CLOSE

Botox, hoe werkt het precies?

danielle miggelenbrink nederstigt manager bodyclinc

Heeft u interesse in een behandeling met botox dan is het verstandig om voorafgaand aan de behandeling te weten wat botox is en wat het precies doet. Hierdoor krijgt u een goed beeld of botox überhaupt wel geschikt voor u is. U kunt zich bijvoorbeeld storen aan een zeer kenmerkende gezichtsuitdrukking of aan rimpels in het gelaat die u wilt verzachten. Hoe botox werkt of het de geschikte behandeling voor u is leggen wij nader uit.

Wat is botox?

Er bestaan meerdere merken botox op de markt. Botox is officieel een merknaam voor het uit de natuur verkregen eiwit Botulinetoxine. Bij The Body Clinic gebruiken wij het A-merk Azzalure. Door gebruik te maken van botox wordt het ‘aanspansignaal’ tussen de zenuwen en de spiertjes in de huid geblokkeerd. Hierdoor kunnen de spiertjes in de huid niet meer (volledig) worden aangespannen. Botox wordt aan de hand van injecties in de huid gespoten en is vrijwel pijnloos.

Voor welke gebieden is botox geschikt?

De frons, het voorhoofd en kraaienpootjes worden bij The Body Clinic vaak behandeld met botox. U kunt zich bijvoorbeeld storen aan rimpeltjes om uw ogen, dit heten ook wel kraaienpootjes. Een behandeling met botox kan ervoor zorgen dat deze rimpel lijntjes worden ontspannen, dit leidt tot een frissere blik. Door de botox behandeling te blijven herhalen krijgen deze lijntjes nooit de kans om erger te worden. De frons is ook een uiterst geschikt gebied voor een botox behandeling. U kunt uw uitstraling wat verzachten. U kijkt wellicht boos maar bent het niet. Botox kan u een vriendelijkere uitdrukking geven. Indien de rimpel al zeer diep in de huid zitten dan kan een combinatie van een filler en botox de uitkomst zijn. Door gebruik te maken van een filler wordt de rimpel opgevuld. De botox zorgt ervoor dat er geen aanpassing van de spier meer mogelijk is. Eveneens kan botox worden ingezet tegen overmatig transpireren, migraine en knarsetanden.

botox gebieden 2

Geïnteresseerd in een botox behandeling?

U kunt een vrijblijvend en kosteloos consult boeken in onze kliniek te Amsterdam, Utrecht of Duiven om uw wensen te bespreken met een arts. De arts bepaalt dan of botox voor u geschikt is. Voordat u de kamer in gaat bij de arts vult u een medische vragenlijst in zodat wij op op de hoogte zijn van uw gezondheid. Indien u zwanger bent of borstvoeding geeft dan kunt u op dat moment niet behandeld worden met botox.

Indien uw gezondheid een botox behandeling toestaat dan maakt de assistente foto’s van u, deze zijn expliciet voor uw dossier, om het voor na resultaat vast te leggen. Twee weken na de behandeling komt u terug voor een controle afspraak, dan worden de voor en de na foto’s met uw bekeken.

Wanneer zie je resultaat van een Botox behandeling?

Het resultaat van botox is ongeveer 1-2 weken na de behandeling te zien. U dient even geduld te hebben nadat u bent behandeld. Na de eerste botox behandeling raden wij u aan na 2-3 maanden terug te komen om de behandeling te herhalen. De tussenperiode wordt langer als u meerdere behandelingen hebt gehad, wij raden dan aan om 4-6 maanden tussen elke behandeling te plannen.

Hoe lang duurt een botox behandeling?

Een botox behandeling duurt ongeveer 15 minuten. U kunt vrijwel direct weer starten met uw dagelijkse bezigheden omdat er bijna niets van de behandeling te zien is. Wij noemen dit ook wel de lunchpauze behandeling, u bent zo klaar en u ziet er vrijwel niets van. Koelen is niet noodzakelijk.

Prijs botox behandeling

In deze prijslijst staan alle prijzen van de verschillende botox behandelingen.

The Body Clinic Amsterdam

Artsen van The Body Clinic zijn BIG geregistreerd, lid van NVCG en cosmetisch arts KNMG. Wij hebben een kliniek in Amsterdam en Duiven.
Bel ons nu voor een gratis consult: 020-4638668 of via de mail: ​[email protected]​.

cosmetischeingrepen beeldmerk hoofdzin bijzin rgb 2018

logo cosmetisch arts knmg b

Recent Posts
cosmetische kliniek botox filler body clinichyaluronzuur