Ooglidcorrectie

Kleine ingreep met een groot resultaat

Verschillende type ooglidcorrecties

Als u een ooglidcorrectie (ook wel blepharoplastiek genoemd) overweegt, bent u bij The Body Clinic aan het juiste adres. Wij bieden zowel een chirurgische bovenooglidcorrectie als een niet chirurgische PlexR ooglidcorrectie aan. Een combinatie is ook mogelijk. Een ooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep met een groot resultaat. Onze artsen hebben veel ervaring en boeken prachtige resultaten bij het uitvoeren van deze behandeling.

Verschillende type ooglidcorrecties

Als u een ooglidcorrectie (ook wel blepharoplastiek genoemd) overweegt, bent u bij The Body Clinic aan het juiste adres. Wij bieden zowel een chirurgische bovenooglidcorrectie als een niet chirurgische PlexR ooglidcorrectie aan. Een combinatie is ook mogelijk. Een ooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep met een groot resultaat. Onze artsen hebben veel ervaring en boeken prachtige resultaten bij het uitvoeren van deze behandeling.

Ooglidcorrecties

Welke ooglidcorrectie behandeling past bij mij?

Om te bepalen welke ooglidcorrectie het beste bij uw situatie past raden we u aan om langs te komen in een van onze klinieken voor een gratis consult. Bij een chirurgische bovenooglidcorrectie wordt het teveel aan huid boven uw oog weggehaald door middel van een incisie (sneetje) in de plooi van uw ooglid. Wenst u een correctie onder uw ogen of wilt u geen chirurgische behandeling dan is een ooglidcorrectie met Plexr wellicht voor u de juiste oplossing. Een combinatie van een chirurgische bovenooglidcorrectie en onderooglidcorrectie met Plexr is ook een mogelijkheid. Tijdens het consult met één van onze specialisten bespreekt u samen welke behandeling het beste bij u past.

Veiligheid

Zowel een chirurgische bovenooglidcorrectie als een niet chirurgische ooglidcorrectie met PlexR zijn uiterst veilige en relatief eenvoudige ingrepen. Onze artsen hebben jarenlange ervaring en maken alleen gebruik van de best geteste producten en materialen. Aan elke operatie zit een risico, de risico’s bij een ooglidcorrectie zijn echter minimaal.

Gratis Intake

Voordat u behandeld kunt worden aan uw oogleden, dient u een intake afspraak te maken bij een van onze artsen om te beoordelen welke behandeling het beste bij uw situatie past. Uw gezondheid wordt in kaart gebracht en eventuele alternatieven worden besproken. Ook worden er foto’s gemaakt van het te behandelen gebied. Eventuele leefregels voor en na de behandeling worden met u besproken en bijwerkingen en risico’s worden in kaart gebracht.

Prijzen

Behandeling ooglidcorrectie vanaf Prijs
Bovenooglidcorrectie chirugisch € 950
Bovenooglidcorrectie PlexR € 650
Onderooglidcorrectie PlexR € 600

FAQ

Wanneer moet ik een ooglidcorrecties laten voeren?

Overhangende oogleden of wallen geven vaak een vermoeide uitstraling, daarnaast kunnen overhangende oogleden ook klachten veroorzaken.

Hoe kan het dat mijn oogleden zijn gaan hangen?

De oorzaak van hangende oogleden is vaak veroudering, maar erfelijkheid kan ook een rol spelen.

Welke type ooglidcorrecties voeren jullie uit?

Bij The Body Clinic voeren we een bovenooglidcorrectie (operatie of Plexr), een onderooglidcorrectie (Plexr) of een combinatie hiervan uit. Naast de klassieke methode waarin het teveel aan huid wordt weggehaald met een litteken dat precies in de oogplooi valt bieden we ook de non invasieve optie aan zonder snijden middels Plexr.

Wat kost een ooglidcorrectie?

De prijs van een ooglidcorrectie is afhankelijk van de behandeling die u kiest. Een bovenooglidcorrectie operatie kost 950 euro, een Plexr bovenooglid kost vanaf 600 euro en een onderooglidcorrectie Plexr kost vanaf 600 euro. 

Worden de kosten voor een ooglidcorrectie vergoed door de verzekering?

Een ooglidcorrectie is in principe een cosmetische ingreep en wordt daarom in de meeste gevallen niet door de zorgverzekeraar vergoed. Slechts in uitzonderlijke gevallen kan een ooglidcorrectie op medische indicatie plaatsvinden. Een belangrijk criterium hierbij is dat bij het rechtuit kijken de bovenooglid plooi een substantieel deel van de pupil van het oog bedekt. Indien uw oogcorrectie een medische indicatie heeft dan wordt de behandeling vergoed vanuit de basisverzekering en maakt het dus niet uit welke aanvullende verzekering u heeft. Dit moet u zelf regelen met uw verzekeringsmaatschappij, wij doen zelf niet aan verzekerde zorg.

Word ik verdoofd tijdens een ooglidcorrectie?

Tijdens de bovenooglidcorrectie (operatie) wordt u plaatselijk verdoofd met een injectie. Enkel het gebied rondom uw ogen wordt verdoofd zodat u geen pijn ervaart tijdens het corrigeren van uw oogleden. Bij een Plexr behandeling voor boven of onder het oog, wordt u plaatselijk verdoofd met een verdovende creme.

Moet ik een nacht in de kliniek blijven?

Een ooglidcorrectie is een vrij kortdurende ingreep. U mag meestal een half uur na de ingreep al naar huis. U mag niet alleen naar huis gaan, zorg dat u wordt opgehaald.

Is een ooglidcorrectie pijnlijk?

Aangezien u voorafgaand aan een ooglidcorrectie plaatselijk wordt verdoofd zult u weinig voelen van de ingreep. Na de ingreep kunt u wel wat napijn ervaren. Deze pijn is echter goed te onderdrukken met paracetamol.

Krijg ik een litteken na een ooglidcorrectie?

Bij elke chirurgische ingreep ontstaan littekens, dit ook voor de bovenooglidcorrectie. De arts zal er uiteraard alles aan doen om deze littekens zo minimaal mogelijk zichtbaar te laten zijn. Na de ingreep zullen de littekens de eerste maanden rood zijn van kleur, dit trekt met verloop van tijd weg waarna de littekens amper zichtbaar zijn. Bij de Plexr zult u geen littekens krijgen.

 

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Zaterdag: 08:00 - 19:00

Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Haarlem, Den Bosch en Duiven (Arnhem)