Waar is Saxenda leverbaar?

simone kouwenberg arts the body clinic 2

Waar is Saxenda leverbaar in Nederland?

Aanbieder Leverbaar Fysiek consult arts
Bodyclinic.nl Ja Ja
Rxapotheekvoorjou.com Nee Nee
Treated.com Nee Nee
Apothekeekonline.net Nee Nee
Dokteronline.com Nee Nee
Onlineapotheeknederland.nl Nee Nee

Laatste update was 12 januari 2023

Fysiek consult bij een arts is verplicht

The Body Clinic

Bij The Body Clinic krijgt u altijd eerst een fysiek consult bij een arts voordat u begint met het afvalprogramma. De wet schrijft voor dat het geneesmiddel Saxenda alleen verkrijgbaar is middels een recept van een arts. Wil je een recept voor Saxenda dan is het noodzakelijk dat je eerst fysiek door een arts wordt gezien en er een medicatie check plaats vindt. 

Rxapotheekvoorjou.com

Bij Rxapotheekvoorjou is geen fysiek of online consult mogelijk, zonder enig contact met een arts wordt hier het medicijn aangeboden. De betaling van het medicijn gaat naar een buitenlands rekeningnummer. Online zijn er reviews te lezen dat deze website de medicijnen nooit opstuurt en je je geld kwijt bent.

Treated.com

Bij Treated is alleen een online consult met een buitenlandse arts mogelijk, maar niet verplicht. Treated is in het buitenland gevestigd en probeert hiermee de Nederlandse wetgeving voor medicijnen te omzeilen. Hierdoor heeft u geen garantie dat u daadwerkelijk het medicijn krijgt opgestuurd. Krijgt u het medicijn wel dan kan het zijn dat u een een generiek of zelfs een nep product ontvangt. Dit kan grote gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Het ontbreken van een fysiek consult met de arts en medische begeleiding

Apothekeekonline.net

Deze aanbieder verwijst door naar Treated.com

Dokteronline.com

Bij Dokteronline is geen fysiek of online consult mogelijk. Je vult online een medische vragenlijst in, de site geeft aan dat deze data door een arts wordt beoordeeld; aan de hand daarvan krijg je een recept. De Inspectie Gezondheidszorg Nederland heeft in 2017 en 2018 twee boetes opgelegd aan Dokteronline.com. De boetes waren voor het illegaal te koop aanbieden van geneesmiddelen aan Nederlandse patiënten. Dokteronline is inmiddels niet meer in Nederland gevestigd en probeert op deze manier de wetgeving te omzeilen.

Prijzen blijken flink hoger uit te vallen

Bij online Saxenda aanbieders blijken prijzen bij het afrekenen veel hoger uit te vallen dan de initieel getoonde prijzen. Bij Treated.com lijkt het alsof Saxenda €289 kost, maar bij het afrekenen moet u alsnog €460 betalen.

Rxapotheekvoorjou.com biedt een doosje Saxenda van 5 pennen aan voor de zeer onrealistisch lage prijs van 90 euro. Ook dit blijkt te mooi om waar te zijn. Op internet zijn er talloze reviews over deze website te lezen waaruit blijkt dat je de medicijnen nooit opgestuurd worden en mensen dus hun geld kwijt zijn. 

Pas op voor nepmedicijnen

Er zijn talloze websites die medicijnen verkopen zonder hier bevoegd voor te zijn. De websites zien er professioneel uit en zijn nauwelijks te onderscheiden van geregistreerde internetapotheken. De illegale medicijnverkopers zijn vaak gevestigd in het buitenland en verkopen neppe / generieke / merkloze medicijnen, vaak geproduceerd in India. Voor de Nederlandse overheid is het moeilijk deze illegale medicijn aanbieders aan te pakken, omdat ze vanuit het buitenland opereren.

De medicijnen die worden aangeboden hebben vaak een andere samenstellingen dan het originele medicijn, met alle gezondheidsrisico’s van dien. De medicijnen worden vaak geïmporteerd in Groot-Brittannië en van daaruit verkocht. 

De Rijksoverheid waarschuwt: “Komt u medicijnen tegen waar u normaal gesproken een recept voor nodig heeft? Dan heeft u met nepmedicijnen te maken. Laat u niet verleiden, want nepmedicijnen kunnen uw gezondheid schaden.” (bron: Rijksoverheid).

Zo meldt de Consumentenbond: “Het gebruiken van receptmedijnen zonder de controle door een arts en apotheek kan gevaarlijk zijn. Onbekend is hoe deze medicijnen hun werk doen in het lichaam, bijvoorbeeld als ze ergens in het bestelproces beschadigd zijn geraakt. Verder weet je niet hoe de medicijnen zijn bewaard en er kunnen gevaarlijke hulp- of afvalstoffen in zitten”. (bron: Consumentenbond).

Koop nooit Saxenda zonder fysiek een arts gezien te hebben

Een betrouwbare aanbieder van geneesmiddelen geeft nooit een geneesmiddel zonder recept van een arts. Zo meldt de Consumentenbond: “Het gebruiken van receptmedijnen zonder de controle door een arts en apotheek kan gevaarlijk zijn. Onbekend is hoe deze medicijnen hun werk doen in het lichaam, bijvoorbeeld als ze ergens in het bestelproces beschadigd zijn geraakt. Verder weet je niet hoe de medicijnen zijn bewaard en er kunnen gevaarlijke hulp- of afvalstoffen in zitten”. (bron: Consumentenbond).

Wat is Saxenda?

Het actieve bestanddeel van Saxenda is liraglutide, een hormoonachtige stof die het hongergevoel laat afnemen en zorgt dat je je sneller verzadigd voelt. Het is een voorgeschreven geneesmiddel om gewicht te verliezen. In een lagere dosis wordt liraglutide ook gebruikt voor de behandeling van diabetes type 2. Het middel moet dagelijks worden toegediend aan de hand van een mini injectie. De pennen zijn reeds voor gevuld en je dient zelf de dosis rustig op te bouwen. 

Veel vraag naar Saxenda

Er is momenteel een zeer grote vraag naar het medicijn Saxenda. Het is een injecteerbaar geneesmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van overgewicht. In combinatie met gezond eten en voldoende lichaamsbeweging blijkt dit medicijn zeer effectief. Het Ministerie van Volksgezondheid heeft voor het eerst een geneesmiddel goedgekeurd om overgewicht te behandelen.

Waar moet je aan voldoen om in aanmerking te komen voor Saxenda?

  • BMI ≥ 27 met tenminste één gewichtgerelateerde aandoening, zoals dysglykemie (prediabetes of diabetes type 2, hypertensie (hogebloeddruk), dyslipidemie (een afwijking in de stofwisseling van de vetten) of obstructieve slaapapneu.
  • BMI ≥ 30

De eerder genoemde lijst van Saxenda aanbieders laat zien dat Saxenda momenteel niet op veel plekken leverbaar is. Ons advies is om dit geneesmiddel alléén te kopen nadat je fysiek op gesprek bent geweest bij een arts en mits je de deur uit bent gelopen met een recept. Mochten er bijwerkingen optreden dan kan een arts je bijstaan en begeleiden. Wij raden je daarom aan nooit zomaar een receptplichtig medicijn via het internet te kopen, dit kan je veel ellende opleveren en het is volgens de Nederlandse wet niet toegestaan! 

Kamp je met overgewicht en wil je Saxenda gaan gebruiken? Maak dan een vrijblijvende afspraak met een arts in één van onze 6 klinieken. 

Recommended Posts
22thebodyclinic afvalleninjecties saxenda22populariteit botox neemt toe the body clinic