CLOSE

U bent op zoek naar de juiste behandeling om natuurlijke veroudering tegen te gaan. Of u nu moet gaan voor fillers of botox is veel voorkomende vraag. Bij The Body Clinic in Duiven en in Amsterdam kunt u voor beide behandelingen terecht. Nadat u een uitgebreid consult heeft gehad met één van onze deskundige artsen kunnen zij advies geven welke behandeling het beste bij u en uw wensen past.

Kiest u voor een filler of botox?

Er is vaak verwarring wanneer men het heeft over fillers en botox. Beiden middelen mogen worden geïnjecteerd in een cosmetisch kliniek, toch zijn het twee compleet verschillende producten met een verschillende werking. De prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren wordt bij botox geblokkeerd, hierdoor neemt de werking van de spieren af of komt deze stil te liggen. Fillers daarentegen vullen juist een rimpel op en/of zorgen voor meer volume in het gezicht, een filler doet niets met een spier.

In de cosmetische geneeskunde is het belangrijk onderscheid te maken tussen rimpels die zijn ontstaan door gezichtsmimiek of rimpels/plooien die zijn ontstaan door afname van volume. Vaak wordt in het eerste geval botox ingezet om de rimpels te behandelen. Indien u er vroeg bij bent kan er dus geen rimpel ontstaan. Mocht de rimpel er al zitten dan kan deze niet erger worden. Denk bijvoorbeeld aan voorhoofdsrimpels, de frons of kraaienpootjes. Indien u meer geïnteresseerd bent in volumeherstel dan is een behandeling met fillers geschikt. Denk aan meer volume in de lippen. Lippen behandelen met botox is niet geschikt aangezien u juist meer volume wilt.

Wat is botox?

Botox is eigenlijk de merknaam voor het eiwit Botulinetoxine, dit brengt vaak verwarring met zich mee. Er bestaan in Nederland meerdere merken op de markt die gebruik maken van Botulinetoxine, deze stof is een uit de natuur verkregen eiwit. Wij, bij The Body Clinic, maken gebruik van het A-merk Azzalure van de firma Galderma. Door gebruik te maken van Botulinetoxine (botox) worden spieren tijdelijk ontspant waardoor rimpels, lijnen en bijvoorbeeld de frons wegtrekken. Hieronder een overzicht waar botox in het gezicht voor gebruikt kan worden.

botox gebieden 2

 

 

Wat is een filler?

De naam filler kan ook verwarring met zich mee brengen, het is namelijk een vrij ruim begrip. Het woord filler wordt vaak gebruikt in combinatie met het woord hyaluronzuur. Toen fillers op de markt kwamen waren dit permanente fillers. Deze fillers hadden een basis van siliconen. Tegenwoordig maakt men gebruik van tijdelijke fillers op basis van hyaluronzuur, een doorzichtige lichaamseigen stof. Permanente fillers zijn verboden in Nederland. Met tijdelijke fillers kan je tijdelijk een rimpel, plooi (bijvoorbeeld neus-lippenplooi) of groef opvullen, terwijl botox juist tijdelijk de spieren ontspant. Fillers op basis van hyaluronzuur zijn verkrijgbaar van verschillende merken. Wij gebruiken de fillers van Restylane, Saypha (Croma), Teosyal. Elke filler verschilt ook qua dikte. Ieder gebied heeft een ander soort filler nodig, wel allemaal op basis van hyaluronzuur. Per gebied zal de arts bepalen welke filler geschikt is. Volumeherstel is ook mogelijk met fillers, denk bijvoorbeeld aan het opvullen van de lippen, liquid facelift, wangen opvullen. Hieronder gebieden in het gezicht waar een filler behandeling geschikt voor zou kunnen zijn.

filler gebieden 2

 1. Slapen
 2. Traangootjes
 3. Jukbeenderen
 4. Neus
 5. Wangen
 6. Neus-lippenplooi
 7. Boven de lip (rokerslijntjes)
 8. Kaaklijn
 9. Marionetlijnen
 10. Lippen
 11. Kin

Combinatie van fillers en botox

We worden allemaal ouder en krijgen daardoor te maken met volumeverlies in het gelaat. Helaas is dit proces niet tegen te gaan. Wel zijn er oplossingen voor om dit proces zonder enige operatie langzamer te laten verlopen. Wij raden u altijd aan om eerst op consult te komen om samen met de arts te bespreken wat uw wensen zijn. Wellicht denkt u dat fillers geschikt zijn, maar denkt de arts juist botox of een combinatie hiervan.

Afspraak maken botox of fillers Amsterdam

Artsen van The Body Clinic zijn BIG geregistreerd, lid van NVCG en cosmetisch arts KNMG. Wij hebben een kliniek in Amsterdam en Duiven.
Bel ons nu voor een gratis consult: 020-4638668 of via de mail: [email protected].

Recent Posts
neuscorrectie met fillersover botox veiligheid