CLOSE

Arts Bart Biermans stelt zich voor

bart biermans arts the body clinic 1

Onze gespecialiseerde arts Bart Biermans is in 2006 zijn eigen bedrijf begonnen: The Body Clinic. Nu een flink aantal jaar later is The Body Clinic flink gegroeid, zijn de artsen als beste getest door de Consumentenbond (daar zijn we natuurlijk trots op) en kunnen we blij zijn met een groot klantenbestand.

Wie is Bart Biermans en hoe is de droom om een eigen cosmetisch kliniek te starten, tot stand gekomen?
Leer hieronder het volledige interview!

1. Hoe ben je The Body Clinic ooit begonnen?

Het begon tijdens mijn studie. Ik liep coschappen en wilde in eerste instantie huisarts worden. Studenten van de opleiding vonden dit gek want de meeste hadden de ambitie om specialist te worden en in het ziekenhuis te werken.
Tijdens mijn studie ben ik als doktersassistent gaan werken op een huisartsenpost. Ik kwam er toen achter dat ik dit niet de rest van mijn leven wilde doen. Ik vond het contact met mensen fijn, maar ik zag ook de nadelen van dit vak. Er kunnen hele lastige patiënten bij zitten die veel tijd en energie kosten. Ook de onregelmatige uren stonden me tegen. Een vriendin van mij was cosmetisch arts en ik heb met haar mogen meelopen. Vanaf dat moment wist ik het direct, dit is het vak wat ik wil uitoefenen. Van nature ben ik best ijdel, ik hou van ondernemen en ik hou van vrijheid. Mijn eigen tijd kunnen indelen. Nadat ik 3 maanden met een kliniek ben meegelopen ben ik mijn eigen bedrijf begonnen. Dit was in 2006.

2. Kun je wat meer vertellen over de behandelingen die jullie aanbieden?

We bieden eigenlijk 3 soorten behandelingen aan.
-Het verbeteren van de huid dmv retinol, vitamine a en peelings
-Het ontspannen van spieren dmv van Botox
-Het opvullen van rimpels en contouren dmv hyaluronzuurfillers.
Wij vinden het heel belangrijk dat de behandelingen die wij aanbieden ook echt werken. Vroeger wilde ik nog wel eens behandelingen aanbieden, die net op de markt zijn, maar heel veel nieuwe behandelingen kunnen toch niet de kwaliteit bieden die wij verlangen. Ik wacht nu dus altijd een jaart of behandelingen aanslaan bij andere klinieken. Mijn advies is dan ook aan iedereen om niet zomaar allerlei nieuwe behandelingen uit te testen. Vaak vallen de resultaten tegen en weet je ook niet wat de effecten op langer termijn zijn.

3. Waarom heb je met The Body Clinic alleen gericht op gezicht en niet op lichaam. (de naam The Body Clinic doet het wel vermoeden)

Toen ik 10 jaar geleden aan het kijken was naar domeinnamen die nog vrij waren, was deze nog beschikbaar. Ik wist toen nog niet wat ik in de toekomst wilde aanbieden en dacht, dit dekt in ieder geval de lading. Heel veel mensen (leveranciers, cliënten) dachten dat The Body Clinic al heel lang bestond, terwijl ik net was begonnen. Als beginnend ondernemer is dit een groot voordeel, in ons vakgebied draait namelijk alles om vertrouwen.

4. Wat voor soort vrouwen en mannen komen naar The Body Clinic?

Dit loopt heel erg uiteen. Van huismoeders, tot chique vrouwen uit het Gooi, van BN’rs tot stratenmakers, van hele jonge meiden die voor hun lippen komen, tot oudere dames die een liquid facelift willen. Kortom er is niet een standaard persoon die bij ons komt. De leeftijd ligt tussen de 18 en de 75, met een gemiddelde leeftijd van ongeveer 40 jaar. Deze leeftijd is de afgelopen jaren best naar beneden gegaan. Tegenwoordig zie je dat het schoonheidsbeeld enorm veranderd is.

5. Op wat voor leeftijd begin je met Botox volgens jou?

Op het moment dat er een rimpel is en er een wens is om deze te verzachten. Je kunt hier dus geen leeftijd aan plakken. Ik kan me juist voorstellen dat een jong iemand met rimpelvorming zich eerder laat behandelen dan een ouder iemand, omdat zij zich hier meer aan stoort.

6. Kun je wat vertellen over de veiligheid van de behandelingen en de producten?

De veiligheid van producten is flink vooruit gegaan. Het blijft wel altijd oppassen als arts, dat je namelijk werkt met producten die al lange tijd op de markt zijn. Wij gebruiken alleen hyaluronzuren die al lange tijd op de markt zijn en waar de veiligheid ook op lange termijn van bewezen is. Ik ben door schade en schande wijs geworden. In het verleden heb ik wel eens een product gebruikt dat nog niet zo lang op de markt was. Hoewel dit een hyaluronzuur was van een gerenommeerde firma, gaf dit toch problemen. Sindsdien gebruik ik alleen maar producten die al lange tijd op de markt zijn en heb nooit meer problemen. Ook hebben wij er voor gekozen alleen maar hyaluronzuren te gebruiken als filler. Een voordeel van deze filler is dat je deze actief kunt oplossen.

7. Er zijn genoeg cosmetische klinieken, waarom moet men kiezen voor The Body Clinic?

Naast de lange ervaringen (bijna 10 jaar), heb wij klanttevredenheid en veiligheid hoog in het vaandel staan.  Wij gebruiken alleen producten die lange tijd op de markt zijn en onze artsen zijn al meerdere jaren als een van de besten getest door de Consumentenbond. Op beoordelingssites als “kliniekervaringen” scoren wij hoog vanwege dit beleid. Ten slotte zijn onze artsen laagdrempelig in contact en staat bij ons de cliënt centraal in de hele beleving. Van het kopje beauty thee bij ontvangst, tot het potje gratis crème wat men krijgt bij vertrek.

8. Zijn de artsen geregistreerd? Hoe weet ik dat een gespecialiseerde arts mij laat behandelen?

Als onze artsen zijn BIG geregistreerd. De BIG nummers kun je op onze website vinden.

9. Maak je zelf ook gebruik van behandelingen en waarom?

In bijna elk consult laat ik een foto zien van mezelf toen ik 10 jaar jonger was. Bijna iedereen vind dat ik er nu jonger uitzie en dat komt natuurlijk doordat ik ook zelf wel eens wat laat doen. Ik heb van nature vrij weinig volume in het gezicht, hierdoor tekent dit vrij snel en zie ik er vermoeid uit. Ik maak dan ook elk jaar dankbaar gebruik van de liquid facelift. Ik doe dit uiteraard niet zelf, maar laat dit doen door mijn collega Monique Dikrama. Een keer per jaar laat ik ook mijn fronsrimpels en voorhoofdsrimpels behandelen met Botox. Ik doen dit niet vaker omdat ik als man, niet een te glad gezicht wil hebben. Uiteraard gebruik ik goede crèmes met Retinol en heb ik ook vroeger een keer een laserbehandeling gehad.

10. Ben je altijd eerlijk naar je klanten? Een klant wil het hele pakket maar is net geweest. Wat adviseer je dan?

Als mensen echt voor zichzelf in bescherming moeten worden genomen, doe ik dit, maar ik probeer me uiteraard ook in de cliënt te verplaatsten. Ik ventileer uiteraard altijd mijn kijk op een natuurlijk en mooi resultaat, maar als een cliënt perse de lippen iets dikker wil dan dat ik mooi vindt, doe ik dit. Het moet niet te veel zijn, want dan krijg ik snel opmerkingen van andere cliënten. Het is dus voor mij ook zeer belangrijk om te proberen een zo natuurlijk mogelijk resultaat te behalen. En dat is waar The Body Clinic voor staat: een natuurlijk resultaat.

11. Wat mis je nog qua behandelingen in de kliniek. Wat zou je ooit nog willen aanbieden?

We zoeken nog naar een goede crème met Retinol, die iets betaalbaarder is dan de crème die we nu hebben. Verder mis ik echt nog een goede behandeling voor de hals. Hetgeen wat nu op de markt is volstaat niet.

12. Wat is je toekomstdroom?

Mijn toekomstdroom is om naast het uiterlijk ook het innerlijk van de mens mooier te mogen maken. Ik ben momenteel met heel veel plezier begonnen aan een studie hierover. Nadat ik deze 4 jarige studie heb afgerond, mag ik mezelf holistisch therapeut noemen. Na 10 jaar lang met het uiterlijk bezig te zijn geweest verlang ik naar meer balans in mijn leven. Of ik dit ga integreren in The Body Clinic weet ik nog niet. The Body Clinic wil ik kleinschalig houden, zodat onze kernwaarden goed behouden kunnen blijven. Ik heb dus geen grote plannen qua uitbreiding. Misschien nog een keer een franchise in het Gooi, maar voor nu kunnen we het werk bijna niet aan.

Recent Posts