CLOSE

Liquid facelift

Stralend ouder worden

hugo ammerlaan arts the body clinic 1

De informatie op deze pagina is medisch getoetst door
Drs. Hugo Ammerlaan

Wat houdt de behandeling Liquid facelift in?

De Liquid Facelift is de eerste facelift met fillers die bij lichte tot matige verslapping van de huid een uitstekend alternatief is voor een operatieve facelift. Met fillers op basis van hyaluronzuur wordt uw gezicht als het ware compleet opgefrist. U ziet een grote verbetering van uw huid: deze wordt strakker, stralender en lijkt vele jaren jonger.

Wat houdt de behandeling Liquid facelift in?

De Liquid Facelift is de eerste facelift met fillers die bij lichte tot matige verslapping van de huid een uitstekend alternatief is voor een operatieve facelift. Met fillers op basis van hyaluronzuur wordt uw gezicht als het ware compleet opgefrist. U ziet een grote verbetering van uw huid: deze wordt strakker, stralender en lijkt vele jaren jonger.

 • liquid facelift gallery 1
 • liquid facelift gallery 6
 • liquid facelift gallery 2
 • liquid facelift gallery 5
 • liquid facelift gallery 3
 • liquid facelift gallery 4

Wat is een liquid facelift

Ook al vernieuwen onze cellen zich nadat we volgroeid zijn continu, toch zal ons lichaam verouderen, Hoe snel dit gaat, ligt aan onder andere de leefstijl, slijtage en erfelijkheid. Wanneer u het gevoel heeft dat uw buitenkant niet meer past bij uw binnenkant, is de liquid facelift dé oplossing. Een liquid facelift maakt het namelijk mogelijk om lichte tot matige verslappingen in het gelaat weer te herstellen. Werd in het verleden bij een facelift daadwerkelijk huid weggesneden voor een liftend effect, bij de liquid facelift wordt gebruik gemaakt van fillers om het volume weer terug te krijgen.

 • U behoudt uw natuurlijke uitstraling
 • Herstel van V-vorm in het gezicht
 • Facelift zonder operatie
 • Geen narcose noodzakelijk
 • Geen littekens na de ingreep
 • Korte hersteltijd
 • Direct resultaat
 • U kunt meekijken tijdens de behandeling

De behandeling

Een liquid facelift wordt door de artsen van The Body Clinic uitgevoerd met tijdelijke fillers op basis van hyaluronzuur. Nadat er foto’s zijn gemaakt, u een gezondheidsverklaring en behandelovereenkomst heeft ingevuld, wordt het te behandelen gebied met een verdovende crème ingesmeerd. Vervolgens wordt met ultradunne (canule)naaldjes een filler ingespoten. De filler herstelt het volumeverlies en V-vorm in uw gezicht waardoor u een frissere en minder vermoeide blik krijgt. U ziet direct resultaat.

Uiteraard bespreken wij vooraf de te behandelen zones met u. In onze praktijk streven wij ernaar om alleen het volume te herstellen dat verloren is gegaan door het normale verouderingsproces. U hoeft dus niet bang te zijn dat u een ‘opgeblazen’ of ‘nieuw’ gezicht krijgt. Afhankelijk van het volume verlies en de veroudering van de huid kiezen we voor een facelift light of intense. De prijzen die vermeld worden in de video’s, zijn aanbiedingen en zijn niet meer geldig. Klik hier voor onze huidige prijzen.

Prijs: Vanaf € 1.100,- 3 ml
Voorbereiding: 30 minuten voor de behandeling aanwezig zijn
Verdoving: Ja, creme
Duur: 30 minuten
Pijn (0-10): 5
Product: Hyaluronzuur
Veiligheid: Uiterst veilig
Duurzaamheid: +/- 12 maanden

De gebieden

Aan de hand van de vorm van uw gezicht en uw wensen herstellen wij door middel van een hyaluronzuur het volume dat verloren is gegaan. De meest populaire gebieden zijn:

Met deze gebieden herstelt u de natuurlijke V-vorm van het gezicht welke staat voor jeugdigheid.

Andere gebieden zijn:

liquid facelift gebieden

Natuurlijk resultaat

De artsen van The Body Clinic gebruiken bij een liquid facelift relatief meer fillers dan bij andere behandelingen. Doordat de filler over verschillende gebieden verdeeld wordt en in een diepere huidlaag wordt ingebracht, geeft juist deze behandeling een heel natuurlijk resultaat. Bovendien gebruiken de artsen bij een liquid facelift fillers op basis van hyaluronzuur. Dit is de enige filler die ook actief opgelost kan worden en een natuurlijke stimulatie en hydratatie geeft van het gezicht.

Voor en na foto’s

Wie komen er in aanmerking voor een liquid facelift?

U komt in aanmerking voor een liquid facelift indien de huidverslapping nog niet te erg is. Soms is het nodig om toch een chirurgische facelift te ondergaan. Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek, kijkt de arts van The Body Clinic wat voor u de beste behandeling is.

Wat te doen voor en na de behandeling

Voor de behandeling

Wilt u a.u.b. 30 minuten voor de liquid facelift behandeling aanwezig zijn voor de verdovende (Emla) creme? U kunt op de dag van de behandeling 1x 10 mg Cetirizine slikken tegen de zwelling. Om blauwe plekken te voorkomen: voor uw behandeling adviseren wij u 5 dagen te stoppen met alle voedingssupplementen, vitamines en visolie en geen alcohol te drinken minimaal 48 uur voor de behandeling. Gelieve, eventueel in overleg met uw arts, geen Aspirine, Naproxen en Ibuprofen te gebruiken, omdat deze stoffen het bloed verdunnen. Wel kunt u 5 dagen voor tot 2 dagen na de behandeling beginnen met Arnica druppels omdat deze juist blauwe plekken minimaliseren.

Na de behandeling

Geen make-up aanbrengen in het behandelde gebied de eerste uren na de behandeling. Voorkom de eerste week zonnestraling (ook geen zonnebank) op het behandelde gebied en bescherm de eerste weken het gebied met een goede zonnefactor. Geen saunabezoek de eerste week na de behandeling. Wij adviseren u gedurende twee weken geen behandeling te ondergaan bij de schoonheidsspecialiste.

Hersteltijd

Na een liquid facelift behandeling is er in de eerste dagen kans op zwelling en blauwe plekjes. De zwelling duurt enkele dagen en een blauwe plek mag u direct camoufleren.

Duur resultaat

Het resultaat is direct zichtbaar. Het uiteindelijke resultaat is er twee weken na de behandeling en u heeft gemiddeld 12 maanden plezier van deze behandeling.

Ervaringen

Gratis Intake

Tijdens een kosteloos en vrijblijvend intakegesprek kijkt u samen met uw arts naar bepaalde aspecten van de liquid facelift behandeling, zoals risico’s, resultaten en nazorg.  Het verwachtingspatroon van u als cliënt staat bij ons centraal. Onze kliniek is niet voor niets door meer dan 2.000 tevreden cliënten beoordeeld met een 8.9. Het is daarom van belangrijk dat u uw verwachtingen met ons deelt, zodat onze artsen kunnen beoordelen of ze hier aan kunnen voldoen. Na afloop krijgt u een eerlijk, persoonlijk en op uw situatie toegesneden advies. De artsen van The Body Clinic kunnen indien gewenst direct een liquid facelift behandeling uitvoeren.

Veiligheid

Voor een liquid facelift gebruiken de artsen van The Body Clinic een hyaluronzuur filler van het merk Saypha of Restylane. Dit is een zeer veilig hyaluronzuur dat al lange tijd op de markt is en waarmee al meer dan 40 miljoen behandeling zijn uitgevoerd. Omdat de huid van nature hyaluronzuur bevat, is de kans op bijwerkingen zoals een allergische/vreemlichaam reactie uiterst klein. Mocht u na de behandeling een kleine onregelmatigheid of a-symmetrie bemerken, maakt u zich dan geen zorgen. Hyaluronzuur is de enige filler die actief kan worden opgelost. Wij kunnen u bij de liquid facelift behandeling dus een resultaat geven op maat en een eventueel te veel aan filler oplossen.

Prijzen

Tijdens ons gratis en vrijblijvend intakegesprek kijkt u samen met de arts hoeveel ml u nodig heeft voor uw liquid facelift.

Behandeling Prijs
Liquid facelift 3 ml vanaf € 1.100
Liquid facelift 4 ml vanaf € 1.400
Liquid facelift 5 ml vanaf € 1.700

FAQ

Wat is het verschil tussen een liquid facelift en een gewone facelift?

Bij een reguliere facelift wordt een stukje huid weggesneden om zodoende een verstrakking te krijgen van de huid. De huid wordt als het ware omhoog getrokken, en bij de haargrens weer vastgezet. Bij een liquid facelift wordt er om vrijwel hetzelfde effect te behalen volume toegevoegd. Vaak is de liquid facelift een betere optie bij volumeverlies, zeker omdat deze een veiliger risicoprofiel heeft dan een chirurgische facelift. Het is veel minder ingrijpend. Bij ernstige verslapping aan de onderkant van het gezicht kan echter een normale facelift uitkomst bieden. Tijdens een intakegesprek met een van onze artsen, krijgt u een eerlijk en persoonlijk advies.

Hoeveel kost een liquid facelift?

De prijs van een liquid facelift is afhankelijk van het aantal gebieden dat wordt behandeld. De prijs is voor 3 ml vanaf 1100 euro.Welke liquid facelift voor u geschikt is wordt samen met de arts besproken tijdens een vrijblijvend consult.

Is een volledige liquid facelift bij mij nodig?

Bij matige tot forse verslapping van het gezicht kan een liquid facelift uitkomst bieden. Bij lichte tot matige verslapping is een zogenaamde ‘mini-lift’ soms een betere en goedkopere optie. Het verschil tussen deze twee behandelingen is het aantal milliliters waarmee de diverse gebieden worden behandeld.

Wat is een liquid facelift light?

Dit is een liquid facelift waarbij door minder ernstige verslapping ook minder filler nodig is. Hierdoor is de behandeling ook goedkoper en minder intensief.
Zo wordt bij een liquid facelift gemiddeld tussen de 6 en 9 milliliter hyluronzuur geïnjecteerd, bij een minilift is dat tussen de 3 en 6 milliliter.

Ben ik altijd geschikt voor een liquid facelift?

In principe zijn er heel weinig bezwaren tegen deze behandeling bekend. Bent u zwanger of geeft u borstvoeding, dan mag u niet behandeld worden. Ook ingeval van bepaalde zeldzame auto-immuunziektes is deze behandeling niet wenselijk. Ten slotte zijn niet alle rimpels geschikt om behandeld te worden. Uiteindelijk zal de arts beslissen of u geschikt bent voor deze behandeling.

Krijg ik geen onnatuurlijk uiterlijk van een liquid facelift?

Zogenaamde ‘opgezette’ gezichten worden vaak veroorzaakt door foutief gebruik van fillers. Als de huidslapte te groot is of het gezicht al veel volume van zichzelf heeft, kan een teveel aan filler de oorzaak zijn van een onnatuurlijk uiterlijk. Daarom vindt er bij The Body Clinic altijd een vrijblijvend intakegesprek plaats. Hierin wordt gekeken of u geschikt bent voor een liquid facelift en wat de kwaliteit van uw huid is. U krijgt van ons een eerlijk advies op maat. Daarbij kiest The Body Clinic liever voor meerdere behandelingen in kleine etappes, dan ineens het ‘plof’-effect.

Wordt er tijdens een liquid facelift ook gewerkt met Botulinetoxine?

Een liquid facelift is een behandeling met alleen fillers. Hiermee wordt volumeverlies hersteld. Wanneer u dit wenst, kan er tijdens deze behandeling tevens Botox worden gebruikt om bijvoorbeeld een fronsrimpel of voorhoofdrimpel te verminderen. Tijdens het intakegesprek en/of consult kunt u uw wensen aangeven.

Ik hoorde ooit de term "whole face approach". Wat is dat?

De ‘whole face approach’ is een manier van beoordelen en behandeling van het gezicht door onze artsen. Bij de liquid facelift wordt er enkel volume hersteld met een volumefiller. Bij de “whole face approach” wordt er ook met Botulinetoxine behandeld, bijvoorbeeld kraaienpootjes, frons of voorhoofdslijnen.

Kunnen jullie het gezicht ook op met lichaamseigen vet opvullen?

Bij een flink volumeverlies in bijvoorbeeld de wangen kan een behandeling met lichaamseigen vet uitkomst bieden. The Body Clinic werkt hier echter NIET mee. Dit komt omdat lichaamseigen vet gedeeltelijk door het lichaam wordt opgelost. Bovendien kan met de huidige generatie fillers veel nauwkeuriger worden gewerkt. Daarnaast zijn bepaalde gebieden minder geschikt voor het opvullen met eigen vet, bijvoorbeeld rokerslijntjes, traangoot of lippen.

Is een liquid facelift pijnlijk?

Het verschilt per persoon of de behandeling als pijnlijk wordt ervaren. Als u angst heeft voor naalden is het geen prettige behandeling. We gebruiken echter wel een verdovende crème die er voor zorgt dat de behandeling als minder pijnlijk wordt ervaren. Ook zit er in de filler zelf lidocaïne dat een verdovende werking heeft. Wij nemen echter echt de tijd voor u en hebben ervaring met mensen die niet van naalden houden.

Hoe lang duurt een liquid facelift-behandeling?

Over het algemeen mag u rekenen op zo’n 30 minuten.
U wordt 30 minuten eerder verwacht voor de verdovende crème.

Hebben de artsen van The Body Clinic ervaring met deze behandeling?

De liquid facelift is ons paradepaardje. Wij bieden deze behandeling al sinds 2009 aan. Omdat al onze artsen de liquid facelift dagelijks uitvoeren (gemiddeld 3-4  x per dag), beschikken zij over ruime ervaring.

Welk middel gebruikt The Body Clinic voor een liquid facelift?

Wij werken bij een liquid facelift het liefst met het merk Princess. Princess is een hyaluronzuur, en kan daardoor actief worden opgelost. Van dit merk filler zijn wereldwijd al meer dan 40 miljoen injectables verkocht.

Kan ik bobbels krijgen in het gezicht na een liquid facelift?

Een liquid facelift wordt altijd uitgevoerd met een hyaluronzuur. Dit hyaluronzuur geeft absoluut geen granuloomvorming (bobbels). Vroeger werd vaak gewerkt met permanente fillers. Deze hebben een samenstelling waardoor ze definitief in de huid aanwezig blijven, maar waar het afweersysteem van het lichaam soms tegen ‘in opstand’ komt. Deze fillers zijn inmiddels verboden. Mocht u hyaluronzuur-ophopingen krijgen, dan zijn deze onschuldig. Ze verdwijnen vanzelf, of met een massage door een van onze artsen. Ook kunnen we de ophoping oplossen met hyazon, een oplosmiddel.

Na hoeveel tijd kan ik weer aan het werk?

De hersteltijd verschilt erg per persoon. Als u ooit eerder een fillerbehandeling heeft gehad, kan dit een goede indicatie geven hoe snel u herstelt. Meestal bent u na een liquid facelift na 3-4 dagen weer prima toonbaar. De zwelling is dan verdwenen en eventuele blauwe plekjes kunt u camoufleren. Lees ook goed ons protocol voor de behandeling om te weten wat u zelf kunt doen om blauwe plekjes te voorkomen.

Hoe lang heb ik plezier van een liquid facelift?

Het effect blijft gemiddeld gedurende ongeveer een jaar. Wel kan er gedurende dat jaar een licht volumeverlies optreden omdat het lichaam wat hyaluronzuur ‘afbreekt’. Sommige mensen komen dus voor een halfjaarlijkse touch-up behandeling.

Als de hyaluronzuurfiller waarmee de liquid facelift is uitgevoerd, is uitgewerkt, komen er dan niet méér rimpels terug dan ik eerst had?

Integendeel. Hyaluronzuur is een bioactieve stof die de huidstructuur verbetert door middel van hydratatie en collageenaanmaak. Omdat er ook  stevigheid onder en in de huid aangebracht wordt, kunnen rimpels en barst lijntjes zich minder goed ontwikkelen. Als u enkele jaren bent behandeld met een hyaluronzuur zullen de rimpels niet meer zo diep terugkomen als voorheen. Er treedt dus een permanent verbeterend resultaat op in sommige gevallen. Uiteraard is ook levensstijl hierin een bepalende factor.

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Zaterdag: 08:00 - 19:00

Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag, Duiven en Groningen

Filler behandelingen

 • Jukbeenderen
 • Kaaklijn
 • Rimpels bovenlip
 • Lippen opvullen
 • Liquid facelift
 • Mondhoekplooi
 • Neuscorrectie
 • Neus - lippenplooi
 • Acne littekens verwijderen
 • Slapen opvullen
 • Wallen onder de ogen verwijderen
 • Wangen opvullen
 • Kincorrectie
 • Oorlelcorrectie