CLOSE

Tandenknarsen

Verminder de spierspanning in uw kaken

nicoline nijman arts the body clinic 1 600x600

De informatie op deze pagina is medisch getoetst door
Drs. Nicoline Nijman

Wat houdt de behandeling tegen tandenknarsen in?

Soms is de spierspanning in de kaken zo verhoogd dat uw kaken over overactief zijn. Overdag kunt u dit prima corrigeren. Vaak wordt u er door uw partner of uw tandarts op gewezen dat u ook ’s nachts knarst. Tandenknarsen kan door deze verhoogde spierspanning voortdurend plaatsvinden, maar het kan ook alleen plaatsvinden in stressvolle periodes. Het is vrijwel altijd mogelijk om tandenknarsen tegen te gaan door een behandeling met Botox (Botulinetoxine).

Wat houdt de behandeling tegen tandenknarsen in?

Soms is de spierspanning in de kaken zo verhoogd dat uw kaken overactief zijn. Overdag kunt u dit prima corrigeren. Vaak wordt u er door uw partner of uw tandarts op gewezen dat u ook ’s nachts knarst. Tandenknarsen kan door deze verhoogde spierspanning voortdurend plaatsvinden, maar het kan ook alleen plaatsvinden in stressvolle periodes. Het is vrijwel altijd mogelijk om tandenknarsen tegen te gaan door een behandeling met Botox (Botulinetoxine).

 • Tandenknarsen gallery 5
 • Tandenknarsen gallery 1
 • Tandenknarsen gallery 3
 • Tandenknarsen gallery 4
 • Tandenknarsen gallery 6
 • liquid facelift gallery 1

Waarom een behandeling tegen tandenknarsen?

Het malen en knarsen met uw kiezen betekent niet veel goeds voor uw gebit. Het kan uw tanden en kiezen beschadigen. Zo kunt u bijvoorbeeld uw vullingen breken of last krijgen van vermoeide kauwspieren of pijn bij het gapen. Bij The Body Clinic hebben wij ruime ervaringen met het behandelen van tandenknarsen met Botox.

De behandeling

Een behandeling met Botox tegen tandenknarsen is een echte ‘lunchtime treatment’. U kunt letterlijk tijdens uw lunchpauze komen. Nadat er foto’s zijn gemaakt en u een gezondheidsverklaring en behandelovereenkomst hebt ingevuld, kan de behandeling al beginnen. Er worden 6-8 prikjes gezet in de kaakspieren waardoor de spanning wordt verlaagd. Na de behandeling kunt u het gebied nog even licht ‘afdrukken’. Koeling is niet noodzakelijk.

Prijs: Vanaf €400,-
Verdoving: Niet nodig
Duur: 5 minuten
Pijn (0-10): 1
Product: Azzalure
Veiligheid: Uiterst veilig
Duurzaamheid: 3-6 maanden

Wat te doen voor en na de behandeling

Voor de behandeling

Als u voor het eerst bij The Body Clinic komt, wordt uw gezondheid in kaart gebracht en geeft u de arts toestemming tot de Botox behandeling tegen tandenknarsen. Er worden 6-8 prikjes gezet per kant om de kaakspier te ontspannen.

Na de behandeling

Ons advies is dezelfde dag van de Botox behandeling tegen tandenknarsen geen yoga te doen en niet te sporten. Het is verder wenselijk dat u gedurende twee uur na de behandeling niet gaat liggen.

Hersteltijd

Deze Botox behandeling tegen tandenknarsen geeft nauwelijks bijwerkingen. In de meeste gevallen is het een lunchtime treatment en zult u niet zien dat u behandeld bent. In een enkel geval is er nog een klein blauw plekje te zien, maar dit is een uitzondering.

Duur resultaat

Als de spiertjes in uw kaken behandeld zijn met Botox, is het eindresultaat nog niet direct merkbaar. De aanspanning, dus het tandenknarsen, zal verminderen vanaf 2 dagen tot 2 weken na de behandeling. U heeft gemiddeld 4 maanden plezier van deze Botox behandeling tegen tandenknarsen.

Ervaringen

Gratis Intake

The Body Clinic biedt u, voorafgaand aan de Botox behandeling tegen tandenknarsen, vrijblijvend en kosteloos een intakegesprek met een van haar artsen aan. Bepaalde aspecten van de behandeling, zoals de hersteltijd, bijwerkingen, nazorg en resultaten worden met u besproken. Het verwachtingspatroon van u als cliënt staat bij ons centraal. Onze kliniek is niet voor niets door meer dan 1.700 tevreden cliënten beoordeeld met een 8.9.

Veiligheid

Botox is een buitengewoon veilig geneesmiddel. Omdat Botox een geregistreerd geneesmiddel is, is het, voordat het op de markt werd toegelaten, jarenlang onderzocht op effectiviteit, bijwerkingen en complicaties. Critici beweren dat Botox schadelijk is omdat het een vergif is. Of een stof een giftige werking heeft op het lichaam, hangt af van de concentratie. In het geval van paracetamol bijvoorbeeld heeft 1-2 stuks een heilzame werking op hoofdpijn, maar wanneer men dertig stuks inneemt dan is de kans op leverschade aanzienlijk. Zo ook met Botox. De concentraties die gebruikt worden bij de behandeling tegen tandenknarsen door de artsen van The Body Clinic zijn zo laag dat ze niet schadelijk of giftig zijn.

Prijzen

Behandeling botox Prijs
Tandenknarsen € 400

FAQ

Zakt mijn mond niet constant open na een Botoxbehandeling van de kaken?

Bij een juiste toediening van de Botulinetoxine-injecties is er geen enkele reden om bang te zijn voor een tekort aan spanning in de kaken. Wij behandelen alleen de overactieve spiertjes en niet de spieren die u juist hard nodig heeft. U zult zelfs merken dat uw gezicht meer ontspannen zal zijn en er daardoor ook rustiger uit zal zien. Vrijwel iedereen ervaart dit als positief.

Hoeveel kost een Botox behandeling tegen tandenknarsen?

De prijs van een Botox behandeling tegen tandenknarsen begint vanaf €400. Twee weken na de behandeling kunt u op controle komen om te kijken of deze dosis voor u voldoende is.

Ziet het er niet onnatuurlijk uit als ik de spieren in het gebied van de kaken niet meer kan gebruiken?

Uiteraard verandert er iets, maar dat is minimaal. Wij behandelen alleen overactieve spiertjes. Deze beheersen slechts een fractie van uw kaakbewegingen. p maat.

Als Botulinie Toxine is uitgewerkt, komt het tandenknarsen dan niet heviger terug dan het was?

Integendeel! Doordat u de spiertjes die verantwoordelijk zijn voor het ongecontroleerd over elkaar schuiven van tanden en kiezen een tijd lang niet heeft gebruikt, kunt u het inmiddels een beetje verleerd zijn deze te gebruiken. Bovendien heeft het gebied dat door de Botulinetoxine een paar maanden niet actief is geweest, zich mooi kunnen herstellen.

Werkt een behandeling tegen tandenknarsen bij iedereen.

Iedereen zal een afname krijgen van de symptomen van het tandenknarsen. Net als bij de andere Botoxbehandeling kan het zijn dat bepaalde mensen de Botox snel afbreken. Dan is deze behandeling helaas niet geschikt voor u.

Hoe vaak moet ik een behandeling met Botox voor tandenknarsen herhalen?

Normaal gesproken moet u het eerste jaar drie keer komen en daarna twee keer per jaar. Dit zijn gemiddelden de duurzaamheid kan van persoon tot persoon verschillen.

Zijn er nog specifieke complicaties bij een behandeling tegen tandenknarsen?

Net als bij alle andere Botulinetoxine behandelingen, kunnen er andere spiertjes worden ontspannen, waardoor u een asymmetrie kunt krijgen in u gezicht. De kaakspier is echter een vrij geïsoleerde spier waardoor de kans op deze complicatie uiterst klein is. Verder kan de spierkracht in de kaak afnemen wat  storend voor u kan zijn. Bij een eventuele vervolgbehandeling kan hier de dosering op worden aangepast.

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Zaterdag: 08:00 - 19:00

Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag, Duiven en Groningen

Botox behandelingen

 • Afhangende mondhoeken
 • Anti-transpiratie
 • Fronsrimpels
 • Kinlijntjes en puntjes
 • Kraaienpootjes
 • Migraine
 • Rimpels
 • Tandenknarsen
 • Voorhoofdsrimpels
 • Gummy Smile Tandvleeslach
 • Wenkbrauwlift