CLOSE

B(r)otox voor mannen

bart biermans arts the body clinic 1

Een paar jaar geleden was het nog een ‘nog go’. Inmiddels is het taboe op Botox voor mannen wel doorbroken, hello Brotox! Steeds meer mannen willen er jonger uitzien en besteden aandacht aan hun huid. Kijk maar eens naar de producten die er op de markt zijn gekomen voor mannenverzorging. Uit onderzoek blijkt dat er ruim 300.000 Amerikaanse mannen iedere 6 weken een botoxbehandeling ondergaat en ook in andere landen neemt de populariteit toe.

Schoonheidsideaal

Voor mannen kan het toch nog steeds een taboe zijn om Botox te gebruiken. Maar waarom eigenlijk; want je huid ziet er jonger uit!
Na een behandeling met Botox krijgt men een jongere en frisse look en soms zeggen mensen dat als je van nature een boze uitstraling hebt dit als sneeuw voor de zon verdwijnt. (de fronsrimpel bij mannen kan ook snel die boze uitstraling geven) De behandelingen zijn veilig, nagenoeg pijnloos en relatief eenvoudig. Als je je goed voelt dan straal je dat namelijk ook uit!
Denk ook aan tekenen van ouderdom, vermoeidheid of stress. De man heeft veel te verduren. Stress op je werk, druk leven en er toch nog goed uitzien. Tegenwoordig kunnen we dit resultaat niet snel krijgen zonder hulp van een specialist. Ook ligt het schoonheidsideaal in Amerika bijvoorbeeld hoger. Mannen moeten voor het vinden van een job, er goed uitzien. Denk maar eens aan Hollywood acteurs die er eeuwig jong uit moeten zien om die ene klus binnen te slepen!

Botox tegen zweten

Ook kan botox helpen tegen overmatig zweten. Dit is natuurlijk een goeie oplossing, zo zorg je ervoor dat je enkele maanden geen vervelende zweetplekken meer hebt en dat je oksels, handen en voeten droog zijn. Zakenmannen hoeven zich geen zorgen te maken, het overhemd blijft droog.

Is Botox voor mannen anders dan bij vrouwen?

Het gebruik van Botox leidt bij zowel mannen als vrouwen tot effectieve, langdurige rimpel vermindering. Er zijn echter ook een paar belangrijke verschillen:
-Studies over Botox behandelingen hebben aangetoond dat mannen gemiddeld een hogere dosis nodig hebben dan vrouwen om het zelfde resultaat te bereiken.
-Gespierde mannen hebben ook meer Botox nodig dan slankere personen.
-Mannen een andere huid, een wat dikkere huid. Maar dit zal verder geen effect hebben op blauwe plekken na de behandeling.

Bekende mannen die Botox gebruiken

Waarschijnlijk ben je benieuwd welke mannen er Botox gebruiken. De experts zullen het zien, de vraag is kun jij het zien?

Silvio Berlusconi
Gordon Ramsay
David Beckham
Brad Pitt
George Clooney
Leonardo Dicaprio

 

Coach Ronald de Boer heeft er geen problemen mee en komt er open voor uit.

Recommended Posts