CLOSE

Afhangende mondhoeken

Geen treurig uiterlijk meer

Mirthe van der Putten arts the body clinic

De informatie op deze pagina is medisch getoetst door
Drs. Mirthe van der Putten

Wat houdt de behandeling tegen afhangende mondhoeken in?

‘Kijk niet zo chagrijnig’ Terwijl u zich opperbest en vrolijk voelt, kan het zijn dat u regelmatig wordt aangesproken op uw humeur omdat het lijkt of u verdrietig of geïrriteerd bent. Dit komt vaak door afhangende mondhoeken. De spiertjes die normaal de mondhoeken naar beneden trekken tijdens gewone gezichtsmimiek, blijven nu permanent aangespannen. Botox (Botulinetoxine) kan dit verhelpen.

Wat houdt de behandeling tegen afhangende mondhoeken in?

‘Kijk niet zo chagrijnig’ Terwijl u zich opperbest en vrolijk voelt, kan het zijn dat u regelmatig wordt aangesproken op uw humeur omdat het lijkt of u verdrietig of geïrriteerd bent. Dit komt vaak door afhangende mondhoeken. De spiertjes die normaal de mondhoeken naar beneden trekken tijdens gewone gezichtsmimiek, blijven nu permanent aangespannen. Botox (Botulinetoxine) kan dit verhelpen.

 • radiesse voor afgangende mondhoeken gallery 1
 • afgangende mondhoeken gallery 2
 • afgangende mondhoeken gallery 3
 • Neus lippenplooi gallery 3
 • Neus lippenplooi gallery 1
 • obagi main

Waarom een behandeling van afhangende mondhoeken?

Wanneer uw mondhoeken zo omlaag wijzen dat u zich daar niet prettig bij voelt, wilt u daar graag vanaf. Bij The Body Clinic hebben wij ruime ervaringen met het behandelen van afhangende mondhoeken. Veelal zijn deze te verhelpen met enkele injecties met Botox, maar soms is een filler een betere optie voor u. Tijdens een gratis intakegesprek wordt u door een van onze artsen grondig voorgelicht over uw situatie en bespreken we de mogelijkheden en middelen die voor u het meest geschikt zijn.

De behandeling

Een behandeling met Botox van de afhangende mondhoeken is een echte ‘lunchtime treatment’. U kunt letterlijk tijdens uw lunchpauze komen. Nadat er foto’s zijn gemaakt en u een gezondheidsverklaring en behandelovereenkomst hebt ingevuld, kan de behandeling al beginnen. Er worden 2 prikjes gezet in de spiertjes van de mondhoeken. Na de behandeling met Botox kunt u het gebied nog even licht ‘afdrukken’. Koeling is niet noodzakelijk. Soms is een filler een betere optie voor dit gebied. Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek kijkt u samen met uw arts naar de mogelijkheden.

Prijs: Vanaf €105,-
Verdoving: Niet nodig
Duur: 5 minuten
Pijn (0-10): 3
Product: Azzalure
Veiligheid: Uiterst veilig
Duurzaamheid: 3-6 maanden

Natuurlijk resultaat

De artsen van The Body Clinic maken van te voren een selectie wie er in aanmerking komt voor een Botox behandeling tegen afhangende mondhoeken. U krijgt een persoonlijk advies op maat, waarbij wij letten op uw natuurlijke gelaatstrekken. Waar nodig kunnen deze iets verzacht worden met Botox. Een natuurlijk resultaat is voor ons erg belangrijk, want dit weerspiegelt onze werkwijze en filosofie. Onze artsen gebruiken liever iets minder product in de eerste behandeling omdat u altijd bij ons terecht kunt voor een gratis touch-up twee weken later op de controle afspraak.

Wat te doen voor en na de behandeling

Voor de behandeling

Voordat er begonnen wordt met een Botox behandeling voor de afhangende mondhoeken, wordt eerst het gebied rondom de mondhoeken gedesinfecteerd en worden de prikpunten afgetekend door de arts. Indien u bij ons voor het eerst bent, worden er vóór de behandeling foto’s van u gemaakt.

Na de behandeling

Wij adviseren u na de Botox behandeling van afhangende mondhoeken dezelfde dag niet te sporten, geen yoga te beoefenen en gedurende 2 uur na de behandeling niet te gaan liggen.

Hersteltijd

Er is bijna geen zwelling te zien na de Botox behandeling van de afhangende mondhoeken. Er kunnen wat kleine blauwe plekjes van de prikjes te zien zijn, maar dit komt zelden voor.

Duur resultaat

Als de afhangende mondhoeken behandeld zijn met Botox, is het eindresultaat nog niet direct zichtbaar. De spier zal immobiel worden 2 dagen tot 2 weken na de behandeling. Heeft u ook wat volumeverlies rond uw mondhoeken, dan adviseren wij u om na 2-4 weken terug te komen voor een fillerbehandeling bij de mondhoeken. U heeft gemiddeld 4 maanden plezier van deze behandeling.

Ervaringen

Gratis Intake

The Body Clinic biedt u, voorafgaand aan de Botox behandeling tegen afhangende mondhoeken, vrijblijvend en kosteloos een consult met een van haar artsen aan. Tijdens deze intake komen aspecten aan de orde zoals veiligheid, resultaten, leefregels voor en na de behandeling en natuurlijk uw verwachtingspatroon. Nadat u de gezondheidsverklaring en behandelovereenkomst heeft ingevuld, is het voor deze behandelingen mogelijk direct behandeld te worden.

Veiligheid

Botox tegen afhangende mondhoeken is een extreem veilig geneesmiddel. Botox valt onder de geneesmiddelen wet. Hierdoor is er, voordat het op de markt werd toegelaten, lange tijd onderzoek gedaan naar effectiviteit, bijwerkingen en complicaties. Botox behoort tot de  geneesmiddelen die in potentie giftig kunnen zijn. Of een stof giftig is, hangt af van de concentratie. Bij inname van een of twee tabletten paracetamol werkt dit goed tegen de hoofdpijn. Bij inname van dertig tabletten paracetamol is er kans op leverschade.  De concentratie die de artsen van The Body Clinic gebruiken bij een Botox behandeling van afhangende mondhoeken is uiterst laag en daardoor veilig.

Prijzen

Behandeling Botox Prijs
Afhangende mondhoeken *€ 105
 • in combinatie met een zone botox, anders 210 euro

FAQ

Ziet het er niet onnatuurlijk uit als ik de spieren rondom mijn mond niet meer kan gebruiken?

Uiteraard verandert er iets in het gezicht wanneer de mondhoeken zijn behandeld met Botulinetoxine. Het komt soms voor dat iemand dit als onnatuurlijk ervaart. Hangende mondhoeken maken de gezichtsuitdrukking vaak nors of verbitterd. Het effect van Botulinetoxine-injecties in deze zone is dat het gezicht een zachtere en meer tevreden uitstraling krijgt. Dat wordt juist als positief ervaren. Toch komt het soms voor dat iemand deze behandeling als onnatuurlijk ervaart. Een behandeling met een filler kan dan uitkomst bieden.

Hoeveel kost een Botox behandeling tegen afhangende mondhoeken?

Een Botox behandeling tegen afhangende mondhoeken kost €210. In combinatie met een andere zone betaal je €105 voor de tweede behandeling in plaats.

Als Botox is uitgewerkt, komen de hangende mondhoeken dan niet heviger terug dan ze waren?

Integendeel! Doordat u de spiertjes die verantwoordelijk zijn voor deze samentrekkingen een tijd lang niet heeft gebruikt, kunt u het inmiddels een beetje verleerd zijn die spieren te gebruiken.

Zijn er nog specifieke risico's verbonden aan een behandeling van de mondhoeken?

Zoals bij elke behandeling, zijn er ook risico’s verbonden aan een behandeling van de mondhoeken. In dit gebied komen veel spiertjes samen en als een verkeerd spiertje wordt geïnjecteerd, kan dit een asymmetrie van de mondhoek of lach geven. In de meeste gevallen kan dit verholpen worden, maar in een enkel geval moet u wachten totdat de Botulinetoxine is uitgewerkt.

Wanneer gebruik je een filler en wanneer Botox voor de afhangende mondhoeken?

Als er al echt een wat diepere rimpel te zien is bij de mondhoek is een filler vaak een betere oplossing. Bij beginnende slapte van de mondhoek kan Botox een oplossing bieden. Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek met onze artsen om te kijken welke behandeling de meest geschikte voor u is.

Behoud ik mijn eigen lach als ik een behandeling onderga van de mondhoeken?

In de meeste gevallen verandert er niet heel veel aan uw natuurlijke lach. Mochten er andere spiertjes worden geraakt in dit gebied dan is er een kleine kans dat uw lach tijdelijk veranderd.

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Zaterdag: 08:00 - 19:00

Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag, Duiven en Groningen

Botox behandelingen

 • Afhangende mondhoeken
 • Anti-transpiratie
 • Fronsrimpels
 • Kinlijntjes en puntjes
 • Kraaienpootjes
 • Migraine
 • Rimpels
 • Tandenknarsen
 • Voorhoofdsrimpels
 • Gummy Smile Tandvleeslach
 • Wenkbrauwlift