CLOSE

Kincorrectie zonder operatie

Gezichtscontour verbeteren

Mirthe van der Putten arts the body clinic

De informatie op deze pagina is medisch getoetst door
Drs. Mirthe van der Putten

Wat houdt de behandeling kincorrectie in?

De vorm van de kin is belangrijk voor onze gezichtscontour. Naarmate we ouder worden, kan de vorm van de kin veranderen. Soms bent u zelf niet helemaal tevreden over de vorm van uw kin. Ook kunnen er putjes of lijnen ontstaan in de kin door een spier die als het ware de huid van de kin naar binnen trekt. Dit is te verhelpen door een botox behandeling, waardoor het spiertje dat uw kin naar binnen trekt, ontspant. Wenst u een mooiere contour, dan kan dat door een kincorrectie behandeling met een filler in de kin. Een kincorrectie behandeling zonder operatie.

Wat houdt de behandeling kincorrectie in?

De vorm van de kin is belangrijk voor onze gezichtscontour. Naarmate we ouder worden, kan de vorm van de kin veranderen. Soms bent u zelf niet helemaal tevreden over de vorm van uw kin. Ook kunnen er putjes of lijnen ontstaan in de kin door een spier die als het ware de huid van de kin naar binnen trekt. Dit is te verhelpen door een botox behandeling, waardoor het spiertje dat uw kin naar binnen trekt, ontspant. Wenst u een mooiere contour, dan kan dat door een kincorrectie behandeling met een filler in de kin. Een kincorrectie zonder operatie.

 • Kaaklijn gallery 4
 • Kaaklijn gallery 6
 • Kaaklijn gallery 2
 • Kaaklijn gallery 3
 • migraine gallery 3
 • Kaaklijn gallery 5

Waarom een kincorrectie met een filler?

U kunt uw gezichtscontour verbeteren met een eenvoudige oplossing zoals een Botox behandeling voor een ingetrokken kin of een combinatie met een filler behandeling voor een mooiere contour. Heeft u een kleine kin en past uw kin volgens u niet bij uw gezicht, dan kunnen wij door middel van een filler de kin groter maken. Met deze kincorrectie zonder operatie, krijgt u een mooiere gezichtscontour. En een bijkomend voordeel is dat uw kaaklijn beter zichtbaar zal zijn. Beide behandelingen zijn vrijwel pijnloos en geven een natuurlijk en mooi resultaat. Het resultaat van de botox behandeling is ongeveer 3 a 4 maanden zichtbaar en de filler in uw kin is gemiddeld 12 maanden zichtbaar. Deze behandeling is erg populair zowel onder vrouwen als mannen.

De behandeling

Het gebied van de kin wordt altijd voorbehandeld met een verdovende crème. Het is belangrijk dat u hiervoor 30 minuten voor de kincorrectie behandeling aanwezig bent. Voordat de behandeling begint wordt uw gezondheid in kaart gebracht en worden er foto’s gemaakt van het te behandelen gebied. Nadat u uw arts toestemming heeft gegeven voor de behandeling van de kin, worden er enkele prikjes gezet in uw kin. De behandeling duurt vaak niet langer dan 5 minuten.

Prijs: Vanaf €450,-
Voorbereiding: 30 minuten van te voren aanwezig
Verdoving: Ja
Pijnloos: Per persoon verschillend
Materiaal: Hyaluronzuur
Veiligheid: Uiterst veilig

Natuurlijk resultaat

Bij een kincorrectie behandeling, gebruiken de artsen van The Body Clinic altijd een volume filler op basis van hyaluronzuur. Volume fillers worden altijd diep ingespoten, waardoor ze een bijzonder natuurlijk resultaat garanderen. Deze fillers  geven een lichte contourverbetering  van uw kin en herstellen zo de balans in uw gezicht. Overcorrectie bij een behandeling van de kin is niet mogelijk. Naast volume geven hyaluronzuurfillers ook stimulatie van collageen, wat een verbetering geeft van uw huid op de lange termijn.

Voor en na foto’s

Wat te doen voor en na de behandeling

Voor de behandeling

Indien u 30 minuten voor de kincorrectie behandeling komt, kunnen wij bij u Emla creme (verdovende creme) aanbrengen. Om blauwe plekken te voorkomen: U kunt vijf dagen vóór de behandeling beginnen met Arnica druppels. Het is aan te raden om 5 dagen voor de behandeling te stoppen met alle voedingssupplementen, vitamines en visolie en geen bloedverdunnende medicijnen te gebruiken, zoals Aspirine, Naproxen en Ibuprofen (dit laatste eventueel na overleg met uw arts). Gelieve 48 uur vóór de behandeling geen alcohol te gebruiken.

Na de behandeling

De eerste week na de kincorrectie behandeling zonnestraling vermijden. Gebruik dagelijks een creme met zonnefactor (min. SPF30). Wij raden het gebruik van de sauna of zonnebank af in de eerste week na de behandeling. Wij adviseren u om twee weken geen schoonheidsbehandeling (zoals scrub, peeling etc) te ondergaan.

Hersteltijd

Hoewel er meestal niets te zien is aan de behandelde plek van de kin, kan er enige zwelling optreden. Deze zwelling trekt enkele dagen na de kincorrectie behandeling weg. Een enkele keer ontstaat er een blauw plekje dat u de volgende dag mag camoufleren.

Duur resultaat

Het resultaat met hyaluronzuur is ongeveer 12 maanden zichtbaar en zal geleidelijk afnemen in de laatste maanden. Het resultaat kan per individu verschillen.

Ervaringen

Gratis Intake

Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd bent voordat u de behandeling kiest die bij u past. Wij bieden daarom een kosteloos en vrijblijvend intakegesprek aan met een van onze artsen. Zo kunt u  kennis maken met uw behandelend arts en belangrijke aspecten van de behandeling met hem/haar  bespreken. Tijdens de intake wordt uw gezondheid in kaart gebracht, uw verwachtingspatroon en alternatieve behandelingen met u besproken en  krijgt u ten slotte een weloverwogen advies van onze arts. U kunt, indien gewenst, direct behandeld worden. Een kincorrectie is zonder operatie, met een tijdelijke hyaluronzuur filler.

Veiligheid

Voor de kincorrectie behandeling vullen wij de kin op met een hyaluronzuur. Dit is een uiterst veilige stof, die ook huidverbeterende eigenschappen heeft, zoals hydratatie en aanmaak van collageen. We gebruiken voor het opvullen van de kin vaak een hyaluronzuur van het merk Croma (Saypha). Deze heeft al meer dan 40 miljoen fillers geproduceerd en is een van de marktleiders op dit gebied. Tijdens een gratis intakegesprek zullen mogelijke bijwerkingen uitgebreid met u worden besproken.

Prijzen

Behandeling Prijs
Kincorrectie contourherstel vanaf € 450

FAQ

Doet een botox en/of filler behandeling in mijn kin pijn?

Wij verdoven de kin voor de Filler behandeling met een verdovingscreme. Hierdoor is de behandeling vrijwel pijnloos. Bij de botoxbehandeling is een verdoving niet nodig.

Wordt mijn gezicht dan niet breder door het opvullen van mijn kin?

Nee, we verbeteren juist de contour van het gezicht. Een kin die bv naar achteren staat kunnen we naar voren brengen en een korte kin kunnen we verlengen. Hierdoor kloppen de verhoudingen van het gezicht beter en kunnen we  extra nadruk leggen op de V-lijn van het gezicht.

Waarmee moet ik rekening houden na een botox en/of filler behandeling in mijn kin?

U kunt last hebben van zwelling en gevoeligheid in het gebied waar u met een filler in de kin behandeld bent. Wij adviseren niet te sporten op de dag van behandeling en in de eerste week na de behandeling geen gebruik te maken van een sauna of zonnebank. Voorkom ook de eerste week zonnestraling op het behandelde gebied.

Kan ik nog wel praten/eten/kauwen direct na een kinbehandeling?

Ja, je kan eigenlijk direct daarna alles zoals normaal. Wel kan de verdoving nog even voortduren na de behandeling.

Wat is de prijs van een kinbehandeling met fillers?

De prijs van een behandeling van de kin met fillers begint vanaf €450. Botox in de kin kost €210

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Zaterdag: 08:00 - 19:00

Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag, Duiven en Groningen

Filler behandelingen

 • Jukbeenderen
 • Kaaklijn
 • Rimpels bovenlip
 • Lippen opvullen
 • Liquid facelift
 • Mondhoekplooi
 • Neuscorrectie
 • Neus - lippenplooi
 • Acne littekens verwijderen
 • Slapen opvullen
 • Wallen onder de ogen verwijderen
 • Wangen opvullen
 • Kincorrectie
 • Oorlelcorrectie