Bovenooglidcorrectie

Hangende oogleden, eenvoudig verholpen

Wat houdt de ooglidcorrectie behandeling in?

Heeft u het idee dat u er constant moe uitziet terwijl u zich totaal niet moe voelt? Hangende oogleden (Ptosis) kunnen u een vermoeide uitstraling geven. Ook kunnen overhangende bovenoogleden uw zicht beperken en klachten veroorzaken zoals hoofdpijn of vermoeidheid. Tijdens een bovenooglidcorrectie worden de overhangende oogleden gecorrigeerd met als resultaat een uitgeruste en frisse uitstraling. Een bovenooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep met minimale littekens, maar met een zeer groot resultaat!

Wat houdt de ooglidcorrectie behandeling in?

Heeft u het idee dat u er constant moe uitziet terwijl u zich totaal niet moe voelt? Hangende oogleden (Ptosis) kunnen u een vermoeide uitstraling geven. Ook kunnen overhangende bovenoogleden uw zicht beperken en klachten veroorzaken zoals hoofdpijn of vermoeidheid. Tijdens een bovenooglidcorrectie worden de overhangende oogleden gecorrigeerd met als resultaat een uitgeruste en frisse uitstraling. Een bovenooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep met minimale littekens, maar met een zeer groot resultaat!

  • juvederm gallery 2
  • lipfillers
  • juvederm gallery 4
  • rokerslijntjes
  • juvederm gallery 1
  • juvederm gallery 3

Waarom een bovenooglidcorrectie?

De huid van het ooglid wordt met de jaren minder elastisch en verliest zijn volume, hierdoor kunnen de oogleden gaan hangen. Hangende oogleden resulteren in een vermoeide blik, u kunt hoofdpijn ervaren en uw zicht kan worden beperkt.  Door genetische factoren, zoals de vorm van de oogkas, kunnen ook jonge mensen deze klachten ervaren. Een bovenooglidcorrectie kan deze klachten verhelpen of verminderen. Het is een vrij eenvoudige ingreep met een groots effect, een snel herstel en langdurig resultaat.
  • Ooglidcorrectie mbv een operatie
  • Korte ingreep

De behandeling

Voordat de bovenooglidcorrectie plaatsvindt tekent de arts het deel van de huid dat hij gaat verwijderen. Vervolgens wordt het gebied rondom de ogen plaatselijk verdoofd met een injectie en krijgt u een steriele doek over uw hoofd. De arts verwijdert de overtollige huid en het vetweefsel. Hierna wordt de huid gehecht. De hechting valt precies in de plooi, hierdoor is er na verloop van tijd bijna niets meer van de ingreep te zien. De ingreep duurt ongeveer 45 minuten.

Voorbereiding: 30 minuten voor de behandeling aanwezig zijn
Verdoving: Ja, creme
Duur: 45 minuten
Pijn (0-10): 4
Veiligheid: Uiterst veilig
Duurzaamheid: Onbepaalde tijd
Controle: Na 8 weken

Het gebied

Zodra je iemand aankijkt zijn de ogen het eerste die je ziet. Ogen zijn ook wel de spiegel van je ziel. Naarmate we ouder worden kunnen er problemen ontstaan met onze oogleden. Oogleden staan in verbintenis met onze ogen. Zodra er problemen ontstaan met de oogleden heeft dit direct invloed op de uitdrukking van de ogen. Soms ervaart men al op jongere leeftijd problemen met de oogleden, dit is vaak vanwege erfelijke aanleg. Hangende oogleden (Ptosis) geven de ogen een vermoeide en soms boze uitdrukking. Door een simpele ingreep worden uw bovenoogleden gecorrigeerd en zullen uw ogen weer stralen.
plexr onder ogen gebieden 2

Natuurlijk resultaat

Bij The Body Clinic streven wij ten alle tijden naar een natuurlijk resultaat. Na de bovenooglidcorrectie zult u er niet ineens anders uitzien. Een bovenooglidcorrectie brengt slechts uw uitgeruste, frisse, jeugdige uitstraling van vroeger weer terug. Tijdens het consult met de arts worden uw wensen nauwkeurig besproken. Wij garanderen een behandeling op maat waarbij er altijd wordt gekeken naar de contouren en vorm van uw gezicht.
Voor en na

Voor en na de behandeling

Voor de behandeling

– Wij verzoeken u minimaal ……  minuten vóór de bovenooglidcorrectie aanwezig te zijn.
– Om blauwe plekken te voorkomen: Stop vijf dagen voor uw behandeling met alle voedingssupplementen, vitamines en visolie en drink geen alcohol 48 uur vóór de behandeling.
– Gebruik liever, zonodig in overleg met uw arts, ook geen Aspirine, Naproxen of Ibuprofen omdat deze bloedverdunnend werken.
– U kunt 5 dagen voor de behandeling beginnen met Arnica druppels tot 2 dagen na de behandeling.
– Roken dient vermeden te worden vanaf zeven dagen voorafgaand aan de operatie. Roken en meeroken hebben een negatieve invloed op het herstel en roken voorafgaand aan de operatie kan tot complicaties leiden.

Na de behandeling

Om blauwe plekken en zwelling na de behandeling tegen te gaan kunt u direct koelen bij ons in de kliniek. Rust en regelmatig koelen zorgen voor een vlot herstel. Wij raden u aan de oogleden elk uur 5-10 minuten te koelen. De eerste dagen na de ingreep zijn de ogen gezwollen en blauw, maar u kunt alweer lichte bezigheden oppakken. Wij raden echter aan om zware lichamelijke activiteiten, sporten en tillen de eerste weken na de ingreep te vermijden. Dit zorgt voor een aanzienlijk sneller herstel. Een bovenooglidcorrectie geeft in de regel weinig napijn. Heeft u toch last, dan kunt u gerust een paracetamol innemen.

Gedurende uw gehele herstelperiode raden wij u aan geen alcohol te gebruiken aangezien dit het herstel negatief kan beïnvloeden. Om uw ogen te beschermen tegen de zon, harde wind en stofdeeltjes is het aan te raden ter bescherming een zonnebril te dragen. Een week na de bovenooglidcorrectie komt u op controle om de pleisters en hechtingen te verwijderen. Na de eerste week is de zwelling voor een groot deel verdwenen en ziet u er weer toonbaar uit.

Hersteltijd
Na 7 tot 10 dagen is bijna iedere patiënt hersteld en zijn er geen zwellingen of blauwe plekken meer te zien. Het litteken blijft nog even rood, maar deze zal met verloop van tijd bijkleuren.

Duur resultaat
Na ongeveer 3 tot 6 maanden is het resultaat van de bovenooglidcorrectie volledig te zien. Gemiddeld heeft u van een bovenooglidcorrectie zo’n 15 jaar plezier. Door goed voor uw huid te zorgen en gezond te leven haalt het maximale uit de bovenooglidcorrectie.

Gratis Intake

Voordat u behandeld kunt worden aan uw bovenoogleden, dient u een intake afspraak te maken bij een van onze artsen om te beoordelen of u geschikt bent voor een bovenooglid behandeling. Uw gezondheid wordt in kaart gebracht en eventuele alternatieven worden besproken. Ook worden er foto’s gemaakt van het te behandelen gebied. Eventuele leefregels voor en na de behandeling worden met u besproken en bijwerkingen en risico’s worden in kaart gebracht.

Veiligheid

Een bovenooglidcorrectie is uiterst veilig. De ingreep wordt uitgevoerd door artsen met jarenlange ervaring waarbij alleen gebruik wordt gemaakt van de best geteste producten en materialen. Een bovenooglidcorrectie is een relatief eenvoudige ingreep waarbij de kans op complicaties klein is. Echter zitten er aan elke operatie risico’s, deze zijn in het geval van een bovenooglidcorrectie echter minimaal.

Prijzen

Behandeling ooglidcorrectie Prijs
Behandeling met bovenooglidcorrectie vanaf € 600

FAQ

Hoeveel kost een bovenooglidcorrectie?

Een bovenooglidcorrectie kost bij The Body Clinic € …….,-. Een vrijblijvend consult en de controle afspraak zijn bij de kosten inbegrepen.

 

Hoe snel kan ik weer aan het werk?

Na de bovenooglidcorrectie raden wij u aan om 5-7 dagen thuis te blijven om te herstellen. Uw oogleden kunnen wat gezwollen zijn en kunnen blauwe plekjes aanwezig zijn. Tevens worden na een week de hechtingen en pleisters pas verwijderd. Indien u een baan heeft met lichamelijk zwaar werk dan raden wij u aan langer vrij te nemen.

Kan ik lenzen dragen na de bovenooglidcorrectie?

Na de bovenooglidcorrectie kunt u niet direct weer lenzen dragen. Om uw lenzen in te brengen moet u uw ooglid aanraken. Dit kan het herstel negatief beïnvloeden. Wij raden u daarom aan om een de eerste week na de ingreep een bril te dragen.

Mag je make-up opdoen na een bovenooglidcorrectie?

Na de bovenooglidcorrectie mag u geen oogmake-up dragen. Er mag namelijk geen make-up in de wondjes op uw ooglid komen.

Mag je sporten na de bovenooglidcorrectie?

Na een week mag u weer voorzichtig gaan sporten. Pas altijd op dat er niet teveel druk op uw ogen komt te staat. Wij raden u aan om contactsporten voor minimaal een maand te vermijden.

Waar kan ik terecht voor een bovenooglidcorrectie?

U kunt bij ons terecht in onze kliniek in Amsterdam en Duiven. Voor het maken van een afspraak, kunt u contact met ons opnemen op 020-4638668 of via info@bodyclinic.nl.

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Vrijdag: 08:00 - 19:00
Zaterdag: 09:30 - 16:00 (alleen telefonisch)

Ooglidcorrecties

Privé chat starten