CLOSE

Kaaklijn verstrakken

Jouw kaaklijn versmallen met Botox

Mirthe van der Putten arts the body clinic

De informatie op deze pagina is medisch getoetst door
Drs. Mirthe van der Putten

Wat houdt de behandeling voor kaaklijn versmallen in?

Een V-lijn in het gezicht is een schoonheidsideaal. Hierbij is de gezichtsvorm van kin tot de jukbeenderen uitlopend. Soms kan het zijn dat de kauwspieren zo sterk ontwikkeld zijn, dat de kaaklijn te breed lijkt. Voor mannen kan dit vaak juist gewenst zijn, maar vrouwen ervaren dit bij zichzelf soms als minder aantrekkelijk.
Een brede kaaklijn is vaak genetisch bepaald en komt vaak voor bij mensen van Aziatische afkomst. Als het accent op een brede kaaklijn ligt, kan het zijn dat de jukbeenderen minder tot hun recht komen. De verhouding tussen de jukbeenderen en de kaaklijn is belangrijk voor een zachte uitstraling en de V vorm van het gezicht. Het versmallen van de kaaklijn (jawline slimming) kan door middel van een botox behandeling.

Wat houdt de behandeling voor kaaklijn versmallen in?

Een V-lijn in het gezicht is een schoonheidsideaal. Hierbij is de gezichtsvorm van kin tot de jukbeenderen uitlopend. Soms kan het zijn dat de kauwspieren zo sterk ontwikkeld zijn, dat de kaaklijn te breed lijkt. Voor mannen kan dit vaak juist gewenst zijn, maar vrouwen ervaren dit bij zichzelf soms als minder aantrekkelijk.
Een brede kaaklijn is vaak genetisch bepaald en komt vaak voor bij mensen van Aziatische afkomst. Als het accent op een brede kaaklijn ligt, kan het zijn dat de jukbeenderen minder tot hun recht komen. De verhouding tussen de jukbeenderen en de kaaklijn (jawline slimming) is belangrijk voor een zachte uitstraling en de V vorm van het gezicht. Het versmallen van de kaaklijn kan door middel van een Botox behandeling.

 • Kaaklijn gallery 4
 • Kaaklijn gallery 6
 • Kaaklijn gallery 2
 • Kaaklijn gallery 3
 • migraine gallery 3
 • Kaaklijn gallery 5

Waarom een kaaklijn verstrakken met Botox?

Voor een beter zichtbare V-lijn in het gezicht, kan Botox de kauwspieren (masseter) gedeeltelijk laten ontspannen. Zo neemt de omvang van de spier af, waardoor de kaaklijn versmalt. Hierdoor wordt de V-lijn van het gezicht duidelijker zichtbaar, wat slanker en jeugdiger oogt en meer accent legt op de jukbeenderen.

Het versmallen van de kaaklijn is vooral populair bij (Aziatische) mensen met brede kaakhoeken. Daarnaast kan het pijnklachten/tandenknarsen verminderen, die vaak het gevolg zijn van een te hoge spanning in sterk ontwikkelde kaakspieren.

De behandeling

De behandeling (jawline slimming) wordt uitgevoerd door middel van Botox-injecties door een van onze ervaren artsen, meestal 3 prikjes per kant. Versmalling van de kaaklijn met Botox verloopt via een geleidelijk proces. Het resultaat is vaak pas na ongeveer 8 weken zichtbaar. De behandeling dient elke 3-6 maanden herhaald te worden om de kaaklijn smal te houden. Wel kan al na twee weken gevoeld worden of de kaakspieren daadwerkelijk minder aangespannen worden en of daardoor de pijnklachten/tandenknarsen zijn verminderd.

Prijs: Vanaf €400,-
Voorbereiding: N.v.t.
Verdoving: Nee
Duur: 5 minuten
Pijn (0-10): 1
Product: Botox
Veiligheid : Uiterst veilig
Duurzaamheid: +/- 3-6 maanden

Voor en na foto’s

Wat te doen voor en na de behandeling

Voor de behandeling

Als u voor het eerst bij The Body Clinic komt, wordt uw gezondheid in kaart gebracht en geeft u de arts toestemming voor een kaaklijn versmalling behandeling met Botox. Er worden gemiddeld drie prikjes gezet per kant om de kaakspier te ontspannen.

Na de behandeling

Ons advies is dezelfde dag van de Botox behandeling tegen het versmallen van de kaaklijn geen yoga te doen en niet te sporten. Het is verder wenselijk dat u gedurende de eerste twee uren na de behandeling niet gaat liggen.

Hersteltijd

Deze Botox behandeling geeft nauwelijks bijwerkingen. In de meeste gevallen is het een lunchtime treatment en zult u en uw omgeving niet direct zien dat u behandeld bent. In een enkel geval is er nog een klein blauw plekje te zien, maar dat is een uitzondering.

Duur resultaat

Als de spiertjes in uw kaken behandeld zijn met Botox, is het eindresultaat nog niet direct merkbaar. Versmalling van de kaaklijn door middel van botox is namelijk een geleidelijk proces. Het resultaat is vaak pas na ongeveer 8 weken zichtbaar.

Ervaringen

Gratis Intake

The Body Clinic biedt u voorafgaand aan een Botox behandeling voor het versmallen van de kaaklijn vrijblijvend en kosteloos een intakegesprek met een van haar artsen aan. Er wordt dan gekeken of er geen medische bezwaren zijn tegen een behandeling, de te behandelen gebieden worden in kaart gebracht en u krijgt een persoonlijk advies, passend bij uw voorkeuren en binnen de mogelijkheden. Nadat er foto’s zijn gemaakt en de behandelovereenkomst en gezondheidsverklaring zijn ingevuld, is er een mogelijkheid voor een  directe behandeling.

Veiligheid

Een Botoxbehandeling van de kaaklijn is een uiterst veilige behandeling. Botox valt onder de geneesmiddelenwet. Daardoor is er jarenlang onderzoek gedaan naar effectiviteit, bijwerkingen en complicaties. Pas als dit gunstig uitvalt wordt het middel op de markt  toegelaten. De concentraties Botox die gebruikt worden bij een behandeling voor het versmallen van de kaaklijn zijn zo laag dat ze niet schadelijk of giftig zijn. Er zijn geen nadelige lange termijn effecten van Botox geregistreerd.

Prijzen

Behandeling Prijs
Kaaklijn versmalling met Botox vanaf € 400

FAQ

Hoe lang duurt het voordat je het resultaat ziet na een behandeling met Botox voor het versmallen van de kaaklijn?

Het is een geleidelijk proces. Na 4-8 weken kan je al enig verschil zien. Na 3-4 maanden is de Botox uitgewerkt en kan de kauwspier weer in activiteit en omvang toenemen. Maar als je dan de behandeling herhaald, houdt je dit tegen en kan de kaaklijn zelfs nog verder versmallen.

Hoeveel kost een behandeling met Botox om de kaaklijn te versmallen?

Een behandeling met Botox om de kaaklijn te versmallen begint kost €400.

Hoe lang duurt het voordat je het resultaat voelt bij vermindering van tandenknarsen en pijnklachten als gevolg daarvan?

Na 2 weken moet de Botox al een voelbare vermindering van de spieractiviteit geven en daarmee vermindering van de pijnklachten.

Helpt Botox voor het versmallen van de kaaklijn ook voor het strakker maken van de kaaklijn?

Daar zit wel een verschil in en ook in de behandeling. Het smaller maken van de kaaklijn betreft een Botoxbehandeling omdat Botox de spier (voor een deel) laat ontspannen waardoor de spier in omvang zal afnemen. Het strakker maken van de kaaklijn heeft veelal te maken met volumeverlies en vermindering van elasticiteit van de huid waardoor de huid door de zwaartekracht naar beneden wordt getrokken en minder strak om het kaakbot heen ligt. Om dit te herstellen moet je juist volume herstellen en de huid weer strakker maken. Dit kan middels een filler behandeling.

Is het een pijnlijke behandeling?

Het zijn aan beide kanten veelal 3 prikjes botox in de kauwspier. Deze prikjes voel je wel even, maar dat is van korte duur. Verdoving vooraf is niet nodig en niet zinvol.

Kan ik na de behandeling nog wel normaal praten en kauwen?

Ja dat is geen probleem. De behandeling laat de kauwspier, die bij deze mensen vaak overactief is, voor een deel ontspannen, waardoor deze minder actief wordt en hierdoor iets in omvang zal afnemen. Een Botox behandeling in de kaakspieren zal geen invloed hebben op het eten en praten.

Wat is de minimum leeftijd voor een kaaklijn behandeling met Botox?

Indien u jonger bent dan 18 jaar, is het in Nederland niet mogelijk om een cosmetische behandeling te ondergaan.

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Zaterdag: 08:00 - 19:00

Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag, Duiven en Groningen

Botox behandelingen

 • Afhangende mondhoeken
 • Anti-transpiratie
 • Fronsrimpels
 • Kinlijntjes en puntjes
 • Kraaienpootjes
 • Migraine
 • Rimpels
 • Tandenknarsen
 • Voorhoofdsrimpels
 • Gummy Smile Tandvleeslach
 • Wenkbrauwlift