CLOSE

Wenkbrauwlift

Een frisse uitstraling

rose bischoff arts body clinic 600x600 3

De informatie op deze pagina is medisch getoetst door
Drs. Rose Bischoff

Wat houdt de behandeling voor een wenkbrauwlift in?

Sommige mensen worden met lage wenkbrauwen geboren, bij anderen wint op een gegeven moment de zwaartekracht. Bij lage wenkbrauwen lijkt uw blik vermoeid en lijken uw ogen dieper in hun kassen te liggen. Wanneer het zakken van de wenkbrauwen nog minimaal is, kan een wenkbrauwlift met Botox (Botulinetoxine) overwogen worden. In andere gevallen is een ooglidcorrectie met Plexr een betere optie.

Wat houdt de behandeling voor een wenkbrauwlift in?

Sommige mensen worden met lage wenkbrauwen geboren, bij anderen wint op een gegeven moment de zwaartekracht. Bij lage wenkbrauwen lijkt uw blik vermoeid en lijken uw ogen dieper in hun kassen te liggen. Wanneer het zakken van de wenkbrauwen nog minimaal is, kan een wenkbrauwlift met Botox (Botulinetoxine) overwogen worden. In andere gevallen is een ooglidcorrectie met Plexr een betere optie.

 • kraaienpootjes botox
 • Kraaienpootjes gallery3
 • fronsrimpels main
 • rimpels gallery 4
 • liquid facelift gallery 5
 • kraaienpootjes

Waarom een wenkbrauwlift?

Vaak wordt aangegeven dat afhangende wenkbrauwen een vermoeide uitstraling of een boze uitdrukking geven. Ook kan een lage wenkbrauw een drukkend gevoel op de ogen veroorzaken. Met een Botox injectie bij de wenkbrauwen zal het spiertje dat de wenkbrauwen omlaag trekt, verslappen waardoor de wenkbrauwen iets gelift worden, een wenkbrauwlift. Daardoor lijkt uw blik frisser en minder vermoeid.

De behandeling

Een behandeling met Botox van de wenkbrauwen is een echte ‘lunchtime treatment’. U kunt letterlijk tijdens uw lunchpauze komen. Nadat er foto’s zijn gemaakt en u een gezondheidsverklaring en behandelovereenkomst hebt ingevuld, kan de wenkbrauwlift behandeling al beginnen. Er worden 2 prikjes gezet rond uw wenkbrauwen, waardoor de spiertjes die de wenkbrauwen naar beneden trekken ontspannen. Koeling na de behandeling is niet noodzakelijk.

Prijs: Vanaf €105,-
Verdoving: Niet nodig
Duur: 5 minuten
Pijn (0-10): 1
Product: Azzalure
Veiligheid: Uiterst veilig
Duurzaamheid: 3-6 maanden

Natuurlijk resultaat

Een wenkbrauwlift geeft een mooie frisse uitstraling met behoud van uw natuurlijke gelaatstrekken. U hoeft niet bang te zijn voor een te glad voorhoofd of bewegingloos gelaat. Met twee kleine prikjes Botox wordt de wenkbrauw een beetje gelift. Deze kleine lift wordt door iedereen als heel natuurlijk ervaren.

Wat te doen voor en na de behandeling

Voor de behandeling

Nadat er foto’s van u zijn gemaakt voor uw dossier en u een behandelovereenkomst heeft getekend voor een wenkbrauwlift behandeling met Botox, worden er 2 prikjes gezet rond uw wenkbrauwen. Hierdoor ontspannen de spiertjes die de wenkbrauwen naar beneden trekken.

Na de behandeling

U kunt beter de dag van de Botox behandeling van de wenkbrauwlift niet gaan sporten (ook geen yoga). Wij adviseren u gedurende 2-3 uur na de behandeling niet te gaan liggen.

Hersteltijd

Er is bijna geen hersteltijd en de wenkbrauwlift behandeling met botox kan met recht een lunchtime treatment worden genoemd. Heel soms als er een klein vaatje wordt geraakt, ontstaat er een blauw plekje, maar dit is echt een uitzondering!

Duur resultaat

Als de spiertjes ingespoten zijn met Botox, is het eindresultaat nog niet direct merkbaar. In een periode die 2 dagen tot 2 weken duurt zal de spier immobiel worden en de aanspanning verminderen. De duur van het resultaat van de wenkbrauwlift behandeling is ongeveer 4 maanden.

Ervaringen

Gratis Intake

Tijdens een intakegesprek maakt u kennis met uw behandelend arts. In dit gesprek is er ruimte voor vragen en zal de arts belangrijke aspecten van de Botox behandeling van de wenkbrauwen met u doornemen. Denkt u hierbij aan bijwerkingen, resultaten, alternatieve behandelingen en uiteraard uw verwachtingspatroon. Ten slotte krijgt u van onze arts een eerlijk en weloverwogen advies welke behandeling het meest geschikt is voor u. Indien gewenst kunt u nog dezelfde dag behandeld worden.

Veiligheid

Er zijn twee belangrijke redenen waarom Botox een uiterst veilig product is. Botox is het een geregistreerd geneesmiddel. Binnen Europa moeten geneesmiddelen aan zeer strenge regels voldoen voordat ze op de markt worden toegelaten. Eerst worden uitgebreid de bijwerkingen, effectiviteit en complicaties in kaart gebracht. Botox is bovendien al geruime tijd op de markt en wordt al ruim veertig jaar toegepast in ziekenhuizen en prive klinieken. De concentraties die gebruikt worden bij een wenkbrauwlift behandeling met Botox zijn zo laag dat ze niet schadelijk of giftig zijn. Tot op heden zijn er geen nadelige lange termijn effecten bekend van dit middel.

Prijzen

Behandeling botox Prijs
Dubbele wenkbrauwlift € 210
Enkele wenkbrauwlift icm een andere zone botox € 105

FAQ

Krijg ik geen verbaasde uitdrukking op mijn gezicht na een wenkbrauwlift?

De verbaasde uitdrukking, het zogenaamde dokter Spock effect, wordt niet veroorzaakt door een wenkbrauwlift, maar eerder door een behandeling van de frons. Een wenkbrauwlift kan juist het dokter Spock effect verkleinen.

Hoeveel kost een wenkbrauwlift?

Een dubbele wenkbrauwlift met Botox kost €210 euro. Een enkele wenkbrauwlift in combinatie met een andere zone Botox kost €105.

Werkt een wenkbrauwlift bij iedereen?

Een wenkbrauwlift werkt helaas niet bij iedereen. Gelukkig is een enkel wenkbrauwlift in combinatie met een andere zone niet zo duur (50-75 euro). Als de wenkbrauwlift bij u werkt, geeft het een hele mooie subtiele lift van de wenkbrauwen en zijn de meeste mensen erg tevreden.

Wanneer ben ik geschikt voor een wenkbrauwlift met Botulinetoxine en wanneer is een ooglidcorrectie een beter alternatief?

Bij een milde verslapping kan een wenkbrauwlift met Botox uitkomst bieden. Bij matige tot ernstige verslapping is een ooglidcorrectie met PLEXR vaak een beter alternatief. U kunt terecht in een van onze klinieken voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek om te kijken of de wenkbrauwlift geschikt voor u is.

Kan mijn wenkbrauw gaan hangen bij een wenkbrauwlift?

Als de juiste spier wordt geïnjecteerd, kan u wenkbrauw niet gaan hangen. Mocht er te hoog worden geïnjecteerd, dan kunnen de spieren van het voorhoofd worden geraakt en kan de wenkbrauw gaan hangen. Het is belangrijk dat u deze behandeling laat doen bij een erkende kliniek om dit risico te verkleinen.

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Zaterdag: 08:00 - 19:00

Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag, Duiven en Groningen

Botox behandelingen

 • Afhangende mondhoeken
 • Anti-transpiratie
 • Fronsrimpels
 • Kinlijntjes en puntjes
 • Kraaienpootjes
 • Migraine
 • Rimpels
 • Tandenknarsen
 • Voorhoofdsrimpels
 • Gummy Smile Tandvleeslach
 • Wenkbrauwlift