Corona nieuws vanuit The Body Clinic

*** Update 24 maart ***

 

Informatie Coronavirus
U kunt helaas geen nieuwe afspraak meer maken bij The Body Clinic tot maandag 06 april, dit i.v.m. verscherpte maatregelen aangaande het Corona virus. U kunt helaas niet langskomen voor 6 april bij ons in de kliniek. Mensen die al een afspraak hebben gemaakt bij The Body Clinic worden gebeld om om de afspraak te verschuiven. U kunt een telefoontje van ons verwachten.

******

Amsterdam, 16 maart 2020

Lieve mensen,

Naar aanleiding van de door de overheid aangescherpte maatregelen, willen wij u graag informeren over de maatregelen die wij in onze privé kliniek hebben genomen. Het team van The Body Clinic voelt zich verantwoordelijk voor uw gezondheid en veiligheid. Naar aanleiding van de Corona crisis is ons beleid, gericht op veiligheid, aangescherpt naar zo min mogelijk sociaal contact. Wij volgen hierbij de maatregelen en richtlijnen zoals opgesteld  door onze beroepsvereniging, de NVCG.

Consulten / behandeling
Omdat wij een privekliniek (in Amsterdam en Duiven) zijn, mogen wij vooralsnog open blijven. Het consultgesprek of de behandeling kan dus gewoon doorgang vinden. Hierbij houden wij ons strikt aan de hygiëne eisen en de extra maatregelen zoals die vanuit de RIVM en onze beroepsvereniging NVCG zijn vastgesteld. Indien u verkouden bent, hoest en/of u zich ziek voelt, vragen wij u hierbij vriendelijk de afspraak te verschuiven naar een later tijdstip wanneer u minimaal 24 uur geen klachten meer heeft. Dit kan uiteraard kosteloos via 020-4638668 of via info@bodyclinic.nl. Wij vragen u als cliënt met een verhoogd risico of verminderde weerstand om niet naar de kliniek te komen. Alvast bedankt voor uw medewerking.

Wat doen wij aan hygiëne?

 • Wij schudden geen handen en de artsen en assistentes dragen een mondkapje en handschoenen.
 • Uiteraard zijn wij extra attent op de standaard hygiëne richtlijnen.
 • Wij reinigen meerdere keren per dag alle deurkrukken, kranen, toiletknoppen, pinapparaten, tablets, telefoons, balie, werkbladen, toetsenborden, muis, behandelstoel en productkasten.
 • Wij vragen u vóór u de behandelkamer betreedt uw handen te wassen in de toiletruimte of gebruik te maken van het desinfectans dat wij op de balie hebben klaargezet.
 • In de wachtruimte is er tenminste 1,5 meter ruimte tussen de stoelen.
 • Wij willen u verzoeken om alleen te komen, zonder begeleiding, naar uw afspraak. Indien dit niet mogelijk is, verzoeken wij de begeleiding buiten de kliniek te laten wachten om zo de hoeveelheid mensen binnen de kliniek te beperken.
 • De assistente zal u vragen om, indien nodig, zelf de verdovende crème aan te brengen op de te behandelen gebieden van uw gezicht, uiteraard in overleg met de assistente of de arts. U krijgt hiervoor handschoenen aangereikt.
 • We adviseren u, voor zover mogelijk , om met eigen vervoer te reizen.
 • Wij zijn een privé kliniek en beschikken op beide locaties over twee wachtruimtes. Wij zijn daarom in de gelegenheid om de patiënten over de wachtkamers de spreiden.
 • Wij hebben drie mobiele professionele ziekenhuis luchtreinigers in de kliniek staan met een Hepa en koolstoffilter. HEPA staat voor High-Efficiency Particulate Air en dit filtertype maakt de lucht grotendeels vrij van fijnstof, huisstofmijt, virussen en allergenen.
 • We nemen tijdelijk geen contante betalingen aan. Betalingen kunnen enkel plaatsvinden via pin of creditcard. Mocht u toch enkel contant geld hebben, dan vragen wij u dit op de balie neer te leggen en de assistente zal dit met handschoenen oppakken.

Controle afspraken
Wij zullen na de behandeling geen standaard controle afspraak inplannen. Indien u toch niet tevreden bent en graag een controle afspraak in wilt plannen, kunt u dit telefonisch doen via 020-4638868,  De telefoniste maakt dan een controle afspraak bij uw behandelend arts.

Wij vragen u bovenstaande adviezen  ook bij een eventuele controle afspraak in acht te nemen. Als u verkouden bent, hoest en/of u zich ziek voelt, willen we u dringend verzoeken uw afspraak te verzetten. U kunt dit regelen via 020-4638668 of via info@bodyclinic.nl

Zorg goed voor uzelf en uw medemens. Stay healthy,

Het team van The Body Clinic

migraine mainoorlelverjonging