CLOSE

10 tips tegen wallen onder de ogen

mirthe van der putten arts the body clinic 1

In deze blog geef ik 10 tips tegen wallen onder de ogen en uitleg over de verschillende soorten wallen.

10 Tips tegen wallen onder de ogen

Hieronder 10 praktische tips tegen wallen onder de ogen.

 1. Voldoende nachtrust

  Een open deur, maar een goede nachtrust heeft veel effect op de gezondheid van de huid. Een ideale nachtrust is tussen de 7 en 8 uur. Teveel slaap kan weer leiden tot vochtophoping, u dient dus de juiste balans te vinden.

 2. Weinig zout eten

  Zout bevordert vochtophopingen in het lichaam. Door teveel zout inname kan er onder de ogen een vochtzakje ontstaan

 3. Koel de huid

  Wallen kunnen zichtbaar minder worden door ze te koelen. Dit kan bijvoorbeeld met koude komkommerschijfjes of ice packs. Zorg altijd dat er tissue tussen zit.

 4. Genoeg drinken

  Het klinkt misschien tegenstrijdig, aangezien wallen vaak door een vochtophoping worden veroorzaakt maar genoeg drinken helpt juist tegen wallen. Een goed gehydrateerd lichaam heeft minder de neiging vocht vast te houden.

 5. Gebruik zonnebrand onder de ogen

  De huid onder de ogen is zeer dun en daarom erg gevoelig voor zonneschade. Door zonnebrand te gebruiken kunt u de huid beschermen tegen pigment en huidveroudering.

 6. Vermijd allergieën

  Allergieën staan erom bekend gezwollen ogen te veroorzaken. Probeer te onderzoeken of u wellicht een allergie heeft voor bijvoorbeeld pollen of huisdieren.

 7. Collageen inname

  Het collageen niveau in onze huid neemt elk jaar met 1% af. De collageen balans in het lichaam kan worden beïnvloed door collageen inname in combinatie met vitamine C. Denk aan collageen poeders in combinatie met bijvoorbeeld sinaasappels, kiwi en broccoli.

 8. Oogcrèmes tegen wallen

  Er bestaan enorm veel crèmes tegen wallen. Het is verstandig de kwetsbare huid onder de ogen te hydrateren en soepel te houden. Lijntjes zullen hierdoor minder zichtbaar zijn.

 9. Fillers tegen wallen

  Wanneer uw wallen niet overmatig vocht vasthouden en er niet te veel losse huid onder uw ogen bevindt, kan een behandeling met hyaluronzuur fillers een uitkomst bieden. Door het gebied onder de ogen op te vullen verdwijnen uw wallen.

 10. Onderooglidcorrectie

  Indien er veel losse huid onder de ogen aanwezig is en de wallen niet te minimaliseren zijn met fillers dan is een onderooglidcorrectie een laatste alternatief. Tijdens een onderooglidcorrectie wordt er een kleine incisie in de wimperrand onder uw oog gemaakt en wordt de overtollige huid en het vetweefsel verwijderd.

Verschillende soorten wallen

Het is van belang om onderscheid te maken tussen wallen door verdikking en wallen door donkere kringen. Een combinatie van de twee is ook mogelijk.

 • Wallen door verdikking

  In eerste instantie zal ik ingaan op wallen die veroorzaakt worden door een verdikking en hoe deze het beste kunnen worden verholpen.

  • Zwelling door vocht – Wallen die veroorzaakt worden door een zwelling door vocht zijn vaak te zien in de ochtend nadat je uren in een horizontale houding hebt gelegen. Het weefsel onder ogen houdt dan veel vocht vast.
  • Teveel aan vetWallen kunnen ook worden veroorzaakt door een teveel aan vet. Door het ouder worden verslappen de spiertjes onder de ogen waardoor vet niet langer tegen kan worden gehouden. Het teveel aan vetweefsel kan een verdikking onder de ogen creëren.
  • HuidverdikkingWallen veroorzaakt door teveel huid ontstaan vaak doordat het collageen gehalte in de huid afneemt. Hierdoor verslapt de huid en ontstaat er een huidverdikking onder de ogen.
 • Donkere kringen

  De huid onder onze ogen is het dunste stukje huid van onze lichaam. Dit zorgt ervoor dat bloedvaatjes snel door de huid heen kunnen schemeren, resulterend in donkere kringen.

  • Weinig slaap – Iedereen heeft wel eens last van wallen door te weinig slaap. Tijdens je slaap vinden er allerlei processen in ons lichaam plaats. Je lichaam ruimt afvalstoffen en is druk met vocht verdeling, door te weinig slaap wordt dit proces verstoord. Daarnaast maakt het lichaam cortisol aan om de vermoeidheid te compenseren, hierdoor worden de bloedvaten onder de ogen wijder bij vermoeidheid. Omdat de huid van de oogleden heel dun is, valt het direct op bij vermoeidheid. Vaak trekken deze wallen na een goede nachtrust weer weg.
  • Ouderdom – Ouderdomswallen zijn helaas niet met een nacht slaap weg te poetsen. Door het ouder worden neemt het gehalte collageen en elastine in de huid af. Dit gebeurt in het hele gezicht, door de dunne huid onder de ogen is dit daar het eerste zichtbaar. Eveneens verliest de huid door ouderdom steeds meer bot-ondersteuning waardoor er een ingevallen effect onder de ogen kan ontstaat. Er ontstaat een donkere kring onder de ogen, dit is eigenlijk een schaduw.
  • ZonneschadeOok zonneschade, resulterend in pigmentvlekken kunnen donkere kringen veroorzaken. Het is daarom van belang rondom de ogen een extra hoge factor zonnebrandcrème te gebruiken.

Gratis consult fillers behandeling tegen wallen

Tijdens een gratis en vrijblijvend consult kijkt u samen met één van onze artsen naar bepaalde facetten van de wallen behandeling, zoals: het type wallen, de bijwerkingen, het verwachte resultaat en de duurzaamheid van het resultaat. U kunt vandaag nog een afspraak boeken.

Literatuurlijst:

[1] Amnuaikit, T., Maneeuan, D. & Boonme, P. (2010). Evaluation of Caffeine Gels on Physicochemical Characteristics and In Vivo Efficacy in Reducing Puffy Eyes. Journal of Applied Pharmaceutical Science, 01(02), 56-59.

[2] Goel, A. (2019). How to get rid of under eye bags. https://www.myupchar.com/en/disease/swollen-eyes/under-eye-bags#what-causes-bags-under-eyes

[3] Vleggaar, D. & Fitzgerald, R. (2008). Dermatological implications of skeletal aging: A focus on supraperiosteal volumization for perioral rejuvenation. Journal of drugs in dermatology, 7 (3), 209-220.

Recommended Posts
ooglidcorrectie body cilnicsmoothie bowl