CLOSE

PlexR ooglidcorrectie

Ooglidcorrectie zonder snijden

Wat houdt de PlexR ooglidcorrectie behandeling in?

De artsen van The Body Clinic hebben hier lang naar uitgekeken: een behandeling van de oogleden zonder snijden! PlexR is de oplossing. PlexR is een niet invasieve methode die kleine brandgaatjes maakt op de huidplooi van het boven- of onderooglid, waardoor deze weer glad trekt en er een mooie lift ontstaat. Het is een uiterst veilige techniek die zeer precies de overtollige huid bij de oogleden kan verwijderen.

Wat houdt de PlexR ooglidcorrectie behandeling in?

De artsen van The Body Clinic hebben hier lang naar uitgekeken: een behandeling van de oogleden zonder snijden! PlexR is de oplossing. PlexR is een niet invasieve methode die kleine brandgaatjes maakt op de huidplooi van het boven- of onderooglid, waardoor deze weer glad trekt en er een mooie lift ontstaat. Het is een uiterst veilige techniek die zeer precies de overtollige huid bij de oogleden kan verwijderen.

Hoe werkt een ooglidcorrectie met PlexR?

Met een uiterst dun naaldje wordt er een stroomstootje gestuurd door de huid van de boven- of onderoogleden, waardoor deze verwarmd wordt en samentrekt. De werking is tweeledig: overtollige huid van de oogleden verdwijnt door verhitting en er treedt tevens biostimulatie van de diepere huidlagen op, waardoor collageen toeneemt en de huid verdikt. Dit in tegenstelling tot een operatie, waar alleen overtollige huid wordt weggehaald. PlexR is veel veiliger dan laseren. Waar laser beschadigingen kan toebrengen in de diepe huidlagen, is dit bij PlexR niet mogelijk.

  • Ooglidcorrectie zonder operatie
  • Geen hechtingen
  • Geen littekens

De behandeling

Het is belangrijk dat u minimaal 30 minuten voor de behandeltijd aanwezig bent in onze kliniek, voor de verdovende crème. Zorg dat uw gezicht vrij is van make-up producten en mascara. Nadat het toestemmingformulier is ingevuld, kan de behandeling beginnen. De boven- of onderooglidcorrectie met PlexR duurt ongeveer 15 minuten. Soms is het wenselijk om ook de wenkbrauwen of kraaienpootjes mee te behandelen en zal de behandeling iets langer duren. De prijzen die vermeld worden in de video’s kunnen afwijken van onze huidige prijzen.

Voorbereiding: 30 minuten voor de behandeling aanwezig zijn
Verdoving: Ja, creme
Duur: 15 minuten
Pijn (0-10): 4
Veiligheid: Uiterst veilig
Duurzaamheid: Onbepaalde tijd
Controle: Na 8 weken

De gebieden

In het schema hiernaast, vindt u de gebieden die wij bij The Body Clinic met PlexR kunnen behandelen. De arts bepaalt in een consult of PlexR de juiste behandeling is voor u.

  • Bovenooglidcorrectie PlexR
  • Onderooglidcorrectie PlexR
ooglidcorrectie plexr

Natuurlijk resultaat

Een ooglidcorrectie met PlexR geeft een heel natuurlijk resultaat. In tegenstelling tot de chirurgische ooglidcorrectie zijn er na een PlexR behandeling geen littekens. Waar bij een chirurgische ooglidcorrectie de huid dunner wordt, omdat er een stukje huid wordt weggesneden, is dit bij PlexR niet het geval. Bij een PlexR behandeling vindt stimulatie van de diepere huidlagen plaats, waardoor de huid juist dikker wordt.

Voor en na foto’s

Wat te doen voor en na de behandeling

Voor de behandeling

Voor een ooglidcorrectie met PlexR, geldt dat we altijd eerst een consult inplannen en daarna pas de behandeling. Ons advies is vóór de behandeling 30 minuten eerder aanwezig te zijn, zodat wij het gebied rondom uw ogen met een verdovende creme (Emla) kunnen voorbereiden. Wij verzoeken u, in overleg met uw arts, met alle bloedverdunnende medicatie zoals Naproxen, Ibuprofen en Ascal vijf dagen voor de behandeling te stoppen. Eventueel kunt u vijf dagen voor de behandeling beginnen met Arnica druppels voor een sneller herstel.

Na de behandeling

Het is zeer belangrijk om de eerste week na de PlexR ooglidcorrectie volledig uit de zon te blijven. U dient het gebied rondom uw ogen goed te beschermen met zonnefactor (minimaal 30 mSPF) en directe zonlicht te vermijden, tot zes weken na de behandeling.

Ons advies is ook dat u het gebied de eerste 48 uur gebied niet nat maakt. Vermijd direct contact met het behandelde gebied. Wij raden u af om aan de korstjes te peuteren. U mag weer make-up op het behandelde gebied gebruiken als de korstjes eraf gevallen zijn. U krijgt na de behandeling een uitgebreid protocol mee naar huis.

Hersteltijd

U heeft in de eerste week last van korstjes op het behandelde gebied. Nadat deze zijn afgevallen, heeft u vaak nog enige weken last van roodheid. Deze mag u, indien gewenst, camoufleren. Het komt voor dat de roodheid langer blijft bestaan. Uiteindelijk zal deze weg trekken.

Duur resultaat

In sommige situaties is er, voor een mooi resultaat, een tweede ooglidcorrectie behandeling van Plexr nodig. Het resultaat is permanent, totdat er door normale veroudering weer huidslapte is opgetreden.

Ervaringen

Gratis Intake

Voordat u behandeld kunt worden aan uw oogleden, dient u een intake afspraak te maken bij een van onze artsen om te beoordelen of u geschikt bent voor een behandeling met PlexR. Uw gezondheid wordt in kaart gebracht en eventuele alternatieven worden besproken. Ook worden er foto’s gemaakt van het te behandelen gebied. Eventuele leefregels voor en na de behandeling worden met u besproken en bijwerkingen en risico’s worden in kaart gebracht.

Veiligheid

Een ooglidcorrectie met PlexR is uiterst veilig. In tegenstelling tot laser wordt bij vakkundig gebruik van het apparaat geen schade aangebracht in de diepe dermis, waardoor vervelende complicaties als hypopigmentatie niet voorkomen. De artsen van The Body Clinic hebben bewust een aantal jaren gewacht met het aanschaffen van het apparaat, om er zeker van te zijn dat dit een veilige methode is. PlexR wordt inmiddels al 3 jaar toegepast in Nederland en er zijn vele tienduizenden mensen succesvol mee behandeld.

Prijzen

Behandeling PlexR Price
Bovenooglidcorrectie PlexR € 600
Onderooglidcorrectie PlexR € 600

FAQ

Hoe werkt PlexR?

PlexR is een apparaat dat op basis van Plasma werkt. Op de plekken in het gezicht waar het PlexR apparaat de huid aanraakt, wordt de aanmaak van collageen en elastine geoptimaliseerd. De huid zal worden gelift en daarnaast steviger aanvoelen. Een PlexR behandeling kan onder andere dienen als een alternatief voor bijvoorbeeld een ooglidcorrectie of  een wenkbrauwlift.

Wie is er geschikt voor een ooglidcorrectie met PlexR?

Bijna iedereen met overtollige huid van de boven- of onderoogleden is geschikt voor deze behandeling. Alleen wanneer er ook sprake is van overtollig vet, zullen de resultaten minder goed zijn. Tijdens een gratis intake gesprek kijkt u samen met uw arts naar de mogelijkheden. Alle huidtypen kunnen behandeld worden, maar soms is een voorbehandeling nodig.

Voor welke gebieden kan PlexR worden gebruikt?

De PlexR kan gebruikt worden voor de onderoogleden, bovenoogleden, kraaienpootjes, rimpels rondom de mond (radiale liplijntjes), wanglijnen, neuslippenplooi, rimpels in de hals en voor een wenkbrauwlift. Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek wordt gekeken of PlexR de juiste behandeling is voor uw wensen.

Hoe lang blijft het resultaat van een PlexR behandeling aanhouden?

Het resultaat van een PlexR behandeling is blijvend, al zal uiteraard het normale veroudering proces doorgaan en uiteindelijk weer zorgen voor verslapping. U kunt dit proces vertragen door bepaalde leefstijl factoren te optimaliseren.  De volgende factoren zullen het verouderingsproces versnellen: roken, zonlicht en een slechte huidverzorging. Soms is er een tweede PlexR behandeling nodig voor het optimale resultaat.

Wat zijn de bijwerkingen en risico's van een PlexR behandeling?

De bijwerkingen van een PlexR behandeling zijn de eerste weken na de behandeling onder andere: zwelling (1-3 dgn), een rode huid (2-4 wkn) en korsten (7dgn)  in het behandelde gebied. Kijkt u ook vooral uit met de zon  de eerste weken na een PlexR behandeling. U krijgt een nabehandelprotocol mee na een PlexR behandeling dat u zorgvuldig moet opvolgen. Omdat de PlexR in de oppervlakkige huidlagen blijft, kan er geen permanente schade worden toegebracht  aan de huid, zoals bij andere laserbehandelingen.

 

Zijn er nog contra indicaties? Ben ik geschikt voor een PlexR behandeling?

Zoals bij de meeste cosmetische behandelingen, is de minimale leeftijd 18 jaar en behandelen wij niet bij vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Sommige donkere huidtypen zijn niet geschikt voor een PlexR behandeling.

Wat zijn de voordelen van een PlexR behandeling vs een operatie (ooglidcorrectie)?

De voordelen van een PlexR behandeling ten opzichte van een operatie zijn dat het goedkoper is dan een operatie en dat je geen littekenvorming krijgt. Ten slotte wordt bij een PlexR behandeling de huid verstevigd, terwijl bij een operatieve ooglidcorrectie de huid juist dunner wordt.

Wat zijn de kosten van een PlexR behandeling?

De kosten van een PlexR behandeling zijn vanaf 600 euro. Dit is inclusief het consult, de behandeling, de controle afspraak en de herstellende crèmes die u meekrijgt van uw arts.

Waar kan ik terecht voor een PlexR behandeling?

U kunt terecht bij onze kliniek in Amsterdam voor een PlexR behandeling. Tijdens een consult zal er samen met uw behandelend arts gekeken worden of een PlexR behandeling het beste bij u en uw wensen past. Voor het maken van een gratis consult, kunt u contact met ons opnemen op 020-4638668 of via [email protected]

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Zaterdag: 08:00 - 19:00

Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag, Duiven en Groningen

Ooglidcorrecties