CLOSE

Traptox tegen spanning in de schouders

bart biermans arts the body clinic 1

“Traptox”, ook wel bekend als trapezius Botox, is een nieuwe trend op het gebied van injectables. Het verwijst naar de Botox behandeling van de trapeziusspier tussen de nek en de schouder waardoor de schouderspieren ontspannen en er verlichting in de nek ontstaat, dit kan hoofdpijn verminderen.

Botox om spieren te ontspannen

Een behandeling met Botox is bedoeld om met de juiste dosering spieren te ontspannen waardoor rimpels verdwijnen. Wat veel mensen niet weten is dat Botox ook kan worden ingezet om verlichting te geven als je veel spanningshoofdpijn ervaart. Een bekende behandeling is een Botox behandeling van de kaakspieren. Sommige mensen hebben een brede kaak omdat ze de kaakspier veel aanspannen en bijvoorbeeld veel tandenknarsen. Brede kaken kunnen masculine overkomen en kan voor vrouwen als vervelend worden ervaren. Door de kaakspieren te injecteren met Botox worden de spieren ontspannen waardoor tandenknarsen niet meer mogelijk is. In de loop der tijd kan de grootte van de kaakspier iets afnemen omdat deze dus niet meer zo actief wordt gebruikt. 

Traptox is anders dan Barbie Botox

Wanneer Botox in de trapeziusspieren wordt geïnjecteerd spreken van ‘Traptox’. De spieren van de nek en schouders ontspannen, waardoor de cliënt minder spanning ervaart. Er is momenteel een nieuwe hype gaande waarbij er een hogere dosering Botox in de trapeziusspieren wordt gespoten waardoor de schouderspieren zullen versmallen en de nek langer lijkt. Barbie Botox is tot nu toe meer dan 14 miljoen keer bekeken op TikTok en stond aanvankelijk in de schijnwerpers door Kim Kardashian. In de serie The Kardashians geeft ze toe dat ze haar nekspieren niet goed kon gebruiken om te zingen omdat haar nekspieren met Botox zijn behandeld. ‘Barbie Botox’ is een behandeling met als doel de schouderspieren versmallen, echter schakel je hiermee ook andere spieren in de nek uit. De versmalling van de nekspieren is vaak ook minimaal en het risico is het niet waard. 

Barbie Botox is het risico niet waard

Botox wordt de laatste tijd steeds vaker ingezet om lichaamscontouren te verbeteren en meer definitie te geven, echter werkt dit niet altijd succesvol voor de trapeziusspier. Naast het modelleren en definiëren van de nek en schouders wordt Botox in de trapziusspier gebruikt om overbelasting van de nek en pijn te verminderen voor mensen die ongemak ervaren bij het bewegen. Het is ook succesvol bij de behandeling van chronische hoofdpijn en migraine. Behandelingen zoals Barbie Botox worden vooral gehyped door social media, maar waar de risico’s eigenlijk niet worden besproken. Botox van de trapziusspier is een mooie en dankbare behandeling voor het verlichten van spanningspijn in de nek, maar niet voor het versmallen van de nekspieren.

Heb je veel last van spanning in je nek dan kan een Botox behandeling van de trapeziusspier een geschikte behandeling voor jou zijn. Bij The Body Clinic kan je gratis op consult komen om met onze arts te bespreken of deze behandeling jouw ongemakken kan verlichten. 

Recent Posts
22thebodyclinic cosmetischarts plastischchirurg groeiklinieken2222bodyclinic profhilo huidverbetering22