CLOSE

Zwelling na een filler behandeling

nicoline nijman video background 4 3 1

Na een filler behandeling kunnen er bijwerkingen ontstaan zoals zwelling, blauwe plekken of pijn. Dit zijn veel voorkomende bijwerkingen die meestal goed te behandelen zijn. Over zwelling krijgen wij vaak veel vragen. Heb je last van zwelling na een filler behandeling en wil je weten wat je hier het beste tegen kunt doen lees dan deze blog.

Zwelling na fillers

De mate van zwelling is vaak afhankelijk van het behandelde gebied. Gebieden waar oppervlakkig wordt geïnjecteerd treed er vaak sneller zwelling op. Denk aan gebieden zoals rokerslijntjes, de marionetlijn, de neuslippenplooi en onder de ogen. Lippen is een geval apart. Na een lip filler behandeling treed er altijd direct zwelling op, dit komt door de hoeveel bloedvaatjes in de lippen. De kans dat je blauw wordt is ook erg groot. Sommige fillers worden op het bot geplaatst, zoals bij een jukbeen behandeling. Hoe dichter de filler op het bot is geplaatst hoe minder kans op zwelling.

Zwelling door de filler techniek

Zwelling na een filler behandeling is niet alleen afhankelijk van het behandelde gebied. Hoe de filler wordt geplaatst heeft ook invloed op hoeveel zwelling er optreed. Een filler kan worden geplaatst met een naald of met een canule (naald met stomp uiteinde). Een canule moet onder de huid zijn weg vinden naar het gebied dat behandeld wordt. Doordat het uiteinde van de naald stop is vergt dit iets meer kracht en frictie. Een behandeling met een canule levert daarom meer kans op zwelling op dan een behandeling met een naald. 

Zwelling door een bloeding

Mocht er tijdens de filler behandeling een bloedvaatje worden geraakt dan is de kans dat het gebied opzwelt groter. Er is een grotere kans dat je een bloedvaatje raakt als de filler geïnjecteerd wordt met een naald

Zwelling door vocht vasthouden

Een hyaluronzuur filler heeft de eigenschap vocht aan te trekken. Mensen die veel vocht aantrekken, bijvoorbeeld na een slechte nacht is een filler behandeling niet altijd geschikt. Door een filler onder de ogen te plaatsen vul je het gebied op en trekt de filler dus vocht aan om de lege traangoot als het ware te verhogen. Als je van nature al de neiging hebt om vocht onder je ogen aan te trekken dan is de kans dat je na een filler behandeling dus nog meer vocht aantrekt. Hierdoor heb je dus dubbelop zwelling onder je ogen. Laat de cosmetisch arts vooraf aan een wallen behandeling bepalen of je geschikt bent.

Zwelling door overmatig gebruik filler

Door overmatig gebruik van een filler op één plek kan er direct zwelling ontstaan. Ik adviseer je dan ook om nooit te veel filler in één keer te laten injecteren. Bouw het rustig op om zwellingen te minimaliseren. Mocht de zwelling aanhouden dan is het voordeel van een hyaluronzuur filler dat deze kan worden opgelost met hyaluronidase.

Zwelling door allergische reactie op filler 

Je kan nog zo’n goede arts hebben die je behandelt met de beste producten hoe je eigen lichaam reageert op fillers weet je van te voren niet. Heb je veel last van allergieën dan kan er een kans bestaan dat je dat jouw immuunsysteem extreem reageert op fillers en deze afstoot. Hierdoor ontstaan er zwellingen en kunnen er andere vervelende problemen ontstaan. Bij The Body Clinic kan je nu de Bsure DNA-test laten doen om te bepalen of je een verhoogd risico hebt op een filler allergie. 

Kortom, zwellingen na een filler behandeling kunnen verschillende oorzaken hebben. Lees je vooraf goed in dan weet je wat je te wachten staat. Na de behandeling is het goed om te koelen. In alle onze klinieken zijn cold packs beschikbaar. Tevens kan een cetirizine tablet de zwelling doen verminderen (te koop bij elke drogist). De meeste zwellingen zijn binnen 48 uur verdwenen. Mocht de zwelling aanhouden neem dan altijd contact met ons op.

FAQ

Is de filler niet goed geplaatst als ik zwelling heb?

Een zwelling is een veelvoorkomende kort durende complicatie na een filler behandeling. In de meeste gevallen trekt de zwelling binnen 48 uur weg.

Naast de zwelling is mijn huid ook rood is dit wel goed?

De eerste dagen na de filler behaneling kan de huid wat roder zijn dan normaal. Trekt de roodheid na 5 dagen niet weg en voelt het gebied warm aan dan kan er een ontsteking zijn ontstaan. Neem dan direct contact op met de behandeld arts.

 

Recent Posts
nicoline nijman wallen behandeling 122bodyclinic news villadarte fillers botox22