CLOSE

Bent u toe aan een opfrisser van uw gezicht maar ziet u een operatieve facelift niet zitten, dan heeft The Body Clinic een alternatief voor u: de liquid facelift. Dit is een facelift met fillers en is dé oplossing bij lichte tot matige verslapping van de huid. Na de behandeling met fillers is uw gezicht daadwerkelijk opgefrist, uw huid is strakker, u straalt weer en u ziet er vele jaren jonger uit zonder de nadelen van een operatieve facelift.

Facelift zonder operatie

Een operatieve facelift wordt meestal uitgevoerd in een ziekenhuis en  u krijgt hiervoor een volledig narcose. Er wordt daadwerkelijk huid weggesneden om een liftend effect te creëren en daardoor heeft u te maken met een vrij lange hersteltijd. Bij The Body Clinic willen wij een mini facelift toegankelijker maken. Wij streven naar een korte herstelperiode en snelle resultaten voor een relatief goedkopere prijs dan een operatieve facelift. Bij de liquid facelift wordt dus niet gesneden en hoeft u niet onder narcose.

Liquid facelift met fillers

Wij maken tijdens de liquid facelift gebruik van fillers om weer volume aan uw gezicht te geven. De fillers die wij gebruiken zijn op basis van hyaluronzuur, een doorzichtige lichaamseigen gel. Bij The Body Clinic werken wij alleen met A-merken hyaluronzuur, zoals Restylane, Teosyal en Saypha Volume. Vooral Saypha Volume gebruiken wij voor de liquid facelift behandeling. Met deze hyaluronzuren zijn al tientallen miljoenen behandelingen uitgevoerd en ook is de veiligheid ervan op langere termijn bewezen. Hyaluronzuur is een natuurlijke stof die in het lichaam zelf voorkomt en een hydraterende en collageen stimulerend effect heeft op de huid.

Welke gebieden kunnen er tijdens een liquid facelift behandeld worden?

Door de  veroudering neemt de hoeveelheid natuurlijk hyaluronzuur en dus het volume in de huid af. We krijgen te maken met een afname van vetreserves en steunweefsel in het gezicht. Dit resulteert in volume verlies. Hoe snel dit gaat, ligt aan onder andere de leefstijl, slijtage en erfelijkheid. In uw jongere jaren had u wellicht wat vollere en stevigere wangen. Ook kunnen de slapen wat invallen waardoor u voorhoofd smaller lijkt. Door aan de bovenkant van het gezicht de contouren op te vullen, herstelt u de prachtige V-vorm in het gezicht, die jeugdigheid uitstraalt. Er zijn uiteraard ook nog andere gebieden die in aanmerking komen voor contour herstel zoals de jukbeenderen, neus lippenplooi, mondhoekplooi en kaaklijn.

liquid facelift gebieden

De gebieden

Aan de hand van de vorm van uw gezicht en uw wensen herstellen wij door middel van een hyaluronzuur het volume dat verloren is gegaan. De meest populaire gebieden zijn:

  • de slapen (1)
  • de jukbeenderen (2)
  • en de neuslippenplooi (3).

Met deze gebieden herstelt u de natuurlijke V-vorm van het gezicht welke staat voor jeugdigheid.

Andere gebieden zijn:

  • de wangen (4) en
  • de mondhoeken & kaaklijn (5).

Volume verlies

Fillers op basis van hyaluronzuur kunnen worden toegepast wanneer men rimpels wil laten opvullen of volume in het gezicht wil herstellen. Een rimpel die na verloop van tijd diep is geworden kan goed worden opgevuld met fillers. Ook zijn de fijne rimpeltjes, bijvoorbeeld rondom uw mond, goed te behandelen. Tijdens een liquid facelift worden meerdere gebieden in het gezicht behandeld. Eigenlijk zijn bijna alle rimpels in uw gezicht geschikt om te behandelen met hyaluronzuur fillers.

Gratis consult

Wij raden onze clienten altijd aan om eerst de kliniek te bezoeken voor een consult om uw wensen te bespreken met een van onze artsen. Zo kan worden besproken of uw wensen haalbaar zijn en welk merk fillers er kan worden gebruikt om tot het beste resultaat te komen. Elk merk heeft namelijk unieke eigenschappen.

Tijdens het consult wordt u gevraagd een medische vragenlijst in te vullen. Indien u tevreden bent over het consult en u graag een afspraak wilt inplannen krijgt u informatie mee naar huis om u te kunnen voorbereiden op de liquid facelift. Ook begrijpen wij dat u na het consult even bedenktijd wilt hebben. Daarom is een consult in onze klinieken  geheel vrijblijvend.

De liquid facelift behandeling

Bent u tevreden over het consult en  komt u terug voor de daadwerkelijke behandeling dan is het belangrijk om vòòr de behandeling een aantal adviezen op te volgen. Wij raden u aan om 1x 10mg Cetrizine te slikken tegen de zwelling. Om blauwe plekken  tegen te gaan adviseren wij u om van 5 dagen voor tot twee dagen na de behandeling Arnica druppels te nemen. Mocht u normaal gesproken voedingssupplementen, vitamines en/of visolie gebruiken dan raden wij u aan om hier 5 dagen voor de behandeling mee te stoppen. Alcohol inname heeft geen positieve invloed op de behandeling. Het is daarom belangrijk om 48 uur voor de behandeling geen alcohol te nuttigen. Tot slot raden wij u aan om geen bloedverdunnende medicatie zoals Asperine, Naproxen en Ibuprofen te gebruiken voor de behandeling ( paracetamol is wel toegestaan).

Voor de liquid facelift behandeling

Voorafgaand aan een filler behandeling worden er foto’s  gemaakt. Daarna wordt het te behandelen gebied verdoofd met een crème en wordt u gevraagd een behandelovereenkomst te ondertekenen. De arts bij The Body Clinic gaat samen met u uw wensen nogmaals bespreken en analyseren wat de mogelijkheden zijn om tot het gewenste resultaat te komen. Wat u in gedachte heeft is niet altijd mogelijk of is niet altijd de beste oplossing. Het is daarom  belangrijk dat u voorafgaand aan een behandeling altijd eerst een consult heeft met één van onze ervaren artsen.

Na de liquid facelift behandeling

Na de liquid facelift kan het desbetreffende gebied wat gezwollen, rood en/of blauw zijn. In onze kliniek kunt u direct koelen. Wij raden aan dit 10-30 minuten vol te houden. Sporten na de behandeling raden wij af, evenals zonnestraling op het behandelde gebied door het gebruik van een goede zonnencreme. Ook adviseren wij u om geen gebruik te maken van een zonnebank en om minstens twee weken geen gezichtsbehandelingen zoals peelings, lasers of microdermabrasie te ondergaan. Geef uw huid de tijd om te herstellen. Twee weken na de behandeling komt u terug voor een controle. Mocht u geheel tevreden zijn dan is dit niet nodig. Als u twijfelt over het resultaat dan bent u uiteraard welkom om dit met onze arts te bespreken.

Resultaat liquid facelift

Het resultaat van fillers op basis van hyaluronzuur houdt ongeveer 12 maanden aan. Na de behandeling is er direct resultaat te zien. Het uiteindelijke resultaat is na twee weken zichtbaar. Het hangt van de persoon af hoe lang een filler daadwerkelijk blijft zitten. De ene persoon breekt  het hyaluronzuur sneller af dan de ander. Het is daarom moeilijk om precies te zeggen hoe lang een filler het gewenste resultaat behoudt.

Liquid facelift Amsterdam

Op de dag dat uw liquid facelift gepland staat ontvangt onze assistente u in de kliniek in Amsterdam of Duiven. In beide locaties van The Body Clinic kunt u terecht voor een liquid facelift. U maakt daarin zelf uw keuze. Mocht u niet tevreden zijn met het resultaat dan is het goed om te weten dat de fillers die wij gebruiken bij The Body Clinic oplosbaar en tijdelijk zijn. Wij gebruiken absoluut geen permanente fillers in onze kliniek in Amsterdam en Duiven.

Ervaring liquid facelift

“Zeer tevreden, weer een mooie uitstraling. Goede service en zeer tevreden over het eindresultaat van een liquid facelift, heb weer een mooie uitstraling weer en kom volgende keer weer terug”. Kijk hier voor meer ervaringen.

Cosmetisch arts KNMG

Artsen van The Body Clinic zijn BIG geregistreerd, lid van NVCG en cosmetisch arts KNMG. Wij hebben een kliniek in Amsterdam en Duiven.
Bel ons nu voor een gratis consult: 020-4638668 of neem contact op via de mail: [email protected].

cosmetisch arts knmg

Recent Posts
complicatiesbotox party