Waar moet je op letten bij jouw keuze voor een filler of botox behandeling?

Na wellicht lang nadenken, heb je besloten om een filler behandeling of botox behandeling te laten doen. Maar waar moet je op letten? Je wilt natuurlijk wel dat de behandeling en middelen veilig zijn en je wilt zo optimaal mogelijk kunnen genieten van het resultaat. Het is immers jouw gezicht, dus het is wel belangrijk dat het goed gebeurd! Hieronder enkele tips om jouw beslissing met een goed gevoel te nemen.

Tip 1
Kies voor een betrouwbare arts

Er is nog geen officieel register waar cosmetische artsen zich moeten registreren. Maar je moet wel zeker weten dat een arts jou behandelt en hij/zij moet dus geregistreerd zijn in het BIG register. Het BIG-register wordt uitgevoerd door het CIBG, een uitvoeringsorganisatie van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Iedereen kan het register raadplegen op www.bigregister.nl. Ook kunnen artsen lid zijn van de NVCG. Dit is een vereniging voor cosmetische geneeskunde. Ook dit register is openbaar: www.nvcg.nl. Iedereen heeft recht op eerlijke, feitelijke informatie over cosmetische behandelingen. Over de mogelijkheden, de te verwachten resultaten en de risico’s. De artsen van de NVCG hebben als doel zoveel mogelijk mensen in staat te stellen er mooier, jonger en gezonder uit te zien. De artsen van The Body Clinic zijn BIG geregistreerd en Bart Biermans en Monique Dikrama zijn lid van de NVCG. Ook hebben wij al meer dan 12 jaar ervaring in de cosmetische geneeskunde. Schrijf al jouw vragen op en stel deze in een consult aan de arts.

Tip 2
Kies voor een veilige filler / botox

In Nederland is het verboden om permanente fillers te gebruiken, dus ga nooit naar een kliniek die dit aanbiedt. Kies voor veiligheid en laat je nooit behandelen met permanente fillers, omdat dit teveel gevaren en blijvende complicaties kunnen veroorzaken. Kies voor een filler op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een lichaamseigenstof die gemiddeld tussen de 9 en 12 maanden weer door het lichaam zelf wordt opgelost. Omdat het een lichaamseigenstof is, is de kans op een vreemdlichaamreactie erg klein. Ook kan hyaluronzuur worden opgelost door een stof Hyason (hyaluronidase). De medische hulpmiddelen moeten een CE-markering (Conformité Européenne) hebben en overeenstemmen met de richtlijnen van de Europese wetgeving. De Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration) houdt ook scherp toezicht op de fillers en botox. Op de site van de Rijksoverheid kan je ook zien welke vragen jij kan stellen aan jouw cosmetisch arts. Vraag bij het consult aan de arts welke merken de kliniek gebruikt en of een filler op basis van hyaluronzuur is. De veilige middelen die wij gebruiken zijn: Restylane (leverancier Galderma), Azzalure (botox | leverancier Galderma), Princess (leverancier Croma), Teosyal (leverancier Entercare), Radiesse (leverancier Merz) en Sculptra. Deze middelen zijn al meer dan 25 jaar op de markt, waarvan de veiligheid op lange termijn reeds bewezen is.

Tip 3
Kijk niet alleen naar de prijs of aanbieding

Een goede kliniek hoeft niet te concurreren op de prijs. Je weet immers niet waarom de prijs zo laag is…is dit omdat het middel (filler of botox) wordt vermengt met water, welk merk (wellicht niet geregistreerd) wordt er gebruikt?, welke hoeveelheid wordt er gebruikt?, wordt de behandeling wel door een arts uitgevoerd? etc. Dit zijn allemaal vragen die je jezelf kan afvragen waarom een prijs lager is dan het gemiddelde. Het is jouw gezicht en veiligheid en natuurlijke uitstraling is belangrijker dan de prijs! De gemiddelde prijs voor bijvoorbeeld een zone botox is 200 euro en voor bijvoorbeeld een lipfiller (1ml) is 500 euro. The Body Clinic concurreert niet op de prijs, maar concurreert op kwaliteit, veiligheid en een natuurlijk resultaat.

Tip 4
Kijk naar ervaringen van de cliënten die al behandeld zijn geweest

Kijk op www.kliniekervaringen.nl naar de ervaringen van cliënten bij verschillende artsen en klinieken. The Body Clinic heeft een gemiddeld van 9.4 van de 1131 ervaringen van onze cliënten.

Tip 5
Vraag zoveel mogelijk aan de arts tijdens een consult

Uiteraard heb je al onderzoek gedaan via internet en kom je dan bij de kliniek / arts van jouw keuze aan. Maar wat ook belangrijk is, is het (goede) gevoel wat je krijgt bij een kliniek en een arts.
Vraag tijdens het consult zoveel mogelijk, zoals:
* welk merk wordt er gebruikt?
* is de filler op basis van hyaluronzuur?
* wat is het verwachte resultaat?
* heeft u voor en nafoto’s?
* wat is de duur van het resultaat?
* wat zijn de eventuele complicaties?
* wat is de veiligheid van het product/behandeling?
* wat is de prijs?
Wat zijn jouw eigen verwachtingen?

Geen enkele arts mag bij een persoon onder de 18 jaar een cosmetische behandeling (botox en fillers) uitvoeren. Bij The Body Clinic is het consult altijd gratis en geven de artsen van The Body Clinic altijd een eerlijk en weloverwogen advies, met als uitgangspunt een natuurlijk resultaat. Voor het consult geef je antwoord op enkele medische vragen, zodat de arts volledig op de hoogte is van jouw medische achtergrond. Als je na het consult behandelt wilt worden, krijg je een behandelovereenkomst die je zorgvuldig dient door te lezen en voor akkoord tekent.
Het is ook altijd fijn als je een gratis controle afspraak krijgt. Vraag hier dan ook naar na een behandeling.

Heb je nog meer vragen, eventuele angsten, heb je meer informatie nodig of wil je een gratis consult, kan je ons uiteraard ook bellen op 020-4638668 of een mail sturen naar info@bodyclinic.nl. Wij zullen jou een eerlijk antwoord geven!


Acne littekens verminderen met een filler

Het behandelen van littekens met een Hyaluronzuurfiller is relatief onbekend. Toch is het resultaat opzienbarend. Hyaluronzuur zorgt namelijk voor een verbetering van de huidstructuur en corrigeert diepe of oppervlakkige (acné)littekens. Dit komt doordat Hyaluronzuur water vast houdt. En water kan zorgen voor meer volume. Kuiltjes, deukjes, en andere oneffenheden worden tijdens een behandeling met Hyaluronzuur opgevuld en gelijktijdig gehydrateerd, waardoor deze meer soepel en elastisch wordt. Zowel diepe als oppervlakkige littekens kunnen gemakkelijk worden gecorrigeerd met Hyaluronzuur. De risico’s zijn minimaal.

Hieronder de video van de behandeling met fillers tegen acne littekens met onze arts Monique Dikrama.

De prijzen in het filmpje kunnen niet actueel zijn, kijk voor de actuele prijzen op onze prijslijst.


PDO draadlift voor Decolleté van Princess

Informatie
Een draadlift is een nog vrij onbekende behandeling. Onterecht, want hij is zeer effectief! Met een draadlift wordt het decolleté verjongd door middel van hechtdraden, ook wel PDO-draadlift genoemd. Een draadlift biedt de voordelen van een niet-chirurgische behandeling. Zo is er maar een korte periode nodig om van de ingreep te herstellen.

Bij een draadlift worden biologisch afbreekbare hechtdraden gebruikt. Deze zijn binnen de chirurgie al jarenlang bekend als oplosbare hechtingen. Deze hechtdraden worden tijdens de behandeling in de diepere laag van de huid geplaatst. Daar hechten zij zich vast in het onderhuidse weefsel en zorgen voor een spanning in de gewenste richting. Hierdoor wordt de huid enigszins opgerekt, waardoor de huid na een paar dagen collageen zal aanmaken rond de hechtdraad. Collageen zorgt voor de natuurlijke stevigheid en elasticiteit van de huid, waardoor het gewenste liftend effect ontstaat.

Waarom een PDO draadlift?
Door zon en ouderdom komen er meer (verticale) lijnen op uw decolleté. Met een draadliftbehandeling kunt u uw uiterlijk tijdelijk iets verjongen doordat hij zorgt voor een verstrakking en lifting  van de huid. Kortom, een verjonging van uw decolleté zonder een ingrijpende facelift of operatie!

Zie hieronder een video met uitleg van onze arts Drs Monique Dikrama met Maaike van Furrow.nl. Voor het maken van een gratis consult, kan je contact met ons opnemen op 020-4638668 of via info@bodyclinic.nl.

De prijzen in het filmpje kunnen niet actueel zijn, kijk voor de actuele prijzen op onze prijslijst.


Praktijkruimte te huur Amsterdam

Praktijkruimte te huur binnen The Body Clinic Amsterdam

PRAKTIJKRUIMTE ZELFSTANDIG  SCHOONHEIDSSPECIALISTE TE HUUR (alle dagen mogelijk muv woensdag en donderdag)

Wij hebben vanaf 1 december 2017 praktijkruimte beschikbaar (te huur) voor een zelfstandig  schoonheidsspecialiste in cosmetisch kliniek The Body Clinic, Achillesstraat 85 te Amsterdam, EERSTE VERDIEPING. U bent verantwoordelijk voor uw eigen cliëntenbestand / afspraken.

Bedrijfsinformatie cosmetisch kliniek The Body Clinic
The Body Clinic is een cosmetisch kliniek en heeft twee eigen klinieken: een in Amsterdam en een in Duiven (regio Arnhem). Onze artsen zijn als beste getest door de consumentenbond en beoordeeld met een 9,4 op kliniekervaringen.nl. Tevens zijn de artsen lid van de NVCG (Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde).

Wat kunnen wij u bieden

– Behandelkamer in cosmetisch kliniek The Body Clinic, eerste verdieping
– Behandelkamer voorzien van kastjes incl. wasbak
– Behandelkamer voorzien van behandelstoel, werkbank
– (met cosmetisch arts gedeelde) Wachtkamer met assistente (indien arts aanwezig is, die deur open doet voor uw cliënten)
– Gebruik van gezamenlijke keuken
– Wasmachine en droger aanwezig, gratis gebruik
– Samenwerking op het gebied van doorverwijzen cliënten
– Parkeergelegenheid aanwezig, tegen betaling
– Behandelkamer te huur voor minimaal 2 dagen per week, maandag, dinsdag, vrijdag en zaterdag beschikbaar.
– Huurprijs, minimaal 2 dagen per week te huur voor 500 euro excl btw per maand.

Bij interesse kunt u uw aanvraag sturen aan info@bodyclinic.nl . Ook voor meer informatie, kunt u contact opnemen met Danielle Nederstigt, uitsluitend via de mail: info@bodyclinic.nl of kijk op www.bodyclinic.nl. Kom gerust een kijkje nemen naar de praktijkruimte!

      

 


Leonie de Noo gaat emigreren

Vanaf 1 juni 2017 is onze arts in Duiven Leonie de Noo helaas niet meer werkzaam bij The Body Clinic.

Zij gaat emigreren naar Singapore voor de komende 3 jaar. Onze arts Monique Dikrama zal haar spreekuur overnemen in Duiven. Bart en Monique zullen ook nog werkzaam blijven in onze kliniek in Amsterdam.

Leonie: “Na een paar mooie jaren bij The Body Clinic is het tijd voor een nieuw avontuur. Ik vertrek deze zomer met mijn gezin naar Singapore voor een paar jaar. Hierbij wil ik mijn collega’s en clienten bedanken voor het vertrouwen, de boeiende gesprekken en de talloze mooie momenten. Ik zal met veel plezier op deze tijd terugkijken.” 
Liefs Leonie

Wij willen Leonie hartelijk danken voor haar inzet afgelopen jaren en wensen haar en haar gezin heel veel geluk in Singapore.