CLOSE

2017! Een gezonde start!

bart biermans arts the body clinic 1

Het is januari 2017, weer een nieuw jaar. We hebben allemaal goede voornemens. De één stopt met roken, de ander gaat (meer) sporten. Waarom gaan we niet gewoon gezonder eten? Gezond eten zorgt voor een gezond lichaam en een mooie huid. Je voelt je fitter en krijgt meer energie. Een gezonde levensstijl hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Hieronder enkele simpele tips om een gezonder eetpatroon te realiseren.

Tip 1: Vergroen je menu

Vlees of vis is vaak het belangrijkste onderdeel van onze maaltijd. Draai het om en geef groente de hoofdrol. Maak eens verschillende groenten klaar en je komt zo aan die 250 gram per dag. Een paar simpele veranderingen kunnen een groot verschil maken.

Tip 2: Ga voor de goede vetten

Goede vetten verlagen je cholesterolgehalte. Hoe je ze binnenkrijgt? Eet bijvoorbeeld een handje ongezouten noten per dag, zet elke week vette vis op het menu en eet vaker avocado.

 

Tip 3: Drink verstandig

Een volwassene heeft dagelijks anderhalf tot twee liter vocht nodig. De beste dorstlesser is water, want daar zitten geen calorieën. Goed nieuws: dit simpele drankje kun je steeds een andere smaak geven.

 

Tip 4: Koop bewust, kook zelf & eet met aandacht

Voor een gezonder eetpatroon koop je bewust, bereid je zelf je maaltijden en eet je met aandacht. Ingewikkeld? Nee hoor, eet bij voorkeur aan tafel, neem de tijd voor een maaltijd, kauw rustig, lees goed op de etiketten wat er precies in zit, gebruik een kleine lepel etc.

 

Tip 5: Vaker een dagje zonder vlees

Regelmatig een dag zonder vlees is goed voor jezelf en het milieu. Gelukkig zijn er heel veel lekkere manieren om vlees te vervangen.

 

Tip 6: Vernieuw je ontbijt & lunch

Ontbijt en lunch eens met iets anders dan een boterham. Dat is lekker en ook nog slim: door te combineren en te variëren krijg je makkelijk meer verschillende voedingsstoffen binnen.

Tip 7: Let op verborgen suiker & zout

Veel producten bevatten meer suiker en zout dan je denkt. Zelfs producten waarvan je dat helemaal niet zou verwachten. Bijvoorbeeld in rookworst, pizza margherita en kant en klare pasta bolognese zit heel veel zout.

 

Met deze simpele tips kom je al een heel eind op weg naar een gezonde levensstijl!

Bron: Allerhande Januari 2017

Recent Posts