CLOSE

Lippen opvullen

Natuurlijke, jeugdige en volle lippen

dionne deibel arts the body clinic 1 600x600

De informatie op deze pagina is medisch getoetst door
Drs. Dionne Deibel

Wat houdt de lip filler behandeling in?

Lippen opvullen kan heel natuurlijk en subtiel, met behoud van de balans in uw gezicht. Uw mond is een echte blikvanger. Niet voor niets kleuren vanaf de oudheid vrouwen hun lippen al. Een mooi gevormde mond geeft een jeugdige, sensuele uitstraling. Misschien bent u niet tevreden over de vorm van uw mond of de dikte van uw lippen. Of misschien worden uw lippen met het ouder worden dunner door het verlies van volume. Wat voor u ook de reden mag zijn, The Body Clinic heeft voor u een oplossing voor een lipvergroting.

Wat houdt de lip filler behandeling in?

Lippen opvullen kan heel natuurlijk en subtiel, met behoud van de balans in uw gezicht. Uw mond is een echte blikvanger. Niet voor niets kleuren vanaf de oudheid vrouwen hun lippen al. Een mooi gevormde mond geeft een jeugdige, sensuele uitstraling. Misschien bent u niet tevreden over de vorm van uw mond of de dikte van uw lippen. Of misschien worden uw lippen met het ouder worden dunner door het verlies van volume. Wat voor u ook de reden mag zijn, The Body Clinic heeft voor u een oplossing voor een lipvergroting.

 • Lippen opvullen gallery 4
 • fillers
 • Lippen opvullen gallery 5
 • Lippen opvullen gallery 1
 • Lippen opvullen gallery 2
 • Lippen opvullen gallery 6

Waarom lippen opvullen met een filler?

Kleine, smalle lippen zijn genetisch bepaald. Gelukkig kunnen wij de natuur een handje helpen en smalle lippen met behoud van hun eigen vorm iets voller maken. Heeft u van uzelf al volle lippen, maar zijn deze door veroudering dunner geworden, dan komt u ook in aanmerking voor een lipfiller. Met lipfillers op basis van hyaluronzuur kunnen wij zorgen voor natuurlijke, jeugdige en vollere lippen die bij uw gezicht passen. Omdat geen mond hetzelfde is, krijgt u van ons een advies op maat. Tijdens een gratis consult zal een van onze ervaren artsen daarom alle opties over fillers voor de lippen met u bespreken. De keuze is aan u!

 • Natuurlijke vollere lippen
 • Jeugdige uitstraling
 • Herstel van contour en volume
 • Herstel asymmetrische lippen

De lip filler behandeling

Vollere, mooie lippen worden verkregen door een behandeling met een hyaluronzuur. Nadat er foto’s zijn gemaakt, u een gezondheidsverklaring en behandelovereenkomst hebt ingevuld, wordt het te behandelen gebied met een verdovende crème ingesmeerd. Vervolgens wordt met ultradunne (canule)naaldjes een filler in uw lippen ingespoten. Hiermee kunnen wij uw lippen hun oorspronkelijke contour en volume terug geven, of zelfs vergroten. U kunt voor lipfillers bij ons terecht in Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Duiven en Groningen. De prijs van de lipfillers kunt u in de prijslijst terugvinden of onder op deze pagina.
De prijzen die vermeld worden in de video’s kunnen afwijken van onze huidige prijzen.

Prijs: Vanaf €500,- 1 ml
Voorbereiding: 30 minuten voor de behandeling aanwezig zijn
Verdoving: Ja, creme
Duur: 10 minuten
Pijn (0-10): 6
Product: Hyaluronzuur
Veiligheid: Uiterst veilig
Duurzaamheid: +/- 12 maanden

Aandachtsgebieden

Om een optimaal resultaat te kunnen garanderen, letten onze artsen onder andere op:

 • De verhouding tussen lippen en jukbeenderen (1)
 • De verhouding tussen bovenlip en onderlip (2)
 • De aanwezigheid van rimpels boven uw mond, het zogenaamde ‘plooirokje’ (3)
 • Uw wens of u de liplijn wel of niet geaccentueerd wilt hebben (4)
lippen gebieden 2

Natuurlijk resultaat lip filler

De artsen van The Body Clinic zijn gespecialiseerd in het opvullen van lippen en beschikken over ruime ervaring. Wij vinden het belangrijk dat bij het creëren van vollere lippen, het eindresultaat er natuurlijk uit blijft zien. Een lipfiller zorgt voor een natuurlijke volheid en evenwicht in het volume van uw mond. Uw lippen behouden hun natuurlijke vorm, maar lijken net iets voller. U blijft dus uzelf, maar dan in een betere versie.

Voor en na foto’s

Wat te doen voor en na de lip filler behandeling

Voor de behandeling

Gelieve minimaal 30 minuten vóór de behandeling van de lippen aanwezig te zijn voor het aanbrengen van de verdovende crème. Om blauwe plekken te voorkomen dient u vijf dagen voor uw behandeling te stoppen met alle voedingssupplementen, vitamines en visolie. Drink geen alcohol 48 uur voor het opvullen van de lippen. In overleg met uw arts geen Aspirine, Naproxen en Ibuprofen enkele dagen vóór de behandeling. Wij adviseren Arnica druppels gedurende 5  dagen voor de behandeling tegen blauwe plekken.

Na de behandeling

Make-up kunt u enkele uren na de behandeling van uw lippen weer opbrengen. Geen saunabezoek, zonnebank of directe blootstelling aan zonlicht de eerste week na de behandeling. Geen behandeling bij schoonheidspecialist of huidtherapeut de eerste twee weken na de behandeling.

Hersteltijd

De eerste paar dagen na het opvullen van de lippen kunt u last hebben van blauwe plekken en zwelling in de lippen. De zwelling houdt vaak 2-3 dagen aan en een blauwe plek kunt u camoufleren.

Duur resultaat

Het resultaat van het opvullen van de lippen met een hyaluronzuur is gemiddeld 12 maanden.

Ervaringen lip fillers

Gratis Intake lippen opvullen

Tijdens een gratis  en vrijblijvend informatief  gesprek kijkt u samen met uw behandelend arts naar bepaalde aspecten van de behandeling van de lippen, zoals bijwerkingen, te verwachten resultaten en duurzaamheid van het resultaat.  Uw verwachtingspatroon is voor ons erg belangrijk. Onze kliniek is niet voor niets door meer dan 2.000 tevreden cliënten beoordeeld met een 9,0. Ten slotte  krijgt u een eerlijk, persoonlijk  op uw situatie toegesneden advies. Wij kunnen indien gewenst de zelfde dag nog uw lippen opvullen.

Veiligheid lip filler

Voor het opvullen van de lippen gebruiken de artsen van The Body Clinic fillers met een hyaluronzuur van het merk Restylane of Princess. Deze hyaluronzuren zijn al lange tijd op de markt en er zijn al tientallen miljoenen behandelingen uitgevoerd met deze producten zonder noemenswaardige complicaties. De veiligheid van deze fillers is dus op lange termijn bewezen. Een groot voordeel van hyaluronzuurfillers ten opzichte van andere tijdelijke fillers is dat hyaluronzuur van nature  in de huid voorkomt. Hierdoor is de kans op een allergische of lichaamsvreemde reactie te verwaarlozen. Ook kunnen beide fillers actief worden opgelost met Hyason, een oplosvloeistof. Een kleine oneffenheid, een a-symmetrie of een te veel aan volume in de lippen kan zo eenvoudig worden verholpen.

Prijzen lip filler behandeling

Behandeling Prijs
Lippen opvullen met hyaluronzuur 1 ml vanaf € 500

FAQ lip filler behandeling

Is het botox wat de arts in mijn lippen spuit?

Nee, de artsen vullen de lippen op met een hyalurozuur en niet met Botox. Botox is een spierontspanner en is voornamelijk bedoeld voor voorhoofd, frons of kraaienpootjes. De lippen worden dus opgevuld met een tijdelijke filler op basis van een hyaluronzuur.

Is er een kans dat ik bobbeltjes krijg in mijn lip?

De lippen zijn heel beweeglijk en de huid is erg dun. Hoewel onze artsen hiermee rekening houden door de juiste filler te kiezen met de goede eigenschappen, is er een minieme kans dat u kleine ophopingen krijgt. Meestal zijn deze niet zichtbaar en ze behoeven ook niet behandeld te worden. Na enkele weken/maanden verdwijnen ze vanzelf. Stoort u zich er toch aan of zijn de bobbeltjes zichtbaar, dan kan er gekozen worden om deze ‘op te lossen’ met Hyason, een oplosmiddel.

Kan ik een Donald Duck-lip krijgen oftewel een opstaande liprand?

Direct nadat u geïnjecteerd bent, is er een kans dat het liprandje nog een beetje te veel omkrult. Dit komt door de zwelling van de injectie. Deze zwelling verdwijnt na 2-3 dagen. Bij The Body Clinic injecteren we bijna nooit te veel fillers in de liprand omdat wij vinden: “less is more”. Mocht u ondanks deze insteek toch vinden dat uw lip te veel opstaat, dan kunnen we dit gelukkig op de controleafspraak oplossen.

Voelt mijn partner mijn lipfiller bij het zoenen?

De eerste paar dagen na de behandeling raden we af om te zoenen. Er kan dan nog sprake zijn van zwelling en een beurs gevoel. Na 1-2 weken is de lip volledig hersteld en voelt uw partner niet dat uw lippen zijn opgevuld. Ze voelen weer natuurlijk en zacht aan.

Hoeveel volume heb ik nodig in mijn lippen?

De meeste mensen (90%) hebben genoeg aan 1 milliliter filler. Daarom gebruiken onze artsen bij een eerste behandeling van uw lippen ook nooit meer dan dat. Een enkele keer behandelen we nog bij met 0,5ml, maar vaak adviseren we om na 6 maanden terug te komen voor een nieuwe behandeling. Er zit dan nog steeds filler in de lip, en als er dan weer wordt behandeld heeft u een rustige opbouw. Daardoor kan het lippenrood wennen aan  het grotere volume. Het is eigenlijk net als afvallen, maar dan omgekeerd. Het beste resultaat van afvallen heb je ook als dit geleidelijk gaat.

Moet ik vrij nemen van mijn werk als ik mijn lippen laat behandelen?

Het opvullen van een lip gebeurt niet zoals bij een Botulinetoxine-behandeling ‘even tussendoor’. Of u de volgende dag weer naar uw werk kunt, verschilt per persoon. Sommige mensen krijgen snel blauwe plekken of zwellingen, voor deze groep is het misschien verstandig om een paar dagen vrij te nemen. Ons advies is eigenlijk altijd om de eerste keer dat u behandeld wordt, wat ruimte in uw agenda in te plannen. U kunt ook zorgen dat uw behandeling voor het weekend valt. Zo kunt u zelf bepalen of u deze vrije dagen de volgende keer nodig heeft.

Ik vind het heel eng om mijn lippen te laten opvullen. Wat kan er nog aan gedaan worden als ik het niet mooi vind?

Het voordeel van de door The Body Clinic gebruikte hyalruonzuurfillers is dat deze oplosbaar zijn met Hyason. Het komt eigenlijk nooit voor dat we het toegevoegde hyaluronzuur in zijn geheel moeten oplossen. Vaak wordt Hyason gebruikt bij een lichte asymmetrie of bobbeltje.

Worden mijn lippen blauw door de behandeling?

Over het algemeen worden lippen niet blauw. Wel kunt u een klein blauw plekje krijgen en vaak treedt er een lichte zwelling op. Dit duurt enkele dagen.

Als ik stop met een fillerbehandeling van de lip, rekt mijn lip dan niet uit?

Het tegendeel is waar! Hyaluronzuur is een lichaamseigen en bioactieve stof die een huid verbeterend en hydraterend effect heeft op de lip. Deze filler rekt de lip niet uit, zoals een borstimplantaat dat bij een borst doet. De filler integreert volledig met de lip en voorkomt dat daardoor de lip uitrekt.

Waarom lopen er zoveel mensen rond met een onnatuurlijk resultaat van de lippen?

Een natuurlijk lip maken is een van de meest lastige dingen voor een arts. Dit komt door de verhoudingen van de lippen zelf, en de verhouding tussen de lippen en de jukbeenderen. Ook het soort hyaluronzuur en uw liplijn zijn van invloed. Juist daarom zijn wij erg kritisch op onze artsen. Bij The Body Clinic hebben onze artsen tesamen zo’n dertig jaar ervaring met het opvullen van lippen. Daardoor kunnen zij rekening houden met alle facetten en u een natuurlijk en mooi resultaat garanderen.

Zijn lipfillers ook op lange termijn veilig?

De hyaluronzuren die The Body Clinic gebruikt zijn al lange tijd op de markt. De veiligheid hiervan is inmiddels ook op de lange termijn gewaarborgd.

Krijg ik mijn geld terug als ik niet tevreden ben over mijn lipfiller?

Het voordeel van het vullen met hyaluronzuur is dat het resultaat zo gemodelleerd kan worden dat u tevreden bent. Bij The Body Clinic krijgt u altijd een gratis controleafspraak naderhand, waarin u samen met de arts de voor- en na-foto’s kunt beoordelen. Indien nodig wordt er nog iets bijgevuld of opgelost zodat u de lip krijgt die u altijd heeft gewild. Daar doen wij ons uiterste best voor!  Wij geven dus geen geld terug, maar optimaliseren desgewenst het resultaat. Als wij merken dat uw verwachtingspatroon vooraf niet in overeenstemming is met de mogelijkheden binnen onze kliniek, kan het zijn dat de arts om teleurstellingen te voorkomen beslist om u niet te behandelen.

Hoe lang heb ik plezier van een lipbehandeling?

Van een (lip)filler heeft u gemiddeld 12 maanden plezier. Dit is echter een gemiddelde. Uw lichaam lost het lichaamseigen hyaluronzuur namelijk zelf op. Bij sommigen duurt dit proces zes tot acht maanden, bij anderen houdt een filler wel veertien maanden. In uitzonderlijke gevallen lost het lichaam het hyaluronzuur binnen enkele weken op of blijft het enkele jaren zitten.

Kan ik direct behandeld worden met een lipfiller?

Bij The Body Clinic werken we met een gratis intakegesprek. U kunt uzelf dus eerst rustig oriënteren en beslissen of een lipfiller geschikt is voor u. Als al uw vragen zijn beantwoord en u heeft een goed gevoel over onze arts en kliniek, dan is er meestal in overleg met de arts een mogelijkheid om meteen behandeld te worden.

Hoe lang duurt een behandeling van de lippen?

Een lipfiller aanbrengen duurt ongeveer 10-15 minuten. Voordat wij u behandelen, moet er nog wel een verdoving worden aangebracht in de vorm van een crème. Naderhand is het soms verstandig de lip nog even te koelen.

Is een behandeling van de lip pijnlijk?

De lippen zijn inderdaad gevoelig. Daarom gebruiken we bij The Body Clinic altijd vooraf een crème om te verdoven. Ondanks deze crème vinden sommige mensen het opvullen van de lippen wel onaangenaam.

Wat kost een behandeling met lipfillers?

In 90% van de gevallen is een dosis van 1 milliliter hyaluronzuur voldoende. Deze kost, inclusief intakegesprek, advies en nabehandeling vanaf 500 euro. Heel soms kunt u volstaan met een halve milliliter. Hiervoor rekenen wij 300 euro.

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Zaterdag: 08:00 - 19:00

Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag, Duiven en Groningen

Behandelingen met Fillers

 • Jukbeenderen
 • Kaaklijn
 • Rimpels bovenlip
 • Lippen opvullen
 • Liquid facelift
 • Mondhoekplooi
 • Neuscorrectie
 • Neus - lippenplooi
 • Acne littekens verwijderen
 • Slapen opvullen
 • Wallen onder de ogen verwijderen
 • Wangen opvullen
 • Kincorrectie
 • Oorlelcorrectie