CLOSE

Gummy Smile, Tandvleeslach

Weer voluit lachen

dionne deibel arts the body clinic 1 600x600

De informatie op deze pagina is medisch getoetst door
Drs. Dionne Deibel

Wat houdt de behandeling tegen een Gummy Smile in?

Heeft u de indruk dat, wanneer u lacht, iedereen uw tandvlees ziet? Lacht u soms met uw hand voor uw mond? Stop met dubben. Deze zogenaamde “gummy smile” is namelijk met enkele prikjes Botox (Botulinetoxine) te verhelpen.

Wat houdt de behandeling tegen een Gummy Smile in?

Heeft u de indruk dat, wanneer u lacht, iedereen uw tandvlees ziet? Lacht u soms met uw hand voor uw mond? Stop met dubben. Deze zogenaamde “gummy smile” is namelijk met enkele prikjes Botox (Botulinetoxine) te verhelpen.

 • Jukbeenderen safety
 • Lijntjes boven de lip gallery 2
 • Neus lippenplooi
 • botox
 • videobellen
 • slappen opvullen gallery 3

Waarom een Gummy Smile behandeling?

We zien graag mensen lachen. Het straalt vriendelijkheid uit en maakt daardoor sympathiek. Het zichtbaar tandvlees zien tijdens het lachen, noemen we ook een gummy smile. Deze is aangeboren en vaak al vanaf jonge leeftijd zichtbaar. Wanneer u zich stoort aan het zien van een teveel aan tandvlees bij uzelf tijdens het lachen, dan kan een behandeling met Botox een goede oplossing zijn.

De behandeling

Een behandeling met Botox tegen een gummy smile is een echte ‘lunchtime treatment’. U kunt letterlijk tijdens uw lunchpauze komen. Nadat er foto’s zijn gemaakt en u een gezondheidsverklaring en behandelovereenkomst heeft ingevuld, kan de behandeling al beginnen. Er worden 2 prikjes gezet naast de neusvleugels door één van onze artsen, waardoor de spiertjes die de bovenlip omhoog trekken ontspannen. Hierdoor is het tandvlees minder zichtbaar. Koeling na de behandeling is niet noodzakelijk. U bent direct weer ‘ready to go’.

Prijs: Vanaf €210,-
Verdoving: Niet nodig
Duur: 5 minuten
Pijn (0-10): 5
Product: Azzalure
Veiligheid: Uiterst veilig
Duurzaamheid: 3-6 maanden

Natuurlijk resultaat

Een mooie natuurlijke glimlach, met behoud van uw eigenheid. De artsen van The Body Clinic zijn altijd erg voorzichtig bij de Botox behandeling van de gummy smile. Indien nodig bent u welkom op de gratis touch-up behandeling twee weken later.

Voor en na foto’s

Wat te doen voor en na de behandeling

Voor de behandeling

Nadat er foto’s zijn gemaakt en u een gezondheidsverklaring en behandelovereenkomst heeft ingevuld, kan de Botox behandeling van de gummy smile beginnen. Er worden 2 prikjes Botox gezet onder de neusvleugels, waardoor de spiertjes die de bovenlip omhoog trekken, ontspannen.

Na de behandeling

Koeling na de gummy smile behandeling is niet noodzakelijk. U bent direct weer ‘ready to go’. Wij geven wel het advies niet te sporten op de dag van de Botox behandeling en geen yoga te doen. Ook kunt u pas 2 uur na de behandeling gaan liggen. Wellicht kunt u hier even rekening mee houden als u op het avondspreekuur komt.

Hersteltijd

Er is na deze Botox behandeling van de gummy smile geen hersteltijd. Soms kan het iets gevoelig zijn in het behandelde gebied. Een enkele keer ontstaat er een blauw plekje, maar dit mag u direct camoufleren.

Duur resultaat

Als de spiertjes die de bovenlip omhoog trekken zijn ingespoten met Botox, is het eindresultaat nog niet direct merkbaar. In een periode die 2 dagen tot 2 weken duurt zal de spier immobiel worden en de aanspanning verminderen. De gemiddelde duur van het resultaat van een Botox behandeling tegen een gummy smile is 3 -4 maanden.

Ervaringen

Gratis Intake

Een intakegesprek is bedoeld om u kennis te laten maken met de arts die u gaat behandelen. Bepaalde aspecten van de Botox behandeling van de gummy smile, zoals de hersteltijd, bijwerkingen, nazorg,  resultaten en uw verwachtingspatroon worden met u besproken. Na deze evaluatiefase krijgt u van onze arts een eerlijk en weloverwogen advies welke behandeling het meest geschikt voor u is. Nadat u de gezondheidsverklaring en behandelovereenkomst hebt ingevuld en er foto’s gemaakt zijn voor uw persoonlijk dossier, kunt u, indien gewenst, direct behandeld worden.

Veiligheid

Er zijn twee belangrijke redenen waarom Botox een veilig middel is. Ten eerste is het een geregistreerd geneesmiddel. In Europa gelden hele strenge regels alvorens een geneesmiddel op de markt gebracht mag worden. Jarenlang onderzoek moet eerst uitwijzen of het middel nadelige bijwerkingen of complicaties veroorzaakt. Ten tweede is Botox al geruime tijd op de markt. Er worden al meer dan veertig jaar behandelingen mee uitgevoerd in de cosmetische/medische wereld. Tot op heden zijn er geen nadelige lange termijn effecten geregistreerd. De concentraties Botox die gebruikt worden bij de behandeling van de gummy smile door de artsen van The Body Clinic zijn zo laag dat ze niet schadelijk of giftig zijn.

Prijzen

Behandeling botox Prijs
Gummy smile vanaf € 210

FAQ

Als Botox is uitgewerkt, komt de gummy smile dan niet heviger terug dan voorheen?

Integendeel! Doordat u de spiertjes die verantwoordelijk zijn voor het aantrekken van uw bovenlip een tijd lang niet heeft gebruikt, kunt u het inmiddels een beetje verleerd zijn deze te gebruiken. Bovendien heeft het gebied dat door de Botulinetoxine een paar maanden niet actief is geweest, zich mooi kunnen herstellen.

Zijn er nog specifieke risico's aan het behandelen van de Gummy Smile?

Zoals bij elke Botulinetoxine behandeling kunnen er andere spiertjes geraakt worden in het gezicht waardoor u tijdelijk een lichte asymmetrie van het gelaat kunt krijgen. Vaak is dit te verhelpen, maar een enkel keer moet u wachten totdat de Botulinetoxine is uitgewerkt.

Veranderd mijn lach als ik me laat behandelen voor een Gummy Smile?

Jazeker. Uw tandvlees zal minder zichtbaar zijn, waardoor uw lach verandert.

Kan ik nog wel normaal eten als ik me laat behandelen voor een Gummy Smile?

Deze behandeling heeft hier geen invloed op.

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Zaterdag: 08:00 - 19:00

Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag, Duiven en Groningen

Botox behandelingen

 • Afhangende mondhoeken
 • Anti-transpiratie
 • Fronsrimpels
 • Kinlijntjes en puntjes
 • Kraaienpootjes
 • Migraine
 • Rimpels
 • Tandenknarsen
 • Voorhoofdsrimpels
 • Gummy Smile Tandvleeslach
 • Wenkbrauwlift