CLOSE

Chemische peeling

De peeling voor een mooie huid

cropped marlijn spierenburg huidtherapeut the body clinic 1.jpg

De informatie op deze pagina is medisch getoetst door
huidtherapeute Marlijn Spierenburg

Wat is een chemische peeling?

Een peeling is een behandeling om het uiterlijk en de huidstructuur van het gezicht en/of de hals te verbeteren. Tijdens een peeling wordt er een chemische oplossing op de huid aangebracht. Door de peeling wordt de huid geëxfolieerd. Dit zorgt voor vernieuwing van de huidcellen met als resultaat een gladde, stralende huid. Peelings kunnen helpen bij diverse huidaandoeningen. Onze peelings zijn geschikt voor vrijwel alle huidtypen en alle leeftijden. Welke peeling voor u geschikt is, wordt tijdens een consult met onze huidtherapeute uitgebreid besproken.

Wat is een chemische peeling?

Een peeling is een behandeling om het uiterlijk en de huidstructuur van het gezicht en/of de hals te verbeteren. Tijdens een peeling wordt er een chemische oplossing op de huid aangebracht. Door de peeling wordt de huid geëxfolieerd. Dit zorgt voor vernieuwing van de huidcellen met als resultaat een gladde, stralende huid. Peelings kunnen helpen bij diverse huidaandoeningen. Onze peelings zijn geschikt voor vrijwel alle huidtypen en alle leeftijden. Welke peeling voor u geschikt is, wordt tijdens een consult met onze huidtherapeute uitgebreid besproken.

Waarom een gezicht peeling?

Peelings dragen bij aan het behoud van een gezonde huid. Gezichtspeelings verminderen fijne lijntjes en pakken pigmentvlekken effectief aan. Ze behandelen het hele gezicht en geven een natuurlijk resultaat. Peelings stimuleren huidverjonging door het celvernieuwingsproces te versnellen. Ze zijn effectief tegen acne vanwege de exfoliërende werking. Peelings verbeteren de huidhydratatie voor een stralende, gezonde huid.

 • Peeling tegen acne en pukkels
 • Peeling tegen doffe huid
 • Peeling tegen pigmentvlekken
 • Peeling tegen fijne lijntjes
 • Peeling tegen Roodheid

Huid indicaties voor een chemische peeling

Peeling tegen acne en pukkels + diepte reiniging

Een acne peeling helpt bij het verminderen van puistjes en ontstekingen. Acne wordt veroorzaakt door onder andere de overproductie van talg in de huid. Overtollig talg verstopt de poriën, wat kan resulteren in ontstekingen en puistjes. Peelings zijn een effectieve behandeling tegen acne. Ze pakken meerdere oorzaken tegelijk aan.

Peelings verwijderen dode huidcellen, wat helpt om poriën open te houden. Dit verkleint de kans op verstoppingen en ontstekingen. De antibacteriële werking van peelings helpt daarnaast ook acne te voorkomen. Ook stimuleren peelings de huidvernieuwing, wat helpt bij het herstellen van de huid. De huid wordt sterker en meer resistent tegen nieuwe acne-uitbraken. Tijdens deze behandeling worden ook de verstopte poriën gereinigd.

Indicatie peeling: Acne en pukkels
Duur: 45 minuten
Veiligheid: Veilig voor alle huidtypes
Herstel: Milde roodheid op de dag zelf en mogelijk lichte schilfering tot zo’n 4 dagen
Ingrediënten: Glycolzuur, melkzuur, salicylzuur
Prijs: €150,-

Peeling tegen de doffe huid

Een peeling tegen de doffe huid zorgt ervoor dat de huid weer een glanzend en levendig uiterlijk krijgt. Een doffe huid mist glans, door onvoldoende hydratatie en vitaliteit. Dit kan komen door ouderdom, stress of vervuiling van de huid. Bovendien kan de ophoping van dode huidcellen op het huidoppervlak bijdragen aan een mat aanzicht van de huid. Peelings kunnen een goede oplossing bieden tegen een doffe huid.

Allereerst verwijderen peelings dode huidcellen, wat de onderliggende, gezondere huidlaag onthult. Peelings stimuleren ook de productie van nieuwe huidcellen, die de oude, doffe huid vervangen. De combinatie van huidvernieuwing en het stimuleren van de collageenaanmaak zorgt voor een natuurlijke glans. Daarbij helpt de boost van collageenproductie ook de textuur en uitstraling van de huid te verbeteren. De peeling heeft een exfoliërende werking, wat de opname van hydraterende producten in de huid verbetert. Zo wordt de huid beter gehydrateerd en ziet deze er gezonder en jeugdiger uit.

Indicatie peeling: Doffe huid
Duur: 30 minuten
Veiligheid: Veilig voor alle huidtypes
Herstel: Roodheid op de dag zelf en schilfering na zo’n 2-3 dagen, dit duurt maximaal 7 dagen
Ingrediënten: Glycolzuur, melkzuur, salicylzuur
Prijs: €95,-

Peeling tegen pigmentvlekken

Pigmentvlekken ontstaan door een ongelijke melanineproductie. Zonlicht, ouderdom en hormonen zijn hier vaak de oorzaak van. Genetische factoren en beschadigingen, zoals littekens, kunnen ook pigmentvlekken veroorzaken. Peelings zijn effectief tegen pigmentvlekken. Ze kunnen de zichtbaarheid van deze vlekjes verminderen.

Het exfoliërende effect van de peeling verwijdert de bovenste huidlaag. Hierin bevinden zich vaak de meest gepigmenteerde huidcellen. Dit maakt pigmentvlekken minder zichtbaar. Peelings stimuleren ook celvernieuwing. Nieuwe, minder gepigmenteerde huidcellen vervangen de oude. De aanmaak van overtollig pigment wordt geremd, wat de vorming van nieuwe pigmentvlekken voorkomt. De peeling bevat actieve ingrediënten die een verhelderend effect hebben op pigmentvlekken.

Indicatie peeling: Pigmentvlekken
Duur: 45 minuten
Veiligheid: Veilig voor alle huidtypes
Herstel: Roodheid op de dag zelf en schilfering gedurende 3-7 dagen
Ingrediënten: Salicylzuur, azelaïnezuur, ferulinezuur, citroenzuur, phytinezuur, resorcinol, melkzuur, kojinezuur, trichloorazijnzuur (TCA)
Prijs: €250,-

Peeling tegen fijne lijntjes

Fijne lijntjes en rimpels zijn tekenen van huidveroudering. Roken, uitdroging en blootstelling aan veel zonlicht versnellen dit proces. Naarmate men ouder wordt, vermindert de productie van collageen van de huid. De huid verliest zijn volume en veerkracht, waardoor er fijne lijntjes en rimpels in de huid ontstaan. Peelings kunnen fijne lijntjes en rimpels verminderen.

Een peeling verwijdert de bovenste huidlaag, dit stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen. De huid wordt hierdoor gladder en strakker. Naast de aanmaak van nieuwe huidcellen, wordt ook de productie van collageen gestimuleerd. Dit zijn eiwitten die essentieel zijn voor een stevige huid. Omdat de huid wordt aangezet tot productie van nieuwe huidcellen en collageen verminderen rimpels en fijne lijntjes. Binnen deze categorie zijn verschillende peelings beschikbaar, deze variëren in intensiteit. Tijdens het consult zal de huidtherapeut bespreken welke peeling geschikt is.

Indicatie peeling: Fijne lijntjes
Duur: 45 minuten
Veiligheid: Veilig voor alle huidtypes
Herstel: Roodheid op de dag zelf en schilfering gedurende 3-7 dagen
Ingrediënten: Trichloorazijnzuur (TCA)
Prijs: €200,-

Peeling tegen roodheid

Roodheid van de huid kan verschillende oorzaken hebben. Gevoeligheid, ontstekingen en huidaandoeningen zijn veelvoorkomend. Externe factoren zoals temperatuurschommelingen en irriterende producten spelen ook een rol. Wanneer de huid ergens overgevoelig voor is, kan dat leiden tot roodheid. Peelings kunnen helpen bij het verminderen van roodheid.

Peelings verwijderen dode huidcellen en kalmeren de huid. Dit kan ervoor zorgen dat ontstekingen verminderen. Voor de gevoelige huid worden specifieke peelings ontworpen die mildere ingrediënten bevatten. De huid wordt hierdoor niet geïrriteerd, maar kan wel worden behandeld. Peelings kunnen de huidbarrière verbeteren, wat inhoudt dat invloeden van buitenaf minder effect hebben op uw huid. Dit helpt toekomstige roodheid te voorkomen. Peelings stimuleren ook celvernieuwing, waardoor de huid beter bestand is tegen irritaties.

Indicatie peeling: Roodheid
Duur: 30 minuten
Veiligheid: Veilig voor alle huidtypes
Herstel: Milde roodheid op de dag zelf
Ingrediënten: Amandelzuur, azelaïnezuur
Prijs: €95,-

Soorten peelings

The Body Clinic biedt een scala aan verschillende soorten peelings aan. Welke peeling voor u geschikt is, wordt in een vrijblijvend consult met u overwogen. Een paar van de populairste soorten peelings vindt u hieronder.

 • TCA Peeling

  Een TCA peeling is een chemische peeling met de werkzame stof Trichloorazijnzuur. Deze peeling staat bekend als een van de meest effectieve peelings voor verschillende huid-indicaties. TCA peelings verminderen dofheid van de huid, fijne lijntjes, vochtarme huid, rest-acne, en grove poriën. TCA dringt dieper door in de huid dan andere zuren, waardoor het de aanmaak van collageen stimuleert. Dit in combinatie met de exfoliërende werking resulteert in een frissere, jongere uitstraling van de huid.

 • AHA Peeling

  AHA peelings, kort voor Alpha Hydroxy Acids, zijn peelings gebaseerd op fruitzuren. De bekendste AHA’s zijn glycolzuur, melkzuur, amandelzuur en ascorbinezuur (vitamine C). De werking van AHA peelings is vooral gericht op het huidoppervlak. Ze helpen bij het verwijderen van dode huidcellen, wat resulteert in een gladde en stralende huid. AHA peelings helpen ook bij de hydratatie van de huid en kunnen diverse huidproblemen aanpakken.

 • BHA Peeling

  BHA, zoals salicylzuur, is perfect voor een vette, acne-gevoelige huid. Het reinigt poriën en verwijdert overtollig talg. BHA peelings hebben een ontstekingsremmende werking en verminderen daardoor roodheid en ontstekingen. De celvernieuwing wordt gestimuleerd, wat resulteert in een frisse, heldere huid. BHA peelings zijn bovendien minder irriterend dan andere peelings, wat ze geschikt maakt voor de gevoelige huid.

Dermaceutic

The Body Clinic biedt naast huidtherapie ook huidproducten aan van Dermaceutic. Veel van de peelings van The Body Clinic zijn van Dermaceutic.

Dermaceutic is een expert in esthetische dermatologie sinds 2002. Het merk staat bekend om zijn samenwerking met dermatologen. Dermaceutic gebruikt wetenschappelijke expertise om de natuurlijke krachten van de huid te versterken. Het merk is in Frankrijk het nummer één merk voor chemische peelings. Onze specialisten kiezen voor Dermaceutic omdat die producten een hoge concentratie van actieve werkstoffen bevatten. Dermaceutic houdt daarnaast hun producten eenvoudig, wat ze toegankelijk maakt. Bovendien besteedt Dermaceutic veel aandacht aan wetenschappelijke onderbouwing van formulering en ingrediënten in een product.

Wat te doen voor en na een chemische peeling?

Voor de behandeling

Voordat u bij The Body Clinic een peeling ondergaat, vindt er altijd eerst een consult met onze huidtherapeute plaats. Het wordt ten strengste geadviseerd minimaal twee dagen voor de peeling geen tretinoïne of retinol te gebruiken. Twee weken voor de behandeling zal u beginnen met het behandelen van uw huid met thuisproducten. Vermijd voor de behandeling ook huidirritatie en/of opzettelijk bruin worden van de huid. Het gebruik van een crème met minimaal SPF 30 is aan te raden als je overdag buiten bent. Op de dag van de behandeling zelf is het van belang dat u zonder make-up, crème, lotion of parfum op naar de kliniek komt.

Na de behandeling

Na de behandeling is het van belang dat u vochtige ruimtes, warmte en inspanning voor één tot vijf dagen vermijdt. Gebruik tot een paar dagen na de behandeling ook geen actieve ingrediënten. De huid mag enkel verzorgd worden met een milde reiniging, hydraterende crème en een SPF-product met minimaal factor 30. Zit ook niét aan de vervelling na de behandeling, dit geeft kans op littekenvorming.

Hersteltijd

Het herstelproces van een peeling verschilt per peeling. Het gaat dan om hoe diep in de huid de peeling werkzaam is. Bij een oppervlakkige peeling kunt u milde roodheid ervaren tot een paar dagen na de behandeling. In het geval van een diepe peeling kan de roodheid tot 7 dagen aanhouden en kan er schilfering van de huid voorkomen. Onze huidtherapeute stelt u tijdens het consult op de hoogte van de hersteltijd van de peeling waarin u interesse heeft.

Duur resultaat

Het resultaat van een behandelplan voor een oppervlakkige peeling blijft ongeveer 3 maanden zichtbaar. Het resultaat van een behandelplan voor een peeling die dieper in de huid behandeld is zichtbaar tot ongeveer 6 maanden.

Gratis intake chemische peeling

The Body Clinic biedt u, voorafgaand aan een chemische peeling , een kosteloos consult met een huidtherapeut aan. Voor ons is het belangrijk dat u een tevreden cliënt wordt. Wij zijn niet voor niets al jaren de best beoordeelde kliniek van Nederland. Uw verwachtingspatroon wordt in kaart gebracht, mogelijkheden en onmogelijkheden besproken en uiteindelijk krijgt u een eerlijk en op uw situatie toegesneden advies.

Veiligheid van een chemische peeling

Wanneer u een chemische peeling ondergaat begint u eerst met het voorbereiden van de huid. U bereidt de huid voor met thuisproducten die een lage concentratie van de werkstof bevatten. Zo wordt de huid geleidelijk geïntroduceerd aan de actieve zuren. Bij een actieve koortslip is een peeling niet mogelijk. Dit vergroot de kans dat de koortslip zich verspreidt. Indien er in de week na de behandeling een koortslip ontstaat, neem contact op met uw huidtherapeute. Onze huidtherapeute zal samen met u uw huidkwaliteit in kaart brengen. De mogelijkheden en uw wensen worden in kaart gebracht om een behandelplan samen te stellen.

Prijzen van de peelings

Behandeling Prijs
Peeling tegen acne en pukkels* € 150,-
Peeling tegen doffe huid € 95,-
Peeling tegen pigmentvlekken* € 250,-
Peeling tegen fijne lijntjes* € 200,-
Peeling tegen roodheid € 95,-

* Prijzen zijn exclusief aanschafkosten van voorbereidende, sterk aanbevolen, thuisproducten. Aanschafkosten zijn vanaf €100,-

FAQ

Hoe vaak moet ik een peeling doen?

Dit is afhankelijk van het type peeling wat u doet en wat uw doel is. Onze huidtherapeute bespreekt van tevoren met u welke peeling u het beste zou kunnen doen. Mochten uw wensen meerdere behandelingen vereisen, zal de huidtherapeute een behandelplan met u bespreken.

Is een peeling het geld waard?

Dit is afhankelijk van uw persoonlijke huidbehoeften en doelen. Boek een consult met onze huidtherapeute om er achter te komen welke van onze peelings voor u het meeste resultaat biedt.

Mag ik na een peeling in de zon?

Nee, na een peeling is de huid extra gevoelig voor UV-straling. Het wordt aangeraden directe blootstelling aan de zon voor ten minste een week na de behandeling te vermijden. Gebruik daarnaast ook een goede zonnebrandcrème met hoge SPF om de huid goed te beschermen.

Kan ik een peeling doen in combinatie met andere huidbehandelingen?

Ja, dit is mogelijk maar dient goed overlegd te worden met de huidtherapeut. Afhankelijk van de huidbehoefte kan een peeling worden gecombineerd met andere behandeltechnieken. Het is van belang dat het advies van de huidtherapeut hierin wordt opgevolgd.

Wat kan ik zelf doen om mij voor te bereiden op een peeling?

Voorafgaand aan een peeling wordt aangeraden de huid voor te bereiden met de juiste thuisproducten. Deze thuisproducten bevatten dezelfde of vergelijkbare ingrediënten als de professionele peelings maar in lagere concentraties. Dit zorgt voor een veiliger en effectiever behandeling. Het wordt afgeraden om de huid voorafgaand aan een peeling bloot te stellen aan zonlicht of te waxen.

Hoe duur is een peeling?

Een prijzen van peelings bij The Body Clinic beginnen vanaf € 95,-

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Zaterdag: 08:00 - 19:00

Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag, Duiven en Groningen

Filler behandelingen

 • Jukbeenderen
 • Kaaklijn
 • Rimpels bovenlip
 • Lippen opvullen
 • Liquid facelift
 • Mondhoekplooi
 • Neuscorrectie
 • Neus - lippenplooi
 • Acne littekens verwijderen
 • Slapen opvullen
 • Wallen onder de ogen verwijderen
 • Wangen opvullen
 • Kincorrectie
 • Oorlelcorrectie