CLOSE

Slapen opvullen

Er weer jeugdig uitzien

Mirthe van der Putten arts the body clinic

De informatie op deze pagina is medisch getoetst door
Drs. Mirthe van der Putten

Wat houdt de behandeling slapen opvullen in?

Het opvullen van de slapen is een behandeling die de artsen van The Body Clinic steeds vaker uitvoeren. Door de normale veroudering verliest het gezicht steun en bindweefsel ook in het gebied van de slapen. Door dit volumeverlies gaan de slapen naar binnen lopen. Dit proces gaat zo subtiel, dat veel mensen het niet in de gaten hebben. Fillers zijn een uitstekende manier om dit volumeverlies in uw slapen op te vullen. U krijgt uw jeugdige contouren van vroeger weer terug.

Wat houdt de behandeling slapen opvullen in?

Het opvullen van de slapen is een behandeling die de artsen van The Body Clinic steeds vaker uitvoeren. Door de normale veroudering verliest het gezicht steun en bindweefsel ook in het gebied van de slapen. Door dit volumeverlies gaan de slapen naar binnen lopen. Dit proces gaat zo subtiel, dat veel mensen het niet in de gaten hebben. Fillers zijn een uitstekende manier om dit volumeverlies in uw slapen op te vullen. U krijgt uw jeugdige contouren van vroeger weer terug.

 • slappen opvullen gallery 4
 • slappen opvullen gallery 5
 • Jukbeenderen 1
 • slappen opvullen gallery 6
 • slappen opvullen gallery 2
 • slappen opvullen gallery 3

Waarom een filler behandeling van de slapen?

Jeugdigheid wordt geassocieerd met een mooie V-vorm van het gelaat. Deze V-vorm kun je heel mooi versterken door de jukbeenderen op te vullen.  De V-vorm loopt echter ook nog door in de slapen. Door de slapen op te vullen wordt de V-vorm van het gezicht nog meer geaccentueerd en krijgt u een subtiele lifting van de bovenkant van het gezicht. Wie wil dat nu niet?

 • Jeugdige uitstraling
 • V-vorm gezicht
 • Rimpels naast ogen verminderen

De behandeling

Het is voor ons heel belangrijk om te weten wat uw verwachtingspatroon is van de behandeling van het opvullen van de slapen. Nadat er foto’s zijn gemaakt, uw gezondheid in kaart is gebracht en u de arts toestemming heeft gegeven om de behandeling van de slapen uit te voeren, wordt het te behandelen gebied ingesmeerd met een verdovende crème. De behandeling zelf duurt maar enkele minuten. Met een ultradun naaldje worden er per slaap 5-10 prikken gezet. Nadat de arts het gebied heeft gemasseerd, kunt u dit nog even koelen. De prijzen die vermeld worden in de video’s kunnen afwijken van onze huidige prijzen.

Prijs: Vanaf €450,-
Voorbereiding: 30 minuten voor de behandeling aanwezig zijn
Verdoving: Ja, creme
Duur: 10 minuten
Pijn (0-10): 2
Product: Hyaluronzuur
Veiligheid: Uiterst veilig
Duurzaamheid +/- 12 maanden

Natuurlijk resultaat

Wanneer u het gebied van de slapen op laat vullen, geeft dit altijd een natuurlijk resultaat. Het herstelt de natuurlijke V-vorm van het gelaat en geeft een subtiele lift. Voor een behandeling van het opvullen van de slapen gebruiken we altijd een hyaluronzuur, een natuurlijke stof die ook in de huid voorkomt en hier zorgt voor hydratatie. Ook stimuleert deze de aanmaak van collageen. Hyaluronzuur is ook de enige filler die actief opgelost kan worden. Dit garandeert een natuurlijk resultaat dat past bij uw gezicht.

Voor en na foto’s

Wat te doen voor en na de behandeling

Voor de behandeling

Wij adviseren u 30 minuten vóór de behandeling van de slapen aanwezig te zijn voor het aanbrengen van de verdovende crème. Om blauwe plekken te voorkomen: Gelieve 48 uur voor de behandeling geen alcoholische dranken te nuttigen. Stop 5 dagen voor uw behandeling met alle voedingssupplementen, vitamines en visolie en gebruik, eventueel in overleg met uw arts, geen bloed verdunnende medicatie zoals Aspirine, Naproxen en Ibuprofen. U kunt 5 dagen voor de behandeling beginnen met Arnica druppels. Deze zijn te verkrijgen in onze kliniek of bij de drogist.

Na de behandeling

U mag in het behandelde gebied van de slapen gedurende de eerste 2 weken geen behandeling bij een schoonheidsspecialist ondergaan zoals peeling, laser, microdermabrasie, scrubben of andere gezichtsverzorgende behandelingen. Voorkom directe zonnestraling (ook geen zonnebank en sauna) in de eerste week op het behandelde gebied. Dezelfde dag kunt u beter niet gaan sporten. Twee weken na de behandeling zien wij u graag terug op de controle afspraak.

Hersteltijd

In de eerste paar dagen kunt u last hebben van zwelling op de slapen en gevoeligheid van het gebied. Dit herstelt na een paar dagen. Een eventuele blauwe plek mag u de volgende dag al camoufleren.

Duur resultaat

Een hyaluronzuur filler in de slapen wordt in ongeveer 12 maanden door het lichaam langzaam afgebroken. De duur van het resultaat is per persoon verschillend.

Ervaringen

Gratis Intake

Een kosteloos en vrijblijvend informatief gesprek is zowel belangrijk voor onze arts als voor u als cliënt. Soms heeft u een bepaalde behandeling uitgezocht, maar zijn er alternatieve behandelingen die een betere optie zijn voor het gewenste resultaat. Voor onze artsen is het belangrijk dat u tevreden bent. Het is daarom van belangrijk dat u uw verwachtingen met ons deelt, zodat onze artsen kunnen beoordelen of ze hier aan kunnen voldoen. Na afloop krijgt u een eerlijk, persoonlijk  op uw situatie toegesneden advies. Nadat er foto’s zijn gemaakt, de behandelovereenkomst en gezondheidsverklaring zijn ingevuld, is er een mogelijkheid tot directe behandeling van het opvullen van de slapen.

Veiligheid

De hyaluronzuurfiller van het merk Saypha die de artsen van The Body Clinic gebruiken voor het opvullen van de slapen is zeer veilig. Er zijn al meer dan miljoenen behandelingen uitgevoerd met deze filler zonder noemenswaardige complicaties. Een voordeel van deze hyaluronzuurfiller ten opzichte van andere fillers is dat hyaluronzuur van nature ook in de huid voorkomt, hierdoor is de kans op een allergische of vreemdlichaamreactie uiterst klein. Ook kan hyaluronzuur actief worden opgelost met Hyason, een oplosvloeistof. Kleine oneffenheden, een a-symmetrie of een te veel aan volume kunnen zo eenvoudig worden verholpen.

Prijzen

Behandeling Prijs
Slapen opvullen met hyaluronzuur 1 ml € 450
Slapen opvullen met hyaluronzuur 2 ml € 800
Slapen opvullen met hyaluronzuur 3 ml € 1100

FAQ

Is het niet gevaarlijk om een filler rond de slapen in te spuiten?

Het gebied rond de slapen is uiterst veilig omdat er geen belangrijke bloedvaten lopen. In de haargrens zit een bloedvat, maar onze artsen zien van te voren waar deze loopt.

Krijg ik bij een behandeling van enkel de slapen een lift in het gezicht?

Ja, u krijgt een subtiele lift. Door het opvullen van de slapen krijgt uw gezicht een meer zichtbare V-vorm die het gezicht een gelijkmatiger en jeugdiger uitstraling zal geven.

Wat is de prijs van het opvullen van de slapen?

De prijs voor het opvullen van uw slapen is gemiddeld tussen €450-€1100.

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Zaterdag: 08:00 - 19:00

Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag, Duiven en Groningen

Behandelingen met fillers

 • Jukbeenderen
 • Kaaklijn
 • Rimpels bovenlip
 • Lippen opvullen
 • Liquid facelift
 • Mondhoekplooi
 • Neuscorrectie
 • Neus - lippenplooi
 • Acne littekens verwijderen
 • Slapen opvullen
 • Wallen onder de ogen verwijderen
 • Wangen opvullen
 • Kincorrectie
 • Oorlelcorrectie