CLOSE

Kraaienpootjes

Lachrimpels verminderen

dionne deibel arts the body clinic 1 600x600

De informatie op deze pagina is medisch getoetst door
Drs. Dionne Deibel

Wat houdt de behandeling tegen kraaienpootjes in?

Kraaienpootjes zijn eigenlijk vrolijke rimpels. U krijgt ze als u veel lacht. Ook al worden kraaienpootjes vaak als charmant ervaren, soms blijven kraaienpootjes storend in de huid staan wanneer u niet lacht of wanneer deze doortrekken naar de wangen. In die gevallen is het mogelijk om kraaienpootjes te behandelen met Botox (Botulinetoxine) of een filler.

Wat houdt de behandeling tegen kraaienpootjes in?

Kraaienpootjes zijn eigenlijk vrolijke rimpels. U krijgt ze als u veel lacht. Ook al worden kraaienpootjes vaak als charmant ervaren, soms blijven kraaienpootjes storend in de huid staan wanneer u niet lacht of wanneer deze doortrekken naar de wangen. In die gevallen is het mogelijk om kraaienpootjes te behandelen met Botox (Botulinetoxine) of een filler.

 • kraaienpootjes botox
 • Kraaienpootjes gallery3
 • fronsrimpels main
 • rimpels gallery 4
 • liquid facelift gallery 5
 • kraaienpootjes

Waarom een behandeling van de kraaienpootjes?

Veel mensen zien kraaienpootjes als een teken van charmant ouder worden. Maar wanneer de lachrimpels naast uw ogen zo diep worden dat ze u bij het ontwaken al storen of wanneer ze verticale lijnen op uw wangen veroorzaken, wilt u wellicht weten wat u hiertegen kunt doen.
Beginnende kraaienpootjes zijn meestal te verhelpen met enkele injecties Botox. Als er ook volumeverlies op de jukbeenderen is ontstaan, is het soms wenselijk of meer natuurlijk om eerst het volume in dit gebied te herstellen.

De behandeling

Een behandeling met Botox van kraaienpootjes is een echte ‘lunchtime treatment’. U kunt letterlijk tijdens uw lunchpauze komen. Nadat er foto’s zijn gemaakt en u een gezondheidsverklaring en behandelovereenkomst hebt ingevuld, kan de behandeling al beginnen. Er worden 6 tot 8 prikjes gezet in de spiertjes van de kraaienpootjes. Na de behandeling kunt u het gebied nog even licht ‘afdrukken’. Koeling is niet noodzakelijk. Soms is een filler een betere optie voor dit gebied. Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek kijkt u samen met uw arts naar de mogelijkheden.

Prijs: Vanaf €210,-
Verdoving: Niet nodig
Duur: 5 minuten
Pijn (0-10) 3
Product: Azzalure
Veiligheid: Uiterst veilig
Duurzaamheid: 3-6 maanden

Natuurlijk resultaat

Bij The Body Clinic staan wij voor een natuurlijk resultaat. De strakgetrokken gezichten in de media en alle glossy magazines, zijn geen afspiegeling van onze klantenkring. De artsen van The Body Clinic kijken goed naar al uw wensen en mogelijkheden voordat ze een persoonlijk advies geven dat past bij de natuurlijke trekken van uw gezicht. Wij beginnen liever met een zone Botox om u rustig te laten wennen aan het effect, voordat we, indien gewenst, meerdere zones behandelen. “Less is more” is ons devies.

Voor- en nafoto

Voor en na de behandeling

Voor de behandeling

Er is geen verdoving nodig voor een behandeling met Botox van de kraaienpootjes. Voordat de arts gaat prikken, wordt u gevraagd te lachen zodat de kraaienpootjes zichtbaar worden en de prikpunten kunnen worden bepaald.

Na de behandeling

Wij adviseren u dezelfde dag niet te sporten (ook geen yoga) en de kraaienpootjes regelmatig aan te spannen, dus te lachen. U mag gedurende twee uur na de behandeling  niet gaan liggen.

Hersteltijd

Wanneer u behandeld bent met Botox voor de kraaienpootjes, is er bijna nooit sprake van een bijwerking. Het kan met recht een “lunchtime treatment” worden genoemd.

Duur resultaat

Het resultaat is na de eerste behandelingen gemiddeld ongeveer 3 tot 4 maanden zichtbaar. Indien u vaker komt, is het resultaat gemiddeld 5 maanden zichtbaar. Dit is per persoon verschillend.

Ervaringen

Gratis Intake

The Body Clinic biedt u, voordat u een behandeling krijgt van de kraaienpootjes, kosteloos een consult aan met een van haar artsen. Uw arts zal kijken of er geen medische bezwaren zijn tegen een behandeling, de probleemgebieden worden in kaart gebracht en u krijgt een persoonlijk, geheel op uw situatie toegesneden advies. Indien gewenst kunt u direct behandeld worden.

Veiligheid

Botox is een buitengewoon veilig geneesmiddel. Omdat dit middel onder de geneesmiddelenwet valt, is er voordat het op de markt werd toegelaten, jarenlang onderzoek gedaan naar effectiviteit, bijwerkingen en complicaties. Soms wordt beweerd dat Botox schadelijk is, omdat het een vergif is. Of een stof giftig is, hangt af van de concentratie. Neem je 1 paracetamol dan heeft deze een heilzame werking op hoofdpijn, neem je er dertig  dan is er kans op leverschade. Zo ook met Botox. De concentraties die gebruikt worden bij een behandeling van de kraaienpootjes door de artsen van The Body Clinic zijn zo laag dat ze niet schadelijk of giftig zijn.

Prijzen

Behandeling botox Prijs
Een zone (voorhoofd of frons of kraaienpootjes) € 210
Twee zones € 360
Drie zones € 470
Dubbele wenkbrauwlift € 210
Botox light 2 zones € 210
Botox light 3 zones € 295
Botox light 4 zones € 360

FAQ

Kunnen mijn wenkbrauwen gaan hangen na een behandeling met Botulinetoxine tegen kraaienpootjes?

Bij een juiste toediening van de Botox-injecties is er geen enkele reden om bang te zijn voor het gaan hangen van de wenkbrauwen. De spieren van de kraaienpootjes trekken juist de wenkbrauw iets naar beneden en zullen nu tijdelijk worden uitgeschakeld, waardoor de wenkbrauwspieren hun werk weer beter kunnen doen. Sommige mensen ervaren daarom zelfs juist een liftend effect in de wenkbrauwen na een anti-kraaienpootjes-behandeling.

Hoeveel kost een Botox behandeling voor de kraaienpootjes?

Een Botox behandeling tegen kraaienpootjes kost €210. Mocht u meerdere zones willen behandelen dan wordt de prijs per zone lager.

Ziet het er niet onnatuurlijk uit als ik de spieren in het gebied van de kraaienpootjes niet meer kan gebruiken?

Uiteraard verandert er iets rond uw ogen. Soms vinden mensen een behandeling met Botox in dit gebied niet mooi. Dan kan een behandeling met een filler uitkomst bieden. Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek met een van onze artsen kunnen wij u vooraf laten zien wat er met uw huid gebeurt en krijgt u een advies op maat.

Wat werkt beter tegen kraaienpootjes: Botulinetoxine of een filler?

De voorkeursbehandeling tegen kraaienpootjes is die met Botox.
Bij diepe rimpels is het soms noodzakelijk om aanvullend een filler te gebruiken. Alleen een filler rondom de ogen is soms mogelijk. Uiteraard geven onze ervaren artsen u goed advies over uw situatie en of een behandeling met Botox volstaat of dat voor u een filler een betere oplossing is.

Als Botulinetoxine is uitgewerkt, komen de kraaienpootjes dan niet heviger terug dan ze waren?

Integendeel! Doordat u de spiertjes die verantwoordelijk zijn voor deze rimpeltjes een tijd lang niet heeft gebruikt, kunt u het inmiddels een beetje verleerd zijn die spieren te gebruiken. Bovendien heeft de huid doordat deze door de Botox een paar maanden niet actief is geweest, zich mooi kunnen herstellen.

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Zaterdag: 08:00 - 19:00

Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag, Duiven en Groningen

Botox behandelingen

 • Afhangende mondhoeken
 • Anti-transpiratie
 • Fronsrimpels
 • Kinlijntjes en puntjes
 • Kraaienpootjes
 • Migraine
 • Rimpels
 • Tandenknarsen
 • Voorhoofdsrimpels
 • Gummy Smile Tandvleeslach
 • Wenkbrauwlift