huid voorkomt, is de kans op een allergische reactie erg klein. Er kan bij een behandeling met Restylane ter plekke van de injectie wat roodheid en een lichte zwelling ontstaan. Ook kan er in sommige gevallen een blauw plekje ontstaan. Deze bijwerkingen zijn tijdelijk van aard. Een mogelijke aan de behandeling gerelateerde bijwerking is een lokale infectie in het behandelde gebied. Hiervoor kan een antibioticumkuur worden genomen.

Niet elke bijwerking van Restylane wordt hier vermeld. Tijdens het intakegesprek zal uw arts dit met u bespreken. NB: Het is erg belangrijk dat u na een behandeling met Restylane, gedurende een week geen directe blootstelling hebt aan zonnestraling. Restylane moet niet worden gebruikt in gebieden met actieve huidaandoeningen (zoals acné) of ontstekingen, tijdens de zwangerschap of tijdens de periode van borstvoeding. Ook bij een actieve koortslip is het niet mogelijk dit gebied te behandelen.

Intakegesprek
Tijdens een vrijblijvend en gratis intakegesprek wordt gekeken of u geschikt bent voor een behandeling met Restylane. Een intakegesprek is bedoeld om u kennis te laten maken met de behandelend arts en bepaalde aspecten van de behandeling, zoals hersteltijd, bijwerkingen, nazorg en resultaten te bespreken. Tevens wordt er bekeken wat uw verwachtingen en wensen zijn. Eventueel kunnen alternatieve behandelingen met u worden bespoken. Na deze evaluatiefase krijgt u van onze artsen een eerlijk advies welke behandeling het meest geschikt voor is voor u. Ten slotte vult u samen met de arts de gezondheidsverklaring en behandelovereenkomst in.

De behandeling
U dient dertig minuten van te voren aanwezig te zijn voor de verdovende crème. Deze zal door de assistente worden aangebracht. U kunt vervolgens even in wachtkamer plaatsnemen. Voordat u behandeld wordt, maakt de arts foto’s voor uw medisch dossier. Nadat de arts het te behandelen gebied heeft afgetekend, zullen er enkele prikjes in het te behandelen gebied worden gezet. Een behandeling met Restylane duurt tussen de tien en twintig minuten. Een behandeling met Restylane wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren, al verschilt de pijnervaring per individu. Alleen bij de behandeling van de liplijntjes, wordt er een plaatselijke verdoving gezet.

Restylane voor en naRestylane voor en na

Na de behandeling

Na een behandeling met Restylane kan er enige roodheid en een zwelling optreden in het behandelde gebied. In een enkel geval kunnen er blauwe plekjes ontstaan. U krijgt een nabehandelprotocol mee waarin de eventuele beperkingen na de behandeling met Restylane worden beschreven. Het resultaat van Restylane is direct zichtbaar. Soms is het nodig de behandeling met Restylane te herhalen. Deze vervolgbehandeling kan dan na twee weken plaatsvinden.

Maak nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek.

Prijzen

1 ml = 500 euro

Behandeling Kliniek
Restylane (1,5 ml) €550,-


Maak nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek


Vraag en antwoord

Wordt een behandeling met Restylane bij The Body Clinic altijd uitgevoerd door een arts?

Ja. Alleen een arts is bevoegd om deze behandeling uit te voeren. De artsen van The Body Clinic zijn  als besten getest door de Consumentenbond. Klik hier als u meer informatie over onze artsen wilt.

Wat is het verschil tussen een hyaluronzuur en Restylane?

Restylane is een hyaluronzuur. Hyaluronzuur staat voor de werkzame stof in Restylane.

Krijg ik een onnatuurlijk uiterlijk door een behandeling met Restylane?

De artsen van The Body Clinic nemen het natuurlijke verouderingsproces als leidraad voor de cosmetische correctie. Er wordt alleen maar volume toegevoegd op die plekken waar volumeverlies is opgetreden. Dit waarborgt een mooi en natuurlijk resultaat. Vindt u het resultaat toch niet natuurlijk geworden? Dan is er altijd de mogelijkheid om een stofje (hyazon) in te spuiten dat de rimpelvuller Restylane weer binnen enkele uren oplost.

Krijg ik bobbels door het gebruik van de filler Restylane?

Restylane geeft geen granuloomvorming (bobbeltje). Vroeger werden er nog vaak permanente fillers gebruikt. Deze fillers hebben een andere samenstelling die het mogelijk maakt dat ze permanent in de huid kunnen blijven. Deze samenstelling zorgt er echter ook voor dat in sommige gevallen het afweersysteem van het lichaam tegen deze injectables ‘in opstand’ komt. Deze reactie kan granulomen (bobbeltjes) veroorzaken. Restylane bestaat uit hayluronzuur. Deze stof kan de bovenbeschreven reactie niet uitlokken omdat deze stof ook van nature al in het lichaam voorkomt.

Mag ik na een Restylane behandeling in de zon?

U moet de zon gedurende een week na het inspuiten van de injectable Restylane vermijden.

Wanneer mag ik na een behandeling met Restylane weer aan het werk?

Een behandeling met Restylane is een echte lunchtime treatment. Behalve wat lichte roodheid, zwelling en soms een klein blauw plekje, is er niets te zien van een behandelng met Restylane. U kunt  na de behandeling direct weer aan het werk.

Is een behandeling met Restylane pijnlijk?

Een behandeling met Restylane wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren, al verschilt de ervaring van pijn per individu. De artsen van The Body Clinic werken vaak met verdovingscrème en coldpacks om de behandeling comfortabeler te maken.

Moet mijn huid worden getest?

Restylane bestaat uit een biologisch afbreekbare stof die identiek is aan lichaamseigen stoffen. Restylane bevat geen humane of dierlijke bestanddelen. Er is vrijwel geen risico op allergische reacties. U hoeft dus van tevoren geen allergietest te ondergaan.

Wanneer zie ik resultaat na een behandeling met Restylane?

U zult direct resultaat zien na een behandeling met Restylane. Het effect kan in komende dagen wel iets minder worden omdat er meteen na de behandeling ook nog sprake is van zwelling. Dit geeft namelijk ook een vullend effect.

Waar kan ik behandeld worden met Restylane?

The Body Clinic heeft twee eigen locaties, te weten in Amsterdam en Duiven (nabij Arnhem). De artsen van The Body Clinic zijn als beste getest door de Consumentenbond.

Maak nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek via 020-4638668 of via de button “Maak een afspraak”.