CLOSE

Microneedling

Een microneedling behandeling voor verbeterde huidconditie

cropped marlijn spierenburg huidtherapeut the body clinic 1.jpg

De informatie op deze pagina is medisch getoetst door
huidtherapeute Marlijn Spierenburg

Wat is microneedling

Microneedling is een behandeling die kan worden ingezet om acne (littekens), pigmentvlekjes en een verslechterde huidconditie aan te pakken. Microneedling maakt gebruik van het natuurlijke genezingsproces van de huid, om zo de aanmaak van collageen te stimuleren. Tevens worden andere huidproducten effectiever opgenomen. De huid wordt hierdoor steviger, gladder en krijgt een jeugdige uitstraling.

Wat is microneedling?

Microneedling is een behandeling die kan worden ingezet om acne (littekens), pigmentvlekjes en een verslechterde huidconditie aan te pakken. Microneedling maakt gebruik van het natuurlijke genezingsproces van de huid, om zo de aanmaak van collageen te stimuleren. Tevens worden andere huidproducten effectiever opgenomen. De huid wordt hierdoor steviger, gladder en krijgt een jeugdige uitstraling.

Waarom een microneedling behandeling?

Microneedling verbetert de huidkwaliteit door het natuurlijke genezingsproces van de huid te stimuleren. Een microneedling pen heeft hele kleine naaldjes die minuscule gaatjes in de huid maken. Omdat de bovenste huidlaag wordt ‘beschadigd’, start het herstelproces van de huid. Gedurende dit herstelproces wordt de natuurlijke aanmaak van collageen gestimuleerd. Dit zorgt ervoor dat de huid zich van binnenuit verbetert.

De aanmaak van collageen is een proces wat zich over een tijdspanne van 8 tot 12 weken blijft ontwikkelen. Bij iedere microneedling behandeling wordt een werkstof gekozen die in lijn is met uw wensen. Door de microscopische gaatjes in de huid, wordt een serum veel effectiever in de huid opgenomen. De effecten hiervan zijn:

 • Verbetering van de huidkwaliteit
 • Acne (littekens) verminderen
 • Grove poriën minimaliseren
 • Verslapte huid versterken
 • Pigmentvlekken verminderen

Werkstoffen en indicaties voor microneedling

Door de microneedling kunnen producten dieper in de huid doordringen en effectiever werken. Een microneedling behandeling wordt gecombineerd met een serum (werkstof) die past bij de huidconditie die behandeld wordt. Zo wordt het effect van deze producten versterkt en de huid van binnenuit verbeterd. Onze huidtherapeute bespreekt met u welke werkstof voor uw huid en wensen geschikt is.

 • Hyaluronzuur

  Microneedling met hyaluronzuur is gericht op huidverjonging en het verbeteren van de huidtextuur. Het bevordert de hydratatie van de huid. Daarmee worden fijne lijntjes verminderd, en zal de huidtextuur egaler worden.

 • Vitamine C

  Microneedling met vitamine C pakt pigmentvlekken en de doffe huid aan. Wanneer vitamine C wordt toegevoegd, versterkt dit het herstellend vermogen van de huid. Vitamine C heeft verhelderende eigenschappen en ondersteunt de collageensynthese voor een stevige, stralende huid.

 • Retinol

  Microneedling met retinol biedt versteviging en verbetering van de huidstructuur. Retinol, een vorm van vitamine A, bevordert de celvernieuwing en verhoogt de collageenproductie. Dit geeft een jeugdige uitstraling en een stevige en egale huid.

Microneedling in combinatie met chemische peeling

Het combineren van microneedling met een peeling is een effectieve behandeling voor huidverjonging. Zowel de diepere als buitenste lagen van de huid worden behandeld. Microneedling stimuleert de productie van collageen diep in de huid. Dit is effectief voor het verminderen van fijne lijntjes en het verbeteren van de huidstructuur. De peeling behandelt daarentegen de oppervlakte van de huid. Het verwijdert dode huidcellen en verbetert de algehele tint van de huid.

De combinatie van deze twee behandelingen zorgt voor een diepgaande, toch milde aanpak. Het resultaat is een gladdere, strakkere huid met een mooie, gelijkmatige tint. Bij een microneedling behandeling van The Body Clinic zit een milde peeling inbegrepen. Eventueel kunt u er ook voor kiezen om een diepere peeling te combineren met uw microneedling behandeling.

Prijs: €175,-
Voorbereiding: 15 minuten voor de behandeling aanwezig zijn
Verdoving: Optioneel, creme
Duur: 45-60 minuten
Pijn (0-10): 4
Product: Microneedling met werkstof & chemische peeling
Veiligheid: Veilig
Duurzaamheid: Blijvend

Wat te doen voor en na een microneedling behandeling?

Voor de behandeling

Voordat u bij The Body Clinic een microneedling behandeling ondergaat, vindt er altijd eerst een consult met onze huidtherapeute plaats. Het wordt ten strengste geadviseerd minimaal twee dagen voor de microneedling behandeling geen tretinoïne of retinol te gebruiken. Vermijd voor de behandeling huidirritatie en/of opzettelijk bruin worden van de huid, waaronder zelfbruiner. Op de dag van de behandeling zelf is het van belang dat u zonder make-up, crème, lotion of parfum op naar de kliniek komt.

Na de behandeling

Na de behandeling is het van belang dat u vochtige ruimtes, warmte en inspanning voor één tot vijf dagen vermijdt. Gebruik tot een paar dagen na de behandeling ook geen actieve ingrediënten, zoals retinol en glycolzuur. De huid mag enkel verzorgd worden met een milde reiniging, hydraterende crème en een SPF-product met minimaal factor 30. Twee dagen na de microneedling behandeling mag er weer make-up aan worden gebracht op het behandelde gebied.

Hersteltijd

Na een microneedling behandeling kan er één tot drie dagen wat milde roodheid en zwelling zichtbaar zijn. In deze periode is er ook kans op schilferen van de huid.

Duur resultaat

De resultaten van een microneedling kunnen worden onderhouden door met enige regelmaat een microneedling behandeling te ondergaan. Als u één microneedling behandeling ondergaat zullen de resultaten afnemen na gemiddeld 3 maanden. Als u een kuur volgt zal dat pas na gemiddeld 6-8 maanden gebeuren.

Gratis intake microneedling

The Body Clinic biedt u, voorafgaand aan een microneedling behandeling, een kosteloos consult met een huidtherapeut aan. Voor ons is het belangrijk dat u een tevreden cliënt wordt. Wij zijn niet voor niets al jaren de best beoordeelde kliniek van Nederland. Uw verwachtingspatroon wordt in kaart gebracht, mogelijkheden en onmogelijkheden besproken en uiteindelijk krijgt u een eerlijk en op uw situatie toegesneden advies.

Veiligheid van microneedling

Microneedling is een veilige, minimale ingreep die huidverjonging stimuleert. De behandeling activeert de huid om meer collageen te produceren. De meeste mensen ervaren slechts milde bijwerkingen zoals roodheid en zwelling. Deze bijwerkingen verdwijnen binnen enkele dagen. Ernstige complicaties zoals infecties of allergische reacties, zijn extreem zeldzaam. Tijdens het consult zal de huidtherapeute uw wensen met u bespreken en u een realistisch advies geven.

Prijzen microneedling

Behandeling Prijs
Microneedling met hyaluronzuur €175,-
Microneedling met vitamine C €175,-
Microneedling met retinol €175,-

FAQ

Wat doet microneedling?

Microneedling is een vorm van huidtherapie waarbij er hele kleine naaldjes minuscule gaatjes maken in de huid. Door de ‘beschadiging’ van de huid, wordt het natuurlijke genezingsproces van de huid in gang gezet. Dit bevordert de aanmaak van collageen en elastine, wat resulteert in een strakke, volumineuze en jeugdige huid.

Wat is Dermapen?

De Dermapen is de bekendste merknaam van een microneedling pen. Omdat de Dermapen vaak gebruikt wordt als synoniem voor microneedling kan daarover verwarring ontstaan. Bij The Body Clinic gebruiken we niet de Dermapen, maar een ander merk microneedling pen met hetzelfde effect.

Is een microneedling behandeling het geld waard?

Dit is afhankelijk van uw persoonlijke huidbehoeften en doelen. Boek een consult met onze huidtherapeute om er achter te komen of onze microneedling behandeling voor u het gewenste resultaat biedt.

Hoe vaak moet ik een microneedling behandeling doen voor resultaat?

Dit hangt altijd af van uw wensen en doelen van de behandeling. Het optimale resultaat wordt bij de meeste behandelplannen binnen drie tot zes behandelingen behaald. Dit wordt van tevoren altijd met u besproken tijdens het gratis consult met onze huidtherapeut.

Mag ik na een microneedling behandeling in de zon?

Nee, na een microneedling behandeling is de huid extra gevoelig voor UV-straling. Het wordt aangeraden directe blootstelling aan de zon voor ten minste een week na de behandeling te vermijden. Gebruik daarnaast ook een goede zonnebrandcrème met hoge SPF om de huid goed te beschermen.

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Zaterdag: 08:00 - 19:00

Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag, Duiven en Groningen

Filler behandelingen

 • Jukbeenderen
 • Kaaklijn
 • Rimpels bovenlip
 • Lippen opvullen
 • Liquid facelift
 • Mondhoekplooi
 • Neuscorrectie
 • Neus - lippenplooi
 • Acne littekens verwijderen
 • Slapen opvullen
 • Wallen onder de ogen verwijderen
 • Wangen opvullen
 • Kincorrectie
 • Oorlelcorrectie