Sculptra

Sculptra is een langdurige rimpelvuller die bestaat uit de natuurlijke stof melkzuur. Melkzuur wordt ook door ons eigen lichaam aangemaakt.

Sculptra stimuleert de huid om collageen (bindweefsel) aan te maken, waardoor de diepte van de rimpel verminderd. Dit is een langzaam proces, het optimale resultaat is na enkele maanden zichtbaar. U heeft twee tot vier jaar plezier van de rimpelbehandeling met Sculptra. Afhankelijk van uw leeftijd, leefgewoonten, de kwaliteit van de huid en uw verwachting van het resultaat, zijn er een tot drie behandelingen nodig.

Sculptra kan als rimpelvuller voor de volgende indicatiegebieden goed gebruikt worden:

– Accentueren van jukbenen
– Opvullen van slapen
– Volume geven aan wangen
– Opvullen neus- lippenplooi
– Opvullen mondhoekplooi

Er zijn ook nog andere indicatiegebieden. Uw cosmetische arts kan u hier meer over vertellen.

Sculptra voor en naSculptra voor en na

Risico’s en bijwerkingen Sculptra
Sculptra is een veilige rimpelvuller en wordt al bijna tien jaar gebruikt in de cosmetische geneeskunde. Melkzuur, het hoofdbestanddeel van Sculptra, komt voor in ons lichaam en wordt ook door het lichaam zelf afgebroken. Om die reden wordt het ook in oplosbare hechtingen gebruikt. Een huidtest is niet nodig omdat de kans op een allergische reactie te verwaarlozen is. De meest voorkomende bijwerkingen van het middel Sculptra zijn: roodheid, blauw plekje, lichte lokale zwelling of verkleuring van het behandelde gebied. Deze effecten verdwijnen meestal binnen een tot vijftien dagen.

Intakegesprek
Een vrijblijvend en gratis intakegesprek is bedoeld om u kennis te laten maken met de behandelend arts en bepaalde aspecten van de behandeling, zoals hersteltijd, bijwerkingen, nazorg en resultaten te bespreken. Tevens wordt er bekeken wat uw verwachtingen en wensen zijn. Eventueel kunnen alternatieve behandelingen worden bespoken. U krijgt van onze artsen een eerlijk advies welke behandeling het meest geschikt is voor u.

De behandeling
Voordat u behandeld kan worden met Sculptra vult u eerst een gezondheidsverklaring en behandelovereenkomst in. Daarna maakt de arts foto’s voor uw medisch dossier. Nadat de arts het te behandelen gebied heeft afgetekend, zullen er enkele prikjes in het te behandelen gebied worden gezet. Een behandeling met Sculptra duurt tussen de twintig en dertig minuten. De behandeling wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren, al verschilt de pijnervaring per individu.

Na de behandeling
Het resultaat van Sculptra is direct zichtbaar. Na de behandeling kan er wel enige roodheid en zwelling optreden in het behandelde gebied. In een enkel geval kunnen er blauwe plekjes ontstaan. U krijgt een nabehandelprotocol mee, waarin de eventuele beperkingen na de behandeling met Sculptra worden beschreven. Belangrijk: U dient het behandelde gebied elke dag, gedurende de eerste twee weken te masseren. Volg de instructies op het nabehandelprotocol.

Sculptra voor en naSculptra voor en na

Prijzen

Behandeling Kliniek
Sculptra (7,0cc) € 650,-

Maak nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek

 

Vraag en antwoord

Wordt een behandeling met Sculptra bij The Body Clinic altijd uitgevoerd door een arts?

Ja. Alleen een arts is bevoegd om deze behandeling uit te voeren. De artsen van The Body Clinic zijn  als besten getest door de Consumentenbond. Klik hier als u meer informatie over onze artsen wilt.

Krijg ik een onnatuurlijk uiterlijk door het gebruik van de filler Sculptra?

De artsen van The Body Clinic nemen het natuurlijke verouderingsproces als leidraad voor de cosmetische correctie. Er wordt alleen maar volume toegevoegd op die plekken waar volumeverlies is opgetreden. Dit waarborgt een mooi en natuurlijk resultaat. Kijk voor onze werkwijze onder kopje artsen of filosofie.

Kun je bobbels krijgen door gebruik van het middel Sculptra?

Soms komt het voor dat er in diepere huidlagen een kleine ophoping ontstaat. Dit is tijdelijk en niet zichtbaar (wel voelbaar). Men kan dit voorkomen door de eerste twintig dagen na de behandeling, het behandelde gebied goed te masseren.

Kan Sculptra ook in de lippen worden gespoten?

Sculptra is niet geschikt als injectable voor het opvullen van lippen.  Sculptra is een middel om volume te creëren en daarom niet geschikt voor de lippen. De artsen van The Body Clinic gebruiken voor de lippen een hyaluronzuur. Deze filler  geeft een natuurlijk  en mooi resultaat.

Hoe lang duurt het voordat ik het effect zie van een behandeling met Sculptra?

Hoewel meteen na de behandeling een mooi effect is te zien, verdwijnt dit weer na ongeveer een dag. Vervolgens duurt het ongeveer zes maanden voordat het optimale effect zichtbaar is. U kunt na twee maanden al wel een vervolgbehandeling ondergaan met Sculptra omdat het meeste collageen de eerste twee maanden wordt aangemaakt.

Mag ik na een behandeling met Sculptra in de zon?

Hoewel de zon de huidveroudering versnelt, mag u nadat roodheid en eventuele zwelling zijn verdwenen gewoon in de zon. Als er tijdens behandeling een blauw plekje is ontstaan, moet u wel wachten totdat dit verdwenen is voordat u de zon in mag. Wij raden echter altijd aan om een zonnefactor te gebruiken om huidveroudering tegen te gaan.

Is een behandeling met Sculptra pijnlijk?

Een behandeling met de rimpelvuller Sculptra wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren, al verschilt de ervaring van pijn per individu. Tegenwoordig wordt Sculptra gemengd met Lidocaine, een stofje dat een verdovende werking heeft. Ook gebruiken de artsen van The Body Clinic vaak coldpacks om pijn te verminderen.

Zijn er bepaalde aandoeningen of medicijnen waardoor ik niet in aanmerking kom voor een behandeling met Sculptra?

Er zijn maar weinig aandoeningen en medicijnen die een behandeling met Sculptra onmogelijk maken. Voordat u behandeld kunt worden met Sculptra vult u eerst een gezondheidverklaring invullen. Hiermee wordt gekeken of u geschikt bent voor een behandeling met Sculptra.

Moet mijn huid worden getest voor een behandeling met Sculptra?

De injectable Sculptra bestaat uit een biologisch afbreekbare stof die identiek is aan lichaamseigen stoffen. Sculptra bevat geen humane of dierlijke bestanddelen. Er is vrijwel geen risico op allergische reacties. U hoeft dus van te voren geen allergietest te ondergaan.

Waar kan ik behandeld worden met Sculptra?

The Body Clinic heeft twee eigen locaties, te weten in Amsterdam en Duiven (nabij Arnhem).

Maak nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprekMaak een afspraak