CLOSE

Plexr

Plasma behandeling met Plexr

hugo ammerlaan arts the body clinic 1

De informatie op deze pagina is medisch getoetst door
Drs. Hugo Ammerlaan

Wat houdt de behandeling Plexr in?

Plexr verhit de huid waardoor deze samentrekt en wordt aangezet tot celvernieuwing en collageenaanmaak. U krijgt dus niet alleen een lift in het behandelde gebied, maar ook een huidverbetering! De energiepulsen dringen door tot in de diepere lagen van de huid, waardoor uw eigen collageen wordt gestimuleerd. Plexr kan worden ingezet voor de volgende gebieden: boven / onderoogleden, kraaienpootjes, wenkbrauwlift, lijntjes rondom de mond en lijntjes in de hals.

Wat houdt de behandeling Plexr in?

Plexr verhit de huid waardoor deze samentrekt en wordt aangezet tot celvernieuwing en collageenaanmaak. U krijgt dus niet alleen een lift in het behandelde gebied, maar ook een huidverbetering! De energiepulsen dringen door tot in de diepere lagen van de huid, waardoor uw eigen collageen wordt gestimuleerd. Plexr kan worden ingezet voor de volgende gebieden: boven / onderoogleden, kraaienpootjes, wenkbrauwlift, lijntjes rondom de mond en lijntjes in de hals.

 • juvederm gallery 2
 • lipfillers
 • juvederm gallery 4
 • rokerslijntjes
 • juvederm gallery 1
 • juvederm gallery 3

Waarom een behandeling met Plexr?

Plexr is een effectief alternatief voor diverse chirurgische ingrepen, zoals boven/onderooglid correctie, wenkbrauwlift en halslift. Het grote voordeel van Plexr boven een chirurgische ingreep is dat er geen littekens ontstaan en dat de huid niet dunner maar juist dikker wordt. Plexr gebruikt het zelfhelend vermogen van het lichaam om weer een mooie lift en verjonging te laten ontstaan zonder littekens!

 • Ooglidcorrectie zonder operatie
 • Zonder hechtingen
 • Geen littekens

De behandeling

Het is belangrijk dat u op de dag van de Plexr behandeling geen make-up of mascara draagt. Dertig minuten voor de behandeling wordt er een verdovende crème aangebracht op het te behandelen gebied. Nadat uw gezondheid in kaart is gebracht, foto’s zijn genomen en het toestemmingsformulier is ingevuld, kan de behandeling met Plexr beginnen. De behandeling die door een van onze artsen wordt uitgevoerd duurt ongeveer 15 minuten per zone. De prijzen die vermeld worden in de video’s kunnen afwijken van onze huidige prijzen.

Voorbereiding: 30 minuten voor de behandeling aanwezig zijn
Verdoving: Ja, creme
Duur: 15-30 minuten
Pijn (0-10): 5
Veiligheid: Uiterst veilig
Duurzaamheid: Onbepaalde tijd
Controle: Na 8 weken

De gebieden

In het schema hiernaast, vindt u de gebieden die wij bij The Body Clinic met Plexr kunnen behandelen. De arts zal tijdens een consult met u bespreken of Plexr de juiste behandeling is voor u.

 1. Bovenooglidcorrectie
 2. Onderooglidcorrectie
 3. Boven de lip / rokerslijntjes
 4. Halslift
plexr onder ogen gebieden 2

Natuurlijk resultaat

Waarom geeft een Plexr behandeling een natuurlijk resultaat? Dit komt omdat je tijdens de behandeling precies ziet wat er gebeurt. Je “lost” als het ware het stukje huid , dat voor de huidslapte zorgt in dit gebied, op.  What you see is what you get. Tijdens de behandeling met Plexr kun je zelf bepalen of je nog bepaalde gebieden iets wilt verstrakken of dat het resultaat al voldoende is. Deze hele directe manier van werken garandeert een natuurlijk resultaat.

Voor en na foto’s

Verloop van een PlexR bovenlip behandeling

Op de onderstaande foto’s is het verloop van een PlexR behandeling goed zichtbaar. De eerste week is er korstvorming. Nadat de korstjes zijn afgevallen is er nog enkele weken sprake van roodheid. Deze roodheid kunt u gerust camoufleren. In enkele gevallen houdt de roodheid langer aan, maar verdwijnt deze op den duur ook. Het resultaat is uiteindelijk zeker de moeite waard.

Wat te doen voor en na de behandeling

Voor de behandeling

Voor de behandeling: Vóór alle Plexr behandelingen geldt dat we altijd eerst een consult inplannen en daarna pas de behandeling. Wij vragen u vóór de behandeling 30 minuten eerder aanwezig te zijn, zodat wij het gebied  met een verdovende creme kunnen voorbereiden. Stop in overleg met uw arts met alle bloedverdunnende medicatie zoals Naproxen, Ibuprofen en Ascal. Voor sneller herstel kunt u 5 dagen van te voren beginnen met Arnica druppels.

Na de behandeling

Belangrijk: De eerste week na een Plexr behandeling volledig uit de zon blijven. Daarna het gebied goed beschermen met zonnefactor en direct zonlicht vermijden (minimaal 6 weken). Eerste 48 uur gebied niet nat maken. Vermijd direct contact met het behandelde gebied (niet aan korstjes peuteren). Geen make-up op het behandelde gebied, totdat de korstjes eraf gevallen zijn.

Hersteltijd

De eerste week heeft u last van korstjes en zal het goed zichtbaar zijn dat u behandeld bent. Nadat de korstjes zijn afgevallen heeft u vaak nog enige weken last van roodheid. Deze roodheid mag u camoufleren. In een enkel geval houdt de roodheid langer aan.

Duur resultaat

In sommige gevallen is een tweede behandeling met Plexr nodig. Het resultaat is permanent, totdat er door normale veroudering weer huidslapte is opgetreden.

Gratis Intake

The Body Clinic biedt u, voorafgaand aan een Plexr behandeling vrijblijvend en kosteloos een consult met een van haar artsen aan. Voor ons is het belangrijk dat u een tevreden cliënt wordt. Wij zijn niet voor niets al enkele jaren de best beoordeelde kliniek van Nederland. Uw verwachtingspatroon wordt in kaart gebracht, mogelijkheden en onmogelijkheden besproken en uiteindelijk krijgt u een eerlijk en op uw situatie toegesneden advies.

Veiligheid

Plexr is de meest veilige “laser” behandeling die er is. Waar andere lasers vaak in diepe huidlagen komen, hetgeen voor problemen kan zorgen, zoals litteken vorming en depigmentatie, werkt de Plexr alleen in de oppervlakkige huid. Door een unieke nabehandelcrème van het merk Aeglexa heeft u een sneller herstel en kunt u eerder weer aan het werk.

Prijzen

Behandeling Plexr Price
Behandeling met Plexr 1 zone € 600
Behandeling met Plexr 2 zones € 900

FAQ

Hoe werkt Plexr?

PlexR werkt op basis van plasma dat ontstaat als gevolg van geïoniseerde gasmoleculen. Zodra de energiebundel met de huid in aanraking komt, ontstaat er een puntsgewijze boog met geladen plasma. Als reactie op deze aanraking trekken de huidvezels samen en ontstaat er een liftend effect. De PlexR zorgt voor een biostimulatie in de diepere huidlagen, hetgeen resulteert in nieuwe aanmaak van collageen en elastinevezels.

Voor welke gebieden kan Plexr worden gebruikt?

De PlexR is niet alleen geschikt voor huidverstrakking rondom de ogen, maar kan ook worden gebruikt voor het verminderen van rimpels in het gebied van de wangen, mond en hals.

Is de Plexr altijd beter dan een ooglidcorrectie?

Nee, dit is niet het geval. Wanneer er ook een overschot aan vet aanwezig is in het te behandelen gebied, kan men beter een conventionele ooglidcorrectie uitvoeren.

Is Plexr een "lunchtime treatment"?

Nee, Plexr is geen lunchtime treatment. Je moet ongeveer een week lang de tijd nemen om te herstellen. De korstjes zullen na een week afvallen en de roodheid,die aanvankelijk ontstaat is goed te camoufleren.

Kan ik Plexr combineren met een fillerbehandeling?

De goede volgorde is eerst Plexr en daarna een filler. Mocht er al een filler aanwezig zijn in het gebied dat je wilt behandelen met PlexR, kom dan langs voor een gratis en vrijblijvende beoordeling.

Hoe lang blijft het resultaat van een Plexr behandeling aanhouden?

Het resultaat van een Plexr behandeling is blijvend, al zal uiteraard het normale veroudering proces doorgaan en uiteindelijk weer zorgen voor verslapping. U kunt dit proces vertragen door bepaalde leefstijl factoren te optimaliseren.  De volgende factoren zullen het verouderingsproces versnellen: roken, zonlicht en een slechte huidverzorging. Soms is er een tweede Plexr behandeling nodig voor het optimale resultaat.

Wat zijn de bijwerkingen en risico's van een Plexr behandeling?

De bijwerkingen van een Plexr behandeling zijn de eerste weken na de behandeling onder andere: zwelling (1-3 dgn), een rode huid (2-4 wkn) en korsten (7dgn)  in het behandelde gebied. Kijkt u ook vooral uit met de zon  de eerste weken na een Plexr behandeling. U krijgt een nabehandelprotocol mee na een Plexr behandeling dat u zorgvuldig moet opvolgen. Omdat de Plexr in de oppervlakkige huidlagen blijft, kan er geen permanente schade worden toegebracht  aan de huid, zoals bij andere laserbehandelingen.

 

Zijn er nog contra indicaties? Ben ik geschikt voor een Plexr behandeling?

Zoals bij de meeste cosmetische behandelingen, is de minimale leeftijd 18 jaar en behandelen wij niet bij vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Sommige donkere huidtypen zijn niet geschikt voor een Plexr behandeling.

Wat zijn de voordelen van een Plexr behandeling vs een operatie (ooglidcorrectie)?

De voordelen van een Plexr behandeling ten opzichte van een operatie zijn dat het goedkoper is dan een operatie en dat je geen littekenvorming krijgt. Ten slotte wordt bij een Plexr behandeling de huid verstevigd, terwijl bij een operatieve ooglidcorrectie de huid juist dunner wordt.

Wat zijn de kosten van een Plexr behandeling?

De kosten van een Plexr behandeling zijn vanaf 600 euro. Dit is inclusief het consult, de behandeling, de controle afspraak en de herstellende crèmes die u meekrijgt van uw arts.

Waar kan ik terecht voor een Plexr behandeling?

U kunt terecht bij onze kliniek in Amsterdam voor een Plexr behandeling. Tijdens een consult zal er samen met uw behandelend arts gekeken worden of een Plexr behandeling het beste bij u en uw wensen past. Voor het maken van een gratis consult, kunt u contact met ons opnemen op 020-4638668 of via [email protected]

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Zaterdag: 08:00 - 19:00

Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag, Duiven en Groningen

Overige behandelingen