CLOSE

Oorlelcorrectie

Natuurlijke verjonging

dionne deibel arts the body clinic 1 600x600

De informatie op deze pagina is medisch getoetst door
Drs. Dionne Deibel

Wat houdt de behandeling oorlelcorrectie in?

Dat de huid verslapt en er rimpels ontstaan door het ouder worden, weet iedereen. Helaas geldt dit ook voor de oorlellen. Volumeverlies kan de stevigheid van de oorlel in meer of mindere mate aantasten. Dunne en rimpelige oorlellen kunnen het dragen van oorbellen in de weg staan of de indruk wekken dat u ouder bent dan u zich voelt. Met een filler kan de oorlel zijn stevigheid weer direct worden terugkrijgen, een oorlelcorrectie dus.

Wat houdt de behandeling oorlelcorrectie in?

Dat de huid verslapt en er rimpels ontstaan door het ouder worden, weet iedereen. Helaas geldt dit ook voor de oorlellen. Volumeverlies kan de stevigheid van de oorlel in meer of mindere mate aantasten. Dunne en rimpelige oorlellen kunnen het dragen van oorbellen in de weg staan of de indruk wekken dat u ouder bent dan u zich voelt. Met een filler kan de oorlel zijn stevigheid weer direct worden terugkrijgen, een oorlelcorrectie dus.

 • Jukbeenderen 4
 • Jukbeenderen 5
 • Jukbeenderen 2
 • Jukbeenderen 1
 • Jukbeenderen 3
 • kraaienpootjes

Waarom een oorlelcorrectie?

Wanneer de oorlel aan stevigheid verliest, is dat altijd goed te zien. Er komen bijvoorbeeld streepjes op het oor, waardoor het lijkt of het oorbelgaatje ineens is uitgescheurd. Wanneer u dit storend vindt, is een oorlelcorrectie een vrij eenvoudige en doeltreffende optie.

Door middel van enkele prikjes met een filler herstelt onze arts het volume in de oorlel. Het resultaat van deze vrij simpele ingreep ziet u direct en houdt ongeveer een jaar aan.

De behandeling

Het is aan te raden 30 minuten voor de oorlelcorrectie behandeling aanwezig te zijn voor het aanbrengen van een verdovende crème. Nadat het formulier gezondheidsverklaring en behandelovereenkomst is ingevuld worden er foto’s gemaakt van het te behandelen gebied. De behandeling zelf bestaat uit enkele (3 -4) prikjes in uw oorlel, daar waar het volumeverlies is opgetreden. De behandeling wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. De prijzen die vermeld worden in de video’s kunnen afwijken van onze huidige prijzen.

Prijs: Vanaf €450,-
Voorbereiding: 30 minuten voor de behandeling aanwezig zijn
Verdoving: Ja, crème
Duur: 20 minuten
Pijnloos: Ja
Materiaal: Hyaluronzuur
Veiligheid: Uiterst veilig
Controle: Ja, na 2 weken

Natuurlijk resultaat

Omdat we alleen het volume herstellen dat verloren is gegaan in de oorlellen in de loop van de jaren, zal niemand merken dat u uw oorlellen heeft laten behandelen. Ze zullen de natuurlijke vorm weer aannemen nadat er een hyaluronzuurfiller is ingespoten. Bovendien zorgt hyaluronzuur voor een hydratie en verjonging van de huid. Ook is het de enige filler die actief opgelost kan worden. Is deze oorlelcorrectie behandeling toch niet naar wens, dan kan de filler een week later weer opgelost worden.

Voor en na foto’s
voor foto oorlellen
nafoto oorlellen

Wat te doen voor en na de behandeling

Voor de behandeling

Wanneer u meteen na het consult behandeld wilt worden, zorgt u dan dat u 30 minuten voor de afspraak aanwezig bent voor het aanbrengen van een verdovende crème. Om zo min mogelijk last te hebben van blauwe plekken, kunt u vijf dagen voor de oorlelcorrectie behandeling beginnen met Arnica druppels. Ook dient u vijf dagen voor de behandeling te stoppen met het gebruik van visolie, vitamines, voedingssupplementen en bloed verdunnende medicatie zoals Aspirine, Naproxen en Ibuprofen (dit eventueel na overleg met uw arts). Wij adviseren u twee dagen voor de behandeling geen alcohol te drinken.

Na de behandeling

Make-up pas aanbrengen 2 uur na de oorlelcorrectie behandeling. Het is raadzaam de eerste week geen directe blootstelling aan zonlicht te hebben (ook geen zonnebank/sauna). Behandelingen bij schoonheidsspecialist worden afgeraden de eerste twee weken na de behandeling.

Hersteltijd

Roodheid, zwelling en blauwe plekjes komen bij deze oorlelcorrectie behandeling nauwelijks voor. Je kunt het dus met recht een lunch-time-treatment noemen. Mocht er toch een blauw plekje ontstaan, dan mag u dit camoufleren.

Duur resultaat

Een filler behandeling met hyaluronzuur is ongeveer twaalf maanden zichtbaar. Daarna kan er een vervolgbehandeling van de oorlelcorrectie plaatsvinden. De duur van het resultaat kan per persoon verschillen.

Ervaringen

Gratis Intake

Wie bieden bewust de mogelijkheid om laagdrempelig kennis te maken met onze kliniek. U kunt bij ons terecht voor een kosteloos en vrijblijvend intakegesprek met een van onze artsen. Dit gesprek dient niet alleen ter kennismaking met uw behandelend arts, maar ook worden belangrijke aspecten zoals bijwerkingen, resultaten en mogelijke alternatieven van  deze oorlelcorrectie behandeling met u besproken. Samen met uw arts maakt u een weloverwogen keuze welke behandeling het beste bij u past. Indien gewenst kunt u direct behandeld worden.

Veiligheid

Bij het maken van een goede keuze voor een tijdelijke filler om de oorlel op te vullen, letten de artsen van The Body Clinic vooral op de veiligheid van een filler. Belangrijk is ook dat de filler al geruime tijd door een groot aantal artsen wordt gebruikt. Bovendien is het wenselijk dat de filler van deze oorlelcorrectie behandeling actief opgelost kan worden. Restylane is zo’n filler. Het is een van de eerste fillers die dertig jaar geleden tot de Europese markt is toegelaten en er zijn al vele tientallen miljoenen behandelingen mee uitgevoerd. Er zijn geen noemenswaardige bijwerkingen van dit middel geregistreerd.

Prijzen

Behandeling Prijs
Oorlelcorrectie met hyaluronzuur, vanaf € 450

FAQ

Wanneer kom ik in aanmerking voor oorlelcorrectie?

Als er volume uit de oorlel is verdwenen, of u heeft hangende oorlellen of misschien een ‘scheur’ in uw oorlel, dan kunt u kiezen voor een fillerbehandeling om de oorlel op de vullen. Door een opvulling krijgen de oren een jongere uitstraling, zeker wanneer u oorbellen draagt.

Hoe lang heb ik plezier van een behandeling van de oorlel?

U heeft ongeveer een jaar plezier van deze behandeling. Na de behandeling is soms nog een touch-up nodig.

Wat zijn de kosten van een oorlelcorrectie met fillers?

Een oorlelcorrectie met fillers begint vanaf €450. De prijs is afhankelijk van hoe slap de huid van de oorlellen is.

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Zaterdag: 08:00 - 19:00

Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag, Duiven en Groningen

Behandelingen met fillers

 • Jukbeenderen
 • Kaaklijn
 • Rimpels bovenlip
 • Lippen opvullen
 • Liquid facelift
 • Mondhoekplooi
 • Neuscorrectie
 • Neus - lippenplooi
 • Acne littekens verwijderen
 • Slapen opvullen
 • Wallen onder de ogen verwijderen
 • Wangen opvullen
 • Kincorrectie
 • Oorlelcorrectie