CLOSE

Ooglidcorrectie analyse

Gratis analyse door een specialistisch arts

hugo ammerlaan arts the body clinic 1

De informatie op deze pagina is medisch getoetst door
Drs. Hugo Ammerlaan

Verschillende type ooglidcorrecties

Als u een ooglidcorrectie (ook wel blepharoplastiek genoemd) overweegt, bent u bij The Body Clinic aan het juiste adres. Een ooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep met een groot resultaat. Om te bepalen welke ooglidcorrectie het beste bij uw situatie past verzoeken we u om eerst een analyse te laten uitvoeren. Dit begint met een online ‘Pre-scan’ van uw oogleden.

In de klinieken Amsterdam, Utrecht en Den Bosch bieden we twee verschillende ooglidcorrecties aan:

Verschillende type ooglidcorrecties

Als u een ooglidcorrectie (ook wel blepharoplastiek genoemd) overweegt, bent u bij The Body Clinic aan het juiste adres. Een ooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep met een groot resultaat. Om te bepalen welke ooglidcorrectie het beste bij uw situatie past verzoeken we u om eerst een analyse te laten uitvoeren. Dit begint met een online ‘Pre-scan’ van uw oogleden.

In de klinieken Amsterdam, Utrecht en Den Bosch bieden we twee verschillende ooglidcorrecties aan:

De online ‘Pre-scan oogleden’

Met de ‘Online pre-scan‘ kunt u foto’s van uw oogleden naar ons opsturen middels een beveiligd formulier. Onze specialisten bekijken vervolgens uw foto’s en informeren u binnen 4 werkdagen per e-mail over de resultaten van de pre-scan. Als u in aanmerking komt voor een ooglidcorrectie nodigen wij u uit voor de “Ooglidcorrectie analyse” in de kliniek.

Gratis ‘Oogleden analyse’ in de kliniek

Naar aanleiding van de ‘Online pre-scan‘ nodigen we u uit voor een gratis en vrijblijvende ‘Oogleden Analyse’ in de kliniek bij onze specialistische arts Mirthe van der Putten (Amsterdam en Utrecht) of Hugo Ammerlaan (Amsterdam en Den Bosch) wordt er tijdens de ‘Oogleden Analyse’ gekeken naar de ongemakken van uw oogleden. Daarbij krijgt u een analyse die dieper ingaat op de oorzaken, waarna de haalbaarheid en verwachtingen van een eventuele behandeling worden besproken. Onze artsen hebben zeer veel ervaring bij het uitvoeren van deze behandeling.

Waarom een oogleden analyse?

Bij hangende oogleden is het belangrijk dat eerst de oorzaak van het probleem in kaart wordt gebracht door een specialistisch arts. Er wordt o.a. gekeken naar:

  • de hoeveelheid huidoverschot;
  • dikte en flexibiliteit van de huid;
  • de vorm en positie van de oogkas;
  • de stand van het wenkbrauw bot;
  • de spieren rondom de oogkas.

Een analyse door een ervaren specialist is van belang. Te vaak wordt er vanuit gegaan dat een teveel aan huid het probleem is van hangende oogleden en dat een ooglidcorrectie de enige oplossing is, in de praktijk is dit echter niet altijd het geval. In sommige gevallen gaan oogleden hangen als gevolg van een spier die niet goed functioneert, hierdoor ontstaat een laagstand van het bovenooglid.

Ooglidcorrecties

Prijzen

Behandeling ooglidcorrectie vanaf Prijs
Prijs oogleden analyse Gratis
Prijs Bovenooglidcorrectie chirugisch € 950
Prijs Bovenooglidcorrectie PlexR € 600
Prijs Onderooglidcorrectie PlexR € 600

Afspraak maken voor een gratis en vrijblijvende ‘Oogleden Analyse’

Ervaart u ongemakken met uw oogleden en speelt u met de gedachte om hier iets aan te laten doen? De ‘Oogleden Analyse’ uitgevoerd door onze specialisten Mirthe van der Putten (Amsterdam en Utrecht) of Hugo Ammerlaan (Amsterdam en Den Bosch)  kan u hierbij helpen. Uw gezondheid wordt in kaart gebracht, er wordt een analyse gemaakt van de oorzaak van het probleem en de haalbaarheid en verwachting van een eventuele behandeling en eventuele leefregels voor en na de behandeling worden met u besproken. Daarnaast worden de bijwerkingen en risico’s in kaart gebracht.

Ervaringen

Veiligheid

Zowel een chirurgische bovenooglidcorrectie als een niet chirurgische ooglidcorrectie met PlexR zijn uiterst veilige en relatief eenvoudige ingrepen. Onze artsen hebben jarenlange ervaring en maken alleen gebruik van de best geteste producten en materialen. Aan elke operatie zit een risico, de risico’s bij een ooglidcorrectie zijn echter minimaal.

FAQ

Wanneer moet ik een ooglidcorrecties laten voeren?

Overhangende oogleden of wallen geven vaak een vermoeide uitstraling, daarnaast kunnen overhangende oogleden ook klachten veroorzaken.

Hoe kan het dat mijn oogleden zijn gaan hangen?

De oorzaak van hangende oogleden is vaak veroudering, maar erfelijkheid kan ook een rol spelen.

Welke type ooglidcorrecties voeren jullie uit?

Bij The Body Clinic voeren we een bovenooglidcorrectie (operatie of Plexr), een onderooglidcorrectie (Plexr) of een combinatie hiervan uit. Naast de klassieke methode waarin het teveel aan huid wordt weggehaald met een litteken dat precies in de oogplooi valt bieden we ook de non invasieve optie aan zonder snijden middels Plexr.

Wat kost een ooglidcorrectie?

De prijs van een ooglidcorrectie is afhankelijk van de behandeling die u kiest. Een bovenooglidcorrectie operatie kost 950 euro, een Plexr bovenooglid kost vanaf 600 euro en een onderooglidcorrectie Plexr kost vanaf 600 euro. 

Worden de kosten voor een ooglidcorrectie vergoed door de verzekering?

Een ooglidcorrectie is in principe een cosmetische ingreep en wordt daarom in de meeste gevallen niet door de zorgverzekeraar vergoed. Slechts in uitzonderlijke gevallen kan een ooglidcorrectie op medische indicatie plaatsvinden. Een belangrijk criterium hierbij is dat bij het rechtuit kijken de bovenooglid plooi een substantieel deel van de pupil van het oog bedekt. Indien uw oogcorrectie een medische indicatie heeft dan wordt de behandeling vergoed vanuit de basisverzekering en maakt het dus niet uit welke aanvullende verzekering u heeft. Dit moet u zelf regelen met uw verzekeringsmaatschappij, wij doen zelf niet aan verzekerde zorg.

Word ik verdoofd tijdens een ooglidcorrectie?

Tijdens de bovenooglidcorrectie (operatie) wordt u plaatselijk verdoofd met een injectie. Enkel het gebied rondom uw ogen wordt verdoofd zodat u geen pijn ervaart tijdens het corrigeren van uw oogleden. Bij een Plexr behandeling voor boven of onder het oog, wordt u plaatselijk verdoofd met een verdovende creme.

Moet ik een nacht in de kliniek blijven?

Een ooglidcorrectie is een vrij kortdurende ingreep. U mag meestal een half uur na de ingreep al naar huis. U mag niet alleen naar huis gaan, zorg dat u wordt opgehaald.

Is een ooglidcorrectie pijnlijk?

Aangezien u voorafgaand aan een ooglidcorrectie plaatselijk wordt verdoofd zult u weinig voelen van de ingreep. Na de ingreep kunt u wel wat napijn ervaren. Deze pijn is echter goed te onderdrukken met paracetamol.

Krijg ik een litteken na een ooglidcorrectie?

Bij elke chirurgische ingreep ontstaan littekens, dit ook voor de bovenooglidcorrectie. De arts zal er uiteraard alles aan doen om deze littekens zo minimaal mogelijk zichtbaar te laten zijn. Na de ingreep zullen de littekens de eerste maanden rood zijn van kleur, dit trekt met verloop van tijd weg waarna de littekens amper zichtbaar zijn. Bij de Plexr zult u geen littekens krijgen.

 

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Zaterdag: 08:00 - 19:00

Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag, Duiven en Groningen