CLOSE

Er zijn meerdere soorten fillers op de markt. Bij The Body Clinic maken wij gebruik van fillers op basis van de lichaamseigen stof hyaluronzuur. Deze stof komt al voor in de huid. Hyaluronzuur staat erom bekend dat het vocht aantrekt en vasthoudt, de huid meer volume en veerkracht geeft en een verstevigend effect heeft. Er bestaan van fillers op basis van hyaluronzuur veel merken. Bij The Body Clinic maken wij gebruik van de A-merken: Restylane, Saypha en Teosyal. Dit zijn merken die al een lange tijd op de markt zijn en waar enorm veel behandelingen mee zijn uitgevoerd waarvan men de veiligheid durft te garanderen.

restylane

Volumeverlies in het gezicht

Door het verouderingsproces verliezen wij allemaal volume in het gezicht, de vetreserves en het steunweefsel in het gezicht nemen af. Door een behandeling met fillers kan je het volume in het gezicht weer herstellen. U herinnert zich waarschijnlijk de dagen dat u volle stevige wangen had. U verlangt naar die tijd, helaas kunnen wij het verouderingsproces niet tegengaan wel kunnen wij uw gezicht weer volume geven met hyaluronzuur injecties. Hoe snel het verouderingsproces gaat hangt sterk af van uw levensstijl, erfelijkheid en slijtage. Door te roken versnelt u bijvoorbeeld het verouderingsproces.

Is hyaluronzuur een lichaamseigenstof?

Hyaluronzuur zit al in uw huid, wel is de hoeveelheid hyaluronzuur na 25 tot 30 jaar zeer erg verminderd. Wanneer u uw 70ste levensjaar bereikt is er nog maar 10% van de oorspronkelijke hoeveelheid hyaluronzuur over in de huid. Door de afname krijgt u meer lijntjes die resulteren in rimpels en wordt u huid daar bovenop droger. Eveneens kan uw hoofdvorm veranderen door het invallen van de slapen, ook nemen het volume in de wangen, lippen en jukbeenderen af.

Gelukkig kan het hyaluronzuur niveau in de huid worden aangevuld met een filler op basis van hyaluronzuur. De filler trekt water aan, één molecuul hyaluronzuur trekt wel tot 500 watermoleculen aan. Uw contouren kunnen worden hersteld en de vorm van uw gezicht wordt weer zoals het was, u straalt weer en heeft een jeugdige blik. De gebieden die kunnen worden behandeld met fillers zijn bijvoorbeeld de neus-lippenplooi, kaaklijn, jukbeenderen, mondhoekplooi en de wangen.

Verschillende soorten hyaluronzuur

Er bestaan verschillende soorten hyaluronzuur. Met verschillende soorten bedoelen wij eigenlijk verschillende diktes. Voor elke gebied beslist de arts welke dikte het beste past. Een dunne hyaluronzuur wordt gebruikt voor fijne rimpeltjes en bijvoorbeeld de lippen. Wilt u juist volume van grotere gebieden bereiken dan gebruikt de arts een dikkere hyaluronzuur gel.

Hoe wordt hyaluronzuur ingespoten?

Door middel van een injectie wordt hyaluronzuur in de huid gespoten. Er kunnen meerdere prikjes worden gebruikt, tenzij de arts gebruik maakt van een stompe naald ook wel een canule genaamd. Er wordt dan slechts één gaatje gemaakt met een scherpe naald waarna de arts vervolgens de huid in gaat met een stompe naald om het gebied op te vullen. Indien de arts gebruik maakt van een canule kan u minder kans hebben op blauwe plekjes.

filler gebieden 2

Wilt u advies over een hyaluronzuur injectie?

Heeft u interesse in een hyaluronzuur injectie en wilt u graag uw wensen bespreken met een arts dan kan dit via een gratis consult met één van onze artsen bij The Body Clinic. Wellicht heeft u bepaalde wensen in uw hoofd die niet haalbaar zijn. Om teleurstelling te voorkomen raden wij daarom altijd aan eerst op gesprek te komen voordat u een daadwerkelijke behandeling inplant. Indien een behandeling met hyaluronzuur fillers geschikt voor u is dan beslist de arts ook welk merk voor u het beste is en welke dikte.

Voorafgaand aan het consult vult u onze medische vragenlijst in zodat wij uw gezondheid goed in kaart kunnen brengen voordat wij u überhaupt gaan behandelen. Ook krijgt u informatie mee wat wel en niet te doen voordat u behandeld wordt. Zo kunt u zich goed voorbereiden op de behandeling. Na het consult begrijpen wij ook dat u tijd nodig heeft om na te denken of u de behandeling daadwerkelijk wilt laten uitvoeren. Neem uw tijd, een consult is geheel vrijblijvend.

The Body Clinic

Artsen van The Body Clinic zijn BIG geregistreerd, lid van NVCG en cosmetisch arts KNMG. Wij hebben een kliniek in Amsterdam en Duiven.
Bel ons nu voor een gratis consult: 020-4638668 of via de mail: ​[email protected]​.

cosmetischeingrepen beeldmerk hoofdzin bijzin rgb 2018

cosmetisch arts knmg