CLOSE

Rimpels bovenlip

Rokerslijntjes verminderen met fillers

nicoline nijman arts the body clinic 1 600x600

De informatie op deze pagina is medisch getoetst door
Drs. Nicoline Nijman

Hoe ontstaan rimpels boven de lip?

Als er iets oud maakt, is het wel roken. Door het gebruik van uw mondspieren bij het inhaleren van een sigaret, ontstaan lijntjes rondom de mond. Deze rimpels worden in de volksmond ‘rokerslijntjes’ of een ‘plooirokje’ genoemd. Het meest bijzondere is, dat dit zogenaamde plooirokje ook voorkomt bij niet-rokers. Dit is dan vaak genetisch bepaald of het komt door de huid die veroudert en minder flexibel wordt. Het goede nieuws is dat deze rimpels boven de lip (rokerslijntjes) –zeker beginnende – door fillers prima kunnen worden aangepakt.

Hoe ontstaan rimpels boven de lip?

Als er iets oud maakt, is het wel roken. Door het gebruik van uw mondspieren bij het inhaleren van een sigaret ontstaan lijntjes rondom de mond. Deze rimpels boven de lip worden in de volksmond ‘rokerslijntjes’ of een ‘plooirokje’ genoemd. Het meest bijzondere is, dat dit zogenaamde plooirokje ook voorkomt bij niet-rokers. Dit is dan vaak genetisch bepaald of het komt door de huid die veroudert en minder flexibel wordt. Het goede nieuws is dat deze rimpels boven de lip (rokerslijntjes) –zeker beginnende – door fillers prima kunnen worden aangepakt.

 • Lijntjes boven de lip gallery 3
 • rokerslijntjes
 • Lijntjes boven de lip gallery 5
 • Lijntjes boven de lip gallery 2
 • Lijntjes boven de lip gallery4
 • Lijntjes boven de lip gallery 6

Waarom een filler behandeling van de rimpels boven de lip?

Verticale rimpels boven de lippen hebben diverse oorzaken. Roken is er daar een van, maar ook blootstelling aan ultraviolet licht, gezichtsexpressie en leeftijd spelen een rol. Omdat rimpels boven de lip vaak ouder maken, kan een behandeling met een filler een goede optie zijn. Een filler vult de huid boven de lippen iets op, waardoor uw rimpels ongeveer een jaar lang minder zichtbaar zijn.
Met het behandelen van rokerslijntjes kunt u nooit te vroeg beginnen. Wanneer de lijntjes namelijk al geruime tijd bestaan, ontstaan er kleine littekentjes. Door deze littekentjes zijn rimpeltjes moeilijker te verwijderen. Vraag dus rustig naar de mogelijkheden.

De behandeling

De lijntjes boven de lip worden ingesmeerd met verdovende crème waarna met een ultradun naaldje de kleine lijntjes boven de lip worden opgevuld met een hyaluronzuur filler. Tevens worden de contouren van uw lippen versterkt om verdere veroudering te voorkomen. Na de behandeling zal de arts het gebied masseren en kunt u zelf het gebied koelen. De behandeling zelf duurt ongeveer 10 minuten. Het is belangrijk dat u 30 minuten vóór de behandeling van de rimpels boven de lip aanwezig bent in de kliniek.

Prijs: Vanaf €600,-
Voorbereiding: 30 minuten voor de behandeling aanwezig zijn
Verdoving: Ja, creme
Duur: 15 minuten
Pijn (0-10): 6
Product: Hyaluronzuur
Veiligheid: Uiterst veilig
Duurzaamheid: +/- 12 maanden

Natuurlijk resultaat

Voor het opvullen van de rimpels boven de lip zetten wij hele kleine puntinjecties in de rimpeltjes in dit gebied. Omdat het volume wat we hierdoor toevoegen heel klein is, geeft dit een verzachtend en natuurlijk resultaat. Omdat de hyaluronzuurfillers van nature heel flexibel zijn, zijn deze zeer geschikt voor een behandeling van de lijntjes rondom de mond. U behoudt de natuurlijke vorm van dit gebied, maar de rimpels boven de lip verzachten.

Voor en na foto’s
voor foto rokerslijntjes
na foto rokerslijntjes

Wat te doen voor en na de behandeling

Voor de behandeling

Wij vragen u om een half uur voor de behandeling van de rimpels bovenlip aanwezig te zijn, zodat wij in het gebied boven de lip verdovende creme kunnen aanbrengen. Om blauwe plekken te voorkomen: Drink liever geen alcohol 48 uur voor de behandeling. U kunt vijf dagen vóór de behandeling beginnen met Arnica druppels. Stop met alle voedingssupplementen, vitamines en visolie enkele dagen voor de behandeling.  Geen Aspirine, Naproxen en Ibuprofen vóór de behandeling gebruiken, eventueel na overleg met uw arts. Dit werkt namelijk bloedverdunnend, waardoor de kans op blauwe plekken groter is.

Na de behandeling

De eerste week na de behandeling van de rimpels van de bovenlip moet u zonnestraling op het behandelde gebied voorkomen en geen gebruik maken van een zonnebank of sauna. Ook een behandeling bij de schoonheidsspecialist raden wij in de eerste twee weken na de behandeling af. Ten slotte wordt make-up in het behandelde gebied de eerste paar uur na de behandeling afgeraden.

Hersteltijd

Het gebied boven de lip is iets gevoeliger voor blauwe plekjes dan andere gebieden. Uiteraard mag u deze enkele uren na de behandeling camoufleren.

Duur resultaat

Alle hyaluronzuur fillers die wij gebruiken hebben een zichtbaar resultaat van ongeveer 12 maanden. Bij de ene persoon wordt de hyaluronzuur door het eigen lichaam sneller afgebroken dan bij de andere, waardoor de duur van het resultaat  per persoon kan verschillen.

Ervaringen

Gratis Intake

Bij The Body Clinic vinden we het erg belangrijk dat u goed geïnformeerd bent voordat u een keuze maakt uit een van onze behandelingen. Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek kijkt u samen met uw behandeld arts naar de voor u meest geschikte behandeling. Uw verwachtingspatroon wordt in kaart gebracht, mogelijkheden en onmogelijkheden worden besproken en uiteindelijk krijgt u een eerlijk op uw situatie toegesneden advies. Nadat er foto’s zijn gemaakt, uw gezondheid in kaart is gebracht en u onze arts toestemming hebt gegeven voor de behandeling van de rimpels boven de lip, kunt u indien gewenst direct behandeld worden.

Veiligheid

Om de rimpels boven de lip op te vullen, letten de artsen van The Body Clinic bij de keuze van de filler op de volgende eigenschappen. De filler moet lange tijd op de markt zijn, er moeten veel behandelingen mee zijn uitgevoerd en de filler moet actief oplosbaar zijn. Restylane voldoet aan al deze eisen en wordt door onze artsen gebruikt in dit gebied. Restylane is een van de eerste fillers die op de Europese markt is toegelaten en er zijn al tientallen miljoenen behandelingen mee uitgevoerd. De veiligheid van deze filler is ook op lange termijn reeds bewezen.

Prijzen

Behandeling Prijs
Rimpels bovenlip (rokerslijntjes) behandelen met hyaluronzuur, plus liplijntjes € 650

FAQ

Wordt de huid boven de lip niet dikker, als ik de liplijnen laat opvullen?

The Body Clinic geeft zogenaamde puntinjecties in enkel de lijnen, de radiale liplijntjes. Hierdoor wordt de bovenlip niet dikker en wordt alleen het lijntje opgevuld.

Soms lopen lijntjes door in mijn lip, gaan die ook weg?

Vaak behandelen we bij The Body Clinic beide liplijntjes. Door meer stevigheid in deze lijnen zullen er ook minder lijntjes rondom de mond zijn. Deze lijnen zijn namelijk ontstaan door een afname van volume en stevigheid van de lippen.

Gaan alle lijntjes weg als ik me laat behandelen rondom de mond?

Helaas kunnen we niet altijd alle lijntjes laten verdwijnen. Soms zijn er littekentjes in de huid aanwezig. Een peeling of microdermabrasie kan eventueel dit laatste verhelpen. Toch kan een behandeling met een filler, zeker in combinatie met de liplijntjes, zeker een mooie verbetering van dit gebied geven.

Wat kost een liplijntjes behandeling met fillers?

Bij The Body Clinic betaalt u voor een filler behandeling voor de rokerslijntjes (rimpels boven de lip)  €500. Wilt ook u ook dat de liplijnen worden opgevuld dan betaald u €600.

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Zaterdag: 08:00 - 19:00

Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag, Duiven en Groningen

Filler behandelingen

 • Jukbeenderen
 • Kaaklijn
 • Rimpels bovenlip
 • Lippen opvullen
 • Liquid facelift
 • Mondhoekplooi
 • Neuscorrectie
 • Neus - lippenplooi
 • Acne littekens verwijderen
 • Slapen opvullen
 • Wallen onder de ogen verwijderen
 • Wangen opvullen
 • Kincorrectie
 • Oorlelcorrectie