CLOSE

Wallen onder de ogen verwijderen

Er niet meer vermoeid uitzien

hugo ammerlaan arts the body clinic 1

De informatie op deze pagina is medisch getoetst door
Drs. Hugo Ammerlaan

Wallen onder de ogen verwijderen

Wallen onder de ogen die zijn veroorzaakt door volumeverlies kunnen goed worden behandeld met een filler op basis van hyaluronzuur. De filler wordt geïnjecteerd op de plekken onder de ogen waar het volumeverlies is ontstaan met een vrijwel onmiddellijk effect, de totale behandeling duurt ongeveer 30 minuten. De wallen behandeling, ook wel bekend als traangoot behandeling, is één van de meest uitgevoerde behandelingen binnen The Body Clinic.

Wallen onder de ogen verwijderen

Wallen onder de ogen die zijn veroorzaakt door volumeverlies kunnen goed worden behandeld met een filler op basis van hyaluronzuur. De filler wordt geïnjecteerd op de plekken onder de ogen waar het volumeverlies is ontstaan met een vrijwel onmiddellijk effect, de totale behandeling duurt ongeveer 30 minuten. De wallen behandeling, ook wel bekend als traangoot behandeling, is één van de meest uitgevoerde behandelingen binnen The Body Clinic.

 • Wallen onder ogen gallery 1
 • Wallen onder ogen gallery 2
 • Wallen onder ogen gallery 3
 • wallen gallery 4
 • Wallen onder ogen gallery 5
 • Wallen onder ogen gallery 6

Wanneer werken fillers tegen wallen onder de ogen?

Vaak zorgt een combinatie van factoren ervoor dat u donkere wallen heeft. Onze deskundige artsen zullen samen met u, tijdens de gratis intake, naar de oorzaken kijken en u goed voorlichten zodat u een weloverwogen besluit kan nemen.

Het dunner worden van de huid hoort bij het normale verouderingsproces. Bij mensen die slank zijn van postuur en ook weinig vet in hun gezicht hebben, zal dit eerder resulteren in donkere wallen als gevolg van het doorschemeren van het bot, dan bij mensen die een voller gezicht hebben. Ook erfelijkheid speelt hierbij een rol. Een oplossing voor dit probleem is vaak een filler. Tegenwoordig kunnen we deze filler (hyaluronzuur) met een canule of klein naaldje inbrengen, waardoor de kans op blauwe plekjes erg klein is. Het voordeel van een hyaluronzuur is dat deze erg veilig is en zelfs bij overcorrectie actief opgelost kan worden. Hoe deze behandeling wordt uitgevoerd, kunt u later in dit stuk lezen.

De wallen behandeling

Een ding is zeker en dat is dat de oplossing voor wallen onder ogen niet enkel en alleen uit een potje komt, zoals veel fabrikanten beweren. Tegenwoordig zijn de fillers technisch zo geavanceerd dat ze ook onder de ogen gebruikt kunnen worden. Tien jaar geleden waren de wallen onder de ogen nog moeilijk te behandelen, maar inmiddels zijn er prachtige natuurlijke resultaten te behalen. Door gebruik van ultradunne (canule) naaldjes heeft u ook een snel herstel. De prijzen die vermeld worden in de video’s kunnen afwijken van onze huidige prijzen.

Prijs:  €750,-
Voorbereiding: 30 minuten voor de behandeling aanwezig zijn
Verdoving: Ja, creme
Duur: 15 minuten
Pijn (0-10): 4
Product: Hyaluronzuur
Veiligheid: Uiterst veilig
Duurzaamheid: +/- 12 maanden

De wallen gebieden

De volgende gebieden kunnen, indien nodig, ook worden behandelt voor een prachtig resultaat:

De prijzen van de diverse gebieden staan vermeld onderaan deze pagina en op onze prijslijst.

wallen onder ogen gebieden 2

Voor- en na foto’s wallen behandeling

Wallenbehandeling in combinatie met Philart Eyes

De huid rondom de ogen verdund met de jaren. Het behandelen van de wallen met fillers is een ingreep die het volume rondom de ogen herstelt. Philart Eyes is een injectable die wordt gebruikt om de aanmaak van het eigen collageen te stimuleren. De combinatie van het herstelde volume en de verbeterde huidkwaliteit zorgt voor een algehele jeugdige en frisse uitstraling.

Wat te doen voor en na een wallen behandeling

Voor de behandeling

Wij verzoeken u minimaal 30 minuten vóór de behandeling tegen wallen onder de ogen aanwezig te zijn voor de verdovende crème. Om blauwe plekken te voorkomen: Stop vijf dagen voor uw behandeling met alle voedingssupplementen, vitamines en visolie en drink geen alcohol 48 uur vóór de behandeling. Gebruik liever, zonodig in overleg met uw arts, ook geen Aspirine, Naproxen of Ibuprofen omdat deze bloedverdunnend werken. U kunt 5 dagen voor de behandeling beginnen met Arnica druppels tot 2 dagen na de behandeling.

Na de behandeling

Vermijd na een behandeling tegen wallen onder de ogen contact met het behandelde gebied en gebruik geen make-up de eerste uren na de behandeling. U dient één week niet te zonnebaden en u mag één week de sauna niet bezoeken. Bescherm uw huid de eerste twee weken met een goede zonnefactor. Ons advies is dezelfde dag niet te sporten en de eerste twee weken geen behandeling te ondergaan bij een schoonheidsspecialist.

Hersteltijd

Na een behandeling tegen wallen onder de ogen kan enige zwelling optreden of een blauwe plek ontstaan. Zwelling kan enkele dagen aanhouden en een blauwe plek mag u na enkele uren camoufleren. Het uiteindelijke resultaat is na ongeveer 2 weken het beste te beoordelen. Dan zien wij u graag terug op de controle afspraak.

Duur resultaat

Een hyaluronzuur filler die gebruikt wordt tegen wallen onder de ogen, wordt in gemiddeld 9-12 maanden door het lichaam langzaam afgebroken. Een ieder lichaam reageert anders op hyaluronzuur en bij de een breekt het lichaam de hyaluronzuur sneller af dan de andere.

Onze specialisten

Ervaringen van een wallen verwijderen

Gratis intake traangoot behandeling

Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek kijkt u samen met uw behandelend arts naar bepaalde facetten van een  behandeling tegen wallen onder de ogen, zoals bijwerkingen, te verwachten resultaten en duurzaamheid van het resultaat. Uw verwachtingspatroon is voor onze arts erg belangrijk. Onze kliniek is niet voor niets door meer dan duizend tevreden cliënten beoordeeld met een ruime 9. Nadat er foto’s zijn gemaakt, uw gezondheid in kaart is gebracht en u de arts toestemming heeft gegeven voor de behandeling, kunt u indien gewenst direct behandeld worden voor uw wallen onder de ogen.

Veiligheid wallen behandeling

De tijdelijke fillers die de artsen van The Body Clinic gebruiken voor behandeling tegen wallen onder de ogen zijn extreem veilig. Onze artsen gebruiken alleen hyaluronzuren die al lange tijd op de markt zijn en waarvan de veiligheid ook op lange termijn is bewezen. Een voordeel van hyaluronzuur ten opzichte van andere tijdelijke fillers is dat het van nature ook in de huid voorkomt. Hierdoor is de kans op een allergische of lichaamsvreemde reactie zeer klein. Ook kan hyaluronzuur actief worden opgelost met Hyason, een oplosvloeistof. Kleine oneffenheden, een a-symmetrie of een te veel aan volume ná een behandeling van wallen onder de ogen kunnen zo eenvoudig worden gecorrigeerd.

Prijzen van een wallen behandeling met fillers

De kosten van een filler behandeling tegen donkere kringen / wallen onder de ogen hebben bij The Body Clinic een prijs van 700 euro.  Er is een mogelijkheid om het gebied van de jukbeenderen tegen een gereduceerde prijs mee te laten behandelen.

Behandeling Prijs
Wallen onder de ogen € 750
Wallen onder de ogen + jukbeenderen 1 ml € 1100
Wallen onder de ogen + jukbeenderen 1 ml + slapen 1 ml € 1400
Wallen onder de ogen + jukbeenderen 2 ml € 1400

FAQ’s wallen behandeling

Wat kan ik doen tegen wallen onder de ogen?

Afhankelijk van de reden van het ontstaan van de wallen en het type wallen dat u heeft ontwikkeld zijn er verschillende mogelijkheden. Het is van belang om onderscheid te maken tussen wallen door verdikking/vochtophoping en wallen door donkere kringen/dunnere huid. Een combinatie van de twee is ook mogelijk.

Wallen door vochtophoping

 • Voldoende nachtrust kan helpen als er sprake is van vochtophoping door slaapgebrek.
 • Minder zout eten kan helpen als er door teveel zout inname vochtzakjes zijn ontstaan.
 • Genoeg drinken, het klinkt tegenstrijdig maar dat is het niet. Een goed gehydrateerd lichaam heeft minder de neiging vocht vast te houden.
 • Allergieën staan erom bekend gezwollen ogen te veroorzaken. Probeer te onderzoeken of u wellicht een allergie heeft voor bijvoorbeeld pollen of huisdieren.
 • Door de huid te koelen kunnen wallen zichtbaar minder worden.

Wallen door een dunnere huid

 • Het collageen niveau in onze huid neemt elk jaar met 1% af. De collageen balans in het lichaam kan worden beïnvloed door collageen inname in combinatie met vitamine C.
 • Er bestaan enorm veel crèmes tegen wallen. Het is verstandig de kwetsbare huid onder de ogen te hydrateren en soepel te houden. Lijntjes zullen hierdoor minder zichtbaar zijn.
 • Wanneer uw wallen niet overmatig vocht vasthouden en er niet te veel losse huid onder uw ogen bevindt, kan een behandeling met hyaluronzuur fillers een uitkomst bieden. Door het gebied onder de ogen op te vullen verdwijnen uw wallen.
 • Als er losse huid onder de ogen aanwezig is en de wallen niet te minimaliseren zijn met fillers dan is een onderooglidcorrectie met een PlexR een mogelijkheid. PlexR is een niet invasieve methode die kleine brandgaatjes maakt op de huidplooi van het boven- of onderooglid, waardoor deze weer glad trekt en er een mooie lift ontstaat. Het is een uiterst veilige techniek die zeer precies de overtollige huid bij de oogleden kan verwijderen.
 • Indien er veel losse huid onder de ogen aanwezig is en de wallen niet te minimaliseren zijn met fillers en PlexR ook geen uitkomst meer kan bieden dan is een onderooglidcorrectie een laatste alternatief. Tijdens een onderooglidcorrectie wordt er een kleine incisie in de wimperrand onder uw oog gemaakt en wordt de overtollige huid en het vetweefsel verwijderd.

Tip: Gebruik altijd zonnebrand. Door zonnebrand te gebruiken kunt u de huid beschermen tegen pigment en huidveroudering door zonneschade. De huid onder de ogen is zeer dun en daardoor erg gevoelig.

Hoe ontstaan wallen?

Wallen kunnen ontstaan door verdikking of door de afname van de dikte van de huid, hierdoor ontstaan donkere kringen. Een combinatie van de twee is ook mogelijk.

Wallen door verdikking

 • Zwelling door vocht – Wallen die veroorzaakt worden door een zwelling door vocht zijn vaak te zien in de ochtend nadat u uren in een horizontale houding hebt gelegen. Het weefsel onder ogen houdt dan veel vocht vast.
 • Teveel aan vet – Wallen kunnen ook worden veroorzaakt door een teveel aan vet. Door het ouder worden verslappen de spiertjes onder de ogen waardoor vet niet langer tegen kan worden gehouden. Het teveel aan vetweefsel kan een verdikking onder de ogen creëren.
 • Huidverdikking – Wallen veroorzaakt door teveel huid ontstaan vaak doordat het collageen gehalte in de huid afneemt. Hierdoor verslapt de huid en ontstaat er een huidverdikking onder de ogen.

Wallen door donkere kringen
De huid onder onze ogen is het dunste stukje huid van onze lichaam waardoor bloedvaatjes snel door de huid heen kunnen schemeren, resulterend in donkere kringen.

 • Weinig slaap – Tijdens uw slaap vinden er allerlei processen in ons lichaam plaats. Uw lichaam ruimt afvalstoffen en is druk met vocht verdeling, door te weinig slaap wordt dit proces verstoord. Daarnaast maakt het lichaam cortisol aan om de vermoeidheid te compenseren, hierdoor worden de bloedvaten onder de ogen wijder bij vermoeidheid. Omdat de huid van de oogleden heel dun is, valt het direct op bij vermoeidheid. Vaak trekken deze wallen na een goede nachtrust weer weg.
 • Ouderdom – Ouderdomswallen zijn helaas niet met een nacht slaap weg te poetsen. Door het ouder worden neemt het gehalte collageen en elastine in de huid af. Dit gebeurt in het hele gezicht, door de dunne huid onder de ogen is dit daar het eerste zichtbaar. Eveneens verliest de huid door ouderdom steeds meer bot-ondersteuning waardoor er een ingevallen effect onder de ogen kan ontstaat. Er ontstaat een donkere kring onder de ogen, dit is eigenlijk een schaduw.
 • Zonneschade – Ook zonneschade, resulterend in pigmentvlekken kunnen donkere kringen veroorzaken. Het is daarom van belang rondom de ogen een extra hoge factor zonnebrandcrème te gebruiken.

Geeft een filler onder de ogen altijd een mooi resultaat?

De artsen van The Body Clinic beoordelen tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek of een filler geschikt is voor toepassing onder uw ogen. Als een verkleuring van het pigment meer op de voorgrond staat, wordt u doorverwezen naar onze huidtherapeut. Indien onze artsen inschatten dat een filler een geschikte keuze is, kunt u zeker zijn van een mooie verbetering.

Wanneer word ik met een canule behandeld en wanneer met een naaldje?

Hier speelt de persoonlijke voorkeur van de arts een rol. Dokter Biermans en Dokter Grover-Khatri werken liever met canules. Een voordeel van de canule is dat er minder kans is op blauwe plekjes. Een voordeel van naaldjes is dat er minder kans is op zwelling.

Kun je bobbels onder de ogen krijgen door deze behandeling?

Heel soms is er sprake van een tijdelijke productophoping onder de ogen na gebruik van een filler op deze plek. De artsen van The Body Clinic gebruiken daarom onder de ogen alleen hyaluronzuurfillers. Het voordeel hiervan is dat deze filler altijd kan worden opgelost. Mocht er dus al sprake zijn van een ophoping, dan kan deze bobbel op de controleafspraak worden ‘opgelost’. Indien de bobbel niet zichtbaar is, hoeft deze niet te worden opgelost en zal deze vanzelf verdwijnen.

Is een behandeling onder de ogen veilig?

Onder de ogen gebruiken de artsen van The Body Clinic een tijdelijke filler op basis van hyaluronzuur. De producten met hyaluronzuur die The Body Clinic gebruikt zijn al lange tijd op de markt en hiervan is de veiligheid ook op lange termijn bewezen. Alle hyaluronzuren die bij The Body Clinic worden gebruikt kunnen ook actief worden opgelost door Hyazon. Dit zorgt voor een extra stukje veiligheid. Ten slotte zijn hyaluronzuren bioactieve stoffen die een huid verbeterend effect hebben en zorgen voor een natuurlijke hydratatie. Op de lange termijn zal het gebied onder de ogen dus ook in huidkwaliteit verbeteren.

Word ik verdoofd voor een behandeling onder de ogen?

Bij een behandeling met een canule krijgt u vooraf twee kleine prikjes ter verdoving. Indien u met een naaldje wordt behandeld, wordt er een verdovende crème gebruikt.
De behandelingen worden over het algemeen niet als heel pijnlijk ervaren.

Kan ik geen vocht krijgen onder de ogen als ik behandeld word voor mijn wallen?

Het is erg belangrijk dat u zich laat behandelen door een ervaren gecertificeerd arts. Bij The Body Clinic hebben alle artsen ruime ervaring (tezamen bijna 30 jaar) met deze behandeling. Het vocht dat kan ontstaan, wordt veroorzaakt doordat de filler te dicht bij het vochtmembraam wordt geïnjecteerd. De artsen van The Body Clinic zorgen altijd voor voldoende diepte van de injectie. Deze complicatie is dus zeer zeldzaam.

Wat kost een behandeling van de wallen onder de ogen?

Een behandeling van de wallen kost 750 euro. Afhankelijk van de diepte van de wallen en of de jukbeenderen worden mee behandeld, kan dit bedrag variëren.

Ben ik niet te jong voor een behandeling van de wallen?

Uiteraard moet u ouder zijn dan 18 jaar voor welke cosmetische behandeling dan ook. Wanneer u daar aan voldoet, kijkt onze arts bij een beoordeling niet meer naar leeftijd maar of een behandeling met fillers voor u een goede oplossing is. Dit ligt bijvoorbeeld aan de diepte van de wal. Als alle voor- en nadelen zijn besproken, maakt de arts samen met u een weloverwogen besluit om al dan niet tot een behandeling over te gaan.

Krijg ik mijn geld terug als er geen resultaat is of als ik het resultaat niet mooi vind?

Tijdens de intake proberen onze artsen een beeld te krijgen van uw verwachtingspatroon. Wij vinden het heel belangrijk dat u tevreden bent. Onze kliniek is beoordeeld met een 9 door meer dan 1000 tevreden cliënten. Hoewel onze kliniek niet vaak geld terug geeft, behandelen wij wel gratis bij indien u niet tevreden bent (binnen alle redelijkheid). Soms wordt met een beetje extra filler het gewenste resultaat wel bereikt. In een heel enkel geval moet er juist een beetje filler worden opgelost. Uiteindelijk krijgt u bij ons altijd een natuurlijk resultaat in harmonie met uw gezicht.

Kan ik de volgende dag naar mijn werk?

De meeste mensen kunnen de volgende dag weer naar hun werk. Bijwerkingen die bij fillers vaker voorkomen dan bij een behandeling met Botulinetoxine zijn blauwe plekjes en zwelling. Als u gemakkelijk met blauwe plekken reageert, is die kans iets groter. Hetzelfde geldt voor zwelling. Als u lichamelijk snel op prikkels reageert is de kans op zwelling groter. Wij adviseren dus om na de eerste behandeling 3-4 dagen niet al te veel sociale verplichtingen te plannen.

Welke soort filler voor wallen onder de ogen?

De behandeling wordt uitgevoerd met een filler op basis van hyaluronzuur. Dit is een stof die van nature al in de huid voorkomt. Het hyaluronzuur gehalte neemt door de jaren heen af. Dit heeft als gevolg dat er minder volume en elastine in de huid aanwezig is, dit zorgt weer voor rimpels. Volume en elasticiteit in de huid kunt u weer aanvullen door een hyaluronzuur filler. Rimpels zullen hierdoor verminderen. Door een filler krijgt de huid als het ware een boost, omdat de filler ervoor zorgt dat het vochtgehalte toeneemt. Fillers zijn de oplossing indien u last heeft van rimpels onder de ogen en/of volumeverlies. Wij gebruiken onder andere de fillers van Restylane voor deze behandeling.

Zijn hyaluronzuur fillers tegen wallen onder de ogen gevaarlijk?

Fillers op basis van hyaluronzuur zijn de meest geteste en betrouwbaarste fillers ter wereld. Deze fillers zijn zeer veilig bevonden na tal van onderzoeken. Deze fillers zijn niet permanent, na ongeveer negen tot twaalf maanden lost de filler vanzelf op. Dit is per persoon verschillend. Indien u eerder van de filler af wilt, dan kan dat door middel van een injectie met hyalase.

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Zaterdag: 08:00 - 19:00

Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag, Duiven en Groningen

Behandelingen met Fillers

 • Jukbeenderen
 • Kaaklijn
 • Rimpels bovenlip
 • Lippen opvullen
 • Liquid facelift
 • Mondhoekplooi
 • Neuscorrectie
 • Neus - lippenplooi
 • Acne littekens verwijderen
 • Slapen opvullen
 • Wallen onder de ogen verwijderen
 • Wangen opvullen
 • Kincorrectie
 • Oorlelcorrectie