Alles wat je wilt weten over fillers

bart biermans arts the body clinic 1

Het vergroten van de lippen met fillers is een artistieke en technische uitdaging. Een arts moet niet alleen een heel goede injectietechniek hebben, maar ook de anatomie en de esthetiek van de lippen en het gezicht heel goed begrijpen. Daarnaast moet je als arts heel goed op de hoogte zijn van de eigenschappen van de verschillende fillers.  Je wil natuurlijk geen bulten op je lippen hebben. Wat moet je allemaal weten over fillers? Lees hieronder de tips & tricks. De artsen van The Body Clinic zorgen er in iedere geval altijd voor dat een behandeling met fillers zorgvuldig wordt toegepast.

beste botox kliniek

De bijwerkingen: zwelling door injecteertechniek

Na een behandeling met fillers treden vaak bijwerkingen als zwellingen, blauwe plekken, rode vlekken en pijn op. Dat ligt eerder aan het injecteren zelf dan aan de gebruikte filler. Als mensen voor de behandeling aspirine, visolie of vitamine E hebben geslikt is het risico op deze bijwerkingen erger. Gelukkig zijn ze eerder irritant dan ernstig en kunnen ze eenvoudig worden behandeld met een koud kompres.  Voor de behandeling gebruik je emla creme, dit zorgt ervoor dat het verdoofd wordt.

Welk type filler kies je?

Zo is Juvederm Voluma veel minder vloeibaar als andere vormen van Juvederm en daardoor kan het de lippen meer liften, maar veroorzaakt het ook sneller bulten, pijn en zwelling. Restylane geeft de lippen meer structuur, maar maakt ze minder zacht dan bijvoorbeeld fillers met hyaluronzuur Juvederm of Belotero. Door het hydrofiele karakter van de fillers met hyaluronzuur moet een arts oppassen dat hij niet te veel filler in de lippen aanbrengt, om langdurige zwelling te voorkomen. De beweging van de spiertjes in de lippen kunnen er voor zorgen dat deze fillers gaan samenklonten en er permanente bultjes ontstaan die alleen chirurgisch kunnen worden verwijderd. In The Body Clinic gebruiken we Restylane Kysse en Princess als lipfiller. De arts zal in overleg met u kijken welke filler het beste bij u past. Ook de hoeveelheid van de lipfiller wordt uitvoerig besproken, zodat het een natuurlijke uitstraling blijft en gekeken wat het beste bij uw gezicht past.

Pijnlijke behandeling?

De behandeling is ook minder pijnlijk. Het enige nadeel is dat het gedetailleerde werk, bijvoorbeeld in de mondhoeken en langs de randen van de lippen, wat lastiger is dan met naalden. Maar als het allemaal goed wordt gedaan, kan een behandeling de lippen vormen en liften. Behandeling van de bovenlip en neusholte, en van de onderlip en de kin, kan de mond en de lippen de steun geven die door veroudering en de afbraak van het vet op die plekken vaak afneemt. Een goede arts controleert echter altijd eerst de hele mond, aangezien tandproblemen of het ontbreken van tanden en kiezen de vorm van de mond ook nadelig kan beïnvloeden. Voor een lipfiller adviseren wij bij The Body Clinic altijd een half uur voor de afspraak aanwezig te zijn, zodat de assistente de lippen kan insmeren met een verdovende crème (Emla), zodat de behandeling minder pijnlijk is.

Nazorg met ijs en suppletie

Om bijwerkingen zoveel mogelijk te voorkomen, is het belangrijk om na een behandeling de lippen goed te koelen met ijs en om druk uit te oefenen. Goede voorlichting over nazorg kunnen ernstige complicaties als necrose (het afsterven van weefsel), infectie of migraine, maar ook asymmetrie van de behandelde plek voorkomen worden.

 

Afblijven met je handen…

Zo moeten patiënten weten dat ze een behandelde plek zeker 24 tot 48 uur niet mogen masseren. Fillers kunnen op zich niet verschuiven, maar in enkele gevallen gebeurde dat toch, door massage. Daarnaast heb ik ontstekingen, verschoven fillers, grote zwellingen en flinke blauwe plekken gezien, omdat mensen kort na een behandeling in een hete sauna gingen zitten of op een massagetafel gingen liggen.

(bron: beautyjournaal)

Recent Posts