CLOSE

Vrouw in coma door neppe Ozempic: wees gewaarschuwd!

cropped nicolette lammers the body clinic arts medisch afvallen 1.jpg

Online ontkom je er niet meer aan: veel bekende influencers gebruiken Ozempic om af te vallen. Dit resulteert, logischerwijs, in een reusachtige vraag naar het diabetes type 2 medicijn. Met vraag komt aanbod. Helaas is Ozempic voor vele diabetespatiënten  bijna nergens meer te verkrijgen. Dit tekort resulteert in grootschalig, illegaal aanbod van nepvarianten van het medicijn.

Gevaar van online Ozempic kopen

Afgelopen weekend lazen we overal in het nieuws over een Belgische vrouw die dacht Ozempic pennen gekocht te hebben. Later bleek dat deze pennen, in plaats van Ozempic, insuline bevatten. Wanneer je geen diabetes hebt en wel insuline inspuit, kan de bloedsuikerspiegel veel te laag worden (hypoglycemie). Een te lage bloedsuiker is gevaarlijk en kan leiden tot een comateuze toestand.it is de vrouw uit België helaas ook overkomen en zo zien we steeds meer misgaan door de illegale verkoop van neppe Ozempic.

Kom ik in aanmerking voor Ozempic?

Ozempic is een medicijn voor mensen met diabetes type 2. Het wordt voorgeschreven wanneer de maximaal verdraagbare dosering van metformine en een sulfonylureumderivaat niet werkt. Dit zijn de meer gangbare medicijnen voor diabetici. Ozempic wordt ook wel eens voorgeschreven wanneer iemand obesitas heeft, het BMI moet dan hoger zijn dan 30.

Risico’s

Wanneer receptplichtige medicijnen illegaal, zonder recept, worden verkocht is de kans op risico’s groot. Vaak wordt de verpakking één-op-één nagemaakt, maar is de inhoud van de pen een groot mysterie. Zoals zijn er in verschillende namaak Ozempic pennen zoutoplossingen gevonden, aldus het NOS. Ook zijn er neppe Ozempic pennen onderschept met verkeerde (gevaarlijke) doseringen van allerlei soorten geneesmiddelen. Wij raden het ook ten strengste af Ozempic illegaal, online aan te schaffen. Het grote risico voor je gezondheid is die paar kilo minder niet waard.

Goede begeleiding

Wanneer je interesse hebt in Ozempic is het goed te weten dat bij het gebruik van het medicijn medische begeleiding noodzakelijk is. Niet alleen om er zeker van te zijn dat je het juiste geneesmiddel krijgt, maar ook om correct om te kunnen gaan met bijwerkingen en om nieuwe, gezonde gewoontes te creëren. Het doel is uiteindelijk om de levensstijl aan te passen. Ozempic is niet bedoeld als een quick-fix om af te vallen, maar het kan een goed steuntje in de rug zijn voor levensstijlverbeteringen.

Recent Posts
echografie body clinic 1 1top 5 collageen boosters body clinic blog 1