CLOSE

Het verschil tussen Profhilo en Polynucleotiden

dionne deibel arts the body clinic 1

Alles wat je moet weten over deze regeneratieve behandelingen

Profhilo en Polynucleotiden zijn beide injecteerbare regeneratieve behandelingen die worden gebruikt voor huidverbetering. Ze vallen dan wel in de categorie ‘injectables’, maar kunnen niet worden vergeleken met Botox en filler behandelingen. Ze verschillen in hun samenstelling, werkingsmechanisme en toepassingsgebieden. In deze blog leggen we het verschil uit tussen Profhilo en Polynucleotiden, de perfecte aanvulling op of het alternatief voor Botox of fillers.

De samenstelling van Profhilo

Profhilo is een biologisch niet-gecrosslinkt hyaluronzuur dat bestaat uit hooggeconcentreerd, zuiver hyaluronzuur. Het belangrijkste verschil tussen gecrosslinkt en niet-gecrosslinkt hyaluronzuur is dat gecrosslinkt hyaluronzuur wordt gebruikt voor volumeverbetering en rimpelvulling, zoals een traditionele filler. Niet-gecrosslinkt hyaluronzuur, zoals Profhilo, is gericht op diepe hydratatie en huidverjonging door middel van stimulatie van collageen- en elastineproductie. Hyaluronzuur is een natuurlijk voorkomende stof in de huid die helpt bij hydratatie, volume en stevigheid.

De samenstelling van Polynucleotiden

Polynucleotiden zijn biopolymeren samengesteld uit nucleotiden, de bouwstenen van DNA en RNA. Ze worden verkregen uit natuurlijke bronnen en hebben regeneratieve eigenschappen die de huid helpen te herstellen en te vernieuwen. Wij maken gebruik van Polynucleotiden van het merk Philart.

Werkingsmechanisme van Profhilo

Profhilo wordt geïnjecteerd in de huid en verspreidt zich daar geleidelijk, waarbij het hydraterende effecten biedt in de diepere huidlagen. Het stimuleert ook de productie van collageen en elastine, waardoor de huid steviger en elastischer wordt. Het product verspreidt zich gelijkmatig onder de huid en werkt als een bio-remodeling agent, wat betekent dat het helpt bij het herstructureren en herorganiseren van de huidlagen, wat leidt tot een verbeterde huidkwaliteit en -textuur. Door de stimulatie van collageen en elastine, diepgaande hydratatie en bio-remodeling effecten, bevordert Profhilo de natuurlijke regeneratieve processen van de huid. Dit maakt het een effectieve behandeling voor algehele huidverbetering, zonder het toevoegen van fillers, waardoor de resultaten natuurlijk en duurzaam zijn.

Werkingsmechanisme van Polynucleotiden

Polynucleotiden werken door de regeneratieve en beschermende processen van de huid te stimuleren. Ze bevorderen celherstel, verminderen ontstekingen, stimuleren de productie van collageen en elastine, verbeteren hydratatie en bieden antioxidatieve bescherming. Hierdoor resulteert de behandeling in een gezondere, stevigere en stralendere huid, met verbeterde textuur en vermindering van littekens en pigmentatieproblemen.

Toepassingsgebieden Profhilo

Profhilo wordt vaak gebruikt voor algemene huidverjonging, hydratatie en verbetering van de huidtextuur. Het kan worden toegepast op het gezicht, de nek, het decolleté en de handen. Ook bestaat er Profhilo Body voor bijvoorbeeld de buik of knieën. Profhilo wordt aan de hand van de BAP-techniek geïnjecteerd. Door gebruik te maken van vijf strategische injectiepunten aan elke kant van het gezicht, biedt de BAP-techniek maximale voordelen voor huidverjonging en -verbetering met minimale risico’s en downtime. Deze aanpak zorgt ervoor dat de behandeling veilig, effectief en comfortabel is voor de patiënt.

Toepassingsgebieden Polynucleotiden

Polynucleotiden kunnen worden gebruikt voor huidverjonging, maar ze hebben ook ontstekingsremmende eigenschappen en kunnen worden ingezet bij de behandeling van littekens, pigmentatieproblemen, rosacea en andere huidaandoeningen. Ze kunnen op verschillende delen van het lichaam worden toegepast, waaronder het gezicht, de hals, de handen en zelfs het lichaam. Per kant van het gezicht worden er ongeveer 20 prikjes gegeven. In tegenstelling tot Profhilo kunnen Polynucleotiden ook in het voorhoofd worden geprikt.

Belangrijkste verschillen tussen Profhilo en Polynucleotiden

Profhilo is gebaseerd op hyaluronzuur en richt zich voornamelijk op hydratatie in de diepere huidlagen, stimulatie van collageen en elastine en herstructureert de huidweefsels. Terwijl Polynucleotiden zich richten op celregeneratie en het verbeteren van de huidtextuur op cellulair niveau. Profhilo wordt vaak gebruikt voor algemene huidverbetering, terwijl Polynucleotiden een breder scala aan toepassingen hebben, waaronder de behandeling van littekens, pigmentatie en ontstekingen. Beide behandelingen hebben unieke voordelen en kunnen complementair zijn, afhankelijk van de specifieke behoeften van de cliënt en het gewenste behandelingsresultaat.

Heb je interesse in deze regeneratieve behandelingen? Laat je adviseren door onze artsen tijdens een vrijblijvend consult.

Recommended Posts
22bodyclinic huidtherapie peeling22