CLOSE

Fillers

Behandel rimpels en contouren

rose bischoff arts body clinic 600x600 3

De informatie op deze pagina is medisch getoetst door
Drs. Rose Bischoff

Wat houdt een filler behandeling in?

De meeste fillers zijn op basis van hyaluronzuur, een doorzichtige lichaamseigen gel. Terwijl Botulinetoxine de spieren tijdelijk ontspant waardoor rimpels, lijnen en fronsen wegtrekken, vult een filler juist tijdelijk een groef, plooi of rimpel op. Bij The Body Clinic werkt alleen met A-merken hyaluronzuur, zoals Restylane, Teosyal of Saypha. Met deze hyaluronzuren zijn al tientallen miljoenen behandelingen uitgevoerd en ook de veiligheid op langer termijn bewezen.

Wat houdt een filler behandeling in?

De meeste fillers zijn op basis van hyaluronzuur, een doorzichtige lichaamseigen gel.  Terwijl Botulinetoxine de spieren tijdelijk ontspant waardoor rimpels, lijnen en fronsen wegtrekken, vult een filler juist tijdelijk een groef, plooi of rimpel op. Bij The Body Clinic werken wij alleen met A-merken hyaluronzuur, zoals Restylane, Teosyal of Saypha. Met deze hyaluronzuren zijn al tientallen miljoenen behandelingen uitgevoerd en ook de veiligheid op langer termijn bewezen.

 • neus main
 • Lijntjes boven de lip gallery 2
 • slappen opvullen gallery 3
 • Kaaklijn mian1 1
 • Lijntjes boven de lip gallery4
 • Wallen onder ogen veiligheid 1

Filler behandelingen

 • Jukbeenderen
 • Kaaklijn
 • Rimpels bovenlip
 • Lippen opvullen
 • Liquid facelift
 • Mondhoekplooi
 • Neuscorrectie
 • Neus - lippenplooi
 • Acne littekens verwijderen
 • Slapen opvullen
 • Wallen onder de ogen verwijderen
 • Wangen opvullen
 • Kincorrectie
 • Oorlelcorrectie

Twee toepassingen van fillers

Fillers bij een rimpelbehandeling

De fijne rimpeltjes rondom uw mond, de wallen onder uw ogen en uw lippen, eigenlijk alle kleine lichte rimpels in het gezicht, kunnen prachtig met een “dun” hyaluronzuur uit de Restylane, Saypha of Teosyal reeks worden opgevuld. De artsen kiezen zelf het merk het beste bij u past. Elk merk heeft unieke eigenschappen, waardoor het in dat gebied het best gebruikt kan worden.

Fillers bij contourherstel

Met het ouder worden treedt er verlies op van vet en steunweefsel in het gezicht. U verliest hierdoor volume en hierdoor verslapt de huid in uw gezicht. Zo lijken uw jukbeenderen misschien net iets minder aanwezig dan u gewend bent, of u vindt dat uw voorhoofd smaller lijkt door volumeverlies bij de slapen. Door aan de bovenkant van het gezicht de contouren op te vullen, herstelt u de prachtige V-vorm in het gezicht, die jeugdigheid uitstraalt. Andere gebieden die in aanmerking komen voor contourherstel zijn: wangen, neuslippenplooi, mondhoekplooi en kaaklijn. Kijk voor meer informatie over contourherstel bij onze “liquid facelift”.

 

De gebieden voor fillers

In het filler schema hiernaast, vindt u de gebieden die wij bij The Body Clinic met een hyaluronzuur kunnen behandelen.

 1. Slapen
 2. Traangootjes
 3. Jukbeenderen
 4. Neus
 5. Wangen
 6. Neus-lippenplooi
 7. Boven de lip (rokerslijntjes)
 8. Kaaklijn
 9. Marionetlijnen
 10. Lippen
 11. Kin
filler gebieden 2

Natuurlijk resultaat van een filler behandeling

Fillers op basis van een hyaluronzuur geven een natuurlijk resultaat omdat ze uw eigen collageen versterken en de huid hydrateren. Door de natuurlijke veroudering in uw gezicht kunnen bepaalde gelaatstrekken, zoals verzakte kaaklijn of een trieste mondhoek, meer gaan opvallen. De meeste mensen willen een subtiele verbetering, maar geen volledige transformatie. De artsen van The Body Clinic houden rekening met de natuurlijke vormen van uw gezicht en bij ons luidt het motto: “less is more”.

Zo verzorgen wij indien nodig  bij de nacontrole nog een ‘finishing touch’ en maken een behandelplan op maat rekening houdend met uw wensen. Ook zullen wij uw gezicht niet veranderen, maar teruggeven wat u bent kwijtgeraakt in de loop der jaren. Jeugdigheid, volume en een uitstraling met het ‘wow-effect’.

Ervaringen van filler behandelingen

Hyaluronzuur, de natuurlijke filler

Hyaluronzuur is een bio-actieve stof die een verbeterend effect heeft op de huid door natuurlijke hydratatie van de huid, stimulatie van collageen en hierdoor versteviging van de huid. Omdat hyaluronzuur van nature in de huid voorkomt, is de kans op een allergische of vreemdlichaamreactie uiterst klein.

Oplosbaar

Ten slotte kan hyaluronzuur als enige filler actief worden opgelost. Afhankelijk van welk merk hyaluronzuur er gebruikt is, lost de filler binnen enkele uren tot enkele dagen op. Deze eigenschap van de filler zorgt voor extra veiligheid.

Injectables, fillers en botox

Het woord injectable wordt ook gebruikt om een filler aan te duiden. Injectables worden ingebracht door middel van injectienaalden of canules. De artsen van The Body Clinic werken met dunne naaldjes en in sommige gebieden met canules, iets langere naalden met een zachte punt, waardoor u minder blauwe plekjes krijgt.

Een injectable-behandeling heeft direct effect. Al na vijf minuten ziet u resultaat, waarbij het effect compleet is na ongeveer zeven dagen. De filler of injectable werkt tijdelijk. Hij wordt door het lichaam afgebroken. Dit is bij iedereen verschillend, maar u mag rekenen op een effect van ongeveer 12 maanden.

Bij twijfel of u meer baat heeft bij Botulinetoxine of een injectable, zal een van onze artsen u altijd goed informeren. Vaak is de bouw van uw gezicht het uitgangspunt voor het bepalen van de mogelijkheden. Zo zal onze arts een aantal zaken laten meewegen in zijn keuze voor welk soort injectables. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rookgedrag, uw leeftijd, vroegere behandelingen, kwaliteit van de huid en diepte van de rimpel.

Veiligheid van filler injectables

De fillers of injectables die de artsen van The Body Clinic gebruiken zijn uiterst veilig. Wij gebruiken voornamelijk hyaluronzuren die al lange tijd op de markt zijn en waarvan de veiligheid ook op lange termijn is bewezen. Een voordeel van hyaluronzuur filler is dat het van nature ook in de huid voorkomt. Hierdoor is de kans op een allergische of lichaamsvreemde reactie uiterst klein. Ook kan hyaluronzuur actief worden opgelost met Hyason, een oplosvloeistof. Afhankelijk van welk merk hyaluronzuur bij u gebruikt is, lost de filler binnen enkele uren tot enkele dagen op. Kleine oneffenheden, een a-symmetrie of een te veel aan volume kunnen zo eenvoudig worden gecorrigeerd. Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek bespreekt u samen met uw arts alle mogelijke bijwerkingen.

Zeven stappen naar natuurlijke schoonheid

 1. Gratis intake
  Tijdens de intake heeft u de mogelijkheid om kennis te maken met uw behandelend arts. Uw verwachtingspatroon, de conditie van uw huid, uw gezondheid en andere aspecten worden beoordeeld om tot een weloverwogen advies te komen. De kosten van de filler behandeling en de alternatieven worden met u besproken.
 2. Foto’s en formulieren
  Voor de behandeling met fillers worden er altijd foto’s gemaakt. U krijgt van ons digitaal twee formulieren:
  Gezondheidsverklaring: Hierin worden een aantal vragen gesteld over uw gezondheid om te bepalen of u geschikt bent voor een behandeling met een filler.
  Behandelovereenkomst: Dit is een formulier waarin alles wordt vermeld over de filler van uw keuze, inclusief de bijwerkingen en complicaties. De artsen van The Body Clinic informeren u altijd zo goed mogelijk, zodat u een weloverwogen besluit kunt nemen.
 3. Verdoving
  Vóór de behandeling met fillers wordt er een verdovende  crème (Emla) opgebracht op het te behandelen gebied. Wanneer u behandeld wilt worden, zorgt u dan dat u 30 minuten voor de afspraak aanwezig bent, zodat de crème goed kan intrekken.
 4. Start behandeling
  Indien gewenst, kunt u meteen behandeld worden. U kunt ook een vervolgafspraak maken. Als u meteen behandeld wilt worden, geeft u dit dan wel aan bij het maken van de afspraak, zodat wij hier rekening mee kunnen houden.
 5. Inbrengen van filler
  De filler worden ingebracht met een klein naaldje of een canule om zo de kans op blauwe plekjes te verkleinen. De behandeling duurt tussen de 10-30 minuten afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied.
 6. Nabehandeling
  Na de behandeling met een filler kunt u het behandelde gebied afdrukken of koelen. Mogelijke bijwerkingen in de eerste dagen na de behandeling met fillers zijn: een blauw plekje, roodheid, zwelling en een beurs gevoel.  U mag een week geen gebruik maken van de sauna of de zonnebank. Het resultaat is direct na de behandeling zichtbaar.
 7. Controle afspraak
  Omdat wij het erg belangrijk vinden dat u als cliënt tevreden bent, krijgt u altijd een gratis controle afspraak van ons. Deze vindt altijd plaats 2 weken na de behandeling. Er worden dan foto’s gemaakt en deze worden vergeleken met de foto’s van voor de behandeling. Tijdens deze afspraak kan er zonodig bijbehandeld worden.

Voor en na een filler behandeling

Voor de behandeling:

 • Wilt u 30 minuten voor de behandeling aanwezig zijn in onze kliniek? U krijgt dan verdovende creme.
 • U kunt op de dag van de behandeling 1 x 10mg Cetirizine tabletten slikken (deze kunt u kopen bij de drogist). Dit werkt goed tegen de zwelling.
 • Om blauwe plekken te voorkomen, kunt u gedurende 5 dagen voor tot 2 dagen na de behandeling beginnen met Arnica druppels (10 druppels, 3 x per dag).
 • Stop 5 dagen voor uw behandeling met alle voedingssuplementen, vitamines en visolie.
 • Drink geen alcohol 48 uur voor de behandeling.
 • Gebruik geen bloedverdunnende medicatie als Aspirine, Naproxen, Ibuprofen (gebruik indien nodig Paracetamol).

Na de behandeling:

 • Direct na de behandeling met fillers het behandelde gebied 10-30 minuten koelen.
 • Dezelfde dag niet sporten.
 • Vermijd contact met de geïnjecteerde huid.
 • Voorkom de eerste week zonnestraling op het behandelde gebied. Gebruik dagelijks een sunblock / minstens SPF 30.
 • Maak de eerste week geen gebruik van een sauna of zonnebank.
 • U mag in het behandelde gebied de eerste 2 weken geen behandeling bij een schooheidsspecialist ondergaan zoals peeling, laser, microdermabraise, scrubben of andere gezichtsverzorgende behandelingen.

Gratis intake filler behandeling

Een gratis en vrijblijvend intake gesprek is zowel belangrijk voor de arts als de cliënt. Soms heeft de cliënt een bepaalde behandeling uitgezocht, maar zijn er alternatieve behandelingen die een beter resultaat geven. Voor onze artsen is het belangrijk dat u tevreden bent. Het is daarom van groot belang dat u uw verwachtingen met ons deelt, zodat onze artsen kunnen beoordelen of ze hier aan kunnen voldoen. U krijgt aan het einde van dit gesprek een eerlijk, persoonlijk advies op maat.

Veelgestelde vragen over Fillers

Wat zijn injectables? En wat is het verschil tussen fillers en Botulinetoxine?

Injectables is een verzamelnaam voor producten die met een naald worden geïnjecteerd. Botulinetoxine (botox) en fillers zijn producten met een totaal andere werking. Botox ontspant de spieren waardoor ook de huid ontspant. Een filler vult de huid op, bijvoorbeeld onder rimpels, maar ook in lippen, wangen en jukbeenderen.

Voor welke rimpels worden fillers gebruikt?

Wij gebruiken fillers onder andere om lijnen en rimpels in het gezicht te vervagen, lijntjes rond de mond te verminderen, om wallen en donkere kringen te laten verdwijnen, vollere lippen te creëren en gezichtscontouren opnieuw vorm te geven en om jukbeenderen en wangen op te vullen.

Welke fillers gebruikt The Body Clinic?

Wij werken voornamelijk met tijdelijke fillers op basis van hyaluronzuur, zoals de merken Teosyal, Princess, of Restylane, Dit zijn allemaal 100% biologisch afbreekbare  producten die ook actief kunnen worden opgelost. Wij gebruiken bewust verschillende merken, omdat elk merk zijn goede eigenschappen heeft. Zo is Princess heel geschikt voor contouren omdat het lekker stevig is en geven  Teosyal of Restylane een heel mooi resultaat onder de ogen of in de lippen. Producten als Radiesse of Sculptra gebruiken wij op aanvraag. Per behandeling wordt gekeken welk merk voor u het meest geschikt is, bijvoorbeeld Restylane voor ‘fine sculpting’ of Princess voor grotere volumes.  The Body Clinic gebruikt echter alleen rimpelvullers waarvan studies hebben aangetoond dat deze werkzaam, veilig  op de lange termijn en duurzaam zijn. Safety first!

Wat is het verschil tussen hyaluronzuur fillers en Sculptra?

Hyaluronzuur komt van nature voor in de huid en is een lichaamseigen stofje dat vocht reguleert en als het ware een kussentje vormt in of onder de huid. Sculptra is een 100% biologisch afbreekbaar polymelkzuur. Het stimuleert de aanmaak van collageenweefsel en is vooral geschikt voor contouren zoals de wangen en jukbenen.

Waarom zijn permanente fillers verboden?

Permanente fillers bestaan uit stoffen die van nature niet in het lichaam voorkomen en ook niet door het lichaam worden afgebroken. Dit verhoogt de kans op complicaties zoals infecties, harde bobbels en (excessieve) kapselvorming rond het geïnjecteerde vulmiddel. Deze complicaties kunnen direct of pas jaren later optreden. Bijvoorbeeld bij veroudering of na flinke gewichtsschommelingen kan de ingespoten stof zichtbaar worden als bobbeltjes onder de huid. Met tijdelijke hyaluronzuur fillers komen dergelijke complicaties vrijwel niet voor. Mocht dit wel het geval zijn, dan kan de tijdelijke filler eenvoudig worden opgelost.

Wat zijn de kosten van een filler-behandeling?

Dat is moeilijk te zeggen zonder onderzoek. De ene rimpel is dieper dan de andere. Soms is een filler in enkel de neus-lippen-plooi afdoende, soms is het beter de mondhoeken ‘mee te nemen’. De prijs van een filler-behandeling is daarom afhankelijk van uw persoonlijke wensen en gezichtskenmerken. Op onze prijslijst kunt u voor volume herstel al een inschatting vinden van de kosten. Maak gerust een gratis en vrijblijvend intake gesprek in een van onze klinieken voor een offerte op maat.

Hoe gaat een filler-behandeling in zijn werk?

Voorafgaand aan de behandeling wordt alles rustig met u besproken. Er gebeurt niets wat u niet wilt. Nadat u de behandelovereenkomst en gezondheidsverklaring heeft ingevuld en de foto’s zijn gemaakt, wordt het te behandelen gebied ingesmeerd met een verdovende crème. . Bij een behandeling wordt met behulp van kleine injecties de filler in of onder de huid aangebracht. Dit kan met een kleine canule of een naaldje.

Hoe lang duurt een filler-behandeling?

De duur van de behandeling is afhankelijk van uw wensen. Zorg ervoor dat u zeker een kwartier tot een half uur voor de behandeling aanwezig bent. Indien gewenst brengen wij verdovende (Emla)crème aan. Gemiddeld kunt u rekenen op een klein half uur. Kijk voor de precieze behandeltijd op de pagina van de verschillende gebieden.

Is een filler-behandeling pijnlijk?

Een behandeling met fillers wordt over het algemeen als niet pijnlijk ervaren. In het begin kunt u een klein prikje voelen, maar dit duurt maar heel even. Onze fillers bevatten lidocaine, een stof die het weefsel plaatselijk tijdelijk verdooft.

Word ik verdoofd?

Voor de behandeling met fillers wordt u altijd verdoofd met verdovende Emla crème. Onze fillers bevatten lidocaine een stof die het weefsel plaatselijk tijdelijk verdooft.

Ben ik toonbaar na een filler-behandeling?

Meestal is de huid na de behandeling wat rood en gezwollen. Dit trekt snel weg en duurt maximaal twee dagen. Er kan ook eventueel een blauwe plek ontstaan op de plek waar geïnjecteerd is. Deze blijft enkele dagen zichtbaar, maar dit heeft geen nadelig effect op het resultaat en is met make-up goed te camoufleren. Met de juiste voorzorgsmaatregelen kunnen de bijwerkingen zoveel mogelijk worden beperkt.

Wanneer is het resultaat van de behandeling zichtbaar?

Na de behandeling ziet u direct resultaat. Wel kan de huid nog wat rood en gezwollen zijn. Het uiteindelijke  effect is na 3-5 dagen goed zichtbaar. Na twee weken evalueren we samen het resultaat op de controleafspraak.

Wat gebeurt er als ik een allergische reactie heb op de filler?

Een allergische reactie op fillers kan zich uiten in een rode, gezwollen plek die eventueel wat pijnlijk aanvoelt. In heel milde mate is dit een normale reactie op een filler. De roodheid trekt na een paar dagen weg. Wordt het echter erger en heeft u het gevoel dat het niet ‘normaal’ is, bel ons dan voor overleg. Wij zijn altijd bereikbaar. Een hyaluronzuur-filler kan namelijk worden opgelost met het enzym hyaluronidase. Dit verwijdert de filler direct. De symptomen zullen dan in uiterlijk een paar dagen zijn verdwenen.

Hoe lang blijven fillers zitten?

Een filler-behandeling is duurzaam. Afhankelijk van de soort filler die wordt gebruikt, blijft het resultaat ongeveer negen maanden tot een jaar goed. Daarna neemt het resultaat langzaam af. Deze vermindering is per persoon verschillend

Mocht ik niet tevreden zijn, wat dan?

Mocht u onverhoopt niet tevreden zijn met het resultaat, dan kijken wij samen met u naar de mogelijkheden en wat in ons bereik ligt om te voldoen aan hetgeen wij met u afgesproken hebben. Mocht u de behandeling ongedaan willen maken, dan lossen wij probleemloos en zonder restverschijnselen het hyaluronzuur op met hyaluronidase.

Ik ben zwanger. Kan ik een filler-behandeling krijgen?

Wij voeren geen behandelingen uit wanneer u (mogelijk) zwanger bent. Het is niet bewezen dat fillers schadelijk zijn voor de baby, maar het tegendeel is ook nooit bewezen. Wij nemen het risico niet.

Mag ik na een filler behandeling in de zon?

U moet na elke injectable-behandeling de zon gedurende een week vermijden.

Wordt de behandeling altijd door een arts uitgevoerd?

Bij The Body Clinic worden alle behandelingen enkel door een ervaren arts uitgevoerd. Onze artsen staan heel goed aangeschreven bij kliniekervaringen.nl en hebben al meer dan 10 jaar ervaring met injectables.

Ik ben al eerder met een filler behandeld. Kan het kwaad wanneer de arts een andere filler gebruikt?

Er zijn veel verschillende soorten fillers op de markt. Wij werken voornamelijk met de fillers op basis van hyaluronzuur. Bent u eerder behandeld met een andere tijdelijke filler, probeer dan precies te achterhalen met welk middel u behandeld bent. Zo kunnen wij inschatten of een filler op een andere zal reageren.
Wanneer er ooit permanente fillers zijn gebruikt, adviseren wij u, om onnodig risico te vermijden, niet meer in hetzelfde gebied te behandelen.

Zijn er medicijnen die niet samen gaan met een filler behandeling?

Voordat u behandeld wordt, zal de arts samen met u een gezondheidsverklaring invullen. Het is aan de arts om te beoordelen of u behandeld kunt worden. Er zijn echter geen interacties bekend met bepaalde medicijnen.

Kan ik na een filler behandeling naar de sauna of onder de zonnebank?

Wij raden u af om binnen twee weken na een filler-behandeling naar de sauna of onder de zonnebank te gaan. Na twee weken is dit geen probleem.

Mag ik na de fillerbehandeling sporten?

U kunt in principe na een behandeling met fillers direct sporten.

Mag ik na een fillerbehandeling naar de schoonheidsspecialiste voor bijvoorbeeld een bindweefselmassage?

De eerste week na de behandeling worden alle soorten gezichtsmassages afgeraden. Hierna is een ontspannende gezichtsmassage toegestaan, maar een bindweefsel massage is niet verstandig. Houd voor elke intensieve behandeling aan het gezicht een veiligheidsmarge van vier weken aan.

Krijg ik mijn geld terug als er geen resultaat is of als ik het resultaat niet mooi vind?

Tijdens het gratis intakegesprek proberen onze artsen een beeld te krijgen van uw verwachtingspatroon. Wij vinden het heel belangrijk dat u tevreden bent. Onze kliniek is beoordeeld met een 9,4 door meer dan 1000 tevreden cliënten. Hoewel onze kliniek niet vaak geld terug geeft, behandelen wij u gratis bij indien u niet tevreden bent (binnen alle redelijkheid). Soms wordt met een beetje extra filler het gewenste resultaat wel bereikt. In een heel enkel geval moet er juist een beetje filler worden opgelost. Uiteindelijk krijgt u bij ons altijd een natuurlijk resultaat dat in harmonie met uw gezicht is.

Kan ik de volgende dag naar mijn werk?

De meeste mensen kunnen de volgende dag weer naar hun werk. Bijwerkingen die bij fillers vaker voorkomen dan bij een behandeling met Botulinetoxine zijn blauwe plekjes en zwelling. Als u makkelijk blauwe plekjes vertoont, is die kans bij u iets groter. Hetzelfde geldt voor zwelling. Als u lichamelijk snel op prikkels reageert is de kans op zwelling meer aanwezig. Wij adviseren om de eerste 3 tot 4 dagen na uw eerste behandeling niet al te veel sociale verplichtingen in te plannen.

Is een behandeling met fillers veilig?

De artsen van The Body Clinic gebruiken tijdelijke hyaluronzuur fillers. De merken waarvoor wij kozen, zijn al lange tijd op de markt en hiervan is de veiligheid ook op lange termijn bewezen. Alle hyaluronzuren bij The Body Clinic kunnen ook actief worden opgelost door hyazon. Dit zorgt voor een extra stukje veiligheid. Ten slotte zijn hyaluronzuren bio-actieve stoffen die een huidverbeterend effect hebben en zorgen voor een natuurlijke hydratatie. Ook op lange termijn hebben deze stoffen een “anti-aging” (anti verouderings) effect.

Waar kan ik terecht voor een filler behandeling?

The Body Clinic heeft een kliniek in Duiven (bij Arnhem) en Amsterdam. U kunt in een van onze klinieken een gratis en vrijblijvend intakegesprek plannen met een van onze artsen. Dit kan via 020-4638668 of via [email protected].

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Zaterdag: 08:00 - 19:00

Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag, Duiven en Groningen