Anti-transpiratie

Nooit meer overmatig zweten

Wat houdt de behandeling ‘anti-transpiratie’ in?

Iedereen transpireert. Dit zorgt, via verdamping, voor de afkoeling van uw lichaam en draagt zo bij aan een constante lichaamstemperatuur. Hierdoor kan uw lichaam zich aanpassen aan de omgeving. Zweten is een natuurlijke eigenschap. Toch werken de zweetklieren bij iedereen met een andere intensiteit. De een transpireert nauwelijks, de ander heeft altijd natte plekken in kleding of een transpiratielucht om zich heen. Een Botox (Botuline Toxine) behandeling van anti-transpiratie onder de oksels kan uitkomst bieden.

 • anti transpiratie gallery 1
 • anti transpiratie gallery 5
 • anti transpiratie gallery 2
 • anti transpiratie gallery 3
 • anti transpiratie gallery 6
 • anti transpiratie oksels

Waarom een behandeling tegen transpiratie onder de oksels?

Wanneer u ondanks een goede hygiëne, deodorant en ademende kleding toch overmatig transpireert, komt u in aanmerking voor een Botox anti-transpiratie behandeling. Ook als u niet overmatig transpireert, kunt u door deze behandeling vlekken in uw kleding voorkomen.

 • Overmatig zweten onder de oksels
 • Overmatig zweten van de handen

De behandeling

Een hyperhidrosis behandeling met Botox is een echte ‘lunchtime treatment’. U kunt letterlijk tijdens uw lunchpauze komen. Nadat u een gezondheidsverklaring en een behandelovereenkomst hebt ingevuld, kan de behandeling tegen overmatig zweten direct beginnen. Er worden ongeveer 13-18 prikjes per oksel gezet. De Botox blokkeert de zenuwen die de zweetklieren aansturen. Hierdoor kunnen deze geen zweet meer produceren. Na de behandeling kunt u het gebied nog even licht ‘afdrukken’. Koeling is niet noodzakelijk. De prijzen van de hyperhidrosis behandeling die vermeld worden in de video’s kunnen afwijken van onze huidige prijzen.

Voorbereiding: Geschoren oksels
Duur: 15 minuten
Pijn (0-10): 5
Product: Azzalure
Veiligheid: Uiterst veilig
Duurzaamheid: 3-6 maanden, dit is per persoon verschillend.

Resultaat

Als uw oksels behandeld zijn met Botox anti-transpiratie, is dit vaak nog niet direct merkbaar. Na een periode die 2 dagen tot 2 weken kan duren stopt u met transpireren onder uw oksels. Als u nog niet droog bent na 2 weken, kom dan gerust op een controle afspraak. Op de controle afspraak in onze kliniek, kunnen onze artsen eventueel nog 1-2 flacons extra injecteren, tegen een kleine meerprijs.

Ervaringen

Voor en na de behandeling

Voor de behandeling

Voordat we kunnen beginnen met een behandeling tegen overmatig zweten, moeten we de te behandelen zones goed kunnen aftekenen. Om af te tekenen en het gebied goed te kunnen inschatten, vragen wij u om 3-4 dagen van te voren uw oksels te scheren.

Na de behandeling

Behoudens niet intensief sporten op de dag van de behandeling tegen overmatig zweten zijn er geen beperkingen.

Hersteltijd

In bijna alle gevallen is er niets te zien aan de behandelde plek met Botox. Heel soms kunnen er na deze hyperhidrosis behandeling roodheid, zwelling of blauwe plekjes optreden.

Duur resultaat

In eerste instantie heeft u 3-6 maanden plezier van een Botox anti-transpiratie behandeling. Als u vaker komt, loopt deze periode geleidelijk op tot gemiddeld 6-9 maanden.

Veiligheid

Botox is met recht een buitengewoon veilig geneesmiddel. Omdat Botox een geregistreerd geneesmiddel is, is het, voordat het op de markt werd toegelaten, jarenlang onderzocht op bijwerkingen, effectiviteit en complicaties. Botox wordt al meer dan veertig jaar in de medische wereld gebruikt, onder andere bij kinderen en volwassenen met spierspasmen. De concentraties die gebruikt worden tegen hyperhidrosis in onze kliniek zijn zo laag mogelijk, dat ze niet schadelijk of giftig zijn. Tot op heden zijn er geen nadelige lange termijn bijwerkingen geregistreerd.

Prijzen

Botox behandelingen Prijs
2x flacon Botox (Azzalure) € 495
3x flacon Botox (Azzalure) € 575
4x flacon Botox (Azzalure) € 650

FAQ

Transpireer ik op andere plekken meer wanneer mijn oksels geen vocht meer kwijtraken?

Nee. U transpireert namelijk omdat uw lichaam de lichaamstemperatuur constant wil houden. De relatie tussen uw oksels en andere zweetklieren is echter zo klein, dat het uitschakelen van de zweetklieren in dit gebied vrijwel nooit leidt tot meer transpiratie op andere plekken. Theoretisch moet u natuurlijk wel altijd dezelfde hoeveelheid warmte kwijt. Maar de oksels bestrijken maar 1% van het totale lichaamsoppervlak. U merkt het niet dat de rest van het lichaam 1% meer zweet. Verder kan op andere plekken de warmte makkelijker weg, u zult dus niet merken dat u op andere plekken iets meer zweet.

Zijn er nog specifieke risico's aan een Botuline Toxine behandeling van de oksels?

Er zijn geen specifieke risico’s aan deze behandeling verbonden.

Zweet ik helemaal niet meer na een anti-transpiratie behandeling van de oksels?

Na twee dagen tot twee weken bent u helemaal droog onder de oksels. Mocht dit niet het geval zijn, kom dan gerust op controle voor eventuele injectie van een extra flacon tegen geringe meerkosten. Het wisselt per persoon hoe lang  u echt helemaal droog blijft. Vaak komt na 1-2 maanden wel weer heel licht de transpiratie terug, maar sommigen  blijven wel 9 maanden kurkdroog. Meestal wordt u na 4-9 maanden weer voor een vervolgbehandeling terug verwacht.

Gaat de geur ook weg na een behandeling van de oksels tegen transpiratie?

In de periode dat u niet meer zweet, zult u ook geen last hebben van nare luchtjes. Wij adviseren ook altijd een goede hygiëne van de oksel. Het verdient de voorkeur om de oksel te scheren en goed schoon te houden.

Moet ik deze behandeling blijven herhalen?

Ja, u dient deze behandeling te herhalen. De periode kan wel toenemen tussen de opvolgende behandelingen. In een enkel geval, wanneer het zweten stress gerelateerd is, kan het zijn dat u door de behandeling de vicieuze cirkel doorbreekt en dat u kunt stoppen met de behandeling.

Gratis Intake

Een intakegesprek is bedoeld om u kennis te laten maken met uw behandelend arts. Bepaalde aspecten van de anti-transpiratie behandeling met Botox, zoals de hersteltijd, bijwerkingen, nazorg, resultaten en uw verwachtingspatroon worden met u besproken. Eventueel kunnen alternatieve behandelingen met u worden besproken. Na deze evaluatiefase krijgt u van onze artsen een eerlijk en weloverwogen advies welke behandeling het meest geschikt voor u is. U kunt als u wilt direct tegen hyperhidrosis in de kliniek behandeld worden.

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Vrijdag: 08:00 - 19:00
Zaterdag: 09:30 - 16:00 (alleen telefonisch)

Botox behandelingen

 • Afhangende mondhoeken
 • Anti-transpiratie
 • Fronsrimpels
 • Kinlijntjes en puntjes
 • Kraaienpootjes
 • Migraine
 • Rimpels
 • Tandenknarsen
 • Voorhoofdsrimpels
 • Gummy Smile Tandvleeslach
 • Wenkbrauwlift