CLOSE

Rimpels

Natuurlijk rimpels verminderen

nicoline nijman arts the body clinic 1 600x600

De informatie op deze pagina is medisch getoetst door
Drs. Nicoline Nijman

Wat houdt de behandeling tegen rimpels in?

Rimpels kunnen ontstaan door levendige mimiek of door afname van volume. Rimpels die ontstaan door mimiek komen vaak voor in de bovenkant van het gezicht, zoals het voorhoofd, frons en kraaienpootjes. Gebieden waar volumeverlies vaker optreedt zijn de slapen, jukbeenderen, wangen, neuslippenplooi en mondhoekplooi. Afhankelijk van de oorzaak van de rimpelvorming wordt er gekozen voor een behandeling met een filler of met Botox (Botulinetoxine).

Wat houdt een behandeling tegen rimpels in?

Rimpels kunnen ontstaan door levendige mimiek of door afname van volume. Rimpels die ontstaan door mimiek komen vaak voor in de bovenkant van het gezicht, zoals het voorhoofd, frons en kraaienpootjes. Gebieden waar volumeverlies vaker optreedt zijn de slapen, jukbeenderen, wangen, neuslippenplooi en mondhoekplooi. Afhankelijk van de oorzaak van de rimpelvorming wordt er gekozen voor een behandeling met een filler of met Botox (Botulinetoxine).

 • rimpels gallery 4
 • Jukbeenderen 3
 • fronsrimpels
 • liquid facelift gallery 5
 • kraaienpootjes
 • botox voorhoofd

Waarom een behandeling tegen rimpels?

In het vakgebied van de cosmetische geneeskunde is het belangrijk onderscheid te maken tussen rimpels die zijn ontstaan door gezichtsmimiek of rimpels/plooien die zijn ontstaan door afname van volume. In het eerste geval worden de rimpels behandeld met Botox terwijl in het laatste geval een (hyaluronzuur) filler gebruikt wordt. Ten slotte kun je boven oogleden, onder oogleden, rimpels boven de lip en in de hals behandelen met een Plexr behandeling. Bij alle rimpels is het goed om de huidconditie te verbeteren met bijvoorbeeld Restylane Skinbooster.

De behandeling

De gebieden

De volgende gebieden kunnen worden behandeld voor een prachtig en natuurlijk resultaat:

 1. VoorhoofdsrimpelsBotox
 2. FronsrimpelsBotox
 3. KraaienpootjesBotox
 4. OoglidcorrectiePlexr
 5. OoglidcorrectiePlexr
 6. Boven de lip – PlexrPlexr
 7. Halslift – PlexrPlexr
 8. Slapen opvullenFillers
 9. Wallen / kringen onder de ogenFillers
 10. JukbeenderenFillers
 11. WangenFillers
 12. Neus-lippenplooiFillers
 13. NeuscorrectieFillers
 14. Lijntjes boven de lipFillers
 15. KaaklijnFillers
 16. MondhoekplooiFillers
 17. Lippen opvullenFillers
 18. Kin correctieFillers

De prijzen van de diverse gebieden staan vermeld onderaan deze pagina en op onze prijslijst.

rimpels gebieden

Natuurlijk resultaat

De artsen van The Body Clinic houden bij het opvullen van rimpels altijd rekening met uw natuurlijke gelaatstrekken. Bij het herstel van volume in uw gezicht, wordt alleen dat volume hersteld dat in de loop der jaren verloren is gegaan. Indien de artsen kiezen voor een Botox behandeling, behandelen zij alleen die gebieden waar een natuurlijk resultaat bereikt kan worden. Bij The Body Clinic werken we volgens het principe “less is more”. Rustige opbouw van uw gezicht met behoud van uw natuurlijke mimiek en contouren!

Voor en na foto’s

Gratis Intake

Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd en met de juiste verwachtingen voor een behandeling kiest. Daarom bieden wij u een gratis en vrijblijvend intakegesprek aan. Samen met uw arts maakt u een behandelplan op maat. Tijdens dit gesprek worden aspecten als veiligheid, uw gezondheid, alternatieve behandelingen, duur van het resultaat en  de kosten van de behandeling met u besproken. Na het intakegesprek is er een mogelijkheid direct behandeld te worden. U kunt ook een nieuwe afspraak maken voor de uiteindelijke behandeling.

Veiligheid

Bij The Body Clinic gebruiken de BIG geregistreerde artsen (lid van de NVCG) alleen rimpelvullers van de A-merken zoals Princess, Restylane en Teosyal. Veiligheid is een van de belangrijkste criteria  waar wij onze rimpelvullers en Botulinetoxine op selecteren. Al onze merken zijn minimaal 5 jaar op de markt en er zijn tussen de 5-40  miljoen behandelingen mee uitgevoerd. Deze grote aantallen garanderen dat er geen onverwachte complicaties meer kunnen optreden.c

Prijzen

Behandeling Prijs
Botox vanaf € 210
Fillers vanaf € 450

FAQ

Voor welke rimpels worden fillers gebruikt?

Wij gebruiken fillers onder andere om lijnen en rimpels in het gezicht te vervagen, lijntjes rond de mond te verminderen, om wallen en donkere kringen te laten verdwijnen, vollere lippen te creëren en gezichtscontouren opnieuw vorm te geven en om jukbeenderen en wangen op te vullen.

Wat zijn injectables? Wanneer gebruik je Botox en wanneer gebruik je fillers?

Injectables is een verzamelnaam voor producten die met een naald worden geïnjecteerd. Botulinetoxine (botox) en fillers zijn producten met een totaal andere werking. Botox ontspant de spieren waardoor ook de huid ontspant. Een filler vult de huid op, bijvoorbeeld onder rimpels, maar ook in lippen, wangen en jukbeenderen.

Zijn er nog regels vóór een Botox behandeling?

Om de (toch al kleine) kans op blauwe plekjes nog meer te verkleinen, adviseren wij u om (indien mogelijk en in overleg met uw arts) te stoppen met alle bloed verdunnende medicijnen zoals Ibuprofen, Ascal en Naproxen.
Het is ook beter om vanaf enkele dagen voor de behandeling geen voedingssupplementen of visolie meer te gebruiken. Tevens adviseren wij het gebruik van (homeopatische) Arnica druppels. U kunt hier 5 dagen voor de behandeling mee beginnen, met de hoogste dosering aangegeven op de verpakking.

Welke fillers gebruikt The Body Clinic?

Wij werken voornamelijk met tijdelijke fillers op basis van hyaluronzuur, zoals de merken Teosyal, Princess, of Restylane, Dit zijn allemaal 100% biologisch afbreekbare  producten die ook actief kunnen worden opgelost. Wij gebruiken bewust verschillende merken, omdat elk merk zijn goede eigenschappen heeft. Zo is Princess heel geschikt voor contouren omdat het lekker stevig is en geven  Teosyal of Restylane een heel mooi resultaat onder de ogen of in de lippen. Producten als Radiesse of Sculptra gebruiken wij op aanvraag. Per behandeling wordt gekeken welk merk voor u het meest geschikt is, bijvoorbeeld Restylane voor ‘fine sculpting’ of Princess voor grotere volumes.  The Body Clinic gebruikt echter alleen rimpelvullers waarvan studies hebben aangetoond dat deze werkzaam, veilig  op de lange termijn en duurzaam zijn. Safety first!

Als de Botulinetoxine (Botox) is uitgewerkt, komen er dan niet meer rimpels terug dan ik eerst had?

Integendeel! Omdat de met Botulinetoxine behandelde zone een paar maanden niet actief is geweest, heeft de huid zich mooi kunnen herstellen. Bovendien heeft u de rimpels ook niet dieper gemaakt doordat u die spieren een tijd lang niet heeft gebruikt. Ook kunt u het inmiddels een beetje verleerd zijn die spier te gebruiken. De frons is daar een goed voorbeeld van. Nadat uw frons een periode niet actief is geweest, zult u vanzelf een stuk minder fronsen.

Is het resultaat van een Botox behandeling blijvend?

Hoewel het middel zelf na 3-6 maanden is uitgewerkt, heeft het wel een permanent verbeterend effect op de regio die behandeld is. Dit geldt zeker wanneer er gedurende langere tijd (enkele jaren) Botulinetoxine is gebruikt.
Dit komt omdat het gebied dan enkele jaren niet heeft kunnen bewegen. Ook zijn de barstlijntjes in de huid niet dieper geworden en vaak volledig herstelt. U heeft eigenlijk de tijd stil gezet. Ook bent u het inmiddels verleerd om de betreffende spier te gebruiken. Daardoor zult u bijvoorbeeld minder fronsen dan voorheen. Hierdoor ontstaat er een blijvende verbetering van dit gebied. Uit sommige studies blijkt zelfs dat u om hierboven beschreven redenen na een paar jaar gebruik van Botulinetoxine best even een jaartje kunt stoppen.

Hoe lang is het resultaat van een filler behandeling?

Een filler-behandeling is duurzaam. Afhankelijk van de soort filler die wordt gebruikt, blijft het resultaat ongeveer negen maanden tot een jaar goed. Daarna neemt het resultaat langzaam af. Deze vermindering is per persoon verschillend.

Ik ben al eerder met een filler behandeld. Kan het kwaad wanneer de arts een andere filler gebruikt?

Er zijn veel verschillende soorten fillers op de markt. Wij werken voornamelijk met de fillers op basis van hyaluronzuur. Bent u eerder behandeld met een andere tijdelijke filler, probeer dan precies te achterhalen met welk middel u behandeld bent. Zo kunnen wij inschatten of een filler op een andere zal reageren.
Wanneer er ooit permanente fillers zijn gebruikt, adviseren wij u, om onnodig risico te vermijden, niet meer in hetzelfde gebied te behandelen.

Wat is hyaluronzuur?

De meeste fillers zijn op basis van hyaluronzuur, een doorzichtige lichaamseigen gel. Terwijl Botulinetoxine de spieren tijdelijk ontspant waardoor rimpels, lijnen en fronsen wegtrekken, vult een filler juist tijdelijk een groef, plooi of rimpel op. Bij The Body Clinic werkt alleen met A-merken hyaluronzuur, zoals Restylane, Juvederm, Teosyal of Princess. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof in het bindweefsel, zenuwweefsel, epitheelweefsel en in de huid. Deze glucose bouwsteen zorgt ervoor dat de huid soepel en veerkrachtig blijft. Met de hyaluronzuren in de fillers die wij gebruiken, zijn al tientallen miljoenen behandelingen uitgevoerd en ook de veiligheid op langer termijn bewezen.

Wat is Botulinetoxine, oftewel Botox?

Botulinetoxine A (botox) is een natuurlijk voorkomend eiwit van een bacterie. Injectie hiermee blokkeert de zenuwimpuls, waardoor de spieren ontspannen. Hierdoor voorkomt u dat een rimpel dieper zal worden. Botox is een merknaam van Botulinetoxine. Bij The Body Clinic gebruiken we het merk Azzalure van Botulinetoxine.

Wordt een rimpelbehandeling altijd uitgevoerd door een arts?

Ja. Alleen een arts is bevoegd om deze behandeling uit te voeren. De artsen van The Body Clinic zijn beide lid van de NVCG (Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde) en hebben een zeer hoge beoordeling op kliniekervaringen. Klik hier als u meer informatie over onze artsen wilt.

Ik ben zwanger. Mag ik een filler of botox behandeling?

Nee, wij voeren geen behandelingen uit wanneer u (mogelijk) zwanger bent. Het is niet bewezen dat fillers schadelijk zijn voor de baby, maar het tegendeel is ook nooit bewezen. Wij nemen het risico niet.

Waar kan ik terecht voor een filler of botox behandeling?

The Body Clinic heeft een kliniek in Duiven (bij Arnhem) en Amsterdam. U kunt in een van onze klinieken een gratis en vrijblijvend intakegesprek plannen met een van onze artsen. Dit kan via 020-4638668 of via [email protected].

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Zaterdag: 08:00 - 19:00

Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag, Duiven en Groningen

Botox behandelingen

 • Afhangende mondhoeken
 • Anti-transpiratie
 • Fronsrimpels
 • Kinlijntjes en puntjes
 • Kraaienpootjes
 • Migraine
 • Rimpels
 • Tandenknarsen
 • Voorhoofdsrimpels
 • Gummy Smile Tandvleeslach
 • Wenkbrauwlift

Filler behandelingen

 • Jukbeenderen
 • Kaaklijn
 • Rimpels bovenlip
 • Lippen opvullen
 • Liquid facelift
 • Mondhoekplooi
 • Neuscorrectie
 • Neus - lippenplooi
 • Acne littekens verwijderen
 • Slapen opvullen
 • Wallen onder de ogen verwijderen
 • Wangen opvullen
 • Kincorrectie
 • Oorlelcorrectie