CLOSE

Voorhoofdsrimpels

Uw gezicht in balans

hugo ammerlaan arts the body clinic 1

De informatie op deze pagina is medisch getoetst door
Drs. Hugo Ammerlaan

Wat houdt de behandeling tegen voorhoofdsrimpels in?

Voorhoofdsrimpels ontstaan door het optrekken van de wenkbrauwen. Natuurlijk speelt ouderdom een grote rol, maar erfelijkheid is de meest voorkomende oorzaak van deze rimpels. Als u veel expressie heeft in uw gezicht kunnen deze rimpels ontstaan of wanneer de oogleden iets hangen door het ouder worden en u dit compenseert door de wenkbrauwen op te trekken. Een behandeling met Botox (Botulinetoxine) in het voorhoofd kan uitkomst bieden.

Wat houdt de behandeling tegen voorhoofdsrimpels in?

Voorhoofdsrimpels ontstaan door het optrekken van de wenkbrauwen. Natuurlijk speelt ouderdom een grote rol, maar erfelijkheid is de meest voorkomende oorzaak van deze rimpels. Als u veel expressie heeft in uw gezicht kunnen deze rimpels ontstaan of wanneer de oogleden iets hangen door het ouder worden en u dit compenseert door de wenkbrauwen op te trekken. Een behandeling met Botox (Botulinetoxine) in het voorhoofd kan uitkomst bieden.

 • fronsrimpels
 • frownining gallery 1
 • frownining gallery 5
 • frownining gallery 4
 • frownining gallery 2
 • frownining gallery 3

Waarom een behandeling van het voorhoofd?

Voorhoofdsrimpels geven het gezicht een verouderd aanzien. Zeker wanneer u een sprekend gezicht heeft, kunnen rimpels in het voorhoofd gezichtsbepalend zijn. Botox kan hier veel voor u doen en u weer een jeugdige, uitgeruste uitstraling geven. Meestal is het nodig om een wenkbrauwlift te geven met Botox of het gebied van de frons te behandelen. Tijdens een gratis intake gesprek met uw arts worden de mogelijkheden van botox in het voorhoofd in kaart gebracht.

De behandeling

Een behandeling met Botox van voorhoofdsrimpels is een echte ‘lunchtime treatment’. U kunt letterlijk tijdens uw lunchpauze komen voor de behandeling van de rimpels in uw voorhoofd. Nadat er foto’s zijn gemaakt en u een gezondheidsverklaring en behandelovereenkomst hebt ingevuld, kan de behandeling al beginnen. In enkele gevallen is het voorhoofd niet geschikt voor Botox. Er kan dan eventueel wel een filler gebruikt worden. Om bij een behandeling met Botox in het voorhoofd een mooi resultaat te kunnen bereiken, wordt het voorhoofd bijna nooit alleen behandeld, maar in combinatie met bijvoorbeeld een frons-behandeling en/of een wenkbrauwlift.

Prijs: Vanaf €210,-
Verdoving: Niet nodig
Duur: 5 minuten
Pijn (0-10): 3
Product: Azzalure
Veiligheid: Uiterst veilig
Duurzaamheid: 3-6 maanden

Natuurlijk resultaat

Een natuurlijk resultaat vinden wij erg belangrijk bij The Body Clinic. De strakgetrokken gezichten van sommige bekende Nederlanders, zijn geen afspiegeling van onze clientèle. Wij kijken goed naar al uw wensen en bespreken de mogelijkheden voordat u een persoonlijk advies krijgt dat past bij de natuurlijke trekken van uw gezicht. De artsen van The Body Clinic behandelen de voorhoofdsrimpels liever met een zone Botox om u rustig te laten wennen aan het effect, voordat we, indien gewenst, meerdere zones behandelen. “Less is more” vinden wij. Het model op de voor- en nafoto gebruikt haar spieren in het voorhoofd actief voor de foto, dus ze trekt haar wenkbrauwen omhoog (kijkt verbaasd), zodat je goed het verschil kan zien.

Voor en na foto’s
voorfoto vrouw voorhoofd
na foto voorhoofd vrouw

Wat te doen voor en na de behandeling

Voor de behandeling

Indien u voor het eerst bij The Body Clinic komt voor de behandeling van uw rimpels in het voorhoofd, wordt er een medische vragenlijst ingevuld en daarna  worden er foto’s gemaakt. De arts zal de prikplaatsen op het voorhoofd  aftekenen, alvorens hij/zij gaat prikken. Er zijn ongeveer 5-7 kleine prikjes met Botox nodig.

Na de behandeling

Wij adviseren u de  dag van de behandeling geen yoga te doen en niet te sporten. Ook adviseren  wij u de voorhoofdspier de dag van behandeling af en toe aan te spannen zodat de Botox zich goed kan verdelen over de spier. Ten slotte mag u gedurende 2 uur na de behandeling niet gaan liggen.

Hersteltijd

Er is eigenlijk geen hersteltijd van deze behandeling van uw rimpels in uw voorhoofd. U kunt direct weer aan het werk! Mocht er in een uitzonderlijk geval een blauw plekje ontstaan, dan mag u dit direct camoufleren.

Duur resultaat

Als de voorhoofdsrimpels behandeld zijn met Botox, is het eindresultaat nog niet direct zichtbaar. In een periode die 2 dagen tot 2 weken duurt, zal de spier immobiel worden en de rimpel zal verzachten. Heeft u diepe voorhoofdsrimpels, dan zullen wij u adviseren om na 2-4 weken terug te komen voor een fillerbehandeling van hetzelfde gebied. Het eerste jaar komt u 3 x voor deze behandeling om rimpels in het voorhoofd te verminderen en daarna 2x per jaar.

Ervaringen

Gratis Intake

The Body Clinic biedt u, voordat u wordt behandeld, kosteloos een consult aan met een van haar artsen. Er wordt dan gekeken of er geen medische bezwaren zijn tegen een behandeling voor botox in het voorhoofd, de te behandelen gebieden worden in kaart gebracht en u krijgt een persoonlijk advies, passend bij uw voorkeuren en binnen de mogelijkheden. Nadat er foto’s zijn gemaakt, het toestemmingsformulier en gezondheidsverklaring zijn ingevuld, kunt u, indien gewenst, direct behandeld worden.

Veiligheid

Botox in het voorhoofd om rimpels te verminderen is uiterst veilig. Botox wordt al ruim veertig jaar in de medische wereld gebruikt, onder andere bij  kinderen en volwassenen met spierspasmen. Tot nu toe zijn er nog geen nadelige lange termijn effecten bekend van Botox. Sommige mensen denken dat Botox een giftige stof is. Of een stof giftig is, hangt af van de concentratie. Een paracetamol heeft een heilzame werking op hoofdpijn, neem je er dertig dan kan er leverschade optreden. Zo ook met Botox. De artsen van The Body Clinic gebruiken hele lage concentraties Botox welke niet schadelijk zijn voor ons lichaam.

Prijzen

Behandeling botox Prijs
Een zone (voorhoofd of frons of kraaienpootjes) € 210
Twee zones € 360
Drie zones € 470
Dubbele wenkbrauwlift € 210
Botox light 2 zones € 210
Botox light 3 zones € 295
Botox light 4 zones € 360

FAQ

Ziet het er niet onnatuurlijk uit als ik de spieren in het gebied van mijn voorhoofd niet meer kan gebruiken?

Uiteraard veranderd er iets in de huid van uw voorhoofd. Heel soms vinden mensen een behandeling met Botox niet mooi in dit gebied. Soms kan een behandeling met een filler dan uitkomst bieden. Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek met een van onze artsen kunnen wij u vooraf laten zien wat er met uw huid gebeurt en krijgt u een advies op maat.

Hoeveel kost een Botox behandeling voor de voorhoofdsrimpels?

Een Botox behandeling tegen voorhoofdrimpels kost €210. Mocht u naast uw voorhoofd ook andere zones willen laten behandelen met Botox dan wordt de prijs per zone goedkoper.

Als Botulinetoxine is uitgewerkt, komen de voorhoofdsrimpels dan niet heviger terug dan ze waren?

Integendeel! Doordat u de spiertjes die verantwoordelijk zijn voor deze rimpels een tijd lang niet heeft gebruikt, kunt u het inmiddels een beetje verleerd zijn die spieren te gebruiken. Nadat uw voorhoofdshuid een periode rustiger heeft bewogen, zult u deze vanzelf een minder vaak optrekken. Bovendien heeft de huid doordat deze door de Botox een paar maanden niet actief is geweest, zich mooi kunnen herstellen.

Kan ik hoofdpijn krijgen na behandeling van het voorhoofd met Botulinetoxine?

Ja dat is mogelijk. Doordat bepaalde spiertjes zich ontspannen na een behandeling met Botox kunnen andere spiertjes zich aanspannen en kan er spierspanningshoofdpijn ontstaan. U kunt dit in de toekomst voorkomen door op tijd voor uw vervolgbehandeling te komen. De spieren blijven dan ontspannen en de kans op spanningshoofdpijn wordt hierdoor verkleind bij een tweede behandeling.

Wat is het "Spock" effect?

Het Spock effect refereert naar de opgetrokken wenkbrauw van dokter Spock. Je kunt dit effect in de meeste gevallen voorkomen door het Botox schema aan te passen bij mensen die hier gevoelig voor zijn. Heeft u ondanks de aanpassing van dit schema nog steeds last van Spock, geen nood: een klein prikje boven de wenkbrauw zal uitkomst bieden. Kom gerust naar onze kliniek voor een gratis touch-up behandeling wanner u last heeft van dit fenomeen.

Kunnen mijn wenkbrauwen gaan hangen na een behandeling met Botulinetoxine tegen voorhoofdsrimpels?

Bij een juiste toediening van de Botox-injecties is er geen enkele reden om bang te zijn voor het gaan hangen van de wenkbrauwen. De spieren van de frons trekken juist de wenkbrauw iets naar beneden en zullen nu tijdelijk worden uitgeschakeld, waardoor sommige mensen juist een liftend effect ervaren.

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Zaterdag: 08:00 - 19:00

Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag, Duiven en Groningen

Botox behandelingen

 • Afhangende mondhoeken
 • Anti-transpiratie
 • Fronsrimpels
 • Kinlijntjes en puntjes
 • Kraaienpootjes
 • Migraine
 • Rimpels
 • Tandenknarsen
 • Voorhoofdsrimpels
 • Gummy Smile Tandvleeslach
 • Wenkbrauwlift