CLOSE

Wees lief voor je huid: Sunfactor 50 spray van Heliocare

bart biermans arts the body clinic 1
De zomer is bijna begonnen maar we kunnen al genieten van het mooie weer. Warme temperaturen, een terrasje pakken of lekker naar het strand. Toch onderschat je al snel die gloeiende bol!
Verstandig zonnen doe je dan ook met een goede zonnebrandcrème. Hoe bereid je je voor op de zon? Laat in iedere geval je huid langzaam wennen aan de felle stralen. Als je voor het eerst sinds lange tijd de zon ingaat dan is je huid er niet aan gewend. Ook wil je voorkomen dat je voor de dag komt als een rode kreeft. Men zegt dat een huid die één keer flink is verbrand, levenslang extra gevoelig blijft voor de zon.
Ikzelf ben heel erg gevoelig voor de zon. Met een lichte huid en ook nog eens een zeer gevoelige huid ben ik na 6 keer smeren op een middag nog steeds bang dat ik als een rood gloeiwormpje terug kom. Mijn haar is blond en ik heb veel sproeten, je zou zeggen een écht zomertypje. Nou, die zonnefactor is mijn favoriete accessoire elke zomer. Geen terrasje of strand meer zonder factor 50 voor mij!

Zonnebrandmiddelen

Zonnebrandmiddelen zijn speciaal gemaakt om zonnebrand te voorkomen. Ze bevatten UV-filters, waardoor minder UV-straling de huid bereikt. Een middel dat alle UV-straling filtert, bestaat echter niet!

Een sunfactor moet dan ook gezien worden als een aanvullende maatregel, naast het dragen van beschermende kleding en het opzoeken van de schaduw tussen 12.00-15.000 uur. (wat niet altijd kan als je op vakantie bent)

De misvatting die ontstaat, is dat veel mensen denken dat je niet bruin wordt van een zonnebrand met hoge factor.
Onzin, je huid doet er misschien wat langer over om kleur te pakken. Maar beter kun je denken op lange termijn dan op korte termijn. Wees lief voor je huid!

Welk huidtype heb je en welke sunfactor past daarbij?

 • Huidtype I: zeer lichte huid. Mensen met dit huidtype worden maar weinig of helemaal niet bruin en verbranden zeer snel. Aanbevolen SPF 25-50.
 • Huidtype II: lichte huid. Iemand met dit huidtype zal snel verbranden en maar langzaam bruinen. Aanbevolen SPF 15-35.
 • Huidtype III: licht getinte huid. Deze mensen verbranden niet zo snel en worden gemakkelijk bruin. Aanbevolen SPF 10-25.
 • Huidtype IV: getinte huid. Iemand met dit huidtype bruint snel en verbrandt vrijwel nooit. Aanbevolen SPF 5-15.

Naast het kiezen voor het juiste product, is er een belangrijke regel bij het zonnen: smeer royaal en regelmatig. Spring niet te zuinig met zonnebrandcrème om. Dat heb ik zeker niet gedaan! De tube ging mee op vakantie en die was dus binnen week leeg!! De vakantie ging naar Barcelona, warme temperaturen en dus een lekker fel zonnetje.
Aangezien ik bijna om de 5 minuten moet smeren, was dit dan ook een uitdaging om niet te verbranden. Helaas was ik een onderdeel vergeten: de bovenkant van mijn voeten.
Belangrijke les is dan ook, vergeet niet je hele huid in te smeren! Je voeten vergeet je snel, maar ook die kunnen verbranden.

Sunfactor 50 spray van Heliocare betrouwbaar en makkelijk in gebruik

De spray is super makkelijk in gebruik! Je sprayt het binnen no time op je lichaam en je smeert het makkelijk uit. Het trekt snel in en je bent klaar om te tannen! Het voordeel van de spray is dat hij ook geschikt is voor kinderen. Een familieproduct dus.
De Heliocare Spray & 360 airgel (geschikt voor het gezicht) gingen mee de koffer in.

De tube zit goed vol maar is wel makkelijk mee te nemen.
Na het zwemmen heb ik het sprayen wel opnieuw herhaald, maar zoals je eerder kon lezen ben ik huidtype 1. (veel smeren, met hoge factor) Op de verpakking staat dat het product waterbestendig is.

De Sunfactor 50 spray van Heliocare kost €29,50 en is verkrijgbaar bij The Body Clinic.

Nog een aantal tips voor je om verantwoord de zon in te gaan:

  • Geniet van de zon, maar denk aan je huid.
  • Laat de huid voorzichtig wennen aan de zon en voorkom zonnebrand.
  • Zoek tussen 12.00-15.00 uur de schaduw op.
  • Draag in de volle zon bij voorkeur een petje of een zonnehoed en kleding.
  • Ga je lang de zon in? Smeer onbedekte huid dan goed in met een zonnebrandcrème.
  • Smeer regelmatig en bij een lichte huid meer dan regelmatig!
  • Vraag bij de drogist of apotheek informatie over de juiste beschermingsfactor.
  • Volg gebruiksinstructies van zonneapparatuur nauwkeurig op.
  • Ga uit de zon en zeker niet onder de zonnebank als je huid vreemd reageert met bijvoorbeeld uitslag, jeuk of snelle verbranding.
  • Raadpleeg zo nodig een arts.
  • Bij sommige huidaandoeningen helpt UV-straling, bij andere juist niet.

Hoe gebruik je de Heliocare sunfactor spray?

Recent Posts