CLOSE

Botox niet alleen voor rimpelbehandeling

bart biermans arts the body clinic 1

Als  u aan mij vraagt aan welke Botox behandelingen ik het meeste genoegen beleef, dan hoef ik hier niet lang over na te denken.  Hoewel voor mij de liquid facelift (zie eerdere column) de grootste voldoening op het gebied van creativiteit geeft, zijn de meest dankbare behandelingen in mijn vakgebied de Botox behandeling bij migraine/spierspanningshoofdpijn en bij overmatig transpireren. Ik vind het tijd om hier eens een column over te schrijven omdat tot mijn verbazing bijna niemand  van het bestaan deze behandelingen afweet.

migraine gallery 5


Botox tegen migraine

Hoewel de behandeling niet altijd aanslaat, heeft meer dan 90% van mijn cliënten die lijdt aan spierspanningshoofdpijn of migraine een lichte tot duidelijke verbetering op het klachtenpatroon van de hoofdpijn. Het kan zijn dat aanvallen verminderen in hevigheid, duur of frequentie. In sommige gevallen verdwijnt de hoofdpijn zelfs volledig.

Over het ontstaan van migraine/spierspanningshoofdpijn is nog niet heel veel bekend. Waarschijnlijk spelen meerdere factoren een rol. Doordat Botox de spieren in de frons ontspant, wordt een factor in het ontstaansmechanisme uitgeschakeld, waardoor de migraine/hoofdpijn in de meeste gevallen vermindert. In sommige gevallen betekent dit zelfs dat er gestopt kan worden met medicatie die door huisarts of specialist is voorgeschreven. Een leuke bijkomstigheid is dat indien u een rimpel heeft in de frons, deze ook zal verminderen.

Nadat ik in het intakegesprek samen met u heb bekeken of uw hoofdpijn geschikt is voor een behandeling met botox, worden er 5 kleine prikjes in de fronsspier gezet met een injectienaaldje. Botox tegen migraine wordt door de meeste mensen niet als pijnlijk ervaren. Behalve wat lichte roodheid en zwelling welke na enkele uren zullen verdwijnen, zijn er geen bijwerkingen aan deze behandeling verbonden. U heeft gemiddeld tussen de 3-6 maanden plezier van een behandeling.

Botox tegen overmatig zweten

Een behandeling met Botox tegen zweten kan voor sommige mensen met overmatig zweten onder de oksels een uitkomst zijn.  In dit geval werkt Botox op de productie van zweet in de zweetkanaaltjes, waardoor de zweetafscheiding sterk terugloopt. Zowel mensen die erg veel zweten onder de oksel als mensen die om cosmetische redenen droge oksels willen hebben, komen in aanmerking voor deze behandeling. Er worden ongeveer 12 prikjes gezet per oksels en u heeft meestal 4-9 maanden plezier van deze Botox behandeling. Behalve wat lichte zwelling en roodheid zijn er geen bijwerkingen bij deze behandeling. U hoeft geen vrij te nemen van uw werk en niemand zal zien dat u behandeld bent.

Bart Biermans
Arts The Body Clinic

Lees hier het volledige artikel

Recent Posts
doctor bart