Bovenooglidcorrectie

Voor een langdurig resultaat

Een chirurgische bovenooglidcorrectie

Hangende oogleden (dermatochalasis / verslapte huid) kunnen u een vermoeide uitstraling geven. Ook kunnen overhangende bovenoogleden uw zicht beperken en klachten veroorzaken zoals hoofdpijn, een zwaar gevoel geven en vermoeidheid. Bij een bovenooglidcorrectie wordt het teveel aan huid chirurgisch weggesneden met als resultaat een uitgeruste en frisse uitstraling. De incisies (sneetjes) worden precies in de plooien van uw ooglid gezet, zo zijn er na afloop vrijwel geen littekens zichtbaar. Een bovenooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep met een zeer groot resultaat.

Een chirurgische bovenooglidcorrectie

Hangende oogleden (dermatochalasis / verslapte huid) kunnen u een vermoeide uitstraling geven. Ook kunnen overhangende bovenoogleden uw zicht beperken en klachten veroorzaken zoals hoofdpijn, een zwaar gevoel geven en vermoeidheid. Bij een bovenooglidcorrectie wordt het teveel aan huid chirurgisch weggesneden met als resultaat een uitgeruste en frisse uitstraling. De incisies (sneetjes) worden precies in de plooien van uw ooglid gezet, zo zijn er na afloop vrijwel geen littekens zichtbaar. Een bovenooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep met een zeer groot resultaat.

De Lockdown ooglidcorrectie actie

Vanwege de Corona ‘lockdown’ is uw werk flexibeler en is vrij nemen voor een cosmetische ingreep net iets makkelijker, u zou dus van de nood een deugd kunnen maken. Om u nog beter van dienst te zijn, zijn we gestart met de Lockdown ooglidcorrectie. Aangezien er momenteel weinig sociale activiteiten mogelijk zijn, is er genoeg tijd om thuis in alle rust te herstellen. Wanneer de aangescherpte coronamaatregelen voorbij zijn heeft niemand doorgehad dat u een ooglidcorrectie heeft laten uitvoeren, u ziet er alleen wel uitgeslapen en extra fris uit!

Wat houdt de Lockdown ooglidcorrectie in:

 • U doet een digitale pre-scan, hiervoor hoeft u niet naar de kliniek te komen.
 • N.a.v. de pre-scan wordt u uitgenodigd voor de uitgebreide ‘Ooglidcorrectie Analyse’ in de kliniek met de arts.
 • U krijgt informatie ter voorbereiding op de operatie.
 • Op de dag van de operatie wordt u gratis thuis opgehaald met een taxi.*
 • U krijgt een warm ontvangst in de kliniek.
 • De bovenooglidcorrectie wordt uitgevoerd door uw specialistisch arts.
 • U wordt gratis thuisgebracht met een taxi.*
 • U krijgt een prachtige recovery-goodiebag mee, om in alle rust thuis te herstellen.
 • U heeft de mogelijkheid tot online support van uw arts tijdens het herstel.
 • Na ongeveer een week komt u op de geplande controle bij uw arts in de kliniek om uw hechtingen te laten verwijderen.
 • Het hele herstel duurt ongeveer twee tot vier weken.
 • 2 a 3 maanden na de operatie heeft u, indien gewenst, een controle afspraak bij de arts.

* Gratis ophalen en thuisbrengen geldt alleen in een straal van 15 km van uw woonadres naar de kliniek waar u behandelt wordt: Amsterdam, Utrecht, en Den Bosch.

Waarom een bovenooglidcorrectie?

De oorzaak van hangende oogleden is vaak veroudering, maar erfelijkheid kan ook een rol spelen. Bij veroudering wordt de huid van het ooglid met de jaren minder elastisch en het verliest volume, hierdoor kunnen de oogleden gaan hangen. Hangende oogleden kunnen resulteren in een vermoeide blik, u kunt hoofdpijn ervaren en uw zicht kan worden beperkt. Door genetische factoren kunnen ook jonge mensen deze klachten ervaren. Een bovenooglidcorrectie kan deze klachten verhelpen of verminderen. Het is een vrij eenvoudige ingreep met een groots effect, een snel herstel en een langdurig resultaat.

 • Volume verlies oogleden
 • Erfelijke aanleg

De behandeling

De arts begint de bovenooglidcorrectie met het aftekenen van het deel van de huid dat moet worden verwijdert. Vervolgens krijgt u een steriele doek over uw hoofd en wordt het gebied rondom de ogen plaatselijk verdoofd met een injectie. De overtollige huid wordt weggesneden waarna de huid wordt gehecht. De incisies (sneetjes) worden precies in de plooien van de huid gezet, hierdoor is er na verloop van tijd bijna niets meer van de ingreep te zien. De ingreep duurt ongeveer 30 à 45 minuten.

Voorbereiding: 15 minuten voor de behandeling aanwezig zijn
Verdoving: Ja, plaatselijk
Duur: 30 minuten
Pijn (0-10): 4
Duurzaamheid: ongeveer 10 à 15 jaar
Controle: Na 7-9 dagen

Het gebied

Bij een bovenooglidcorrectie wordt het teveel aan huid chirurgisch weggesneden met als resultaat een uitgeruste en frisse uitstraling. De incisies (sneetjes) worden precies in de plooien van uw bovenooglid gezet, zo zijn er na afloop vrijwel geen littekens zichtbaar. Een bovenooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep met een zeer goed resultaat. Een week na de bovenooglidcorrectie komt u op controle om de pleisters en hechtingen te verwijderen. Het litteken van de incisie blijft vaak nog even rood en soms wat verdikt, maar deze zal na verloop van tijd dunner worden en bijkleuren.

bovenooglidcorrectie schema

Natuurlijk resultaat

Bij The Body Clinic streven wij te allen tijde naar een natuurlijk resultaat. Na de bovenooglidcorrectie zult u er niet ineens anders uitzien. Een bovenooglidcorrectie brengt slechts uw uitgeruste, frisse, jeugdige uitstraling van vroeger weer terug. Tijdens het consult met de arts worden uw wensen nauwkeurig besproken. Wij garanderen een behandeling op maat waarbij er altijd wordt gekeken naar de contouren en vorm van uw gezicht.

Voor en na de behandeling

Voor de behandeling
 • Wij verzoeken u minimaal 15 minuten vóór de bovenooglidcorrectie aanwezig te zijn.
 • Om blauwe plekken te voorkomen: Stop vijf dagen voor uw behandeling met alle voedingssupplementen, vitamines en visolie en drink geen alcohol 48 uur vóór de behandeling.
 • Gebruik liever, indien nodig in overleg met uw arts, ook geen Aspirine, Naproxen of Ibuprofen, omdat deze bloedverdunnend werken.
 • U kunt 5 dagen voor de behandeling beginnen met Arnica druppels tot 2 dagen na de behandeling.
 • Roken dient vermeden te worden vanaf zeven dagen voorafgaand aan de operatie  tot twee weken erna. Roken en meeroken hebben een negatieve invloed op het herstel en roken voorafgaand aan de operatie kan tot complicaties leiden.

Na de behandeling
 • Om blauwe plekken en zwelling na de behandeling tegen te gaan kunt u direct koelen bij ons in de kliniek (5-10 minuten).
 • Rust en regelmatig koelen zorgen voor een vlot herstel.
 • U krijgt pleisters op de plekken van de incisies, deze moet u de hele week laten zitten en niet zelf eraf halen.
 • De eerste dagen na de ingreep zijn de ogen gezwollen en blauw, maar kunt u alweer lichte bezigheden oppakken.
 • Na de eerste week is de zwelling voor een groot deel verdwenen en ziet u er weer toonbaar uit.
 • Een week na de bovenooglidcorrectie komt u op controle om de pleisters en hechtingen te verwijderen.
 • Wij raden aan om zware lichamelijke activiteiten, sporten, tillen en bukken de eerste twee weken na de ingreep te vermijden.
 • Ook het dragen van uw lenzen kan pas 10 a 14 dagen na de ingreep. U verkleint hiermee de kans op complicaties.
 • Om uw ogen te beschermen tegen de zon, harde wind en stofdeeltjes is het aan te raden ter bescherming een zonnebril te dragen.
 • Een bovenooglidcorrectie geeft in de regel weinig napijn. Heeft u toch last, dan kunt u een paracetamol innemen.
 • Gedurende uw gehele herstelperiode raden wij u aan geen alcohol te gebruiken aangezien dit het herstel negatief kan beïnvloeden.

Hersteltijd
 • De hechtingen worden er tijdens de controle afspraak uitgehaald. De controle afspraak vindt ongeveer 7 dagen na de operatie plaats.
 • Na 7 tot 9 dagen is bijna iedere patiënt hersteld en zijn zwellingen of blauwe plekken vrijwel niet meer te zien.
 • Het kan voorkomen dat na deze periode nog steeds een zwelling of hematoom (blauwe plek) ter hoogte van de oogleden zichtbaar is, dit trekt echter vanzelf weg.
 • Het litteken van de incisie blijft vaak nog even rood en soms wat verdikt, maar deze zal na verloop van tijd dunner worden en bijkleuren.
 • Het is belangrijk om de littekens minimaal 6 maanden goed te beschermen tegen de zon, anders kunnen ze langdurig rood blijven.

Duur resultaat
 • Na ongeveer 3 tot 6 maanden is het resultaat van de bovenooglidcorrectie volledig te zien.
 • Gemiddeld heeft u van een bovenooglidcorrectie zo’n 10 à 15 jaar plezier.
 • Door goed voor uw huid te zorgen en gezond te leven haalt het maximale uit de bovenooglidcorrectie.

Ervaringen

Gratis Intake

Voordat u behandeld kunt worden aan uw bovenoogleden, dient u een intake afspraak te maken bij een van onze artsen om te beoordelen of u geschikt bent voor een bovenooglid behandeling. Uw gezondheid wordt in kaart gebracht en eventuele alternatieven worden besproken. Ook worden er foto’s gemaakt van het te behandelen gebied. Eventuele leefregels voor en na de behandeling worden met u besproken en bijwerkingen en risico’s worden in kaart gebracht.

Veiligheid

De ingreep wordt uitgevoerd door artsen met jarenlange ervaring. Een bovenooglidcorrectie is een relatief eenvoudige ingreep waarbij de kans op complicaties klein is. Echter zitten er aan elke operatie risico’s, deze zijn in het geval van een bovenooglidcorrectie echter minimaal.

Prijzen

Behandeling ooglidcorrectie Prijs
Behandeling bovenooglidcorrectie € 950

FAQ

Hoeveel kost een bovenooglidcorrectie?

Een bovenooglidcorrectie kost bij The Body Clinic € 950,-. Een vrijblijvend consult en de controle afspraak zijn bij de kosten inbegrepen.

 

Hoe snel kan ik weer aan het werk?

Na de bovenooglidcorrectie raden wij u aan om 5-7 dagen thuis te blijven om te herstellen. Uw oogleden kunnen wat gezwollen zijn en kunnen blauwe plekjes aanwezig zijn. Tevens worden na een week de hechtingen en pleisters pas verwijderd. Indien u een baan heeft met lichamelijk zwaar werk dan raden wij u aan langer vrij te nemen.

Kan ik lenzen dragen na de bovenooglidcorrectie?

Na de bovenooglidcorrectie kunt u niet direct weer lenzen dragen. Om uw lenzen in te brengen moet u uw ooglid aanraken. Dit kan het herstel negatief beïnvloeden. Wij raden u daarom aan om 10 à 14 dagen na de ingreep een bril te dragen.

Mag je make-up op doen na een bovenooglidcorrectie?

Na de bovenooglidcorrectie mag u geen oogmake-up dragen. Er mag namelijk geen make-up in de wondjes op uw ooglid komen. U kunt de oogmake-up weer na twee weken op doen. Op de dag van de operatie gelieve geen (oog)make-up te dragen.

Mag je sporten na de bovenooglidcorrectie?

Na twee weken mag u weer voorzichtig gaan sporten. Pas altijd op dat er niet teveel druk op uw ogen komt te staat. Wij raden u aan om contactsporten voor minimaal een maand te vermijden.

Waar kan ik terecht voor een bovenooglidcorrectie?

U kunt bij ons terecht in onze kliniek in Utrecht en Amsterdam. Voor het maken van een afspraak, kunt u contact met ons opnemen op 020-4638668 of via info@bodyclinic.nl.

Wanneer mogen de hechtpleisters er af? En mag ik dit zelf doen?

U dient de hechtpleisters laten zitten totdat de hechtingen eruit gaan. De hechtingen worden 7 dagen na de behandeling door de arts eruit gehaald.

Wanneer mogen de hechtingen eruit?

De hechtingen worden na 5-7 dagen verwijdert door de arts bij ons in de kliniek. Na de behandeling kunt u direct bij de balie een afspraak maken om de hechtingen te laten verwijderen.

Wanneer mag het gebied (ogen) nat worden (douchen)?

Het liefst dient u het gebied een week droog te houden en mocht het toch nat worden, dan kunt u het heel voorzichtig droog deppen.

Wanneer mag ik weer alcohol drinken na de behandeling?

U mag weer alcohol drinken op de dag na de ingreep.

Door wie wordt deze behandeling uitgevoerd?

Deze behandeling wordt gedaan door onze gespecialiseerde artsen die hier al meerdere jaren ervaring mee hebben.

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Zaterdag: 08:00 - 19:00

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Haarlem, Den Bosch en Duiven (Arnhem)

Ooglidcorrecties