CLOSE

Wat gebeurt er als ik stop met fillers

bart biermans arts the body clinic 1

Kan ik stoppen met fillers?

Stoppen met fillers is te allen tijde mogelijk. Wanneer u eenmaal aan een fillers behandeling bent begonnen wil dit niet zeggen dat u de behandeling tot het einde der dagen moet ondergaan.

Waarom een herhaalbehandeling?

Een herhaalbehandeling is niet noodzakelijk, maar een voordeel van een herhaalbehandeling van een filler met Hyaluronzuur is het huidverbeterende effect. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die de huid voorziet van natuurlijke hydratatie, dit zorgt voor een strakke en gladde huid. Naarmate we ouder worden daalt de voorraad Hyaluronzuur in de huid met als resultaat minder vocht en dus minder volume. Door de dalende voorraad Hyaluronzuur aan te vullen trekt de huid weer vocht aan. Als u dit regelmatig laat doen zorgt de bio-actieve werking voor een anti-aging (anti-verouderings) effect voor de lange termijn.

Zijn er bijwerkingen als ik stop met filler behandelingen?

Wanneer u stopt met fillers zal uw gezicht er door de filler behandeling niet anders uitzien. Het kan wel zijn dat u een verschil merkt met voor de behandeling, hier kunnen de volgende oorzaken aan ten grondslag liggen:

 • Levensstijl

  Indien uw levensstijl sterk is verslechterd kan dit een negatief effect hebben op de conditie van uw huid. Dit heeft uiteraard niks te maken met een filler behandeling.

 • Het natuurlijke verouderingsproces

  Vanaf het moment dat u een fillers behandeling bent ondergaan en vanaf het moment dat u besluit te stoppen met fillers is het natuurlijke verouderingsproces gewoon doorgegaan. Het kan daarom lijken dat u door te stoppen met fillers ouder lijkt te zijn geworden terwijl dit zonder fillers ook was gebeurd.

 • Gewenning

  Een filler is gemiddeld zo’n twaalf maanden te zien. Dit is een vrij lange periode. In deze periode bent u gewend geraakt aan uzelf mét filler. Zodra u stopt met de fillers kan dit ertoe leiden dat u het idee heeft dat u er anders of verouderd uitziet.

 • U bent overmatig behandeld met fillers

  Door een te grote hoeveelheid fillers in iemands gezicht te injecteren rekt de huid op. Zodra de filler na ongeveer twaalf maanden is opgelost blijft er een lossere huid achter. Het is dus belangrijk dat u een behandeling laat uitvoeren door een ervaren en gecertificeerde arts.

Kan je stoppen met permanente fillers?

Fillers zijn in te delen in twee categorieën: permanente fillers en niet permanente fillers. De meest gebruikte fillers zijn tijdelijk en op basis van de lichaamseigen stof hyaluronzuur. Permanente fillers daarentegen zijn gemaakt van een niet-lichaamseigen stof, namelijk van siliconen. Dit type filler wordt door het lichaam ingekapseld, omdat het een lichaamsvreemde stof is. Stoppen met een permanente filler is vrijwel niet mogelijk, tenzij deze filler operatief wordt verwijderd.

Stoppen met niet permanente fillers is mogelijk

Bent u ooit behandeld met een hyaluronzuur filler dan is stoppen altijd mogelijk. U bent niet genoodzaakt een behandeling te herhalen. Een filler op basis van hyaluronzuur blijft gemiddeld 12 maanden zitten. Hoe lang de filler daadwerkelijk zichtbaar is is afhankelijk van:

 • Het behandelingsgebied

  Uit onderzoek is gebleken dat een hyaluronzuur filler in zacht weefsel zoals bijvoorbeeld de lippen langer blijft zitten dan in andere gebieden.

 • Metabolisme

  Een hyaluronzuur filler wordt na verloop van tijd door het lichaam opgenomen. Hoe snel jouw lichaam dit doet is afhankelijk van hoe snel jouw metabolisme werkt.

 • Levensstijl

  Indien u er een slechte levensstijl op nahoudt, zoals roken en alcohol drinken, kan dit ertoe leiden dat de fillers minder lang blijven zitten dan bij iemand met een goede levensstijl.

Stoppen met fillers is altijd mogelijk zolang u behandeld bent met een tijdelijke filler. Bedenk vooraf dat er een moment komt waarop de filler volledig is geabsorbeerd door het lichaam en niet meer zichtbaar is. Daarnaast is het belangrijk dat u zich nooit overmatig laat behandelen met fillers, leef zo gezond mogelijk, accepteer het verouderingsproces, onthoud dat een filler tijdelijk is en u er voor de behandeling anders uit zag. Op deze manier is stoppen met fillers een makkelijker proces.

Over ons: The Body Clinic

The Body Clinic is al 15 jaar een toonaangevende kliniek in injectables in Nederland. We zijn gespecialiseerd in Botox en Filler behandelingen, huidverbetering en huidverjonging en als beste getest door de Consumentenbond en met een 9,0 en 1.700 reviews de best gewaardeerde kliniek op Kliniekervaringen.nl. Onze artsen werken al 15 jaar bij The Body Clinic als cosmetisch arts. De artsen van The Body Clinic zijn BIG geregistreerd, lid van NVCG en cosmetisch arts KNMG.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor een consult of behandeling, neem dan contact met ons op. Wij hebben een kliniek in Amsterdam en in de regio Arnhem (Duiven). U kunt online een afspraak maken of bellen met 020-4638668 of ons bereiken per e-mail [email protected].

 

Recommended Posts
coronavaccin fillersnatuurlijke lippen fillers