CLOSE

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een cosmetisch kliniek?

bart biermans arts the body clinic 1

Wanneer je een botox of filler behandeling wil laten doen, dan is het uiteraard belangrijk dat je kiest voor een betrouwbare, veilige en professionele kliniek en dat de behandeling wordt uitgevoerd door een betrouwbare arts. Maar hoe weet je nou welke kliniek goed is? Er zijn zo veel cosmetische klinieken, maar hoe kies ik nou een goede cosmetisch kliniek?

Hoe kies ik een goede cosmetisch kliniek?

Tip 1: laat je vooral niet misleiden door de prijs. Je weet nooit waarom een prijs zo laag is. Dit kan verschillende oorzaken hebben: niet geregistreerd product, de hoeveelheden zijn minder, geen gekwalificeerde arts etc. De gemiddelde prijs voor een botox behandeling (1 zone) is ongeveer  200 euro. Een goede kliniek hoeft ook niet te adverteren of concurreren met een prijs. Het gaat om de kwaliteit van het product, de arts en de service. Het is uiteindelijk wel je gezicht waar je het over hebt.

Tip 2: Ga altijd eerst op consult bij een arts en vraag alles wat je wilt weten. Een goede arts geeft eerlijke informatie over de behandeling en de prijs. Krijg een goed gevoel bij een arts. Stel anders van te voren een vragenlijst op (welk merk wordt er gebruikt, zijn het tijdelijke fillers (permanente fillers zijn verboden in Nederland), zijn de fillers op basis van hyaluronzuur, hoeveel ml heb ik nodig, blijft het resultaat natuurlijk, wat is de prijs etc).

Tip 3: Check of de kliniek waar je naar toe gaat, is aangesloten bij de NVCG (Nederlandse Vereniging van Cosmetische Geneeskunde). Deze vereniging waarborgt de kwaliteit van cosmetische behandelingen die uitgevoerd worden door hun leden. Zo kunnen leden bijscholingen volgen, worden er kwaliteitseisen voor ze opgesteld, is er een klachtencommissie en worden complicaties altijd geregistreerd. Check op: http://www.nvcg.nl

Tip 4: Check of de artsen van de desbetreffende kliniek BIG geregistreerd zijn op https://www.bigregister.nl.

Tip 5: Kijk op kliniekervaringen.nl naar diverse ervaringen van cliënten: https://www.kliniekervaringen.nl.

Wil je eens een gratis consult met een van onze artsen, zodat je kan zien wat wij voor jou kunnen betekenen, bel ons dan op 020-4638668 of via [email protected]. Je bent welkom!

schermafbeelding-2016-12-08-om-16-53-59

Recent Posts